Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdvocatusDiaboli

0 bejegyzést írt és 619 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.26 09:32:50
@Mackósajt: "Nem tisztem megvédeni az újságírót." Az újságírót nem, de az általa közölt adatok relevanciáját igen. Erre és csak erre a forrásra hívatkozva dobtad be a témát. Én csak segíteni akartam, mivel láthatóan nem erősséged a forráskritika.

Ha továbbra is perdöntő bizonyítéknak tartod, akkor igenis védjed meg. Ha meg nem érdekel annyira, akkor miért érdekeljen engem?

A többlethalálozás relevanciájához annyit, hogy emlékezetem szerint Magyarországban az első hullám idején negatív volt a többlethalálozás, és a @libernyák: által belinkelt táblázat szerint több országban egész 2020-ban az volt. Na most akkor ez azt jelenti, hogy az említett időszakokban és országokban a COVID életeket mentett és a COVID halálozási statisztikák (amennyiben nullánál nagyobb értéke mutatnak) hamisak?
AdvocatusDiaboli 2021.04.27 23:25:46
@libernyák: A lábjegyzethez: Kerülném a túlzott általánosítást. Én akkor is ez ellen érveltem (visszakereshető), és emlékezetem szerint nem voltam teljesen egyedül.
       Íme a megállapodás.         "The Parties envisage establishing the most appropriate legal organizational structure for thedevelopment of the institutional form of Fudan Hungary University, taking into considerationlong-term sustainability and mutual benefits. Fudan University is in…..
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.25 17:03:21
@incze:
Ha jól értelmezem roppant egyszerű válaszodat, akkor annyit tesz hogy [Te] "nem".

A kérdésem ugyanis az volt, hogy hallott-e itt valaki más is olyan esetről, hogy valaki úgy kapott igazolást, hogy NEM tartozott az általad (és általam is ugyanúgy) leírt 2 eset egyikébe sem, tehát át sem esett a betegségen (sosem volt pozitív tesztje) és meg sem szúrták (egyszer sem). Merthogy megbízható (nem hazudós), de áttételes és meg nem erősített forrásból tegnap egy darab ilyen esetről értesültem. Meglepődtem, ezért kérdeztem.
AdvocatusDiaboli 2021.04.25 18:17:42
@incze: "regisztrációkor" egyedül az email egyedisége van "komolyan véve""
Ha ez így van, az hab a tortán. Pont ennek nem kéne egyedinek lenni (mint ahogy a lakcímről és vonalas telefonról sem várható el, hogy egyedi legyen). De azért sem értem, mert lehet levélben is regisztrálni, ahhoz meg minek, főleg ha a doki telefonon értesíti a delikvenst? De nem kell ezt nekem érteni (meg gondolom másnak sem).
AdvocatusDiaboli 2021.04.25 18:19:48
@incze: Kösz. Éni is valami admin hibára gyanakodtam, pl. hogy doki félrekönyvelte vagy ilyesmi.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
AdvocatusDiaboli 2021.04.13 20:04:50
@Kettes: Jól emlékszem, hogy az SZFE esetén meg éppen helyénvaló volt a hirtelen elrendelt rovarirtás. Azok gondolom baloldali és/vagy sorosista rovarok voltak, itt viszont fideszes csótányokat és kormányhű legionellát irtanának.
AdvocatusDiaboli 2021.04.25 14:51:16
@dr Brcskzf Gröőő: Lehet, hogy olyan is van köztük, aki csak a halála után kapta meg a második Pfizert? (Bocs mindenkitől.)
AdvocatusDiaboli 2021.04.25 15:06:39
@harmadikszem: "milyen könyv"? -> "Válasz erre" -> "Kosárba" -> "Szállítás: 1-3 munkanap" -> Oszt majd meglátod. Pont olyan.
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.21 17:02:56
@rdos: De mérik. Magad idézted be, hogy milyen arány jött ki. Szerinted hibásan írták be a komfortfokozatot vagy a gyerekek számát?
Ha meg nem, akkor gondolom az átfedés is kijön (lehet különböző tényezőket együtt elemezni, nem kell külön-külön).

