Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TotalSight

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivel ne fordult volna már elő, hogy kellőképpen felizgatott ízlelő bimbókkal harapott a szaftos burgerébe, aminek összes beltartalma a ruháján végződött. Ma erre a problémára keresünk megoldást a tökéletes hamburger buci témájában. Nézd meg a videót:   Egy buci akkor van megfelelően…..
Ha szeretnéd feldobni az ebéded, vacsorád tálalását elkápráztatva a családodat, vendégeidet, akkor készíts balzsamecet redukciót, azaz balzsamkrémet! Amellett, hogy pompás díszítő eleme lehet a tálalásnak, saláták, párolt és grillezett zöldségek és akár gyümölcsök ízesítésére is kiváló.…..
Farsang alkalmával egy fánk variációt öltöztetünk ünnepi jelmezbe. A desszert alapját az égetett tészta adja, ami egy levegős, puha fánktészta-féle. A tésztagolyókat olvadós csokoládéval töltjük ellenállhatatlan kalóriabombává és a mély ízeket meggyhabbal frissítjük. Az égetett tésztát sokan…..
A házias ételek megreformálása nagy kihívás: megtartani egy mindenki által ismert étel jellegét, ugyanakkor adni bele valami pluszt, játékosságot. Egy jó példa a feladat kivitelezésére, amikor a hagyományos ízeket megtartva újrakomponálunk egy ételt a külalakja és a textúrái módosításával. Úgy…..
Különleges ízpárosítás rovatunk következő lépéseként megmutatom, hogyan lehet egy bájos bizarrsággal kihozni a maximumot a garnélából egy előétel/vendégváró falat formájában. Ma a dicsfényben a garnéla áll egy különlegesen szokatlan fűszerezésben felöltöztetve. A rákfélék sajátossága, hogy…..
Mi az a Veganuár (angolul: Veganuary), azaz vegán január? 2014-ben az Egyesült Királyságban indult útjára egy kampány, amely arra ösztönzi az embereket, hogy januárban próbálják ki a vegán, azaz hús-, hal-, tejtermék- és tojásmentes táplálkozást. Teszik ezt azért, hogy felhívják a figyelmet az…..
Mai bejegyzésünkben bemutatom, hogyan vidítottam fel a brittek pásztorpitéjét. Nem véletlen, hogy a rohanó világunkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a laktató egytálételek. A pásztorpite ezen a téren kiállja a próbát, a szaftos húsos ragu és a köretnek szánt krémes burgonyapüré egy…..
Mai receptünkkel oknyomozást folytatunk egy étel ügyében, ahol a vád egy kevés összetevőből, olcsón előállított ízmerénylet megalapozott gyanúja. Az ügyészség mérlegel: kívül pirult, belül krémesen folyós camembert sajt, amit fényesen bevonunk ragacsos chilis-sós karamellel, a ropogósságról pedig a…..
A mai bejegyzésben mélyutazást teszünk az omladozó hússzeletek, a rendkívüli szaftosság és a karakteres aromák rejtelmeibe. Készülj fel, mert ma életed steakjét fogjuk megsütni! Sokan félnek hozzáfogni az első steak elkészítéséhez, gondolva, hogy biztosan kvantumfizika szintű ismeretek…..
A babérlevél a magyar konyhában is használatos fűszer. Főleg a savanykás ízvilágú ételekhez adják ízesítőként. Azt talán kevesebben tudják, hogy kiváló méregtelenítő hatása van, Indiában még a tejberizsbe is tesznek belőle. Ezért jó, ha minél több ételt kipróbálunk vele, hogy ne csak az ízét,…..
A hosszabb-rövidebb videóreceptek mellé elindítunk egy rovatot, melyben villámgyorsan juthatsz praktikus tanácsokhoz. Ezek a videók a címhez méltóan maximum 1-2 percesek és néha nagy titkokkal, néha egyszerű tippekkel informálnak és egyben szórakoztatnak.  Keresd a PRAKTIKUS PERCEK menüpont alatt!..
Ennek a finom és változatosan elkészíthető ételnek a fő összetevője - mint sok más mexikói ételnek is - a tortilla. A tortilla évezredeken keresztül az azték civilizáció fontos alapétele volt, igaz akkor még másképp hívták. Eredetileg kukoricából készítették ezt a lepénykenyeret, ami kb. 12–20 cm…..
Mai bejegyzésemben bele kívánok orr-olni az ételek ízesítésébe. Egy fogás élvezeti értékét nagyban befolyásolja az alapanyagok aromatikájának párosíthatósága. Egy megfelelően ízesített ételt új minőségbe emel, ha az összetevők aromái egymásba simulnak. Tapasztaltad már, hogy náthásan…..
Urbán gasztro legendák sorozatunkban boncasztalra kerül a húsok sütőben sütése. Lefedjem, ne fedjem, kell-e alá víz? Ééés egy újszerű megközelítés! Húsfizika első fejezet: Biztosan sokan ismeritek az urbán legendát, miszerint a húsokat egy tepsiben lefedve, vizet aláöntve KELL sütni, különben…..
Mindannyiunkkal előfordult már fakanállal a kezünkben, hogy a receptünket katonásan követve is hiányérzetünk támadt az ízek sűrűjében. "Biztos kell bele még egy kis só!", "Tolok bele még fűszert.", "Hát most ez ilyen lett...". Valami hiányzott, az a bizonyos "wow" faktor. Kövess hát “Alice”,…..
TotalSight 2017.11.15 10:59:36
@soberdelme: A só a receptben ezúttal a tartósítás szerepét tölti be :)
TotalSight 2017.11.15 11:33:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindenki maga dönti el, mikor kér az élelmiszeripar által kínált rövidebb útból. Msg-vel főzni ahhoz hasonló, mintha szarvasgomba olajat használnánk a friss gomba helyett. Hasonlít a végeredmény, mégsem lehet egy kalap alatt említeni. Az olaj a szarvasgomba illatának bázisát képező dimetil-szulfid és oliva olaj keveréke, holott a friss szarvasgomba aromáját több mint 200 vegyület alkotja.
TotalSight 2017.11.15 13:39:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Fontosnak tartom a visszajelzésed. A receptben a 2 fenti összetevőt használom, mert súly arányosan, ár-érték arányban nagyságrendekkel több glutamint tartalmaznak egy átlag háztartás alapanyagainál. Így egyszer elkészítve időt tud spórolva tud ízeket gazdagítani bárki otthon. Köszönöm, hogy elolvastad és bízom benne, hogy találsz majd időt rá, hogy kipróbáld!
Bejegyzéseitekben videót és más beágyazható elemeket is tudtok tenni, ehhez a videóbeszúrás ikont kell használnotok. A felugró ablakba egyszerűen csak be kell másolnotok a videó linkjét (nem minden szolgáltató támogatja!) vagy embed kódját. Mindkét esetben ugyanúgy…..
Mai blogbejegyzésemben táplálni kívánom nagy kanállal a csirkeszárny-roppanás iránti elköteleződésedet. Annak ellenére, hogy a bő olajban sütéssel bátran elengedheted a napi kalória szükségletedet, ez az étel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra. Íme a hozzávalók 4…..
Hende Szabolcs vagyok a Te személyes íz-trénered. Több évet töltöttem a Fine Dining vendéglátásban, és ismert hazai és külföldi éttermek szakmai tervezésével. Jelenleg a kötényemet egy főzőiskola privát kurzusain kötöm fel.   2017. tavaszán videó marketing megoldásokkal foglalkozó barátaim, Trib…..