Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S. Kállai Szilvia

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
írta: Setét Jenő  A magyarországi roma emberek és közösségeik nem rendelkeznek valós politikai képviselettel sem országosan, sem helyileg. Ez egy határozott és bátor állításnak tűnik, de valós. Az 1990-től az ország demokratizálódásával egyidejűleg a roma önszerveződés is meglódult, és több száz…..
Szőnyeg alól Emlékezés 2017.11.01 15:48:09
Fotó: Shutterstock Ahányan vagyunk, szinte annyiféleképpen dolgozzuk fel szeretteink elvesztését. Azt, hogy a szeretett személy már nincs többé velünk, elment, elhagyott, elvesztett, cserbenhagyott, meghalt. Az emiatt érzett hiány, a veszteség feldolgozása, amit gyásznak, az erre fordított időt…..
írta: Lakatos Elza  (fotó:Hír6) Évszázados roma temetkezési szokások a halotti rendeletek útvesztőiben A magyarországi romáknál — ha az egyes alcsoportok esetében más és más formában is — máig elevenen élnek a régi temetkezési szokások. A hagyományos magyarországi cigány kultúrákban erős a…..
 írta: Tóth Andrea                                                                                             Eredet, hagyományok az ünnepen                             Magyarországon és valamennyi magyarlakta területen Mindenszentek napján majd a rá következő Halottak napján szokás, hogy az…..
A falopás csúnya dolog, szokták mondani. Az illegális fakitermelés komoly anyagi károkat tud okozni. Ez így igaz. Azonban a száraz ágak gyűjtése Romániában sem tiltott tevékenység. Legalábbis úgy tudjuk. Azt azonban bizton állíthatjuk, hogy nem jár érte kivégzésre hajazó fejlövés. Erről a…..
Szőnyeg alól Pólika 2017.10.22 18:01:41
Egy szeretetotthonban halt meg. Egyedül. Azt sem tudták, hogy kicsoda, mert a férjezett nevén mutatkozott be, és úgy regisztrálták. Nem járt ki a szobájából, mert nem bírt azonosulni a panaszkodó öregekkel. Ő még mindig úgy érezte, hogy fiatal, és ebből nem engedett. Képzelete megjelenítette…..