Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dread Naughty

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy társaságban nemrég azt találtam mondani, hogy szerencsére az Y és Z generációk már nem hisznek a szamárlétrában, az alázatban, a kezdőség lenézésében. Azon, hogy szerencsére többen megdöbbentek, hát mi az, hogy ne várjunk el tiszteletet ezektől, hát nekünk itt a 10-20-30 év tapasztalatunk,…..
Dread Naughty 2019.06.04 17:56:32
@jobangel: "Ha nő, akkor meg be sem veszik komoly kutatásokba, "úgyis elmegy szülni, nem csinálja végig"."

És mondd csak, hol is hibádzik ez a gondolatmenet?
Esetleg arról is szót ejthetnél, hogy a nők 6-szor(!!) kevesebb túlórát vállalnak átlagosan, mint a férfiak, vagy hogy a nők sokkal nagyobb arányban hagynak ki éveket, mert ízekimákszerelmekes-csajcis-bulis-utazós-latinpasizós időt szeretnének eltölteni, míg a férfiak csak melóznak.
Esetleg be lehetne hozni a képletbe a #metoo-t is, amit ma már a nők előszeretettel használnak fegyverként az előrejutásokat segítendő.
A nők nem rugalmasak, nem vállalnak kockázatot, nem viselik a szar körülményeket, de legalább folyton fáznak.
Aki csak szórakozásból vesz fel embert vagy PR-jelleggel, az persze megteheti, hogy nőkkel töltse fel a cégét, de akinek létszükség a dolgozó és a rendelkezésre állás, az nem fogja a saját üzletét szabotálni.
Ha kevés embert tud megfizetni, akkor még annyira sem.
De ma erről nem piszi beszélni, mert ma az az egyedüli narratíva, hogy a nők csodálatosak és sokkal jobban dolgoznak, jobb vezetők, jobb emberek, mint bármilyen férfi...
Dread Naughty 2019.06.25 17:03:27
@jobangel:
"A hiba ott van a rendszerben, hogy ha egy nő szülni megy, az a munkáltatónak költség. Ezer éve mondom, hogy ezt az államnak kellene átvállalnia."

De a költséget éppen az jelenti, hogy államileg kötelezik a cégeket irgalmatlan kötelezettségekre. Ki nem rúgható, rugalmasságot kell biztosítani,stb.
Ez nonsense. Egyszerűen be lehet látni, hogy a nő potenciálisan szarabb munkaerő, ha ott van a képben a családalapítás lehetősége. Minden más csak ebből következik.

"A túlórakérdést legalább irodai környezetben sok esetben meg lehetne oldani home office-szal"
És a munkákat 90%-ban kitevő nem irodai környezetekben?

"ha egy gyerekes nő túlórát vállal, ki megy az oviba a gyerekért?"
Őszintén válaszolom, hogy kit érdekel? Oldja meg. Senki nem tart fegyvert a fejéhez, mikor odatartja a palijának. A nők vágya a gyerek, illetve a gyermektelenség is. Hoznak egy döntést, aminke vannak konzekvenciái és nehogy már a társadalmat annak minden részletével igazítsák a modern nő modern igényeihez, hanem a nők döntsék el, hogy mit akarnak: családot vagy karriert. Ne legyen már olyan világ, hogy némi anyucis nyafi miatt férfiakat rúgjanak ki, hogy a helyükre nők kerülhessenek. Mindneki egyformán versenyezzen a munkahelyen és kész. Ha anyuci karriert akar, legyen szíven és keressen magának egy olyna papucsot, aki szívesen marad otthon gyesen helyette. Ez az ő dolga, nem a munkáltatóké vagy a társadalomé.

"Még egyszerűbb lenne, ha lenne olyan HR-es minden cégnél, akihez ilyenekkel menni lehet, és erre is lenne protokoll, akár a munka törvénykönyvében"
Az égvilágon semmit nem jelentene egy extra HR-es vagy a munka törvénykönyvének hozzáigazítása a témához, ugyanis a probléma az, hogy simán lehet csak vádolni, anonim módon, arctalanul, mert önmagában a vádnak is visszafordíthatatlan eredménye van a férfi életére, a nő meg semmit sem kockáztat.
Nem egy ilyen esetet láttam, sőt engem is vádoltak meg hamisan.
Szerencsére ez nem Amerika, ezért annyira nem nyelik be ezt a bíróságok, de a tendencia vitathatatlan és szerintem kb egy évtizednyire vagyunk csak lemaradva mögöttük. Márpedig náluk már effektíve tiltják a ffi munkavállalóknak, hogy női kollégával kettesben maradjanak, a kosarasokat oktatóvideókkal tanítják arra, hogy a használt óvszert mindig tegyék el, mert a nők dugás után hajlamosak ellopni azt, hogy nyereségvágyból magukba ültessék...
A nők ma bármit megtehetnek büntetlenül, ez a nagy büdös igazság.