Vagy arra utalsz, hogy az igazi "probléma" nem a komfort nélküli lakás, hanem hogy cigány?
AdvocatusDiaboli 2021.04.21 17:45:38
@rdos: "Kérdésed van még?"

Több, mint eddig.

Már annyira sem értem, hogy mit akartál mondani a legutóbbi három kommenteddel. Azt írtad, hogy nem mérik a "problémát". De ami problémát említettél (komfort nélküli, stb), azt mérik.

Arra célozgattál mindenféle emoticon kíséretében, hogy a cigányság létszámát alulbecslik, ami lehet ugyan igaz, de ebből az következne, hogy számodra a "cigányság" lenne a "probléma", amit nem mérnek. Amivel én nem értek egyet, de a legutóbbi kommented szerint esetleg te sem. Megengedem, hogy óvatlanul fogalmaztál.

De így továbbra sem értem, hogy mi lenne az a "probléma" amit nem mérünk, és mennyivel lennénk beljebb, ha mondjuk a népszámlálás pontos(abb) adatokat mutatna az általad cigánynak tartottak létszámáról. Akkor kevesebb lenne a komfort nélküli lakás? Vagy akkor nem a cigány dolgozót tennék először lapátra?
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.19 21:00:03
@jotunder: Tök véletlenül most sikerül rászánnom magam, hogy véletlenül elolvassam Krasznahorkaitól a Rombolás és Bánatot. Benne van Petőfi és a Fudan (egymástól függeltenül). 2004.
AdvocatusDiaboli 2021.04.19 21:13:09
@jotunder: "egyáltalán nem gondolom azt, hogy Pestre is hoznak egy baromi nagy Mao szobrot"
Én sem, de talán jobb lenne (nekünk). Azért nemcsak Kína, hanem Oroszország is régen túl van ezeken a módszereken, amik ma már eleve kontraproduktívak lennének. Símán lehet (sőt, valószínű), hogy a diákok zömét nem próbálnák direktben indoktrinálni. Viszont ott képzett szakemberek generációi lennének hálásak a kínai alma maternek (pl. egy magyar helyett), lennének önkéntes apologétáik a kínai államnak ("nem is igaz hogy olyanok, itt vagyok én élő példának, engem sem neveltek át"), ha jobb képzést és/vagy feltételeket nyújtanak, akkor a rivális magyar iskolák is fel fognak rájuk nézni (ha irígykeve is), megerősítve a kisebbrendűségi komplexust, megosztottságot, stb (amire Orbán a hatalmát alapozza), rendelkezni fognak a diákok profiljával (csodálkoznék, ha szükség esetén nem húznák elő), stb.
AdvocatusDiaboli 2021.04.21 16:49:44
@lmate: Hogy kampány volt-e vagy sem, azt mások itt elég rendesen kitárgyalták (inkább azokkal értek egyet, akik szerint nem az volt, de belátom, hogy a különbség kvantitatív).

Azt nem értem, hogy mi lenne benne xenofób. Itt nem arról van szó, hogy gyűlöletre hergelnék a népet, vagy hogy utálni kéne bárkit is, akár román, akár HTM, akár örmény legyen is az. Az én olvasatomban az MSZP az ellen volt, hogy külföldi állampolgárok bizonyos csoportjainak indokolatlanul adjanak előjogokat a magyar állampolgárok terhére. Nekem sem a HTMekkel, sem a románokkal soha semmi bajom nem volt és nincs (minkettőből sokat ismerek), de a leghatározottabban elleneztem (és ellenzem), hogy pl. választójogot adjanak (ill. hogy adtak) olyanoknak, akiknek a magyar államhoz amúgy semmi köze, sosem éltek itt, nem fizettek adót, nem is fognak, stb.

