Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Han Solo.

6 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év egyik legnagyobb Star Wars eseményén, a SW Celebration ünnepségsorozaton (Chicagoban) péntek este bemutatták végre azt a 13 képkockából álló, alig két perces, első Csillagok háborúja előzetest, mely a franchise IX. epizódját, a The Rise of Skywalker -t promótálja. A cím is csak most lett…..
Han Solo. 2019.04.13 22:44:16
@Critic.: Igen. Két kihagyott lehetőséget passzolt eddig a Disney-csapat, az egyik Rey származásának ügye (amit jól elcseszett Rian Johnson), a másik pedig Palpatine - Darth Plagueis páros kihagyása a folytatásokból. Most talán mindkét magas-labdát leütik végre!
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Folyik a visszaszámlálás: már csak 278 nap és láthatjuk a Csillagok háborúja franchise legújabb, 9. epizódját, mégpedig J. J. Abrams rendezésében, Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver Domhnhall Gleeson és Mark Hamill főszereplésével. Az új epizód pontos címet sajnos még most sem lehet…..
Han Solo. 2019.03.16 20:57:06
@Critic.: A leginkább megosztó részek a Rogue One, Az utolsó Jedik és az Ébredő erő. Ezek tekintetében vannak mindig a legnagyobb viták.
A Star Wars franchise a Han Solo film idei bemutatásával 10 részes dekalogiává alakult és négy évtizede töretlenül népszerű kultuszfilmmé vált. Az űreposz köré óriási irodalom és háttér-világ épült, melyben animációs filmek, regények, könyvek, játékfigurák is helyet kapnak, valóságos univerzumot…..
Han Solo. 2018.12.10 14:37:09
@Magyar Petike: jó ötletek ezek is. Különösen a Windu halálát bemutatón és a Han Solo lefagyasztását ábrázoló részeken gondolkoztunk el, amikor a listát elkészítettük.
Han Solo. 2018.12.11 17:12:22
@Equalizer.: Érdekes, hogy az Ébredő erőből nem került jelenet a 10 közé, pedig összességében jobb film, mint az R1. A Zsiványnak viszont van egyetlen jelenete, ami szenzációs. Csak emiatt vettük fel ide.
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
Egy törvénytervezet elleni tüntetésre összejöttek vagy tízezren az Alkotmány-utca torkolatában, szemben a Parlament főbejáratával. Egy moderátor felolvasta a külföldi szervezetek rokonszenv-táviratait, és egy kivételével a szónokok szavaiból egyetlen mondatot se jegyeztem föl. Székely Tamáséiból…..
A filmtörténet egyik legnagyobb és leghosszabb ideje tartó sikerszériája, az 1977 óta már 10. részénél tartó Star Wars (vagy Csillagok Háborúja) űreposz. A 10 epizódot egyébként 7 rendező készítette: négyet rendezett George Lucas, a franchise létrehozója, a többiek pedig: Irvin Kershner (V.),…..
Kijelenthető: Ron Howard 2018 -as Han Solo spin-off filmje bukásnak minősül még akkor is, ha egy (eddig) 344 millió dolláros bevételt produkáló filmet, mely 250 millióba került, nem szokás EGYÉBKÉNT bukásnak nevezni. De a Disney és a Star Wars egy külön világ, itt egészen más dimenziókban szokás…..
Ron Howard idén elkészítette a Star Wars franchise legújabb, egész estés moziját, "Solo: Egy Star Wars történet" címmel, mely a második spin-off részként került a mozikba és az ifjú Han Solo életének fiatalkori időszakát mutatja be. Elkészítette, de sokak szerint bár ne tette volna. Mi nem…..
Két és fél év, négy Star Wars film: a Lucasfilm megvásárlása után a Disney szó szerint maximális sebességre kapcsolt, hogy minél gyorsabban kifacsarja a világ talán legnépszerűbb filmes univerzumából a vételárat. Az eredmény meglehetősen felemás, és ezen sajnos a Solo sem változatat. Pedig volt…..
Nagyon vártuk már a második Star Wars spin-off fejezetet, hiszen sztorija a rajongók számára kiemelten fontos és kiváltképpen közkedvelt figura, Han Solo fiatal éveit mutatja be. Ron Howard elkészítette ezt az új epizódot, legalábbis annak végső változatát, miután átvette a rendezői széket az…..