"Általánosságban a gyerekes nőkre el lehet mondani, hogy _sajnos_ sokkal kompromisszumkészebbek, kihasználhatóbbak, mert ugye a gyerekre is gondolniuk kell - legalábbis így érzik, amikor megkötik a rossz kompromisszumot."
Csakhogy épp az a lényeg, hogy jogosan azok, tehát jól teszik.
Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy az alacsony pasik _sajnos_ durva kompromisszumokat tesznek, kihasználhatóbbak a csajozási próbálkozásaikkor.
Ha egyszer a piac szerint az alcsony pasi kevesebbet ér(és valljuk be, hogy ez az egyedüli biztos elem a nők preferenciáját illetően), akkor ez a kompromisszumkészség indokolt.
A nők a munkerőpiacon detto ugyanez: ők nem vállalnak veszélyt, jóval kevésbé vállalnak viszontagságos körülményeket, kényelmetlen utazásokat, magas stresszintet, túlórákat, nehéz iskolákat, durva versenyhelyzetet,stb., így objetíven nézve a nyers statisztikákat egyszerűen kirajzolódik, hogy indokolt és reális a férfiak magasabb fizetése.
Ha ebbe kívülről belenyúlnak(pl. csökkentik a béreket, kvótákkal befolyásolják), az csak a szakma, a terület elsatnyulásához, felhígulásához vezethet(lásd tanárok vagy bírók).

Hogy szívás a nőnek, hogy csak ő tud szülni? Igaz.
A férfiaknak meg más a szívás. Get over it. Ráadásul nem is kötelező családot alapítani.
Mellesleg nem is igaz, hogy csak ő tud szülni, mert lehet béranyáskodni, örökbefogadni, nanny-t bérelni,stb.
Csak hát itt bukik ki a lényeg, hogy a nők nem erre akarják költeni a pénzüket. Ők nagyanyáink boldog családi életét, a Cosmo által beléjük plántált karriert és a Carry Bradshaw által propagált szabad szexet akarják... azonnal, alanyi jogon és egyszerre.
Valakinek illene közölni velük, hogy ez mind hazugság. Sajnos senki sem vállalkozik erre, emrt vagy a költéseikből él vagy meg akarja dugni őket...
Sexy and Hot Mia Sollis 2019.06.10 15:30:00
Dread Naughty 2019.06.14 22:34:09
Férfiszív Forever alone? 2019.06.13 07:18:14
Az első, tudatosan szingli generáció elérte a negyvenet hazánkban is. Vannak, akiknek ez semmit nem jelent, hiszen talán egész életükre tudatosan ebben az életformában látják a saját boldogságukat. Mások fordulóponthoz, válaszúthoz érkeztek. Az egyedül felépített csillogó élet (vagy éppen csak…..
Dread Naughty 2019.06.14 22:30:59
@Sjudit84: "A szingli nők nem azért maradtak szinglik eddig, mert azt gondolták, hogy bármikor tudnak a kinézetükkel pasit szerezni. Fogalmi zavarban vagy. Azért maradtak egyedül, mert nem találtak megfelelő párt és nem akartak megalkudni. A blogposzt arról szól, hogy csak ők élték meg ezt valószínűleg megalkuvásnak és ennek most megihatják a levét. Amivel mondjuk nem értek egyet, de az egy dolog."

Válasszuk ketté az önigazoló dumát és a vélelmezhető valóságot, mert ugyebár tudjuk, hogy nem létezik olyan nő, aki bevallaná, hogy neki túl magasak az elvárásai/indokolatlanok az igényei/ő nem tud eleget nyújtani/ő nem elég szép a piachoz képest/ő nem elég jó az ágyban,stb.
Mindig relativizálnak maguknak valami magyarázatot, langymeleg önigazolást.
Szóval az önigazolás az a nyíltan be nem vallott vélekedés, hogy neki csak akarnia kéne és akkor máris lenne(tudod, a minden ujjára egy), de ő éppenséggel nem akarja, mert ő a legjobbra vár.
Mindeközben persze amit kifelé mond, az egész más: a férfiak a szarok, ő viszont nem alkudik meg az ennyire szar felhozatallal,stb.
Szóval a fentebbi két dolog nem egymást kizáró jelenség, hanem ugyanazon jelenségnek két külön magyarázata. Tudatos választás vs. sodródás.