Azt is belátom, hogy van aki ezt nagyon másképp látja. Pl. az egyik legjobb barátom, aki szerint az a legkevesebb, hogy állampolgári jogot adunk a külhoni magyaroknak, akkor is, ha már a nagyapja is Romániában született és nem is tud magyarul (majd magába száll és megtanul), meg akkor is ha ezzel sok olyan is visszaélhet, akiknek nincs is magyar felmenője (semmi sem lehet tökéletes).

De azt nem látom be, hogy ezzel egyet nem érteni (és akár ez ellen kampányolni) mitől lenne xenofóbia. Lehet(ne) ilyesmi ellen xenofób módon is tiltakozni (gyűlöletkeltéssel, ad hominem támadással, szőröstalpúzással), de ilyesmiről szó nem volt.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.19 21:16:14
AdvocatusDiaboli 2021.04.19 21:32:53
@kemény keleti kommentelő: "És mi tartja vissza Kínát attól, hogy bárhol építsen egy Fudan egyetemet európában ?"

Ez akkor lenne jogos kérdés, ha a saját pénzükből csinálnák. De sajnos ezt mi fizetjük, kamatostul.

Föltételezem, hogy nincs másik olyan ország Európában (gondolom EU-t értesz rajta), amelynek kormánya annyira sötét és aljas lenne, hogy a saját polgárai számlájára finanszírozná meg egy versengő (ne mondjam ellenséges) hatalom előre tolt helyőrségét.

Lehetnek ugyan olyan kormányok, amelyek elég korruptak hozzá (pl. a Balkánon), de azok nincsenek az EU-n belül vagy annyira sem vonzók, mint Magyarország (pl Albánia). De nem akarok inszinuálni, lehet hogy pillanatnyilag nincs olyan kormány hatalmon, amelyik erre kapható lenne (és nem kéne attól tartania, hogy a népharag elsöpri). Marad tehát Magyarország.
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.11 09:12:32
@combo: "A keleti vakcina [...] Ez most segít abban, hogy ne legyen még több halott, ne kelljen még több szigor."

Ergo alapból feltételezed, hogy a keleti vakcinák működnek és beadásuk "most" indokolja a lazítást.

Ezt mégis mire alapozod?

Nem vagyok alapból a keleti vakcinák ellen és a semminél sokkal jobbak _lehetnek_. De ezt nem tudhatjuk (formálisan, jogilag, tudományosan). Indokolt lehet beadni őket gyakorlatilag III. fázisú kísérlet keretében, de akkor ezt úgy kell csinálni és kommunikálni, és amíg nincsenek meg az eredmények addig ez semmi lazítást nem indokolhat. Illetve Orbán agyában és a tiedben igen, de egyébként felelőtlenség.

Nagynéném egy adag kínai oltás után megkapta a "védettségi" igazolását. Egy másik rokonom dettó. Az igazolvány nem tartalmazza, hogy mit kapott. A kormány azt kommunikálja, hogy ez az igazolvány fogja majd feljogosítani a népet hogy szabadabban mozogjon meg meccsre menjen. Ahol komoly(abb)an nézik a kínai szert ott azt mondják, hogy sokszor a két dózis sem elég belőle.

Szerintem ez szándékos veszélyeztetés. Miért jó ez neked?
AdvocatusDiaboli 2021.04.11 16:59:07
@combo:
"Én most nem lazítanék, és hülyeségnek is tartom. "
Eddig egyetértünk.

"Azt akartam mondani, hogy keleti vakcinák nélkül még rosszabb lenne a helyzet, vahy még több szigor kellett volna."

