Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nooormális

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak hosszú, szomorú is. Találkozás az A38-on, pezsgős vasárnapok, de a szánsájn-hepinesz után már csak "Hazajön, tévé, jajdefáradtvagyok, semmi beszélgetés, arcra egy puszi, alvás" megy. Sziasztok, kicsit hosszú lesz... Már lassan egy éve egyedül vagyok,…..
Jó lehet IX. kerületi polgárnak lenni, de a Nagy Világháló ismert tulajdonságai miatt a Föld összes magyarul tudó embere hasznos ismereteket meríthet abból a weboldalból, amit Moon véletlenül talált meg. A gondos ferencvárosi elöljárók a "Viselkedési normák…..
Viktória anyukájára rászállt az Invitel, de nincs jó hírünk: tavaly decemberben már posztoltuk Attila levelét, aki egy ilyen ügyben a Hírközlési Hatósághoz fordult és végül a következő tanulságot vonta le: "Tehát kedves Invitel, és többi hasonló telefonos szívatás,…..
Nooormális 2008.06.26 18:02:17
Lám, nem kellett sokat várnom, hogy legyen újabb telefonos poszt. Már kétszer beküldtem a történetem a Homárnak, de a jelek szerint nem találták elég érdekesnek... Na sebaj, majd most, hacsak ki nem moderálnak...

Az Invitel helyett a Tele2 a főszereplő (bár egykutya, sőt mint már fentebb is említette valaki, már a tulaj is ugyanaz....).

Tavaly januárban a Tele2 egy üzletkötője rábeszélte édesanyámat (a telefon az én nevemen van, csak nem voltam otthon), hogy fizessen elő a Standard Plusz díjcsomagra. Ennek lényege, hogy automatikus előhívószám-választással minden hívás a Tele2-n keresztül megy. Csakhogy nekünk Felező díjcsomagunk van a T-Comnál, ahol a havidíj fele lebeszélhető. Édesanyám meg is kérdezte, hogy a Tele2-n keresztül is lebeszélhető lesz ez a pénz? Az üzletkötő válasza egyértelmű igen volt. Anyukám hitt neki, hiba volt... Asszem az ilyet hívják szándékos félretájékoztatásnak...

Én sajnos csak túl későn szereztem tudomást az egészről, így nem tudtam érvényteleníteni a szerződést. Felhívtam a Tele2 ügyfélszolgálatát, ahol azt a választ kaptam, hogy sajnálják, az üzletkötő (alvállalkozó, stróman, ismerjük a sztorit) ezek szerint hibázott. De természetesen ez nem volt elég indok arra, hogy a kötbért elengedjék, különben azonnal felmondtam volna a szerződést. Annyit legalább sikerült megtudnunk, hogy ha a 1515-ös előhívót tárcsázzuk, akkor a T-Comon keresztül mennek a hívások, így lebeszélhető a havidíj fele. Vagyis az automatikus előhívószám-választás, amit a Tele2 "kényelmi szolgáltatásnak" nevez, számunkra azt jelentette, hogy előhívót kellett tárcsáznunk, hogy lebeszélhessük a havidíj felét... Mindegy, lenyeltük a békát, havidíj úgy sincs, a semmiért meg nem fogok 7900 Ft lemondási díjat fizetni a Tele2-nek. Azt viszont eldöntöttem, hogy a szerződésben foglaltak szerint, a 12 hónap lejárta előtt 30 napon belül első dolgom lesz lemondani a szerződést. Ja, az érdekesség kedvéért azt is megjegyezném, hogy édesanyám, mint közeli hozzátartozóm jogosult volt megkötni a szerződést, de felmondani már nem jogosult...

Eljött az idő, és küldtem egy e-mailt a Tele2-nek, hogy szeretném a Standard Plusz előfizetésemet 2008. január 9-i hatállyal (vagyis az 1 év lejártának másnapján) felmondani. Természetesen azt is leírtam, hogy miért... Biztos, ami biztos alapon fel is hívtam őket. A nagyon készséges hölgy közölte, hogy december 14-ével törölték a szerződést, és idő előtti szerződésbontás címszóval kiszámláztak 7900 Ft kötbért. Mondtam, hogy ez igencsak meglepő, ugyanis a felmondási időpont benne van a felmondólevelemben. Ja, ezek szerint a kolléganő biztos elfelejtette... Megnyugtattam, hogy küldjék csak a csekket bátran, bizonyára be fogjuk fizetni a kötbért... Megígérte a hölgy, hogy kivizsgálják, és majd értesítenek.

