Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Opinion

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 432. Hardball 2012.01.24 01:33:00
Még nem ért a feléhez sem ez a parlamenti ciklus, ráadásul elméletileg éppen a téli csendes pihenőjét tölti a törvényhozás, de már most akkora a csatazaj, olyan hangerővel és intenzitással zajlik a küzdelem, hogy el sem tudom képzelni, mi lesz itt a választáshoz közeledve.…..
Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem…..
Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom…..
Már csak pár nap, és egy éves lesz a második Orbán-kormány. Nincs is ennél jobb alkalom nagyívű összegzések írására – ettől azonban, miután ez a blog folyamatosan nyomon követte a kabinet működését, én ezen a helyen biztosan eltekintek. Viszont van egy szempont, amiről…..
The Opinion 2011.05.21 12:06:29
@xsasha: Nekem a világ mérsékelt erőinek újabb és újabb reakciói a magyarországi események kapcsán meggyőzőnek tűnnek.
Persze benne van a pakliban, hogy én nem látom jól a dolgokat.
Viszont most jobban félek mint négy éve.
Viszont most rosszabbak a kilátásaim a jövőt illetően mint négy éve, vagy a legmélyebb válság idején.
Viszont most rosszabbul érzem magam ebben az országban.
Viszont most rendre kérdezgetik a külföldi barátaim, hogy mi a fene történik ebben az országban

Én hiszek a saját józanságomban, mindig is a mérsékelt állásfoglalás híve voltam.
Én egyszerűen csak azt állítottam, hogy a megérzésem most egészen mást sugall. Itt nincs helye finomkodásnak, a hatalom egetverő arroganciája bennem vészharangot kongat, s nincs helye a visszafogottságnak!
Ma még megtehető, hogy szót emelek, de félek, hogy holnap vagy holnapután ez már nem lesz igaz!
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Ezt a törvénytervezetet úgy írták, mintha az ország többsége kutyájukkal és tévéjükkel a lakásukba zárkózva élné az életét.  Az Fidesz médiatörvény-tervezete jobb esetben fanyalgást, rosszabb esetben felháborodást váltott ki az összes, magára valamelyest adó…..
The Opinion 2010.12.03 08:36:45
@jónévez:
Mindenki dönthesse el, mit akar nézni!
Az mi, hogy te mondd meg én mit szeressek, s ha nem szeretem is nézzem mint egy agyhalott.
Te kedves jónévez hány éves vagy?
Tudatodnál voltál már amikor ez a felfogás volt a mainstream? Akkor azt szocializmusnak hívták!

Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy lett ebben az országban hirtelen ennyi kommunista!
Valaki adjon már erre választ, mert nekem a hajam is égnek áll, hogy itt a nyakunkon a KOMMUNIZMUS LEHELETE!!!!!
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Nem is olyan régen foglalkoztam azzal az elemzői felvetéssel, amely szerint a Fidesz valódi célja az, hogy a „rendszerváltás idején meghonosított konszenzuskereső német mintáktól” közelebb vigye a magyar demokráciát „a brit mintájú többségi modellhez”.…..
The Opinion 2010.11.13 00:37:25
@porfelhő: Megnyugtatlak, az ovisok már rég túl lesznek árkon és bokron, amikor kiderül, hogy nem műkszik a renccer
The Opinion 2010.11.13 02:46:00
@panelburzsuj: Kár, hogy nincs ilyen kismeghatározó másokról is, mer akkor lehet, hogy tisztábban látnánk, nem igaz panelblurzsuj?
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
The Opinion 2010.11.01 18:27:25
@6.Lenin: Kizárólag egyetérteni tudok veled, mert látom a különbözni akarást benned, és ez nagyon fontos. Szóval a szlogen marad: akarj mást, mint ami van!
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Ritkán kap a Homár olyan levelet, ahol nem az eladókra panaszkodnak, hanem épp az eladókat kizsákmányoló főnökökre. Ilyen körülmények között nem csoda, ha az eladók nem teszik oda magukat és aztán dőlnek hozzánk a felhúzott/átvert/megsértett vevők panaszai.Kedves…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..