Ezzel van a problémám. Nem értem a feltételes módot. Ha a keleti vakcinák nélkül még több szigor kellett volna, akkor velük is még több szigor kell, mert:
- a hatékonyságuk nem ismert
- ha (bemondásra) elfogadjuk is, hogy a semminél jobbak, még akkor sem érvényesül a hatásuk, mert egy dózis kínaira nem nagyon ugrálhat az ember, akkor sem ha kapott róla szép színes félrevezető plasztik kártyát. Majd ha már tudjuk a hatékonyságát és jelentkezik is, akkor lehet a szigorítással összefüggésbe hozni őket.
- ha tényleg igaz az, hogy a csüngőhasú arra (is) használja a keletről bejövő anyagot, hogy így felszabaduló nyugati vakcinákat ad át más országoknak (nem tudom hogy így van-e, mégkevésbé állítom, csak ilyeneket is lehet olvasni), akkor az így átadott anyag elmaradt hasznát le kell vonni az keletiek hasznából.
- az említett személy eleve a lazítások indokolására használja bejövő vakcinák számát. Tehát a bejövő keleti dózisok nem "ceteris paribus" fejthetik ki áldásos hatásukat, hanem a megjelenésük ténye (hatásosságtól függetlenül és mielőtt hathatnának) a járványügyi intézkedések gyengítését okozza.

Ezért véltem és vélem úgy, hogy a megfogalmazásod határozottsága ("most segít abban, hogy ne legyen még több halott, ne kelljen még több szigor") nem indokolt, mert még azt sem tartom kizártnak, hogy a fenti (direkt és indirekt) tényezőket figyelembe véve a megjelenésük "most" éppen hogy ront a járványhelyzeten.

Az indirekt tényezők figyelembe vétele nem lenne indokolt, ha csak arról lenne szó, hogy minden más mellett, pluszban jelennének meg. De korántsem arról van szó, és te sem a vakcinák hatására utaltál, hanem a döntési folyamatra ("jó húzás"). A húzás a csüngőhasú esetében nyomatékosan tartalmazza nemcsak a lopást (ami nem is annyira a közösség megkárosítása miatt gond, hanem az összeférhetetlenség miatt, t.i. mennyire fog felelős döntést hozni az, aki szarrá keresheti magát egy felelőtlen döntéssel), hanem hogy azért csinálom, hogy mást ne kelljen (tehát hatékony intézkedéseket tudok föladni egy ismeretlen hatékonyságú ürügyén).
AdvocatusDiaboli 2021.04.12 01:42:27
@combo: Ezt a többiek nálam jobban megválaszolták. De a lényeg nem ez.

Szerintem a keleti szereknek van valamennyi hatása és talán majd ki is derül, hogy mennyi (bár a kormány lépései nem azt mutatják, mintha nagyon érdekelné őket az utánkövetés). A baj az, hogy a keleti vakcinát ürügyül használják fel megalapozatlan döntésekhez. Hogy pusztán oltási számok alapján lazítanak úgy, hogy azt sem tudjuk hogy a keleti oltások egyenértékűek-e a többivel, meg hogy mikorra alakul ki tőlük a védettség (ha egyáltalán) és mennyiben szorítják le a terjedést. És teszik ezt akkor, amikor a járványadatok eleve nem indokolnák a lazítást.

Előre isznak a medve bőrére (meg a miénkre).

(Nem tudom, miért használok többes számot, amikor minden döntés a zorbáné, de már nem írom át.)
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.10 20:19:53
@gépzavar: "Olyan esetekre gondoltam, ahol nincs átfedés a 8 és a 16 óra között."
Nem volt átfedés. Nem több, mint Petrynél. Mert mondhatod, hogy a zászlóstól elvárható, hogy a drogfogyasztás büntetési tételeiről ne nyilatkozzon, mert hasonló esetekben neki kell eljárnia, de a büntetésről nem ő dönt, végül is semmi köze hozzá, és elfogultságot sem lehet rábizonyítani. Petrynek viszont naponta kell együtt dolgoznia más származásó és - feltételezem - nem mindig keresztény csapattársakkal, ráadásul nem egy összeszerelő szalagnál normában, hanem ú.n. csapatban. Most ha olyat mond, ami megkérdőjelezi a csapattársak (és családtagjaik) legitimitását Európában (mert nem keresztények) vagy az erkölcsüket (mert migránsok), akkor az ront(hat)ja a kohéziót.
AdvocatusDiaboli 2021.04.10 22:11:57
@mafi mushkila: Épp az a dolog pikantériája, hogy ennek semmi köze a szólásszabadsághoz.

