Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Soltész Daniella

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  © Játékszín  Mióta színház- és filmművészet van a világon, az egyik legősibb és holtbiztos, hogy sikeres helyzetkomikum, ha férfiakat nőnek öltöztetünk. Ilyenkor általában mi, női nézők képet kapunk arról, hogy milyennek látnak minket a férfiak, még ha nem is a legpontosabban adják vissza, sőt…..
Meddig lehet elmenni? Teszi fel a kérdést az előadás több ízben is. Meddig mehet el két nő, akik ugyanazt a férfit szeretik? És meddig mehet el egy nő, ha magányos? Edina és Nóra keserédes drámája sokszor megmosolyogtató, ugyanakkor ha a felszín alá nézünk, hátborzongatóan szomorú...
 Jókai Mórról legtöbbünknek a nehezen érthető kötelező olvasmányok jutnak az eszünkbe. Sokan nem szívlelik tehát sem őt, sem a műveit. Persze itt is mint mindenhol, vannak kivételek. De valljuk be, nem sok. Én sem tartozom eme kitüntetett csoportba. Nemsokkal ezelőttig hangosan ki mertem jelenteni:…..
 Színháztörténésznek tanulok. Az egyetemen egy kedves tanárom azt mondta, hogy a színházi élmény nem este hétkor kezdődik, amikor felgördül a függöny, hanem már hamarabb, az előadás kiválasztásánál. Azt hiszem, az én esetemben ez az időpont jóval korábbra tehető, ha a Ricse Ricse Beatrice-ről van…..
  © Játékszín  A Játékszín 2014. júniusától tartja műsoron a …Tied a világ! című darabját. Darabját? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egy shakespeare-i drámát látunk a színpadon. Koncert? De ez sem igaz, hiszen a történet kitalált. Maradjunk a színház által megnevezett „műfajnál”, miszerint:…..
  © The BlackBirds  Az 1960-as években a The Beatlestől volt hangos a rádió. Ki ne ismerte volna akkoriban a 4 fiatalt, akik után lányok százai rajongtak és akik egy világot botránkoztattak meg botrányosan hosszú frizurájukkal? Biztos vagyok benne, hogy dalaikat nemcsak szüleink, hanem Mi, a…..
© Újszínház Móricz Zsigmond színműve első látásra könnyed vígjátéknak tűnik, azonban szatirikus humorával túlmutat az egyszerű komédiákon. Megjelenik benne az erős társadalombírálat, -kritika, amit Móricz kellő finomsággal tár elénk. A történet egy kis faluban játszódik, ahol éppen bíróválasztás…..