"Most akkor válasz egy ilyen felhozatalból, plusz persze fogadd el, hogy ezen férfiak nagy része már túlvan a reprodukción és nem akar még több gondot (gyereket), te viszont az övét megkapod részmunkaidőben. :)"

De hisz, ahogy ezek a férfiak gondolkodnak, az teljesen logikus és érthető.
A válaszom az, hogy 20 évesen kellett volna normálisan párt választani. Hogy az mit takar pontosan? Hát azt, amit megalkuvásnak csúfolnak a nők úgy általában.
Elvégre ha belegondolsz, te valamiért próbáltad forszírozni a kapcsolatot a piással és a félrekúróval is, próbáltad beleerőltetni az álmaidba ezeket az alakokat, csak volt annyi intelligenciád, hogy időben nemet mondtál végül rájuk, így nagyobb baj nem lett.
Ettől még messze nem hiheted magad jó választónak, hiszen gondolom a magasság, a nagy farok, a jó duma, a sixpack vagy a faszomtudjami volt az, ami miatt ragaszkodni akartál hozzájuk, noha egy hasonló cipőben járó nő esetében, ahol nem vagy érzelmileg bevonódva, ugyanilyen esetben rávágnád, hogy azonnal tipli, ne is mérlegeljen, miért is gondolkodik egyáltalán?
Szóval egészen pontosan azt a "faszomtudjamit" kellett volna elengedned a pártaláláshoz és pont akkor, mikor még kívánatos voltál a piacon.
Sajnos azonban a társadalmunk nem tanítja ezt meg a nőknek. A nőkkel el van hitetve, hogy ők bármit megkaphatnak, mert megérdemlik és pusztán csak ezért: mert megérdemlik.
Aztán ahogy elmúlik a szépség és a melleket végül legyőzi a gravitáció, már hiába okosak, hiába alkalmazkodók és hiába mernének már kockáztatni is. Amit nyerhetnek, közel sincs már ahhoz, amit nyerni szeretnének.
A társadalom bűne az, a mi bűnünk az, hogy nem tanítjuk meg a nőket arra, hogy hogyan, miként és mikor válasszanak, hanem hagyjuk őket elkurvulni a facebook, az insta és a tinder háromszogében.
Sexy and Hot Dakota Pink 2019.06.04 07:40:00
Dread Naughty 2019.06.06 09:17:36
       Hogyan dolgoztad fel a tényt, hogy nem tudsz ugyanúgy részt venni a különböző programokon (pl. csapatsportokban), mint a kortársaid? Ez leginkább kiskoromban bántott. Amikor a testnevelés órákon ültem a padon és a többieket néztem futás közben, gyakran elgondolkoztam azon, hogy “Miért…..
Dread Naughty 2019.06.04 16:05:50
@Belga Proliné: Pontosan, és itt kezdődik a képmutatás, mert a balos-libbant oldal folyton ilyen mézédes szarnak ad el mindent. Még azt is, ami már távolról is szarszagú.
Soha nem lehet beszélni őszintén, amíg ezek a jelölik ki az agendat.

Pl. nem lehet beszélni róla, hogy undorító dolog a sztóma és senki nem akarna olyan párral szexelni, aki épp a hasán keresztül szarik szex alatt.
Arról sem, hogy tolókocsis férfinek nem állhat fel a farka és így értelmezhetetlen a "szex kettejük közt".
stb.
De ehelyett megkapjuk, hogy minden tolókocsis boldogabb, mint az egészségesek. Álló fasz hiányában még kielégítőbb a szex és a szörnyűségek mindenkit csak jobb emberré tesznek, pont.
Lófasz a seggükbe...
Dread Naughty 2019.06.04 18:09:40
@élhetetlen: De vicces vagy. Egy 70 éve kihalt betegséggel példálózól, mintha ez bármennyire is anullálná az összes többi szcenáriót.
Beszélj valami hétköznapi és valid helyzetről, pl törött gerincről, nyílt gerinccel születettről.
Nekik nem áll fel és ezt már nem fogod tudni elrelativizálni, elterelni.

"Nem azt kaptátok, csak hülye vagy ahhoz, hogy értelmezz egy szöveget."
Csakhogy én nem kifejezetten erről a cikkről írtam, hanem az ilyen cikkek nagy átlagáról, amelyik ezt a negédes hurráoptimizmust rágja a szánkba, miközben minden tolókocsis ismerősöm alkoholista, boldogtalan és épp két öngyilkossági kísérlet közt tengeti napjait.
Az ő érzéseiket, szenvedésüket az ilyen cikkek mint eltagadják, mert az ő valóságuk nem "szexi", nem eladható, nem illik a narratívába. Jellemző, hogy a boldogságáról csak az ilyen "messziről is látható, hogy milyen választ fog adni"-féléket kérdezik, de a többséget kitevő valóban megrokkant embereket soha.