Ha érte volna szankció akár a lapot, akár Petryt, akkor az a szólásszabadságról szólna. Hadházy dudálós-elzárásos ügye szól a szólásszabadságról, Tóta magyar migráncsos-bírságos ügye a sajtószabadságról, de Petry ügye csak a hülyeségről, provokációról, náci propagandáról, labdarúgásról szól. Senkinek semmilyen jogát nem érte sérelem. Legalábbis én nem találkoztam erre utaló jellel.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.05 16:02:57
@kalamar: Én is köszönöm, az amerikai hadüzenet nekem kimaradt. Úgy tűnik, hogy az amerikaiak úriemberként bántak velünk.
AdvocatusDiaboli 2021.04.07 18:26:30
@white999: El tudom fogadni, hogy annyi M.o. előnye, mint a többlet vakcina keletről. Ugyanakkor vannak bizonyos kétségeim.

Közeli idős (de egyáltalán nem szenilis) rokonom megkapta az oltási igazolványát a két adagról úgy, hogy csak egyszer volt beoltva (a másodikra még behívót sem kapott, azóta sem). Itt is írtak hasonló esetekről (valami olyanra is emlékszem, hogy valakit be sem oltottak, hanem vélhetően valami korábbi pozitív teszt alapján állíthatták ki az igazolását).

De ha csak a rokonomnál maradok: a statisztikában vajon milyen szám szerepel: ahány adagot a karjába kapott, vagy amiről a hatóság hivatalos igazolást bocsátott ki? És ha a tényleges adat szerepel benne, akkor vajon hány hivatalos adatbázis van? Mert legalább kettőnek biztasan kell lennie.

Megfejtéseket "f@,,om tudja" jeligére a szerkesztőségbe kérem.
AdvocatusDiaboli 2021.04.07 19:32:48
@white999: "Igazolványra csak az első beoltás dátuma kerül a másodikat sehol nem jegyzik az igazolványon."
Nem láttam ilyen igazolványt, azt sem amiről írtam (meg az említett rokonomat sem nyár óta), de határozottan és következetesen állítja, hogy két oltásról szól, és ő csak egyet kapott. Hogy hány dátum van rajta azt nem tudom. Egy másik (hasonló korú) rokonom kb ugyanakkor kapott szintén egy oltást, de nem kapott igazolványt (még).
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
AdvocatusDiaboli 2021.04.07 19:15:18
@ijontichy: Köszi, de nem linkre volt szükségem, hanem szövegre.
Mint említettem volt, az oldaluk nem elérhető: "Hmmm… can't reach this page".
Nálam továbbra is ez a helyzet, de @ámbátor kisegített.
AdvocatusDiaboli 2021.04.07 19:24:55
@ámbátor: "Nem Petry az ellenség. Ő csak egy buta fodballista." Persze. De a Hertha sem ellenség. Csak egy buta vállalkozás. Az ellenség (amelyik létrehozta azt a toxikus környezetet amelyben a buta csapat buta focistájának buta nyilatkozata ekkora katyvaszt okoztt) az Orbán, de azt meg (már) nem lehet kirúgni.

Azért röhöghet a markába, hogy a Vincent törzsközönséégt is sikerült megosztania.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.29 21:32:43
@Mister Gumpy: "miért ne mehetnének el a tanárok bányákba dolgozni a nyáron"
Mert Magyarországon nincs elég bánya. Oroszországban lenne elég hely, de együttműködésünk már/még nincs azon a fokon.
AdvocatusDiaboli 2021.04.05 15:53:24
@Kettes: Meg a szelídeket. V.ö. rénszarvas helikopterről.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.27 13:15:49
@Podvinecz Marsall: @mafi mushkila: Mekkora lehet a maximális érték a magyar lakosságon belül? Az az érzésem, hogy kevesen lehetnek 4 fölött.
AdvocatusDiaboli 2021.03.29 16:45:04
@kemény keleti kommentelő: A közös ismerős nem feltétlen fideszes. Lehet, hogy még csak nem is bűnöző.