Csekket nem kaptam, helyette kaptam egy e-mailt pár nap múlva, hogy "a szankciómentes törlési folyamatot elindítottuk."

Bonyolult folyamat lehet, mert 5 hónap múlva értesítettek a szerződés megszüntetéséről...

No de nincs ám vége még. Nemrég ugyanis kaptunk egy számlát 7900 Ft kötbérről... Az meg külön érdekes, hogy a számla kelte a kézhezvétel napja volt, most vagy ilyen gyors a magyar posta vagy...

Írtam egy barátságos levelet az ügyfélszolgálatnak, amiben megkérdeztem, hogy és ezt így hogy, és felmondtam a megmaradt szerződésem is A válaszban leírták, hogy a reklamációm jogos, tévesen került kiszámlázásra a kötbér. Sőt, még elnézést is kértek (legutóbb ezt elfelejtették).

Hurrá. Vajon ezzel vége? Meg lennék lepve...
Íme eddigi történetünk betűméretre legnagyobb backdoor kommunikációs üzenete. Zitbug fotózta munka közben Tatán, el sem merjük képzelni, mi lehet a melója. Madár a jelek szerint tényleg eléggé elmaradhatott a közös költséggel, dehát mindig sejtettük, hogy Fritz Sdunek mester…..
Minden Homár-olvasó tudja, hogy készül a magyar árengedmény: kiírok egy olyan magas árat, amekkorát csak képes vagyok hazudni, aztán leengedem irtózatosan, az se baj, ha semmivel se leszek olcsóbb, mint az akció előtti valódi ár volt. Olyan ez, mint a bikaherélés: mindenki tudja,…..
Tejesember egy minőségi termék haláláról értesült közvetlenül a gyártótól. A Homár sajnálatos módon nem is találkozott a termékkel egyáltalán, csak látásból rémlik vmi. Ha van tippük kevésbé szar tejre vagy ismernek egy tuti biogazdálkodást, ne habozzanak bekommentelni.…..
Nooormális 2008.03.05 06:19:57
Kismackónál a pont. "a tartós tej azért romlik és nem alszik, mert ultrapasztőrözött - minden bacit kiöltek belőle, és ami a levegőből belemegy az elég ritkán lactobacillus, amitől elmenne aludni..." Vagyis a "friss" tej azért alszik meg, mert maradt benne baci, a hagyományos pasztőrözés soha nem 100%-os hatásfokú. Ettől persze nem fogsz megpusztulni, de ne lelkendezzünk már, hogy mennyivel jobb már a friss tej, mert megalszik. Különben is, aki bolti tejből akar aludttejet csinálni, az sikeres ember nem lehet. A pasztőrözésnél ugyanis pont a tejsavbaktériumok pusztulnak meg leghamarabb, míg a rothasztókból több marad, emiatt soha nem fog normálosan megaludni. Megoldás: 1. bolti tejet (de nem tartósat!) veszel és beoltod egy kis aludttejjel 2. nyerstejet veszel a csepeli tsz-ben vagy Mari nénitől.

hErpEsz:
A kefirgomba ugyanúgy nem szereti az ultrapasztőrözött ("tartós") tejeket, mint ahogy a tejsavbaktériumok sem. Ennek az az oka, hogy a magas hőmérsékleten történő hőkezelés során a mikróbák számára kedvezőtlen irányban változik a tej összetétele.

Kismackó:
A dobozos (tartós) tej ugyanolyan nyerstejből készül, mint a "zacskós". Tejporból csak azokban az országokban készítenek tejet, ahol a férfiak az utcán is fürdőköpenyben járnak... :-)

Soockit:
A tejnek nem 80%-a savó, hanem több mint 97%-a: savó=tej-kazein (a tejfehérje azon része, ami a sajtgyártásnál kicsapódik)