Az egyik ismerősömnek napjai, hetei lehetnek hátra, mert a veséi nem működnek, egyáltalán. Az átültetést megtagadták tőle, napi 10 órát van dialízisen és várja a halált, pedig ő csak egy kiskatona volt anno, akit a részeg felettese gerincen lőtt, mert vagánykodni akart.
A pártmédia váteszi képességekkel ruházta fel Orbánt, hívei szinte tévedhetetlennek, született vezetőnek állítják be őt. A valóság viszont az, hogy Felcsút Géniusza az utóbbi időben szinte mindig mellélő, a parlamenti választások óta gyakorlatilag egyetlen terve sem jött be.  Az A-terv - Európa…..
Dread Naughty 2019.05.25 17:25:48
@pioneer2016: Jó írás, bazd+? Tények??

",a megfelelő videó róla is megvan, csak nem egy bécsi páncélban, hanem a Kreml falai között "

Itt hol a tény?

Vagy itt?
"Ráadásul nyugaton még olyan szakma a politika, ahol vitatkozni kell, ütköztetni gondolatokat,"
Mindezt abban a hónapban, mikor a Facebook letiltja az összes neves jobboldali gondolkodót...épp a választások előtt?
Arról a nyugati sajtóról beszél, amelyik a kerítést szárnyas kapuként értelmezve bólogat és amelyik pl. a skandináv lányok lefejezését gondosan elhallgatta, majd mikor kirobbant, csak simán elrelativizálta?
Nekem úgy tűnik, hogy a nyugati sajtóhoz képest még a HVG is inkább igazságszérummal belőtt cserkészek gyülekezete.
Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. ..
Dread Naughty 2019.05.17 10:30:56
@csüngőhasú norvégbáró: "aki nem O1G valagát nyalja és nem tapsikol a lopásaikhoz, az buzi libsi sorosmigráncs?"
Nem, ééppenséggel a fajtátok hirdeti, hogy aki nem az ellenzék faszát szopja, mint ti, az O1G valagát nyalja/tapsikol a lopásaikhoz/azt kitartja a rendszer,stb.
Egy nagy külöonbség van azért a kettő közt: a fajtátok 6-7 fős demonstrációkat tart, letérdeli a TV-székház lengőajtóját és folyamatosan úgy értelmezi a választásokat, hogy mivel nem Orbánra szavazott a többség, a nemorbán oldelnak kellene kormányt alakítani.
Magyarán egy elbaszott álomvilágban éltek, ami kibéleltetek a legnevetségesebb önigazolásokkal.

Te nem látsz ellenzéki plakátot, mert nem akarsz látni. Én sokat látok, sokat láttam a választások idején is, sőt mint kiderült, igen sokat kamuszerződéssel játszottak át a Jobbiknak, hogy a "csuticzigányt" a létező "legszabályosabb" módszerrel legyőzhessék... de gondolom igazolva látod majd ezt is, mert ha a "csuticzigány" ellen történik, a legdurvább törvénysértés is azonnal igazolt lesz, csak némi őslibbant relativizálásra van szükség.

"ugye milyen könnyű korlátlanul lopott közpénzből kinyírni mindenkit?"
Mindenkit? De hát te még élsz, nem?
És az Klubrádió? TGM? Karigeri? A Kötöttfogás csintalan kis megmondói? Index-HVG-444 szentháromség?
Lehet... hogy.... talán nincs minden bokorban egy náci gerilla, aki vadászik a fajtátokra? Lehetséges, hogy a Népszabadság elvesztését is inkább a pénzt az elveknél jobban szerető fajtatársatoknak köszönhetitek?
Áh, mindez kizárt dolog...