A kézfogásos komment után belegondolva meglepődtem (ledöbbentem), hogy a legszigorúbban számítva is négy olyan ismerősöm van, akik közvetlenül ismerik ovit. Lazábban értelmezve legalább tíz (a kézfogás ezek esetén is megvan, de vagy úgy úgy találkoztam velük, hogy ők nem feltétlen emlékeznek rám, vagy nem tudom bizonyítani, hogy ismerik ovit, de szinte kizárt, hogy ne ismernék).

Egy parlamenti képviselő sincs köztük, és csak a tágabb körben van egy polgármester (nem fideszes és nem tolvaj). Több (szerintem legalább három) diszjunkt halmazt képeznek (nem egy brancsból kerülnek ki). És ténylegesen ezeknél valószínűleg több van, csak nem tudok róluk. Pl. egy nagyon régi szakmai kapcsolatom úgy került a tágabb körbe, hogy a sajtóban láttam egy fotót, ahogy egy szakmai eseményen kalauzolja a csüngőhasút. A helyzetből adódóan nagyon valószínű, hogy kezet is fogtak, de nem olvasnék bele többet. Ha nem láttam volna azt a fotót, akkor nem lenne a körben, de hasonló alapon lehet még fél tucat.

Ha belegondolsz, akkor a felsőfokú végzettségűek között kevesen lehetnek, akiknek ne lenne olyan évfolyamtársa vagy oktatója aki max 3 lépésre áll a főnitől. Aki iskolázatlan, az is ismer orvost, tanárt, ügyvédet, papot, vadászt, böllért, dolomitbányászt, uzsorást, terroristát vagy orgazdát aki hasonló távolságra lehet tőle. Kis nép vagyunk.
AdvocatusDiaboli 2021.03.29 21:36:52
@beavereater: Nem ismerek, de nem is engem kell meggyőznöd, hanem akik a kapcsolati lánc lehetőségeit firtatták.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
AdvocatusDiaboli 2020.05.28 18:06:25
@kemény keleti kommentelő: Vagy éppen hogy ura.
AdvocatusDiaboli 2021.03.25 20:40:19
@rdos: Az nem füves. A futópályája burkolt. Cikkeztek is róla néhány éve.
AdvocatusDiaboli 2021.03.29 17:03:48
@netukki: Magadat is megelőzöd?
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.29 16:54:25
@Geo_: A "teljes tévedés" a "nagyon pontos". Teljes tévedés nagyon pontosnak nevezni egy fontoskodó, de hiányos, téves és egyoldalú meghatározást.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.11 22:26:24
@ámbátor: Be tudnád linkelni a forrásaid? Én csak a Guardian cikket olvastam, de abban nem találok utalást a szegregációra. Az sem derül ki belőle, hogy "az aktivista" ötlete volt-e, hogy fordítót váltsanak, vagy valaki másé.

Vagy honnan todod (sejted?), a szegregáció ellen van. Az, hogy egy idős, fehér férfi beiktatásán önként vállalt szerepe tette híressé számomra azt valoószínűsíti, hogy annyira nem lehet híve a szegregációnak.

Lehet, hogy a szegregáció nem is érdekli, hanem pl. az egyenlőtlenség, ami egy egészen más dolog.

Vestager a minap nyilatkozott női kvóta ügyben. Szerinte a kvóta hatékony, a férfiaknak évszázadokig bevált a 95%-os kvóta (lehet, hogy többet mondott, valamivel 100 alatt), és igazság szerint egy 70%-os női kvóta is igazsságos lenne az elkövetkező (1? 2?) évszázadra, de ő nagyvonalúan megelégszik 50%-kal. Mivel Európában a nemek ritkán vannak szegregálva, nincs okom föltételezni, hogy a szegregációt támadná. Az esélyegyenlőségről lehet inkább szó. Engem nem teljesen győzött meg, de lehet róla vitatkozni és nem tudom határozottan állítani, hogy nincs igaza. Mindenesetre hatalmi helyzetből beszélt egy olyan félig-meddig (vagy teljesen?) kötelező rendszerről, aminek bevezetése esetleg rajta múhat.