Ősi román ember...
A tej íze a zsírtartalmon (0,1%-os tej, nooormális???) kívül valóban a tehén takarmányától függ, a tejipar nem nem sok hatása lehet rá. Tudjátok, ez ugyanaz, ami miatt a lányok annyira szeretik, ha mi fiúk ananászlevet iszunk... ;-)
A csomagolásra írtak szerint ugyanis ahhoz, hogy ledolgozzunk egy sornyi (vagyis három kiskockányi) csokit, 157 órányit kell úsznunk folyamatosan. Majdnem egy hét. Ehhez képest mit számít az az egy nap, amit szökőév extraként 2008-hoz csapott a Hamburgerfutár? Teodoru konzumsztorijai…..
Bruhaha, szerencsétlen BKV olyat művelt, amihez hasonlót hibát a magyar nyomtatott reklámtermék-történetben a ma már teljesen elfelejtett Palotás "Propellernyakkendő" János vállalkozó követett el. Az őt ábrázoló óriásplakáton ugyanis retkes volt a körme. A 2008-as…..
Milyen érzés lehet David Beckham vérző nyaktőcsonkjával találkozni az újságárusnál munkába menet? Vagy belefutni a szuperluxust hirdető Moet & Chandon pezsgőplakátjába, amelyiken mindjárt csigolyán csókolja nagyestélyis partnerét a vértacskos arcú fiatalember? Aki igazán…..
Pandacsöki Boborjánnak apróbb nehézségei támadtak a Malévvel, amikor "rendszerhiba miatt" csak a gépe indulása után érkezett meg a módosított foglalása Milánóba, ami miatt csak fél nappal később, saját költségen hagyhatta ott az országot:Vásároltam egy Malév…..
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
Nooormális 2007.04.18 08:57:40
Igencsak igaza van Árpinak, sőt. Már én is sokat gondolkodtam rajta, hogy baromira igazságtalan, hogy a legbutább néprétegek döntik el a választások eredményét, így az értelmesebbek jövőbeli sorsa felől a hülyék (már bocsánat) rendelkeznek. És az is tökéletesen igaz, hogy a választási kampányok is egyre inkább nekik szólnak. Ezt a rengeteg baromságot, ami most legutóbb mindkét részről elhangzott, értelmes emberek be nem szopják...

Szóval szerintem igenis érdemes lenne valahogy szelektálni a választójog tekintetében. Nyilván nem végzettség szerint, mert a diplomával együtt az ember észt nem kap (én már csak tudom, oktattam egyetemen), és attól, hogy valakinek csak 8 általánosa van, még nem szükségképpen hülye. Én egy intelligencia- és műveltségi tesztet végeztetnék mindenkivel, és ehhez kötném a szavazójogot.

Sőt nemcsak a szavazójogot, hanem a szociális támogatásokat is. Így előfordulhat, hogy egy eddig gyerekgyártásból élő (nem feltétlenül cigány) család az 5-10 gyereke után kap annyi családi pótlékot, stb., mint egy rendes, értelmes család 1-2 gyerek után. Persze nem visszamenőleg, mert az tényleg gáz lenne, de lehetne közölni az érintettekkel: oké, van már 6 gyereked, de úgy csináld meg a hetediket, hogy egy forinttal több támogatást nem kapsz utána!

Mert lehet siránkozni, hogy fogy a magyar, de ennél sokkal nagyobb baj, hogy a fogyó lakosságon belül egyre nő azoknak az aránya, akiknek inkább nem is kellene szaporodni, mert csak a nyomort, a munkanélküliséget, a bűnözést termelik újra. Abból profitál az ország, ha az értelmes, tanulni és dolgozni akaró réteg növekszik, nem? Nem, nem vagyok szélsőjobb, de kövezzetek meg érte, szerintem ez akkor is igazságosabb és a társadalom számára is jobb lenne így.
(Sorozatunk a közepesen híres magyar köcsögök mélyére ás. Ő ki? Akar mit? Jó mire? Kérdések, válaszok, fondorlat!)Ahogy egy nemzet celebkultúrája fokozatosan fejlődik, úgy jelennek meg az újabb és újabb, egyre szofisztikáltabb igényeknek megfelelő közepesen híres…..
Subba Szex a múltból 1. - Tinik 2007.01.02 10:51:00
Ha volt ennek az ünnepi szezonnak slágere, az mindenképpen az isten tudja, honnan előásott "Tinik - I. Magyar Biszex Hangkazetta" volt. Több olvasótól is megkaptuk mailben, és bár egyszer sem voltunk fizikailag képesek végighallgatni az egy órás műsort, az azért a…..
Nooormális 2007.01.07 06:30:22
Már jó ideje nem foglalkoztunk a népszerű klikkelgetős honlap furcsa és fergeteges lakóival, tekintsük hát most át csak címszavakban az utóbbi hetekben felbukkant érdekesebb szereplőket.- Minden idők legkeményebb wiwes képe. - Magyarország jobbat érdemel! - Hajléktalanoknak…..
Subba Érdekes adat: Szőrtelenül 2006.12.21 14:38:30
Nőgyógyász forrásaink szerint Magyarországon már annyira elterjedt a punciborotválás, hogy szinte ünnepnap, amikor végre látnak egy szőrös muffot. Lazán kapcsolódik ide, hogy míg az eredeti amerikai Topmodell sorozatnak fontos része volt a lányok szőrtelenítése, addig ezt a…..
Nooormális 2006.12.24 15:52:23
moshi, igen komoly kérdést feszegettél a puncik szagával kapcsolatban. Javaslom elolvasásra az alábbi cikket:

subba.blog.hu/2006/12/06/erdekes_adat_zelleres_punci

Gondolom a szag is valahogy összefügghet a táplálkozással. De legfőképpen persze a fürdés gyakoriságával! :-)

