Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tututui

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák…..
tututui 2017.09.23 15:32:15
Na, akkor tegyünk tisztába pár dolgot. Két különböző fajta testszkenner létezik. Az egyik stilizált képet mutat, a másikon valóban látni minden. A ferihegyi repülőtéren az első fajta működik, ha a kedves utas kicsit jobban kinyitotta volna a szemét, akkor látná is a kijelzőt a bodyscanner mellett. A mindent látó szkennernek szigorú működtetési szabályai vannak, amelyek nemzetközileg lettek jóváhagyva. Elég annyit tudni, hogy a monitorozás zárt helységben történik, ahonnan a monitoros nem is láthatja, hogy személy szerint kit is vizsgál éppen. Ezek tudatában badarság ilyenekkel dobálózni, hogy "biztos csak a jó testem miatt állított be a szkennerbe".
Megvizsgálnak szkennelés után? Igen, előfordulhat. Ha ugyanis a gép jelez valamit, akkor az ellenőrnek kutya kötelessége megvizsgálnia, hogy mi válthatta ki a jelzést. Ameddig az ellenőr nem bizonyosodik meg arról, hogy nincs tiltott tárgy az illetőnél, addig bizony mindenki potenciális terroristának tekinthető. Ez nyilván egy eltúlzott kijelentés, de nyári ruha ide vagy oda, lehet alatta bármi.
Mindig a nagymellű nőket motozzák? Ha mindig nem is, de gyakran megeshet, ugyanis a nagyobb adottságokkal rendelkező hölgyek nagy valószínűséggel merevítős melltartót fognak hordani. A merevítő pedig miből van? Na miből? Igen, fémből! És mire jelez a kapu? Igen, fémre!
Reptéri munkatársként fogtam a fejem a röhögéstől, amikor végigolvastam a fentebbi kommenteket. Nem baj az, ha bizonyos dolgokban laikusok vagyunk, csak ne próbáljuk ennek az ellentettjét elhitetni a megfelelő tudás hiányában. És ne felejtsük már el, hogy miért is kell átesni ezen a herce-hurcán, könyörgöm! Biztonság. Ennyi és pont.