Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudomvagynem

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A radikális antimigrációs politika (narratíva) logikája erősen emlékeztet a Trianon és Auschwitz közös gyökerét jelentő kismagyar xenofób politikáéra. Nem egyszerűen arról van szó tehát, hogy xenofób a mai magyar politika, hanem ezen túl a xenofóbia - a politika túlsúlyos vezérmotívuma lévén - olyan…..
tudomvagynem 2019.04.12 02:26:53
@neoteny: Jo volt.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
tudomvagynem 2019.04.04 01:40:38
Azert most csalodtam a szlovak torvenyhozasban.
hvg.hu/vilag/20190403_Szlovakiaban_buntetes_jarhat_a_magyar_himnusz_elenekleseert .

Kivancsi vagyok, ez osszefer-e a szolasszabadsaggal, a szlovak alkotmanybirosag szerint. (Nekem kulonben a nagyszuleim dunaszerdahelyiek voltak, de ez most majdnem mindegy.)
Évente 60-70 ezer kilométert autózom Magyarországon keresztbe-kasul; nem hiszem, hogy sokkal többen lennének közöttünk, akik az utak, az árokpartok és épületek állapotától a boltokon, a benzinkutakon, a gyárakon és a szállodákon át a legkülönbözőbb rendű és rangú emberekig több közvetlen…..
tudomvagynem 2019.03.31 01:13:26
@Janossz: "Szerintem a felnőtt fejjel szerzett kapcsolatok már nem lesznek igazi barátságok. ahhoz a "bevésődés kori" együtt csibészkedések elengedhetetlenek."

Ez gyakran igy van, de azert nem mindig. Szerencses esetben osszejohet kesobb is, peldaul egy sajatos munka osszehozhat nagyon hasonlo modon gondolkozo embereket. Az en szakmamban 20-30-40 evig is kapcsolatban lehetek ugyanazokkal az emberekkel, es ha van koztunk affinitas, akkor abbol jo baratsag is lehet. Persze az is igaz, hogy nem feltetlenul ugy, hogy ugyanabban a varosban lakunk.
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
tudomvagynem 2019.03.20 04:36:29
@incze: Most eppen G. W. Bush mondta, hogy a bevandorlas jo dolog:
www.nbcnews.com/politics/politics-news/george-w-bush-says-immigration-blessing-strength-during-naturalization-ceremony-n984511

Rola sok rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy a bevandorlok elleni gyuloletet szitotta volna.
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
tudomvagynem 2019.03.15 00:26:31
@444: Mondod, hogy nem voltál KISZ-tag. Rendben van, de ennek a mondatnak akkor van tartalma, ha tudjuk, kb. mikor. A KISZ 1989-ben feloszlott. Ha valaki akkoriban, vagy 87-88 körül kezdte a gimnaziumot, akkor nem volt nagy cucc nem KISZ-tagnak lenni. Persze ha korábban, akkor igen.
tudomvagynem 2019.03.15 03:35:21
@444: "amikor 8. osztályos voltam, akkor még olyan idők voltak, hogy az általános iskolai párttitkár az ország összes középiskolájából ki akart rúgatni. annak ellenére, hogy az iskolában elég jó tanuló voltam. mondhatnám azt is, hogy majdnem a legjobb." Mi volt a baja veled?
        Nagyon úgy néz ki, hogy Manfred Webernek elege lett Orbánból.           Lehet, hogy Orbánnak súlycsoportot kell váltania. Az egyik lehetősége az, hogy elszakad a konzervatívoktól és fullba fasizálja Magyarországot. Ez nagyon kockázatos. Ha egy nap egy megerősödött francia liberális elnök…..
tudomvagynem 2019.03.10 18:32:44
@incze: "kádáridők belügyes utcagyerek brigádjai". Ezek mik voltak? Errol lemaradtam, pedig en me'g a kadaridokben erettsegiztem.
        Tudták, hogy Schmidt Mária zsidó? Nem? Jó, nem az, de terjesszék. Seres László és Veszprémy Bernát László Géza Jenő szerkesztésében új jeles zsidológiai lap indul, a -mindenki zsidó, és ha egy nem, akkor a többi annál inkább- jegyében.       "A legjobb női mellékszereplőként jelölt…..
tudomvagynem 2019.02.26 17:37:34
@tucano: Es o irta egyszer Obamarol azt, hogy Obama az "elveket, khm, rugalmasan kezeli".
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
tudomvagynem 2019.02.17 04:49:53
@neoteny: Lovasz Laszlo Miklos mar nem diak. Posztdok az MIT-n (tehat fizetest kap, nem diplomat, a doktorija mar megvan).
tudomvagynem 2019.02.17 04:52:36
@444: Az MIT nem allami egyetem.
hu.wikipedia.org/wiki/Massachusetts_Institute_of_Technology

