Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindeközben Ázsiában

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bangkokból kb. 2 órás repülőút vezet Mandalayba. Az Air Asia gépén még egy kis szendvicset is osztottak és mire az ember betömi magába és kitölti a vízum papírt, már landol is a gép a kis vidéki reptéren. Taxik sorakoznak és a sofőrök azonnal kedvesen, nem tolakodva, de cipelik is a csomagokat.…..
Thaiföldön a buddhista templomavatás picit más, mint nálunk mondjuk egy katolikusé, hisz itt az egész egy közel egy hetes ceremóniával ér fel. A templom, azaz helyi nyelven „wat” köré rengeteg fehér virágot (főleg jázmint), pénzfűzért és különböző kis szobrokat helyeznek el. Naplementét követően a…..
Bár Laosz az egymillió elefánt országa néven vált ismerté, azért jó tudni, hogy sajnos Laoszban már messze nincsen ekkora populációja az ázsiai elefántnak. Jelenleg kb. 1300 elefánt él már csak Laoszban, amiből közel 500 példány fogságban él. A szabadon élő elefántok száma sajnos évről évre…..
Sosem bírtam a szerpentines utazást, de ami Vang Vieng és Luang Prabang között van, az nem is szerpentin! Bár sok helyen a látvány lenyűgöző, mégis a két várost egy hatalmas hullámvasútra emlékeztető szakasz köti össze. Mikróbuszunk elég jól haladt a kanyarokban, igaz senki sem bírta az utazást.…..
Mindeközben Ázsiában Vang Vieng 2018.05.05 15:57:56
Ázsia egyik legvadabb bulihelye mára már inkább csak a kiránduló emberek fellegvára. A party hangulatra, ami ezt a várost még pár éve jellemezte, kb. csak az itt maradt pár mezítlábas hippi emberke emlékeztet...
Laosz azaz a „Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság” fővárosa Vientiane nem szépítem: egy pici és poros főváros. Egyáltalán nem érződik sehol sem az eredeti jelentése, azaz a "királyi szantálfa erdeje " illetve a "Hold városának" jelzője. Budapest ehhez képest kész metropolisz. Közel 200.000 fős…..
Itt ilyen volt két hete a thai újévi móka, azaz a Songkran, végre egy videóban összerakva!   Puszi Haza!  ..
  Ázsiai országokban az újév is más napra esik, mint nálunk. Persze szilveszterkor itt is volt buli, meg a kínai újévkor is röpködtek a thaioknál a tűzijátékok meg a petárdák, de az áprilist a helyiek sokkal jobban várják, mint bárki más, hisz akkor van itt a 3 napos újévi ünneplés. Az újév nem…..
Itt a szigeten az egyik legnagyobb kultúrprogram a Muay Thai bokszmérkőzés. Mivel őszintén szólva lövésem sincsen a Thai bokszról és az interneten is mindent meg lehet találni róla, én csak azt tudom leírni, ami itt történt minap egyik késő este. A mérkőzést megelőzve egy hangosbemondós autó…..
Guilinból a 490 km távolságra lévő nagy népi Kína határához (Shenzhenig) legegyszerűbben ismét a nagysebességű vonattal lehet eljutni. Röpke 3,5 órás vonatozás után Shenzenben - szó szerint egy határátugrással - azonnal a hong kongi metrón találtuk magunkat...
A Makha Bucha az egyik legjelentősebb vallási ünnep, amelyet Laoszban, Kambodzsában, Burmában és Thaiföldön is megünnepelnek. A buddhista ünnepet minden év 3. teliholdjának napján tartják, ami idén pont a mai napra azaz mácius elsejére esik...
Rizsteraszos kalandos utazásunk visszafele már kényelmesebb volt. Egy idő után a rizsföldek és a hegyvonalak látképét síkság váltotta fel, amelyet rövid időn belül mindenhol hatalmas sziklák vettek körül. Aki netán már járt a vietnami Halong Bayben, annak ismerős érzést mutatok be, hisz a síkságból,…..