"most hol van soros pénze, ami miatt ugatott decemberben (fizetett felvonulók) a rettegő stróman cziggány???"
Ezt honnan kéne tudnom?
Gulyásmarcikát láthatóan újra felhúzta Gyuri bácsi, szóval két hétig még biztosan kapja a sékelt, de szerintem az önkormányzati választások előtt is le lesz porolva.
Hogy felvonulásra isad-e pénzt Gyuri bá, fingom sincs, de ha igen, javaslom, hogy a "mi vagyunk a többség"-molinókat csinálják kisebbre, hogy ki tudják majd rendesen feszíteni a megjelenő felvonulók. De szerintem már belátta a bácsika, hogy ebben az országban a balos-genderista-lmbtqwertz-migránsszopó-libsi szarságokat nem eszik olyan nagy kanállal, mint a franciák, kanadaiak, amerikaiak, németek, szóval lényegében mindez kidobott pénz.
Dread Naughty 2019.05.18 10:18:34
@Anita Nagys:
Kedves Anita
Őszinte leszek önnel: nagyjából egyet tudok érteni, de egy kicsit perspektívába helyezném a dolgot.
Valóban Orbán tömi ki a Mészárost, a Tiborczot és mindenki tud a stadion- és kisvasút mániáról, a szétosztogatott közbeszerzésekről, stb., csakhogy pontosan ugyanez történt 2002-2010 közt is és ne legyünk naivak, a Szél, a Karácsony- vagy a Vona-kormány sem lett volna kicsit sem más.
Mindazonáltal ha már el kell fogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít, át kell gondolnunk az egészet másik irányból és arra kell fókuszálni, hogy emellett mit tesz a néppel, merrefelé jutunk, mert az idő nem áll meg, a döntéseket meg kell hozni. Gyurcsány mellett ez a kleptokrácia a csődbe vitte az országot(NB mi már 2006-tól folyamatosan kiigazítottunk, lásd még "100 apró lépés", de a világgazdaság csak 2008 őszén roppant meg).
Orbán alatt legalább van fejlesztés(pl. épülnek végre azok a szaros szuperkórházak), jönnek be külföldi befektetők(és csinálnak vidéken is munkahelyeket), van hadseregfejlesztés(valódi fegyverekkel, nem pedig csak magas visszacsurgatási potenciállal bíró partnerektől beszerzett, lejárt szavatosságú szarok), le lettek zárva régóta égető problémák(gazdasági válság,devizahitelek, 4-es metró, migránsválság,Malév,stb.).

Magam a szavazást úgy fogom fel, mint egy étteremben történő ételválasztást. Lehet, hogy ezt, vagy amazt szeretném, de az étteremben ott és akkor csak abból kérhetsz, ami az étlapon van és a legjobb, amit tehetsz, hogy kiválasztod az adott lehetőségek közül a még leginkább elfogadhatót.
Ha majd látok jobb ajánlatot, természetesen pragmatikus leszek és átpártolok, de a jelenlegi palettáról még ez a kleptokrácia tűnik messze a legjobbnak, tetszik vagy sem.
Én azt nézem, hogy a mostani feszült szituációban melyik potenciális vezető tud minket még a legjobb eséllyel elvezetni.

Orbán legalább vezeti az országot, képvisel minket és fűzi a szövetségeket Európában, nem pedig olyan szervilis, amint a korábbi kormányaink voltak, akik épp hogy csak nem húzták szét a farpofájukat bárkinek nyugaton.
Orbán legalább képes volt félretenni a potenciális veszekedési alapokat a szomszédos országokkal(melyeket amúgy a nyugat előszeretettel használ fel a megosztásunkra) és alkotott egy potens szövetséget.
A családtámogatás, a gyerekvállalás támogatása és az iszlám betelepítések elleni maximális kiállás mind olyan hosszabb távon fontos témák a nemzet szempontjából, amiket Orbán jól csinál.
És még van egy dolog, amiben egyet tudok érteni vele: nem akarok Európai egyesült államokat, mert nem ahhoz csatlakoztunk. Önálló nemzetek szövetségét akarom látni, nem többet.

