Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyalogtank

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Sorozatunk a közepesen híres magyar köcsögök mélyére ás. Ő ki? Akar mit? Jó mire? Kérdések, válaszok, fondorlat!) Gáspár Győző élve boncolását kezdjük az ővele kapcsolatos legutóbbi üggyel, a Kutya Halálával. Sajnos azt már soha nem fogjuk megtudni, hogy mi történt…..
Van ebben a témában szufla, csak ez az ország nem lélegzik – de erről később.Az előző postban tárgyalt problémát – vagyis hogy az interneten pedofilok vadásznak kislányokra és kisfiúkra – Amerikában teljesen magától értetődő módszerrel kezelik. Igen,…..
Gyalogtank 2006.12.03 20:09:05
Nagyon nem tetszett a cikk, úgy ahogy van.

"Magyarországon hálistennek alig akad. Magyarországon ezért eleve elképzelhetetlen egy ilyen tévémûsor: nem volna hozzá alapanyag."

Egy ismerõsöm dolgozott fogyatékos gyerekeket gondozó iskola kollégiumában. Elmondása szerint havonta 2 - 3 abortusz azért összejött náluk. Felelõsségrevonás sohasem történt.

Barátnõm mesélte, hogy nekik általános iskolában volt egy tanárbácsijuk, akit vagy a negyedik suliból rúgtak ki a kislányok simogatása miatt, de mégis mindig talált másik állást az ország másik részében, msik iskolában.

Még gimiben mesélte egy srác, hogy a volt iskolájában egy tanár a fizika hármasért csöcsörészte a fejlettebb lányokat a szertárban.

Ezek csak azok a példák, amik így hirtelen eszembe jutnak, felteszem egyik sem egyedi eset, így tehát erõs túlzásnak tartom a témában kifejtett optimista, még ha valójában kicsit ironikus véleményt.

Ha történelmi elõképeket is szeretnénk villantani, ajánlhatom Móricz Zsigmond Árvácska címû mûvét, ami szintén a jelenség teljes magyarországi gyökértelenségét cáfolja.

Az elõzõ cikkben vázolt chat.hu -s élményeknek egyetlen szépséghibája, hogy teljesen kideríthetetlen, hány évesek az "elkövetõk". Gyanítom nagy részük még maga sem büntethetõ, mivel 14 év alatti kissrác. Egy igazi pedofil nyilván nem így nyit, mert akkor elég kevés kapása lenne. Elõbb hosszas beszélgetések során elnyeri a bizalmát, megértõnek mutatkozik, meghallgatja, milyen szemetek a szülei, stb. és utána hozakodik elõ a fõdologgal, amikor a kislány már a barátjának érzi. Elhívja egy találkára, oszt a chaten megismert aranyos 15 éves kisfiú helyett véletlen egy ötven éves kéjenc jelenik meg késsel.

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a pedofília ugyanúgy mint a prostitúció van, volt és lesz is, amíg világ a világ.

Félreértés ne essék, semmilyen formában nem kívánom támogatni a gyermekekkel létesített szexuális kapcsolatot, de a
To Catch a Predator címû mûsor undorít, és mélyen felháborít. Hogy miért is?

A mûsorvezetõ szinte kéjelegve ecseteli, hogy ezek mind szexuális ragadozók, pedofilok, stb. Bár azért itt megállhatnánk egy kicsit, elfilozofálgatni a szó jelentésén. Ugyanis nálunk 14 év alatti személlyel létesített szexuális kapcsolatra használjuk ezt a kifejezést. Ez az életkor egy hasraütéses módszerrel meghatározott éles határvonal. 13 éves és 11 hónapos lánnyal dugni még bûn, három hónappal idõsebb osztálytársával már nem. Eleve skizofrén helyzet. Az amerikai jog épp ezért ismeri (legalábbis a Wikipedia szerint) azt a kivételt, hogy egyedi esetekben, amikor az áldozat közel van a 14 évhez, a bíróság elengedheti a büntetést. Ebben az esetben ez nyilván megáll, mivel (az alkotók szerint) egy 18 éves lány nyitott ajtót. Nem tudni, hányan fordultak volna vissza a küszöbrõl, ha egy valóban 13 éves csajjal találták volna szembe magukat.
Azonkívül a 14 év egyáltalán nem általános, az egyes országok jogrendszere máshol húzta meg ezt a bizonyos határvonalat: Dél-Afrika 16 évnél, Indonéziában férfiaknak 19 év, nõknek 16 (Miért különbözik?), Japánban 13 év, a Fülöp-Szigeteken 18 év, Csehországban, Dániában, Franciaországban 15 év, Finnországban és Németországban 16 év, Máltán 12 év. Ja, Magyarországon 14 év. Ezek alapján a magyar férfiak zöme indonéziában pedofília áldozatának számítana, míg a fenti mûsorban vázolt szörnyetegek semmi törvényelleneset nem követnének el Japánban, vagy Máltán. Hozzátenném, hogy Algériában nincs is ilyen határvonal, vagyis pedofilok sincsenek.

Ennek fényében nem egészen értem ezt a keresztes lovagokhoz méltó hozzáállást, stábbal, meg golyóálló mellényes rendõrökkel. Oké, ezek a szabályok, ezek alapján kell játszani. Ezek után elkezdõdik a hangulatkeltés, miszerint az egyik fickó sörétes puskával érkezett. Mármint ott volt az autójában. Gondolom legálisan tartotta. Akkor meg miért ne lehetett volna ott? Nem vitte be a lányhoz. Találtak bármelyiküknél is kést, pisztolyt, fojtóhurkot, bilincset, vagy valami ilyesmit? Akkor miért feltételezik róluk, hogy bármit is akartak egy sublintáson kívül?

