Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kastorhun

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár menetrendszerűen és szigorúan ragaszkodva a hagyományokhoz, április elején megjelent a Hammer Records gondozásában a magyar heavy metal egyik alapító bandájának, az Ossiannak a huszonharmadik soralbuma "A Reményhozó" címmel. A zenekar immár bő harminc éve egész egyszerűen megkerülhetetlen…..
kastorhun 2019.06.15 01:41:19
A lemez borítója 10/10*. Elképesztően profi munkát végzett vele az aki csinálta, a következőre össze kell ám szednie magát. Véleményem szerint ez a 2 év jót tett a zenei, illetve szövegi részhez.

Az album első dala kifejezetten jól sikerült, a szövege jó, a refrénje pedig meglepően dallamos, a zenei részre 1 rossz szavunk nem lehet, remek nyitány, és szerencsére a dal 1 pillanatra se ül le.

A következő dal is hasonlóan jól sikerült, a refrénje elképesztően ütős lett, a zenei rész szintén, viszont a szöveg itt-ott nem áll össze igazán, és nem képez egységes mondanivalót, ilyen például az első négy sor.

A Gyönyörű bolond zeneileg/szövegileg szintén egy nagyon erős dal lett, véleményem szerint nem Endre legjobb/legmélyebb szövege, és a vonósok remekül feldobják az egészet.

A Megjártam mennyet és poklot szövegileg oké lett, de a refrénje javít rajta. A szólója remekül sikerült, viszont zeneileg a többi rész lehetne kicsit változatosabb, de összességében ez a dal se lett rossz, vagy felejthető.

A reményhozó lett véleményem szerint az album legjobbja, szövegileg nagyon jól sikerült, és a zenei rész is hozza azt amit kell.

Nos az Örökké az leszellel már komoly gondok vannak. Az alap gitártéma kellően érzelmes és jól sikerült, a szólója pedig nagyon jó lett! Talán az album legjobbja.
Viszont a refrénnek nem értem hogy mi a fenéért kellett felhangosodnia, és a szöveg.... A refrénen túl számomra túl negédes, nyálas. Viszont a refrén szövegének az értelmét nem tudom megfejteni, a szóló javít a dalon, de nem egy erős darab.

A cikkíróval ellentétben én kifejezetten szeretem a Szembesítést, a számsorolással nekem nincs bajom. A szövege jól sikerült, a zenei résszel pedig szintén nincs baj.

Az ünnepeld velemnek a szólója szintén jól sikerült, az alap zenei rész pedig okés lett. A refrén dallamosságát kifejezetten szeretem, viszont a szövege nem valami eredeti. A szöveg többi részének itt sincs sok értelme. Az első 4 sor ismét képtelen egy koherens mondanivalót össze rakni. Viszont az utána következő sorok rettenetesen közhelyesek, még hallgatni is fájdalmas. Az első refrén utáni 4 sornak pedig konkrétan nincs értelme. Hiszen Endrének minden albumon van egy szerelmes száma, de akkor miért is múlik el gyorsan, és ezek mellé még sablonos is.
Sajnos ez egy kifejezetten felejthető dal lett.

A Lássam igazán zeneileg jól sikerült, a szöveg is jó (kivéve a harmadik sor, annak meg mi értelme van? Talán nem talált rímet a rám szóra? A refrénjét kifejezetten szeretem, a szóló itt sajnos csak oké lett. Viszont szerintem ehhez a szöveghez egy erőteljesebb/metalosabb zenei rész jobban illene.

Sajnos ez a 3. szerelmes dal az albumon, a Szerelem könyve szövegén nem ártott volna még csücsülni. Az első 4 sor nekem nem áll össze, a következő 4-es viszont tényleg jól sikerült, a refrén rettentően sablonos és HOSSZÚ, fel nem fogom hogy a dalnak mi a francért kell ismét felhangosodnia. Az első refrén utáni sorok pedig szintén sablonosak. Viszont a klasszikus rock balladákat idéző szóló valamelyest javít a dalon. A potenciál meg volt a szövegben, csak sajnos nem tudott velük élni.

Az Elán tök jól sikerült, kellemesen dallamos instrumentális dal lett, az egyedüli bajom az vele hogy a monoton/egyhangú részek túl sokáig tartanak.

A Körforgás szövege számomra majdnem túl nyálas lett, leginkább csak a ,,friss fű zöldell majd,,-os 4 sorral van bajom. Mi a francért kellett ezt a h*lye szerelmes dumát megint bele írni a szövegbe? A virágos ötlet nem lenne rossz, de a kivitelezés... A szóló szerencsére ismét jól sikerült

Az albummal az a fő bajom hogy a szerelem témája rengetegszer előkerül, és zeneileg bár sokkal változatosabb mint az előző kettő, és jobban is sikerült. Viszont kicsit legyenek zúzósabbak, és Endre picit távolodjon el az ilyesféle nyálas témáktól, és üljön tovább a szövegeken, mivel néhol egyszerűen nem áll össze egy egységes mondanivalóvá. Az előző album után rosszabbra számítottam, az előző kettőnél jobb lett, de sajnos a Lélekerő és a Tűz Jegyében szintjétől messze van. 10/7.75
Az epikus svéd mesemetál csapat, a Twilight Force új opusza a Nuclear Blast kiadó gondozásában fog megjelenni  "Dawn Of The Dragonstar" címmel augusztus 16-án, melyről most a Night Of Winterlight című daluk szöveges videója nézhető meg a hajtás után...
kastorhun 2019.06.15 01:06:46
kastorhun 2018.08.31 19:32:47