Ha valóban jön egy jobboldali, nemzeti gondolkodású, iszlámellenes párt, akinek vannak szakemberei az egyes területekhez, rájuk fogok szavazni, megadom nekik az esélyt, hogy leváltsák ezt a kleptokráciát, de nincs az az isten, hogy az ilyen bloggerek imádta DK/MSZP/Momemntum/LMP/Jobbik/Párbeszéd-féle tragikomikus fos pártok bármelyike is szavazatot kapjon tőlem.
(Mondom ezt úgy, hogy amúgy a Jobbiknak utaltam is 10 rongyot tavaly, a balhéjuk idején, hogy indulni tudjon a választásokon, mert fontosnak tartom, hogy bármilyen fos is legyen egy párt, bármennyire is ne értsek egyet azzal, amit mond, megmérettethesse magát, elmondhassa a programját.).
Amióta kezdetét vette a Trónok Harca utolsó évada, kétféle véleménnyel lehet találkozni a közösségi és online médiában. Az emberek vagy imádják és még a másik csapat által felhozott hibákat is logikusan megmagyarázzák, vagy utálják, de mint a sz*rt. A legnagyobb ellentétet mégis az utolsó előtti…..
Dread Naughty 2019.05.17 11:05:01
Nem, te nagyon nem érted, hogy mi a baj az évaddal.
Az, hogy megerőszakolták a sorozatot, a karaktereket és mindent, ami miatt jó volt, más volt, különleges volt.
Egyszerűen szarba se vették azt, amit 7 évadon keresztül építettek, mert az írók tehetségtelensége miatt képtelenek voltak bármit kezdeni velük.
Az Éjkirály? Nyírjuk ki egyetlen rész alatt és felejtsük is el.
Bran? Legyen belőle egy bedrogozott paradicsom, de semmiképp ne szóljon bele az események alakulásába, főleg, ha eddig mindig az volt hirdetve, hogy őt mennyire lényeges megvédeni(a másik oldalnak meg kinyírni).
Cercei? Töltse az egész évadot egy ablakban és nézzen csúnyán.
Daenerys? Rendezzen balhét Essoson egyetlen megőlt ártatlan kislány miatt, de Westeroson terrorbombázzon le egy egész várost tele ártatlanokkal, mert YOLO.
Tyrion? Építsük fel a renoméját 6 évadon keresztül, mint a legokosabb ember, majd csináljuk meg belőle a létező legnagyobb lúzer, naiv idiótát.
Arya? Legyen belőle bármiféle korlátnak ellentmondó hiper-mega-nindzsaharcos...
Jaime? Csináljunk az eddigi karakterívéből egy hurkot, majd dobjuk a tűzre az egészet. (Itt jegyzem meg, hogy a ténynek, hogy medugta Brienne-t, majd már másnap rohant vissza a húga ágyába, van egy olyan olvasata is, hogy Briennel ennyire szar volt)
Arany kompánia? Szó szerint legyen belőlük 10 percet kapó, név nélküli hústömeg, aki valami fura okból nem tudta felfogni, hogy mire valók egy vár falai.
Skorpiók? Egyszer legyenek azonnali hatású, brutálisan fenyegető csodafegyverek, de a következő részre mindenki felejtse el, hogyan is kell őket használni, mert csak így áll össze a dramaturgia.
Jon miért olyan hülye, mint a segg? De tényleg, semmi logikája, politikai érzéke nincs. Farkalni meg hadonászni tud a kardjával, de tényleg semmi egyebet. Legalább megértette mindenki a "Nem tudsz te semmit"-szólam jogosságát.

