Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katiapatikabol

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... Ők nem várták ki a tavaszt, viszont valószínű több télet is megérnek majd, mert gazdáik eldobták a gyógyszereket, nemet mondtak a kockázatos műtétekre és a szelíd gyógymódokat választották Az kutyák nagy százalékának a kor előrehaladtával vagy az adott fajtára jellemző genetikai hajlam okán…..
Eljött az év legszebb és legjobban várt időszaka, a Karácsony. Ilyenkor mindenkit szeretnénk meglepni valamivel, aki közel áll a szívünkhöz. Természetes tehát, hogy négy, vagy kétlábú. bundás vagy tollas családtagjaink sem maradhatnak ki ebből. Ilyenkor általában sokkal többet vagyunk otthon és…..
„Csak ekkorák??? És mégis hatnak?” Látom a gazdik hitetlenül csodálkozó szemeit, amikor megmutatom nekik a golyóstoll hegy méretű kis gömböcskéket. Kicsit elborzadnak a tű méretén, amin keresztül behelyezzük. (6 vagy 8 cm hosszú, 1,2 mm átmérőjű) Ekkor kezd a dolog kicsit hitelesebbé válni, ekkor…..
Sokak számára a legegyszerűbb választásnak tűnik egy kiscica beszerzése, ha a gyerek már nagyon nyafog egy állatért…. Nos, a helyzet az, hogy Sait Exupéry “elcsépelt” idézetét sosem lehet elégszer elmondani: “felelős vagy azért amit megszelídítettél…” Felelős vagy az állatodért amit magadhoz veszel.…..
Soha nem látott kullancs-invázó – íme egy kis segítség ahhoz, hogyan védekezz. Nap mint nap jönnek a kétségbeesett telefonok... „kullancsot találtam a kutyában!” „.. ma már a 4.-et szedem ki belőle”, Néhány dolgot tisztába kellene tenni ezzel a témával kapcsolatban. A nagy hidegek ellenére…..
A nyírfacukor, vagy másnéven xilit népszerű édesítőszer, b az egészséges életmódra törekvők, vagy fogyni vágyók körében Az emberre veszélytelen, ám a kutyák számára halálos méreg is lehet! A nyírfacukor a kutyáknál sokkal nagyobb inzulin felszbadulást vált ki mint a glükóz. Mivel az inzulin a…..
A patikában, amikor egyértelmű állatkínzással találkozom, néha nehéz nyugodtnak maradni, nem ordítani le a kedves vásárló fejét. Sikerül. Lesznek közben ősz hajszálaim. A minap jött egy hölgy, akiről kiderült, hogy egy labrador-vizslaszerű kutyát tart, kennelben. Ez azt jelenti, hogy a kutya egész…..
Ismét kedvenceinkről van szó, azokról a négylábú társainkról, akik jóban rosszban halálukig kitartanak a Gazdi mellett. Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetséges az, hogy annyi kutya küzd mozgásszervi gondokkal, és sok Gazdi csak későn ébred rá, hogy mi is a valós probléma. Először is a gazdik…..
A glolbális felmelegedés mindenhol leveszi a vámot. A soha nem látott enyhe idő decemberben és januárban bizony fokozott kullancsfertőzés-veszének teszi ki kedvecünket. A kullancsok nem a naptért nézik. a meleg, változó időjárásban a kullancsok ilyenkor tobzódnak! Nedves, langyos idő ideális nekik.…..
Hogyan kerüljük el, hogy a Karácsony katasztrófába fulladjon… legalábbis kedvenceink által. 1.Óvatosan a macskákkal és a karácsonyfával. A kettő kombinációja könnyen balesethez vezethet, mivel a macsekok élvezettel másznak annak tetejére is akár, onnan próbálják lengésbe hozni a csillogó…..
Közeledik a Szilveszter, mit tehetsz, hogy kábító hatású, tudatmódosító szerek nélkül kedvenced nyugalomban pihenje át a tüzijáték örömünnepét?  Ha idén már nem is tudod leszoktatni kedvencedet a petárdázástól való félelemről, de elkezdheted a munkát! Mindössze 5 lépés, hogy béke legyen. Ha…..
A globális felmelegedés korszakát éljük... télen tavaszi idő, nyáron őszies viharok. Kedvenceink - csakúgy mint mi emberek - szenvedni tudnak az erős frontok hatásaitól.  Az időjárási frontok, a légköri nyomás, a melegre hamar érkező hideg levegő, vagy a fordítottja, a szél, vagy az erős napsütés…..