Ugye címlapsztori, hogy egy orvos is horogra akadt a nagy vadászat során. A riportban még azt is elmondják, hogy a felénél betojt, de a "csali" úgy tett, mint egy, a szex iránt érdeklõdõ tini, és csak rábírta, hogy jöjjön el. Magyarul aki nemet mondott, azt addig szekálták, amíg autóba nem ült. Ugyanez a fószer a kihallgatás során ügyvédet kért. A vele szemben ülõ rendõrtiszt erre közölte, hogy akkor nincs joga többet kérdezni. majd figyelmeztette, hogy le is mondhat errõl a jogáról, és beszélhet. Majd még háromszor, mire nagy nehezen elkezdett beszélni. Azért ezt finom nyomásgyakorlásnak nevezném, így alapból. Mert ugye, ha ezek a vádak megállnak egy bíróság elõtt, akkor miért ne jönne ügyvéd is, nem kellene a frissen bilincsbe vert, megszeppent gyanusítottat azonnal beszéltetni, és elisemetetni vele olyat is, amit amúgy nem lehetne rábizonyítani.

Azonkívül hiányolom a mûsor fordítottját is: Ahol a csalik 14 alatti lányokat akarnak személyes találkára csábítani. Aki pedig eljön, annak a személyazonossága megállapítása után küldenének egy levelet az iskolaigazgatójának, és a szüleinek is, valamint a rendõrök szállítanák õket haza. Csak úgy népnevelésképpen... lehetne a címe: To Catch an Idiot, To Help a Lolita.

És ennek a kis mûsornak mi az eredménye, a nézõk szórakoztatásán, túl, és hogy jön össze ez a két, látszólag ellentétes vélemény? Aki valóban pedofil, és tényleg a kislányokra indul be, az majd óvatosabb lesz, és ha mégsem bír magával, majd a saját lányát kapja el, mert az biztos nincs bekamerázva, vagy eleve csak két hetes megfigyelés után kezd egy fiatalabb lánnyal, de ha már ilyen mániákus, akkor meg miért ne ásná is el amikor végzett?

A rendőrség, bíróságok, ügyvédek, közvélemény csak ilyen piti alakokkal foglalkozik, az igazi komoly pedofilokra, akik kisláyokat/kisfiúkat erőszakolnak meg, már nem marad senkinek sem kapacitása. Azonkívül minél többen férnek be egy adott BTK paragrafus alá, annál enyhébb lesz a cselekmény megítélése, és így az igazi ragadozók is könnyedén kijátszhatják az igazságszolgáltatást. (Pl: Adócsalás. Magyarországon nem is számít igazi bűnnek, mivel szinte mindenki elköveti.)
Gyalogtank 2006.12.04 09:57:40
dimitri:
Mondjuk mondasz valamit. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok sem gyermekpszichológus, sem lányos apa, sem rendőr, sem pedofil, tehát csak olyan akadémiai szinten érdekel az egész téma, az összes hozzászólásom elé ki kellett volna tenni a nagy SZVSZt.

A kérdés az, hogy az általad pre-pedofil ösztönöknek nevezett késztetés vajon hány ötvenes férfiban van meg? Mert ha ez olyasmi, mint a homoszexualitás, akkor bizony lehet, hogy a középkorú férfiak jelentős része bizony az időnként feltörő vágyait elfojtva él. Sajnos a világi törvények nem mindig kerülnek fedésbe a saját morális törvényeiddel. Mondok egy példát: Ugye Magyarországon a beleegyezési korhatár pár évvel ezelőttig heteroszexuális kapcsolatoknál 14 év, homoszexuális kapcsolatoknál 16 év volt. Azonban bíróság elé került egy fószer, akit 15 éves kisfiúkkal kamatyolt, és nem tört meg, nem hagyta annyiban, az alkotmánybírósághoz fordult, mondván, hogy ha a homoszexuális kapcsolat jogilag semmiben sem különbözik a heteroszexuálistól, akkor ez a megkülönböztetés alkotmányellenes. Igazat adtak neki, és most már szabad, mint a madár, papírja is van róla, hogy nem követett el semmit. Ő annyiban különbözik a filmekben vázolt fasziktól, hogy később a törvényeket hozzáigazították az ő értékrendjéhez. Kétlem, hogy az elkövetés pillanatában mérlegelte volna, hogy amit tesz, az törvényes -e, és a törvény öszhangban áll -e az alkotmánnyal?

Tanulságos lenne elolvasgatni azokat a logokat is, mivel nem igazán hiszem, hogy a filmben mutatott negyvenes faszi meggyőzően emulálja egy kislány lelkivilágát. Legalábbis ami részleteket felolvastak a logokból, az azért sokkal inkább egy S&M oldalra illene. Gyanítom egy kislány ezeket olvasva pánikszerűen menekülne a gép elől. Vagy legalábbis körberöhögné a reménybeli pedofilt. Ilyesmit az osztálytársaitól is hallhat. Szóval nekem itt épp a gyermeki lélek eltiprása hibádzik. Adott egy negyvenes fószer, aki válogatott disznóságokat ír egy chatszobában, adott egy 18 éves lány, akit egyébként is csak fél percre látnak. A pedofíliát kizárólag egy adat jeleníti meg, miszerint a partner 13 éves. Meg kellett volna nézni, hogy ugyanennek a faszinak ugyanilyen szövegére hányan ugrottak volna, ha 14 évesnek vallotta volna magát.


ámbátor:
Azt valóban elmondják a műsor elején, hogy a csali sohasem kezdeményez, de azt nem, hogy száz beszélgetésből hány faszi jön el ténylegesen, és hánynak csak a szája jár. No meg az is érdekelne, hogy hányan mondják végül azt, hogy bocsi, túl fiatal vagy, keress meg jövőre.