Orbán Viktor szintén hatalmi helyzetből a nemek és rasszok között meglévő egyenlőtlenségeket magasztalja és fokozza.

Hozzájuk képest Gormannak hatalma nincs. Befolyása is csak a saját tehetségére és műveinek terjesztésére korlátozódik. Megválszthatja, hogy kivel csináltatja a frizuráját, ki adja ki a könyvét, feltételekhez kötheti a saját szellemi termékének a kiadását és kialakíthat egy imázst. Nem tudom elítélni, ha ezeket a nagyon korlátozott és teljesen személyes lehetőségeit a saját preferenciái szerint használja föl ill ki. Én is így szoktam tenni. Pl. elvi okokból kerülök bizonyos termékeket és szolgáltatókat akkor is, ha az ő ajánlatuk tűnik legjobbnak és hasonló okokból favorizálok olyanokat, akik valmiért "megérdemlik", akkor is, ha egyébként nem érdemlik meg. Pl. a magyar terméket választom, pedig az önérdek mást diktálna. Aztán néha megbánom.

Gormanra annyira fiatalon akkora ismertség szakadt rá, hogy az lenne a meglepő, hogyha az ebből adódó lehetőségeket és következményeket teljességgel föl tudná mérni. Joga és lehetősége van rá, hogy még nagyon sokszor meggondolja magát.
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.08 09:44:11
@Neszereddin Gozsdu: Rólad is mik derülnek ki...
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.06 16:00:57
@ámbátor: A fejek hullása önmagában semmit sem jelent. Illetve jelenthet bármit. Pl. hogy nem hozták a tervszámokat, mert töketlenek voltak. Vagy azért, mert tökösek voltak és ragaszkodtak bizonyos sztenderdek betartásához, ami lassította a folyamatot. Vagy elkövettek néhány költséges hibát, amiért el kellett vinni a balhét. A nyugati cégeknél is voltak komoly fejreállások (pl. amikor kiderült, hogy a klinikai vizsgálatok egy részét fél dózissal csinálták, vagy amikor nem szállították le a szerződött menyiséget). Lett volna miért lemondani néhány arcnak. Csak a nyugati cégeknél nem szokás.
AdvocatusDiaboli 2021.03.06 16:24:37
@dreg5: Lehet, hogy az alanyok közül 7689 meghalt, és csak a maradékot értékelték ki....
Nem védem őket, én sem látok tisztán, csak jobban megbízok Kínában (hogy hatalmi ambícióik miatt nem engedhetik meg magoknak, hogy ezt nagyon elbaltázzák) mint a magyar államigazgatásban.
AdvocatusDiaboli 2021.03.07 20:10:37
@Barkalot: A szembeszomszédunk azért belehalt. De hát mi nem vagyunk reprezentatív minta.
.  ..
AdvocatusDiaboli 2021.03.03 18:23:55
hvg.hu/360/20210303_A_Fidesz_es_az_Europai_Neppart_a_maj_szara
"Nem használ a májnak, ha két évtizedig szarban áll."
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
AdvocatusDiaboli 2021.03.03 12:30:03
@fadrusz: +1
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
AdvocatusDiaboli 2021.01.17 16:15:55
@Rhonin: És akkor fel lehetne még hozni annyi hasonló példát.

