Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudatos falatok

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életmódot váltani, diétázni egyáltalán nem könnyű, kitartást igényel, olykor lemondásokkal jár. Még akkor sem egyszerű, ha az ember jó passzban van. De sajnos mindig jöhet olyasmi, ami megakaszthatja a folyamatot. Ha az élet más területein nehézség bukkan fel ilyesmi, munkahelyi problémák,…..
Az utóbbi évek egyik legdivatosabb diétája a low carb vagyis az alacsony szénhidrát bevitelen alapuló étrend. Nem véletlenül, ugyanis gyors és látványos változást lehet vele elérni, és az első pár hét után, amíg az ember leszokik a cukorról és gyorsan felszívódó szénhidrátokról, könnyen tartható is…..
Ha a testünkre gondolunk, akkor vannak olyan részei, amiket szépnek találunk, és vannak olyanok, amikkel elégedetlenek vagyunk, és szívesen változtatnánk rajtuk. A nők több kutatás szerint is a hasukkal a legkevésbé elégedettek, ezután következik a comb, a fenék, majd egyéb testrészek, mint például…..
Az ma már közismert, hogy a fogyás a konyhában dől el nagyrészt, és nem az edzőteremben. Étrendről beszélünk, egészséges táplálkozásról, de ebből sokan kifelejtik az italokat, mintha azért, mert nem kell rágni őket, nem számítanának bele a bevitt kalóriák mennyiségébe. Pedig nagyon könnyű „túlinni”…..
A fermentált ételek most mind a gasztronómiában, mind pedig az egészséges életmódot követők körében nagyon népszerűek. Van, aki valóságos csodaszernek tartja őket, és ez nem is áll messze az igazságtól. Persze a fermentáció nagyon trendin hangzik, de egyáltalán nem kell semmilyen különleges vagy…..
Rengeteg nő tapasztalja a hőségben, hogy a lába nehéz, megvastagszik, ami elég kellemetlen tud lenni. Ha este és reggel is megnézzük alaposan a lábakat a tükörben, szembetűnő lehet a különbség. Ennek több oka is lehet, okozhatja betegség vagy hormonprobléma, sokan a terhesség alatt tapasztalják meg,…..
Az első hetek sikerélményei után szinte mindenkinél szükségszerűen bekövetkezik a fogyás lassulása. Ezt általában 5-6. hét környékén tapasztalja a fogyókúrázók nagy része, de van, aki később. Mindegy, mikor következik be, borzasztóan frusztráló lehet, hogy mindent megteszünk a karcsúbb alakért, és…..
A nyár szó szerint tálcán kínálja a szépítő, karcsútó ételeket, melyek igencsak megkönnyítik a fogyókúrát. Bár sokan pont a nyaralásra szeretnének lefogyni, a nyárnál nincs alkalmasabb időszak az életmódváltásra. Ilyenkor tele a piac friss, tápanyagdús finomságokkal, és a meleg miatt amúgy sem…..
Bár mindenki nyár előtt szeretne fogyókúrázni, éppen a legmelegebb hónapjaink alkalmasak arra igazán, hogy súlyvesztő életmódváltásba kezdjünk. A természet ilyenkor önti ránk a legjavát, friss gyümölcstől és zöldségtől roskadoznak a piaci árusok pultjai. Ráadásul a nehéz ételeket sem kívánjuk, így…..
A fogyókúra sok mindent megkíván, akaraterőt, kitartást, odafigyelést és néha lemondást is. Amit viszont nem, az a vastag pénztárca. Sokan mégis azért halogatják a fogyókúrát, mert hogy sokba kerülne. Ez azonban egy óriási tévhit, és inkább csak egy kifogás. Kis odafigyeléssel kevés pénzből is…..
Ha nem is az első kérdés, ami felvetődik egy diéta kezdetekor, de a top ötben biztosan benne van az, hogy mégis mennyit lehet inni a fogyókúra alatt. Ivás alatt természetesen nem a vizet értjük, hanem az alkoholtartalmú italokat. Sajnos van egy rossz hírünk, ha nem is szigorúan tilos, de jobb…..
Az anyagcserén a legtöbben az emésztést értik, pedig jóval többről van szó. A metabolizmus a test egész energiacseréjét jelenti, a bevitt energia felhasználását. Ha optimálisan működik, akkor a test egészséges, könnyebben veszít a felesleges súlyból is. Ahhoz, hogy ezt elérjük, számtalan egyszerű…..