Es Lovasz Laszlo Miklos ott szerezte diplomajat, most ott posztdok.
tudomvagynem 2019.02.17 16:56:18
@444: "ugy tudom, hogy allami egyetemen kezdett tanulni".
Rosszul tudod. Az Egyesult Allamokban az MIT-n kezdett tanulni. Lasd a cv-jet.
2017-ben elvegezte.
   Parragh László : Abban nagyjából közmegegyezés van Magyarországon, hogy keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt. Azonnali: A keresztény fehér emberek jobban dolgoznak? Parragh László: Más a kultúránk. Amikor a…..
tudomvagynem 2019.02.14 16:42:22
@ámbátor: Nekem olasz szarmazasu amerikai a felesegem. Mindket szuloje Sziciliaban szuletett. Rajtuk keresztul ugy latom, hogy az olasz-amerikaiak teljesen amerikaiak, az
olaszsagukbol annyi maradt, hogy egy kicsit tudnak olaszul, szeretik az olasz eteleket, es katolikusok. De a mindennapi eletukben pont annyira amerikaiak, mint a tobbiek. Az en felesegem peldaul Magyarorszagrol joval tobbet tud, mint Olaszorszagrol.
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
tudomvagynem 2018.06.28 00:27:45
@harmadikszem: En sokszor voltam NSF biralobizottsagban. Mielott osszeult volna a panel, csak a nekem kiosztott palyazatokat lattam, a tobbinek csak a cimet, meg a jelentkezo nevet es egyetemet. GYakran jatekbol megprobaltam elore megtippelni, csak a nevek alapjan, ki lesz az elso tiz, mondjuk 50-bol. Nem voltam tul jo tippelo, a tiz tippembol ot rossz volt. Tehat a nagy nev, a hires egyetem, onmagaban keves.
tudomvagynem 2018.06.29 01:00:49
@lemniszkata: "Tudni kell, hogy a palyazatok legfontosabb tipikus hibaja az, hogy elalszik rajtuk a biralo."

Telitalalat!
Minden történeti tanulság dacára tartja magát a sajátos pozitív előítélet önmagunkkal szemben, miszerint képesek vagyunk többre, mint amit egy Horthy-, egy Kádár- vagy egy Orbán-rendszer (nem nagyon különböző) egyensúlyi pontjai jelentenek. A progresszívok és a nacionalisták között csak a rezsimek…..
tudomvagynem 2018.06.15 06:28:53
@444: " aki errefelé nem magyarországot akarja építeni az menjen a francba."
Ma nagyon sok embert elhajtasz a francba. Pedig pont hetedik esztendeje, hogy ezt mondtad

unionista 2011.06.14

Aki teheti, és nem mega el az országból, az hülye.
              A szöveg nagyjából száz oldal és teljes egészében letölthető.          Erről a könyvről írt az index.hu, emiatt őrjöngött Németh Szilárd. Ha valaki bele akar olvasni, egy kattintással megteheti. ..
tudomvagynem 2018.05.01 03:27:04
@seol: "Egyébként fura, én sokkal előbb szavaznék olyasvalakire, aki ha nem is képviseli az én elveimet, de korrekt, valamennyire ért ahhoz, amihez kell, és nem (nagyon) korrupt (valahogy nincsenek olyan elvárásaim, hogy a politikusok azt gondolják dolgokról, mint én), mint olyasvalakire, aki szóban az én elveimet hangoztatja, de valójában minden nap meggyalázza őket, rombol, illetve diktatúrát épít."

Nagyon igaz. Bar inkabb baloldali vagyok, siman szavaznek egy uj jobbkozep partra Magyarorszagon, ha a vezetoit tisztessegesebbnek, okosabbnak latnam, mint a baloldali valaszteket. Hosszu tavon ez eri meg.
tudomvagynem 2018.05.01 03:31:44
@fortin2: De van olyan, hogy rovid tav, meg hosszu tav. A sajat partomnak (vagy eszmerendszeremnek) nem jo az, ha bunozok kepviselik. Akkor inkabb veszitsunk el egy valasztast, es ujuljon meg a part. (Ezt mondhatta volna egy korrekt konzervativ szavazo.)
tudomvagynem 2018.05.01 03:21:33
@fortin2: Ezert lett volna jo, ha Bendek Peter Polgari Konzervativ Partjabol lett volna valami, vagy ha van me'g egy-ket Marki-Zay Peter. De ha maradunk a tenylegesen letezo kinalatnal, akkor lehetett volna a konzervativoknak a Jobbikra szavazni. A fidesz semmivel sem kevesbe kompromittalt part.
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
tudomvagynem 2018.04.24 13:47:29
       "Először is, a balosok, mivel a kommunizmus – elméleti vagy gyakorlati – múltjában gyökereznek, nincs valódi nyitottságuk a nyugati avagy egy reálisan tökéletesebb világra, nem beszélnek idegen nyelveket, az anyanyelvüket sem ismerik eléggé, mert a görög-latin alapokkal végleg (sic)…..
tudomvagynem 2018.04.17 04:27:33
@jotunder: Lesz majd "egy csucsertelmisegi naploja" is.
   "    Ezért is mondtam el már sokszor és mondom el most is, hogy a közgáz a CEU-val versenyez Magyarországon. Ez egy ilyen helyzet és most hagyjuk a politikát! Mi velük versenyzünk itthon. (lánczi) "   A Corvinus jelenleg is aktív oktatói közül, tudomásom szerint közgazdaságtudományi…..
tudomvagynem 2018.04.15 02:49:42
@Muad\\\'Dib: Azert a valasztas eredemenye is hozzatehet a felhaborodashoz. Pontosan az, hogy a valasztok tobb, mint fele nem szavazott a fideszre, es ennek ellenere a szavazohelyek felen nem volt ellenzeki delegalt. Ha csak baller ellenzek lenne, akkor lehetne azt mondani, hogy ok csak a nagyvarosokban vannak jelen. De van Jobbik is. Szoval nincs mas magyarazat, mint hogy 2018-ban egy EU orszagban az emberek felnek kinyilvanitani, hogy az ellenzekkel szimpatizalnak.