Pl. Trump fivérét, akinek hasonlóan sérült családból vezetett az útja az alkoholon keresztül az öngyilkosságig. Kilépni nagyon nehéz, mert meg kell tagadni az egész kibaszott családodat, és azon kívül nem nagyon van saját jogon kapcsolati hálód, mert aki ismer az mind úgy ismer mint apuka kölyke, és aszerint ítél meg (pozitívan vagy negatívan). Még a legjobb megoldás elmenni messzire (külföldre, ahol olyan nagyon senkit nem érdekel, hogy ki vagy) és/vagy nevet változtatni. Szerintem ez is szerepet játszhatott abban, hogy OG Afrikába ment. De ezek sem valók mindenkinek, nem biztos hogy sikerül egészségesen túlélni, főleg ha a phichopata apád akárhol utánad tud nyúlni, hiszen övé az egész diplomácia, hírszerzés, terrorelhárítás. Ha csak annyit tesz, hogy figyel és segít, ha bajba jutsz, az is elég ahhoz, hogy minden önbizalmad elszálljon.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
AdvocatusDiaboli 2021.01.09 15:59:32
@kemény keleti kommentelő: Már miért lenne felügyelő, ha kaparómunkás is lehet, a sintér felügyelete alatt?
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
AdvocatusDiaboli 2021.01.06 21:14:19
@deckard_r: Az a gyanúm, hogy nem a gender ügy van neki beakadva, hanem bármilyen téma amit éppen fentről kijelölnek. Ha Gyurcsány lenne hatalmon és ő hozná hozná be a kínai egyetemet, akkor azon lenne nagyon fölháborodva. De mivel azt Orbán hozza éppen befele, más célpontokat kell kijelölni, és a Neokohnon most épp a gender jött le.

De ha jóhiszemű vagyok és feltételezem az őszinte felháborodást, akkor sem tudom, hogy az életben vagy csak a nyelvhasználatban beállt változások okozzák-e a problémát. Az új Biblia- vagy Shakespeare fordításokon is mindig ki lehet akadni, hogy ez már tűrhetetlenül modern, nem olyan veretes mint a Vizsolyi Biblia vagy Arany nyelvezete. És ez jórészt független lehet attól, hogy ki mit gondol magáról a Bibliáról vagy Shakespeare drámáiról.
AdvocatusDiaboli 2021.01.09 15:48:03
Ez azért elgondolkedtató:
www.nytimes.com/2021/01/08/us/politics/trump-republican-national-committee.html

És sajnos némi hitelt ad a @kiazmarmegint: által beidézett verziónak. Nem mondom hogy úgy volt, de nagyon úgy néz ki, hogy Trump marad a vezér. A csutihoz hasonlóan csak a saját táborának játszik. Nem érdekli, ha mindenki más szemében vállalhatatlan és az országát is lejáratja. Sőt, ez az elutasítottság fontos eleme a népszerűségének, az a garancia arra, hogy a "nép embere". A régi párttagok meg válszthatnak a sivatag és a tövig benyalás között.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
AdvocatusDiaboli 2021.01.05 17:56:06
@S=k*logW: Gondolom, hogy JT-vel együtt.
AdvocatusDiaboli 2021.01.06 17:34:49
@Serény Vélemény: Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki kategorikusan (ideologikusan, estleg vallási okokból) ellenzi az oltásokat, vagy az érvek és ellenérvek (előnyök és kockázatok) mérlegelése közben/után vannak fenntartásai, estleg hezitál, kivár vagy úgy dönt hogy inkább nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki érvel alapján dönt az minding helyesen dönt (kevesen vannak olyan helyzetben, hogy minden tényezőt kellőképp figyelembe tudjanak venni), de az alapállás alapvetően más.

Nagyon szomorúnak tartom, hogy a szkeptikusokat (és gyakorlatilag bárkit, aki az oltások kockázataival érdemben akar foglalkozni) általában "oltásellenesnek" ("anti-vaxxer") bélyegeznek meg. Ez polarizációhoz vezet, ami ebben az esetben sem hasznos.
AdvocatusDiaboli 2021.01.06 17:37:57
@látjátok feleim szümtükkel: Annyira nem, ha jól meg is fizetik érte...