Han Solo. 2018.05.28 21:41:16
@JG: A "Corellia eldugott hely, ezért nincsenek rajta rohamosztagosok" vitának kevés értelme van. Ron Howard nem nagyon akart ott storm troopereket láttatni. Ennyi. Egyébként néhány bekerül a kamera látóképébe itt-ott. Ami meg a bűnözőket illeti: a birodalom helyzete igenis kellene hogy érdekelje őket, beszédtéma szintjén is. Nem életszerű egy olyan gengszter szervezet, melyet nem foglalkoztat a politika-társadalmi-gazdasági helyzet, mivel lehetőségeiket szervesen meghatározza. Amikor 1919-ben az amerikai kongresszus bevezette a szesztilalmat az alvilág azonnal reagált: megindult a szeszcsempészet. De lehetne vagy száz példát hozni. Az a sajnálatos valóság, hogy Howard tehet arról, hogy mindezekre nem gondolt.
Han Solo. 2018.05.29 18:59:28
@HARP3R: Ez azért egy riasztó tendencia. Mármint az, hogy a Disney által felkért rendezők egy része, -- a R1 et elkövető Gareth Edwards és ezt a mostani rémséget készítő Rom Howard -- nem képesek (és hajlandóak) igazi SW mozikat csinálni. Most már csak J.J.Abramsban bízhatunk. Az Ébredő Erő úgy ahogy beleillik még az Univerzumba és talán a 9 rész is hasonlóan vagy jobban Star Wars film lesz majd. Megkezdődött a visszaszámlálás: www.howmanydaysuntilstarwars.com/
Han Solo. 2018.05.30 09:13:56
@HARP3R: végre! ... Ezzel tökéletesen egyetértek!
Végre megérkezett a sokak által várt Zsivány Egyes, az új Csillagok háborúja film. Ezúttal nem a széria részeként, hanem mint egyedülálló történet próbál beilleszkedni és megállni a helyét egy sokak életét meghatározó science- fantasy világban. A Star Wars univerzumban központi szerepet játszanak az…..
Jason Matthews 2013-as kémregényéből Francis Lawrence idén készített érdekes thrillert, mely márciusban került a magyar mozikba. A zajos siker elmaradt ugyan, de nagyon sokan látták a filmet kis hazánkban (és világszerte is). Az IMDb közönségénél 62 ezer voks alapján 6,7 pontot ért el, ami valljuk…..
Már kerek hat éve annak, hogy George Lucas eladta (kemény 4 milliárd dollárért) a Star Wars szabadalmi jogokat a Disney csapatának és a Mickey egeres cég nekifogott az új epizódok legyártásának. Eddig 4 fejezetet alkottak, nagyon vegyes eredménnyel. Ha a legnagyobb filmes portál, a milliók által…..
Han Solo. 2018.05.26 14:52:59
@HARP3R: A Rogue One nagy hazai rajongótábort tudhat magáénak, így Magyarországon a Zsivány valószínűleg megelőzi az Ébredő erőt. (Nálunk nyilván nem.) A klasszikus részeket a Sithek és a Last Jedi holtversenyben követi. A Solo -ról pedig még nincs kritikánk (de hamarosan lesz).
Han Solo. 2018.05.27 13:43:49
@Korifeus: Érdekes, hogy míg a klasszikus részek nem osztják meg a nézőket, addig a 4 Disney fejezet rengeteg vitát generált. A R1 kontra Force Awaken illetve önmagában a Last Jedi annyi disputát generalt mint az egészcfranchise összesen.
A Disney neve mostanra sokak számára szitokszó lett, pedig az egeres cég nem csinált semmit, amit más ne tett volna meg. Fogott egy értékes portékát és igyekszik pénzt csinálni belőle. Méghozzá nem is gyenge mozgóképekkel. A fan-tábor akár lehetne hálás is, elvégre tíz évvel ezelőtt mindenki aláírta…..
És elérkezett a várva-várt perc ebben a hónapban. A trilógiának tervezett Han Solo történet első része a mozikban. Ráadásul pont adják 4D-ben is - gondoltam is magamban rögtön, hogy hát milyen más filmet lenne érdemes így nézni, ha nem a Star Wars aktuális gyöngyszemét. Így utólag elmondhatom, hogy…..
Pár éve kevés ember gondolt volna arra, hogy jedik és fénykard nélkül veszik majd rá, hogy Star Wars-t nézzen. A filmélmény olyan fordulatos volt, mint a Solo forgatókönyve. Fenntartásokkal kezdtem el nézni. Aztán kiderült, hogy egy dolgot baromi jól csinál a és még randifilmnek is jó. Részletek…..
Az emberiség története során rengeteg monumentális és lenyűgöző építmény készült, melyek egy része a mai napig is fennmaradt. Ilyenek az egyiptomi piramisok, a kínai nagy fal és például a Húsvét szigeten található óriási szobrok is. Kiemelkedik azonban a különleges építmények sorából a legrégebbi:…..
Han Solo. 2018.05.24 06:35:56
@medvegy: ... én készséggel elhiszem neked, hogy fontos az izomerő meg a kötél, de ha te ezekkel felemelsz 20 tonnát 5 méter magasra mm pontossággal, ... megeszem a kalapom.