Azért te is vigyázz, mert ha túlzásba viszed a káposztaevést, nem lesz nagy sikered a csajoknál! Javaslom helyette az ananászt... :-)
Subba Mindennek a vége: privi.hu 2006.12.14 22:35:00
Mi itt a Subbánál büszkén állíthatjuk, hogy nagyjából a komplett magyar internetet láttuk már. Soha semmin nem lepődünk meg, az olvasók által beküldött linkek többségét látva még a szemöldökünket sem húzzuk fel. A privi.hu azonban más. A privi.hu ugyanis a magyar internet…..
Nooormális 2006.12.18 08:24:23
Subba, nagyon köszi ezt a kis irományt! Rám az újdonság erejével hatott a privi.hu, és bevallom: jól szórakoztam! Persze sokszor inkább kínomban röhögtem...

Amúgy így 30 felé közeledve egyre többször villan az agyamba az "Ezek a mai fiatalok!". Persze mi sem voltunk szentek, de azért az ilyen viselkedés igen messze állt tőlünk. És ennek semmi köze ahhoz, hogy akkor még nem volt internet. Nálunk még nem az volt a fő téma általános iskolákban, hogy ki kivel hányszor és hogyan... És persze nem az a tragikus, hogy beszélnek róla, hanem hogy meg is teszik. Tudomásul kell vennünk, hogy ők az ún. elbaszott nemzedék, ebben szerepe van a szülőknek, a médiának, és általában ennek a fene nagy szabadságnak.

Heléna, bármennyire fáj, ki kell ábrándítsalak: ne hidd, hogy ezek "talán csak a mai gyerekek kis százaléka... néhány buta kislány, aki nem érti bizonyos szavak súlyát és értelmét" Általános iskolában tanító barátaim szerint ők vannak többen. Ha nem utálnám ennyire ezt a szót, azt mondanám, hogy ma ez a "trendi". Amúgy milyen volt az, amikor "nem konkrétan" jártak a fejedben a fiúk? :-)

Az "újmagyar" nyelv meg külön is megér egy misét (a Mézga család-féle újmagyar legalább vicces volt). Macskafogó: szerintem ennek nem sok köze van az sms-hez. Nem igaz, hogy nem lehet 160 karakterbe egy értelmes gondolatot belezsúfolni. Életemben egyszer fordult elő, hogy 2 sms-ben fért csak ki a mondókát. Persze az sms nem arra való, hogy elmeséljük a "barinőknek", hogy milyen volt a tegnapi buli a BANK-ban...

Titanillát viszont meg kell védenem. Először is ilyen névvel nem lehet könnyű :-), ezenkívül az intimtanács-oldala jószándékú és viszonylag értelmes, és nem is mernék komolyabb összegben fogadni rá, hogy a kislány valóban szüzen osztogatja a tanácsokat...
A legcsúnyább szó fasz picsa…..
Nooormális 2006.12.12 19:20:42
Álszenteknek és irodalomkedvelőknek ajánlom a következő kis szösszenetet:

Vulgaritás a magyar szépirodalomban

enmagam.freeblog.hu/files/doc/vulg.doc

A témákban elmélyedni kívánók üssék be a fenti szavak bármelyikét a MEK keresőjébe...