A gyümölcsökre a legtöbb fogyókúrázó természetes édességként tekint, és van, aki számolatlanul eszi a narancsot, banánt, issza a finom turmixokat, mondván, hogy nem számít, mert kevés bennük a kalória. Sajnos ez nem teljesen így van, és nem árt óvatosnak lenni, ha valaki diétázik...
A május kezdete az utolsó pillanat, amikor érdemes fogyókúrába kezdeni a nyár előtt, mert június végéig, megfelelő étrenddel és mozgással, látványos változást lehet elérni. Utána viszont már csak vészmegoldások jöhetnek szóba, melyeknek általában nincs jó vége, hiszen a drasztikus villámdiéták után…..
Az ember hajlamos azt hinni, hogy a fogyókúrás ételek drágák, és azonnal egzotikus alapanyagok után kezd kutatni, pedig rengeteg hazai hozzávaló van, ami olcsó is és jó is. Ilyen az első primőr zöldség, a retek...
A fogyókúra a legtöbbeknek a testsúly csökkenését jelenti elsősorban, általában konkrét elvárással vágunk bele, 5, 10 vagy épp 20 kilót szeretnénk fogyni. A legegyszerűbb visszacsatolás a mérlegen látható szám: kevesebb-e, nőtt vagy éppen stagnál. Egy rendes életmódváltás azonban ennél picit…..
A babavárás és a szülés elképesztő hatással van a női testre, egy új élet kihordása testileg és lelkileg is megváltoztatja az embert. Közvetlenül a szülés után nem is érdemes azon keseregni, hogy anyaként mennyire mást lát az ember lánya a tükörben. De ahogy cseperedik a pici, az édesanyában…..
Az esküvő még mindig egy nő életének egyik legfontosabb napja. Mindenki a menyasszonyra figyel, nem véletlen, hogy szeretne mindenki a lehető legjobban kinézni egy tökéletesen passzoló ruhában. Talán nincs olyan ara, aki ne fogyókúrázna a nagy nap előtt, talán így vagyunk kódolva, hogy egy kis diéta…..
Nagy túlsúlytól megszabadulni nem egyszerű, kitartást és kemény akaratot kíván, étkezési szokások átalakítása sem megy egyik napról a másikra, itt is több időre lehet szükség, mintha a fogyni vágyó csak 5-10 kilót szeretne veszíteni a súlyából. Könnyebbé teszi az elejét, hogy ilyenkor a kilók hamar…..
Minden menyasszony szeretne a lehető legjobban festeni az esküvőjén, nincs ezzel másképp Évi sem, bár őt nem csak a külseje, hanem az egészsége is arra sarkallta, hogy részt vegyen a NATURHOUSE Facebook-játékán. Így került a három szerencsés nyertes közé, akiket elkísérnek a fogyás alatt,…..
A gyors és látványos fogyás minden súlyfelesleggel küzdő álma, de sajnos nem lehetséges, főleg nem úgy, hogy az eredmény tartós is marad. Ha belegondolunk, a súlyfelesleg sem egyik napról a másikra alakul ki, hanem évek alatt, így tehát logikus, hogy rendesen fogyni sem lehet gyorsan. A pár napos,…..
Január a nagy nekibuzdulások ideje, ilyenkor kezdenek bele a legtöbben a fogyókúrába, életmódváltásba, a legnépszerűbb fogadalom valószínűleg a lefogyok 5-10 kilót. A jelszó sokaknál új év, új élet. Ez egyáltalán nem rossz ötlet, kutatások bizonyítják, hogy ha egy kiemelt dátumhoz kötik az emberek…..
Az életmódváltás nem egyszerű, néha pedig egyenesen nehéz. Éppen ezért jó, ha előre felkészíted magad erre, hogy ne add fel az első akadályoknál, hiszen újra és újra elkezdeni nehezebb, mint egyszer felkötni a nadrágot és nem feladni...
TUDATOS FALATOK Válts életmódot! 2017.11.15 11:20:35
Az emberek többsége a saját szokásainak a rabja. Az emberi természet már csak ilyen: a környezethez való alkalmazkodásra van berendezkedve, és a közvetlen környezettől átvett viselkedésmintákat tanulja meg és kezdi el ismételni...
„Az vagy, amit megeszel” – hangzik a közismert mondás, és talán nem is sejtjük, mi mindent jelent ez a rövid, sokatmondó kifejezés. Minden étel, amit magunkhoz veszünk, bonyolult biokémiai folyamatok során épül be szervezetbe, hasznosul energiaforrásként, építőelemként, vagy marad ott egyéb…..