Han Solo. 2018.05.24 13:50:50
@HARP3R: ... csak úgy tudom elképzelni az egészet, hogy valamilyen libikóka-szerű emelőt és állványzatot használtak az óriáskövek felemeléséhez.

A másik téma: divatos dolog mindenfélét belemagyarázni Stonehenge rendeltetésébe. Vsillagvizsgáló??? Jó hogy nem mindjárt űrhajó. Simán egy kultikus törzsi gyülekezőhely lehetett, ahol a korabeli emberek a hitüket gyakorolták.
Azok, akik klasszikus részeket (IV., V., VI) még a 80-as, 90-es években látták először, valahogy másképp viszonyulnak a Lázadók Szövetségéhez, mint a későbbi (vagy mai) korosztályok SW rajongói. Ez a bizonyos különbség a felkelők tiszteletében és kicsit misztifikálásában is tetten érhető, hiszen az…..
Han Solo. 2018.03.26 14:01:48
@Tehetséges ugandai buzi: ez biztos nem igy működik. A mesterséged gravitácio a teljes hajóra érvényes. Kábé minden részből ez derül ki.
Mintha milliók kiáltottak volna fel egyszerre... - mondja Obi-Wan mikor megérzi az Alderaan bolygó elpusztítását a Star Wars filmsorozatot elindító Egy új reményben. Valami hasonló játszódott le, amikor George Lucas bemutatta a széria első részének kinevezett Baljós árnyakat 1999-ben. A rajongók 16…..
Bár szinte mindenki látta az összes egész estés Star Wars filmet, gyanítjuk, azt már annál kevesebben tudják, hogy az egyes részek kronológiailag hogyan helyezkednek el egymáshoz képest. Semmi gond, mi most segítünk eme hiányosságot pótolni! Az utolsó Jedik előtt érdemes átvenni, hogyan is jutott…..
A világ és benne Magyarország is Star Wars lázban ég, hiszen csak napok vannak hátra a legújabb epizód, a VIII. rész, vagyis Az utolsó Jedik premier-bemutatójáig. Ilyen közel a folytatáshoz, sokan tekintenek vissza az előzmény-fejezetre, hogy újra megnézve, megint átéljék történetét és egyúttal újra…..
Az igazi Star Wars rajongókban óriási már a várakozás a legújabb Csillagok háborúja film iránt és számolják a napokat az "Utolsó Jedik" mozi-bemutatójáig. Csak napok kérdése és jövő héten megnézhetjük végre Rian Johnson rendezését, Rey, Finn, Poe és Kylo Ren legújabb kalandjait (számtalan akcióval,…..
Han Solo. 2017.12.08 12:20:52
@Jerico: tulajdonképpen igazat adok. Ugyanakkor a Star Wars attól Star Wars, hogy székhez szegez és lenyűgöz a látványvilágával.

Ami a VIII. rész költségvetését illeti: én sajnos nem tudok számokat. (Szerintem még nem nyilvánosak a kiadási tételek, összegek.) Az ébredő erőt 200 millió dollárból hozták ki Abramsék, de az Utolsó Jedik biztos, hogy többe került ennél.
Fontos és meghatározó világpolitikai eseményektől hangos a nemzetközi sajtó: Észak-Koreában és Izraelben is válságos helyzet kezd kialakulni, háborúk kirobbanásának veszélyével. Észak-Koreában Kim Dzsongun sérelmesnek tartja, hogy határaihoz közel amerikai hadgyakorlat zajlik (Dél-koreai…..
Han Solo. 2017.12.08 07:24:31
@Morpheus.: Az biztos, hogy Iránnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy titokban tartson egy kísérleti atomfegyver-programot és egy felszin alatti robbantást. Óriási hegyek veszik körül minden iránybol és hatalmas kihalt területeket birtokol.
Han Solo. 2017.12.08 12:32:43
@dr. mesterséges színezék: egy Irán belsejében, a hegyek mélyén végrehajtott kísérleti-atomrobbantást nem biztos, hogy érzékelnek Pakisztánban. Távolabbi országok esetében meg alapból kizárt az érzékelés. Az alapvető probléma a terepviszonyokban rejlik, óriási hegyek közti térségről beszélünk.
Han Solo. 2017.12.08 12:54:57
@EU zászlót mindenhova!: ez pontosan így van, egyetértek. Ha azonban mégis robbantanak, az sem feltétlenül biztos, hogy kiderül. A lényeg szerintem az, hogy a két ország - Izrael és Irán - kölcsönösen fenyegetik egymást és mindketten rendelkeznek is atomfegyverekkel. Izrael régebb óta (60-as évektől) Irán csak nem régiben hozhatta össze orosz segítséggel.