Ha végig ilyen stílusban írták volna a sorozatot, most lenne egy D-kategóriás, ismeretlen fantasy sok dugással és vérrel, amit pár geek tárgyalna a 4chan legmélyebb bugyraiban, de ez nem az volt, nem ennek indult és a tény, hogy ezzé vált, nem véletlenül vált ki negatív érzelmeket. Ez az évad már nem hogy nem adott semmit, csakis elvett, rombolt.
A Barangolás Blog számos posztjában foglalkoztunk már ilyen-olyan módon a dél-afrikai apartheid rendszerével, valamint betekintettünk Rodéziába, ahol a ma bemutatotthoz nagyon hasonló rendszer épült ki. Most elérkezett az idő, hogy kicsit részletesebben is megnézzük, milyen volt a faji elkülönítés…..
A Sports Illustrated 'Swimsuit' nevű, bikinis lányokat felvonultató kiadványa minden évben debütál az újságos standokon - ez idén sem volt másként. A magazinban való szereplés minden sztárnak, topmodellnek és szépségkirálynőnek hatalmas elismerés: Amerikában például olyan nagy őrület van a Sports…..
Dread Naughty 2019.05.11 12:18:41
Karen Sheila Gillan sokak számára leginkább a Galaxis őrzői- és a Bosszúállók c. filmek Nebulája kapcsán lehet ismerős, ebben a cikkben az ő karrierjét ismerhetitek meg. Legfrissebb filmje épp a héten debütált a hazai mozikban is, a Bosszúállók: Végjáték c. filmről írt spoileres kritikámat itt…..
  Puzsér nyilván süket, ezért harsog a tévében. Végh Alpár Sándor közíró (Heti Válasz, 2017. november 16.)   Puzsér nem főpolgármester akar lenni, hanem főpolgármester-jelölt. Föld S. Péter újságíró (Facebook.com, 2018. október 11.)   A saját idegeit sem képes uralni, nemhogy…..
A nacionalisták ellenségek, mert szét akarják verni az EU - hangsúlyozta a Bizottság elnöki tisztének néppárti várományosa;  A populisták ácsingózhatnak vezérszerepre Strasbourgban, csak éppen a közhangulat nem támasztja alá nagyra törő terveiket és éles belső ellentéteik is zavarják a saját…..
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
Alább van kérem szépen egy cikk, miszerint lesz pelenkázó a FÉRFI vécékben is. New Yorkban. Mi vajon mikor jutunk el oda, itt, Európa szívében, hogy legyen a női vécékben pelenkázó? Nem vagyok telhetetlen, ne legyen mindegyikben, csak néhányban. Mondjuk a vendéglátó helyek felében. Egyelőre. Olyan…..
Forrás: Tízperc - Blog.hu Nem hoztam ma se meleg, se hideg ételt ebédre magamnak a munkahelyre. Este nem foglalkoztam a pakolással, reggel pedig túl álmos voltam, hogy eltegyek valami ennivalót. Sebaj, van a munkahelyem mellett egy kávézó, ahol a kávé mellé nem csak édes süteményt lehet kapni,…..
„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézik a magyar Nobel-díjas tudóst, Szent-Györgyi Albertet sok helyen. Ezek szerint a magyar jövő nagyon sötét lesz, ha így folytatjuk...
Dread Naughty 2019.02.14 15:08:03
@eloi:
Azt se felejtsük el, hogy a feministák kifejezetten nőellenesek:
- nem engedik nekik a szabad választást, pl. lenézik a főállású anyákat, betiltatják a grid-girlöket, gyerekként kezelik a nőket és pozitív diszkrimináció által infantilizálják őket, elhitetik velük, hogy gyengék és gyámoltalanok...
- A családellenességük messzeföldön híres
- A muszlim világ lenézett nőire magasról szarnak és Kabulba meg Rijadba valamiért nem szerveznek slutwalk-okat
Végre érdemi problémát vetett fel Orbán Viktor idei évértékelőjén, ám a kormánya által nyújtott segítség aligha állítja meg népességfogyást. A hét pontban összefoglalt akcióterv azonban arra mindenképpen jó lesz a Fidesznek, hogy közpénzből kampányolhasson vele a közelgő uniós választás előtt. Orbán…..
Dread Naughty 2019.02.13 02:09:09
@Brix:
Pontosan írtad le a szitut.
Magam a Fideszre szavaztam, de ez a nagy idegenellenesség biza vissza fog ütni. ~50.000 szülőképes nőt kéne behozni az országba 10 éven belül, akik ha szülnek 3-4 gyereket, nagy kedvezményeket kapnak.
Sajnos tényleg nincs miből válogatni, sőt eleve a nőket senki sem adja csak úgy.
A hamarosan kisemmizett Búrok lehetnének egy megoldás, esetleg Dél-Amerika folyton csődbe menő országaiban lehetne toborozni, sok mást nem tudok elképzelni.
Nagy változások vannak az emberek szexuális életében. Két tanulmány szerint az Egyesült Államokban az emberek egyszerűen kevesebbet szeretkeznek, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a heteroszexuális nők kevesebb orgazmust élnek át, mint mások. Szakértők mondják el, mi állhat az…..
Egyetemi hallgatók köreiben nagy tetszést lehet aratni, és nem kis megrökönyödést lehet kelteni azzal, amikor bebizonyítjuk nekik, mindannyian jobbnak értékelik magukat hallgatótársaiknál. Kiosztott űrlapon egyszerű 1-től 9-ig terjedő skálán pontszámok segítségével kell…..
Dread Naughty 2019.01.17 12:39:21
@Zabalint: Az intelligencia igenis objektíven és jól mérhető, sőt talán a legjobban mérhető dolog a klinikai pszichológiában.
A gond inkább azzal van, hogy a kapott eredményhez ki mit társít?
Vélhetően ki fog jönni neked a 110-130 közötti eredmény(normál eloszlás legnagyobb sűrűségű szakasza... egy kis felfelé tolt shift-tel, ugyanis azért mégiscsak nem a 10millió magyaron belül leszel átlagos, hanem egyrészt a férfiak közt, a felsőfokú végzettségűek közt, az internethez hozzáférők közt,stb.

És ez volna a lényege a cikk által felvázolt problémakörnek.
Senkit sem érdekel az objektív igazság, hanem csak az, amit önigazolásként extrapolálhat belőle(pl. az általad említett focizás kérédse nem elég jelentős, hogy kiváltsa az önigazolás igényét, ám az intelligencia már igen).
Az intelligenciához valamiféle sikerességet társítanak. Hasonlóképpen azok, akik nem érnek el benne jó eredmény, szigorúan tagadni fogják a sikerességgel való összekötötését.
Ezért találták ki és reklámozzák a mai napig a feministák, női magazinok, hogy van 1000 féle intelligencia és mindegyik egyforma jelentőségű, mert számukra az intelligencia összemosása mindenféle egyéb tehetséggel szolgálja a megfelelő önigazolást(ti. a nők átlagban 5 IQ ponttal alacsonyabb eredményeket érnek el).
Ehhez hasonlóan a feketék is szinte naponta rinyálnak az IQ mérések miatt, vitatva annak helyességét, pontosságát, rasszista motívumokat belelátva, mert az ő egójukat sem jól szolgálja a kapott objektív igazság(Sub-saharan Africa: ~70, USA: ~84)

