Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hamsik Gábor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy vezetői pozícióban bármilyen változás nemcsak az egyénnek, de az adott iparág piacának is fontos eseménye. Az állását vesztett vezető számára ez különösen erős nyomást, kényszert jelent, ezért többféle hibát is elkövetnek a kapkodásban, teljesítménykényszerben...
Hamsik Gábor 2018.01.08 10:26:44
Nagyon jó cikk és a hozzászólások is kiváló képet adnak a magyar vezető kiválasztási valóságnak.

Én főként az 1-es pontot emelném ki, ebbe a hibába estem én is anno. Továbbá azt a hibát követtem még el, hogy bár multikörnyezetben, de egy szűk piaci szegmensben – ahol most már csak 3 cég van- töltöttem el 17 évet. A 17 év alatt karrierem kiválóan ívelt felfelé és megjártam a ranglétra mindegyik fokát.
Amkor a sors közbeszólt és el kellett jönnöm a cégtől 11 év után kényszerből azt gondoltam, hogy széles vezetői tapasztalatokkal, MBA diplomával és 5 nyelvismerettel a hátizsákomban, könnyen megtalálom majd karrierem következő állomását.

Hát akkor nem így lett…....a legtöbb helyen vezetői pozíciókban az iparági tapasztalatok fontosabbak voltak a vezetői és stratégiai készségeknél, annak ellenére, hogy valamelyest rokonszegmensbe pályáztam és természetesen nem elkövetve a cikkben felsorolt hibákat.

Mindegyik cég a konkurenciától szerette volna levadászni az új munkatársát/vezetőjét. Látom, hogy olyan pozícióban, ahol nem engem választottak az iparági tapasztalat hiány miatt már a harmadik vezetőt fogyasztják az adott vállalatnál. Ezenkívül amit még sérelmeztem, hogy vannak olyan nagy vezető kiválasztó cégek, ahonnan annak ellenére, hogy felvettem velük a kapcsolatot soha egy megkeresés nem történt.

Végül megalapítottam saját cégemet immár harmadik éve csinálom, viszont őszintén bevallva időközönkét azért kicsit hiányzik a nagyobb szervezet, vállalat vezetői szerepkör, multikörnyezet….