mek.oszk.hu/

Árpi, a kúr hogy maradhatott ki??? :-)
w A vámpír halála 2006.12.11 10:00:00
Augusto Pinochet nevével az 51. Galaktika előszavában találkoztam először, tizenkevés évesen, mivel a Népszabadságban jobbára átlapoztam a külpolitikát. Az 51. Galaktika a vámpírokról szólt. Előszavában Kuczka Péter egy igen látványos vörös farokkal terelte a szót…..
Nooormális 2006.12.11 13:37:29
Egy dolgot lássunk be, srácok: a diktatúra vitathatatlanul sokkal hatékonyabb államforma, mint a demokrácia. Abszolút igaza van Árpinak elkúrtuk-ügyben. Gondoljatok csak bele: itt a gengszterváltás óta azért nem indult be semmi lényeges változás (a romboláson kívül persze), mert minden kormány azon görcsölt, hogy mit szólnak majd a választók. A vasutas posztban már kifejtettem a véleményem a közszféra drasztikus leépítéséről meg a nyugdíjasok utazási kedvezményének megnyirbálásáról. Mindenki tudja, hogy erre szükség lenne, de nem merik felvállalni, mert ugye a következő választások... Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lennének választások (vagy csak formálisak lennének ld. Mikola elvtárs megnyilvánulása a 20 évre bebetonozott hatalomról a határon túli magyarok segítségével): akkor aztán bármit meg lehetne lépni, akiknek nem tetszik, maximum tüntetnének egy kicsit, aztán majd megunják egyszer... Különben is sokkal egyszerűbb az ellenlábasokat/másként gondolkodókat kinyírni, mint demokratikus módszerekkel felvenni velük a küzdelmet! Még a látszatdemokráciák (pl. Egybesült Államok) is sokkal hatékonyabbak, mint az ún. fejlett demokráciák (pl. Nyugat-Európa), ahová mi is olyan nagyon igyekszünk...

De persze nem vagyok diktatúra-párti: talán már a legcsőlátóbb közgarázdák is kezdik elhinni, hogy a GNP/GDP-n kívül más értékmérői is vannak egy országnak. Pl. hogy mennyire élhető. Amit például Adolfék a nagy világválság után Németországban véghezvittek, az egy kisebb gazdasági csoda volt! Na de milyen áron!

Gondolkodjunk már el egy kicsit ezen, mielőtt Pinochetet, Fidel bácsit vagy éppen a mai retróőrület világsztárját, Che Guevarát istenítenénk... Pláne, hogy Che még azt sem tudta, hogy mikor nyert angol kupadöntőt a Coventry City csapata... :-)
w Terepasztalbontás 2006.12.08 19:00:00
Nem szeretem magamat ismételni, írtam már a vasútreformról eleget itt meg itt is. Az egy tucatnyi utast kiszolgáló mellékvonalak megszüntetése, illetve a Volán és a MÁV összehangolása olyan része a reformnak, amivel szinte lehetetlen vitatkozni. Ez nem terepasztal, hanem ország;…..
Nooormális 2006.12.10 14:09:37
Ja, kihagytam a magyar közlekedés fejlesztésének legfontosabb alapkövét: felejtsük már el azt a rohadt 4-es metrót! Én megértem, hogy Demszky valami igazán maradandót akar alkotni, lelki szemei előtt az lebeg, hogy még 2030-ban is azt mondja a nagymama a unokájának a Kelenföldi Pu és a Keleti között: "Látod, kisunokám, ezt a csodálatos metrót Demszky bácsinak köszönhetjük, áldassék a neve!" Demszky-t kicsit sem érdeklik a gazdasági racionalitások (ld. VEKE-tanulmány), a nyugati példák, ő 4-es metrót akar és punktum! Tipikus csőlátás! A budapesti közlekedésben nem az a baj, hogy nem lehet elutni Kelenföldről a Baross térre, hanem a bazi nagy átmenő forgalom. Óriási rejtély számomra, hogy miért nem az M0 befejezése élvez prioritást, és miért ez a nyavalyás metró. Abból a megspórol 400 milliárdból elég sok mindenre jutna... Vagy ha már mindenképpen meg kell csinálni a 4-es metrót (mert Demszky nem egy könnyen meggyőzhető ember ugye), akkor legalább csináljuk meg normálisan, hogy legyen is értelme (megint ld. VEKE-tanulmány).

Paramo: A kistelepülések kisvasutjának felújításával az a gond, hogy a sínen ugye csak vonat mehet. Igen, az utak is szarok, de ha ugyanabból a pénzből inkább az utakat újítjuk fel az ezer éves vasúti pályák helyett, akkor sokkal többen élvezhetik az előnyét. A svájci helyzet tényleg ilyen, én is utaztam arrafelé vonattal. Megveszi a jómunkásember a félárú jegyre jogosító bérletet (nem olyan veszettül drága), aztán mindjárt nem olyan vészes az útiköltség. De hogy ne legyen kolbászból a kerítés: a svájci vonatok is jó retkesek ám... :-)
Van ebben a témában szufla, csak ez az ország nem lélegzik – de erről később.Az előző postban tárgyalt problémát – vagyis hogy az interneten pedofilok vadásznak kislányokra és kisfiúkra – Amerikában teljesen magától értetődő módszerrel kezelik. Igen,…..