De ez a dolog messze nem korlátozódik az IQ-ra.
Bárminemű erkölcsi dilemma esetén jellemző, hogy az ember addig relativizál, amíg ki nem hozza magát jól, pozitívan a helyzetből(a nőkre nem meglepő módon ez sokkal jellemzőbb).
Pl. ha el kell hagyni a gyermekei apját, a nő képes bármilyen sérelmet cassus bellivé relativizálni és ez akkor is megmarad, ha épp egymással ütköztetik a saját érveiket:
- ha az elsőt rendszeresen verte a pali és még prostinak is odaadta másnak, akkor jogos.
- ha a másodikat nem adta oda másnak, de verte a pali, akkor jogos
- ha a harmadika nem adták oda, nem is bántották soha, de megcsalták, akkor jogos
- ha a negyediket még csak meg se csalták, de nem foglalkoztak az ő és a gyerekek érzelmeivel, akkor jogos
- ha az ötödik még foglalkozott is a gyerekekkel rendesen, csak az asszony érzelmeivel nem, akkor jogos
- ha a hatodiknak foglalkoztak az érzelmeivel is, a gyerkekével s, de nem hozott haza elég pénzt, akkor jogos
...
és most végül vesd össze a legelső és a legutolsó nő sorsát.
Mint látható, az elhagyáshoz összetákolt érvrendszer egy kicsit is objektív mércével mérve máris nem áll meg, de nem is ez a dolga, csak hogy meglegyen a belső, ismételhető önigazolás a már meghozott döntéshez.
Az objektíven jogosan elváló és a nem jogosan elváló nő is szentül meg lesz győződve saját tette jogosságáról.
Viszont amint a kérdésben a másik oldalra kerül, újraindul a relativizálási kalkuláció és nem kell meglepődni, ha a nő a másik oldalon fog felbukkanni(pl. mert a család férfitagjától akar elválni a felesége).
Dread Naughty 2019.01.19 23:13:31
@Zabalint: Ez azért van, mert az IQ-teszteket évről évre aktualizálják, méghozzá előre lefektetett mértékben. Ha kitöltenél egy 100 évvel ezelőttit, meglepően magas értéket kapnál. Ez mind rendben van.

A relevanciás megjegyzésedhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy egyrészt nem kizárólag azok, de főleg azok vitatják a relevanciát, akik gyengén teljesítenek benne. Nem kell nekem hinned, mérd fel magad nyugodtan, bár ehhez fekete, muszlim ismerősök is kellenének.
viszont abban igazad van, hogy pontatlanul fogalmaztam meg elsőre.

Amúgy a poszt nagyon érdekes húrok pedzeget, csak kár, hogy nincs ez jobban rávetítve az aktuális társadalmi folyamatokra. Nagyon érdekes összefüggései vannak az echo chamber-jelenséggel, a véleménybuborékkal, az olyan ideákkal ,mint hogy 2000 tüntető szó szerint magát hiszi a többségnek vagy hogy egyes kultúrmarxista ideológusok által megtévesztett elmék elutaznak Marokkóba ünnepelni a sokszínűséget, végül két darabban viszik őket haza az anyjuknak...
Tudom, hogy ez némileg off-topic, de érdekes kutatási terület lehetne a kettő közti összefüggés.
—Fotó: Pixabay Beléptem néhány társkereső csoportba, írtam egy-két posztocskát, mert felakartam hívni magamra a figyelmet, ami úgy gondolom sikerült. Sok hozzászólást kaptam és elismerő szavakat, de pár hétig lényegében nem történt semmi - egyet kivéve, de arról talán majd máskor beszélek. Nem…..
Az én Viktorom 2017-et aposztrofálta a lázadás évének, amelyből 2019-re a pofára esés éve kezd kibontakozni. Sok kihívás előtt áll az emberiség - környezetvédelem, robotizáció, gazdasági fejlődés kérdése stb. - amelyből most csak kettőt emelünk ki, azokat, amelyekre Viktorunk a lázadást vizionálta.…..
Dread Naughty 2019.01.11 18:50:15
@Ellenzéki Tüntető:
Ezek sosem unják meg, de hát a véleménybuborék már csak ilyen.
Amíg minden évre a saját győzelmüket vizionálják, de csak a kétharmodok keserű gecijét érzik a szájukban, addig nem marad más, mint az ilyen blogokkal fűteni tovább a "jól bevált" önigazolásokat.
Sok embernek nem jön be ez az O1G logó. Én nem csak az idősebbekről van szó. Beszéltem huszonévessel és beszéltem politika iránt érdeklődő tizenévessel is, aki azt mondta, hogy ez sok. Gusztustalan. Én magam is így gondolom. De! Minden szerveződő mozgalomnak szüksége van egy szimbólumra. Olyanra,…..