A gyógynövényeknek nem varázslatos, hanem valóságos gyógyerejük van. Ami sokszor jóval erősebb, mint a gyógyszereké... Örökké erről papolok Nektek.... Miért? Azért, hogy elhiggyétek, hogy természetesen lehet! Hogy lehet természetesen gyógyulni kedvencednek is. Sokszor – mindig – ajánlok a hozzám…..
Kétezer forint. Mert mi kétezer forint? Két doboz cigi. 60 km-nyi üzemanyag. Egy kisbevásárlás. Vagy egy kisfiú zsebpénze. Adott egy 14 éves forma fiúcska. Pattanásos, vékonylábú, cingár kis gyerek. Illedelmesen somfordál be a patikába, halkan bolhairtót kér pici cicának. Kifaggatom, mekkora a kis…..
Adott egy gyönyörű ordas németjuhász kölyök 6 hónapos. Kajla, nyurga, de lehet látni rajta h csodálatos kutya lesz belőle. Jó a felépítése, élénk, okos a tekintetete. Mentvény, hogy miért... mindig értetlenül állok az ilyen helyzetek előtt, de mivel olyan távol áll a lelkemtől az hogy a saját…..
Rendelőnkben évek óta nagyon sok kutyát - sőt az utóbbi időben macskát is gyógyítunk a sokat vitatott aranygolyó beültetés alkalmazásával. Személyszerint sokszor értetlenül állok azon támadások előtt, melyek ezt a nagyon kíméletes és békés eljárást olyan vehemensen támadják. Ha van egy icipici esély…..
Fogtam a fejét amit már napok óta alig tudott fölemelni... gyerekeim betakarták lefogyott, vékony, egykor robosztus impozáns testét, talán mert úgy akartak rá emlékezni mint amilyen mindig volt: mindenki csodálatát kivívó, tisztelet parancsoló, hatalmas, kedves oroszlánkirály... büszkén sétáltak…..
Van-e létjogosultsága az energetikai kezelésnek kedvenceink esetében?..
Mi az az ártány? Vidékiek, falun élők még jól ismerik ezt a szót, jómagam is csak az elmúlt években „okosodtam” ki ezen a téren. Ártány a herélt disznó. Jelen esetben Györgyről van szó, a GoldenVet rendelő szeretett és népszerű kismalacáról. (minnesotai törpe)  Miért ártott? Szándékosan, mert…..
Pacsi és kacsintás, ha a jó fej kutyások táborát gyarapítod! De vajon ahogy te kutyázol, az ciki, vagy menő? Teszteld! ..
Van egy nézet, mely szerint a kutyáink szőrős gyerekek, ezt Csányi Vilmos azonos című könyve - bevallom, hogy nem ovastam, csak átfutottam - terjesztette még mélyebben. A könyv vélhetően - ismerve a szerzőt munkásságát, - alapos és szakszerű, szóval most nem erről a könyvről, hanem a cím sugallta…..
Olyan sokszor találni kiscicát. Egész aprót. Édesek, tejszagúak, általában bolhásak (férgesek) a szemük egyigazi csipagyár, a fenekük fekete, és olyan szerencsétlenül néznek ki, hogy nincs akinek ne olvadna meg a szíve tőlük...
Csak nézem néha ezeket a képeket, amiken ember árt álltoknak. Nyakba nőtt bálamadzag, amivel kikötötték a kutyát. Bőrbe forrt lánc, lefagyott mancs, levágott farok, csontsovány ló, kutya, megkínzott cicák, aprócska kutysok combig saját piszkukban. A látványt sem bírom könnyek nélkül...
Mindig fáj a szívem, ha egy ismerős kutya és gazdi között olyan dolog történik, ami megelőzhető lenne. Akkor meg még jobban fáj, amikor előre elmondom a gazdiknak, hogy ha nem tartják be a tanácsaimat, akkor baj fog történni és nem tartották be és megtörtént a baj...
Az élelem olyan, mint egy focicsapat. A győzelemhez nem elég, ha van egy-két jó játékosunk. Ehhez a célhoz mindenkinek jól kell szerepelnie. Egy jó edző pedig mindig tudja, kit vigyen játékba és kit kell időben lecserélnie. Ha eszünk, mi vagyunk az edzők. Ha pedig meg akarjuk őrizni az…..