Chengduból újra hálófülkés vonatra pattanva indultunk a rizsteraszok felé. A vonaton hatalmas buli hangulat volt, hisz volt olyan fülke, ahol 4 fő helyett legalább 10-en tömörültek és szotyipartit tartottak. Persze ez a paplanos kényelem nem volt jellemző az egész utazásra. A hálófülkés vonatról…..
Mivel Kína méretéből adódóan több tartományra oszlik, így a kínai konyhát is tartományok szerint lehet megkülönböztetni. Nyolc ilyen tartomány van, amely egyfajta különleges kulináris utazásra viszi a Kínába látogatókat. Minden tartománynak megvan a jellegzetes étele és íze, ami főleg a földrajzi…..
Mivel Koh Tao szigetén sok az angolszász lakos, így a Karácsony is máshogy alakul majd itt, mint nálunk otthon...
Csengduban mindenhol ott vannak a kis fekete füles bocsok. Hol elrejtve: hol a legnagyobb forgalomban:..
Mikor a pandák földjére értem nem gondoltam volna, hogy lesz olyan milliós város valaha az életemben, ahol azonnal otthon is érzem magam. Mindig mikor megérkezünk egy városba a fáradtság, az éhség és a leszakad a vállam a hátizsáktól mondat hangzik el a számon. Chengduban biztos az apartmanunk is…..
Mivel októberi lány vagyok nagyon szeretem az esőcseppeket, a színes faleveleket. Itt maximum elszáradt pálmalevelek esnek le, viszont a monszun miatt sokat esik is, aminek azért örülhettem egy ideig, de azért a jóból is megárt a sok. Ma csak néhol derékig érő víz borított el mindent. Szuper mi? Én…..
Az agyaghadseregnek bár papíron Xi’an az otthona, a várostól mégis kb. 1 órára van és egy autópálya vezeti oda az odalátogatókat. Xi’an észak-keleti részén lévő vonatállomásnál jó pár busznál már várják a helyiek a hadsereghez utazó turistákat, hogy a távolsági buszon eligazítást tarthassanak az…..
Jelenlegi lakhelyünk Koh Tao szigete a Thai öbölben van és mondhatni 3 pici faluból áll, hisz összesen 22 négyzetkilométer. Apró sziget, de a legszebb búvárparadicsom, ahol a mai napig előfordulnak akár 1,5 méteres teknősök is a vízben melletted úszva. Így nem is csoda, hogy a sziget neve igazából:…..
Ahogy már említettem a selyemútnak köszönhetően a városban olyan gasztró-kalandra indultunk, amit Borbás Marcsi is megirigyelhetne, persze itt nem csurgott a pálinka vagy a bor, hisz az óvárosban a muszlim negyedben voltunk. Ez viszont nem jelentette azt, hogy a sarki kisboltban nem úgy ismertek…..
Luoyang és Xi’an között a távolság kb. 380km, ez olyan hosszú mintha elvonatoznánk Budapestről Zágrábba plusz onnan még egy 40 km-t tennénk a tengerpart felé és mindezt röpke 1,5 óra alatt. Hihetetlen nem? Elég sokszor eszembe pattant a jó kis MÁV és az alig 100 km-es 4 órás, igaz pályafelújításos…..
Minap elmentem a boltba púdert venni. Azt hittem, hogy ez egy gyors művelet lesz, de a képek elárulják, hogy ez nem így történt. Thaiföldön a púdert a jelek szerint imádják. Van baba-, felnőtt-, férfi-, női-, fehérítő-és hűsítő púder. Konkrétan kb. mindegyik púderbe raknak fehérítőport, így ülhettem…..
Kínában a közlekedés elég sokszínű. A 21,5 milliós Pekingbe érve csak csodálkozni tudtam, hogy mennyire menő Bubi városibringák vannak. Kicsit más a helyzet, mint otthon, mivel itt nem csak egy kézben van a Bubi piac. Mindegyik cégnek külön telefonos applikációja van, amin keresztül pikk-pakk…..
Másnap Luòyáng másik nevezetességét akartuk megnézni, így nagy zsákjainkat ledobtuk a recepción és elindultunk buszt keresni. A busz pont a szállásunkkal szemben állt meg, aminek azonnal megörültünk, de annak már nem, hogy egy zebra nélküli 12 sávos autóúton kellett átjutnunk...