Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paracord

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Paracord 2020.11.13 15:27:48
@Túlélő_: Sir Gombóc és Androsz ugyanaz a személy? Csak mert egyformán nem értik, amit írsz!
Hamarosan sor kerül az amerikai elnökválasztásra, mégpedig 2020 november harmadikán, amikor a jelenleg hivatalban lévő, republikánus támogatottságú, 74 éves Donald Trump méri össze erejét (és népszerűségét), a demokrata színekben induló, 77 éves (november 20-án már 78-at betöltő), ír-katolikus Joe…..
Paracord 2020.10.18 22:02:41
@odamondó: Nem mindegy, hogy valaki kevésbé jó szónok, esetleg magas kora miatt lassú kicsit (mint Biden) .... vagy egy ostoba, akaratos tuskó, aki erőből nyomja át a baromságait és tesz tönkre mindent (az amerikai gazdaságon kívül, amit nem hagy neki a deep state).
Paracord 2020.10.18 22:35:11
@Bunkóné Barom Ildikó: Mert TE már csak tudod! :))))))))))))))))
Leigh Whannel, a Fűrész és Insidious filmek forgatókönyvírásain megedződött, horror-specialista 43 éves ausztrál rendező nagyot "dobott" második direktori munkájával, "A láthatatlannal ember" -rel. A film jelenleg is fut a magyar mozikban és egyelőre úgy tűnik, ugyanúgy sikert arat, ahogyan az…..
Számtalan siker-produkció, látványos akciófilm, izgalmas krimi, illetve ütős dráma játszódik börtönökben és nagyon sok elgondolkodtató műnek is börtön a legfőbb színtere. Így természetesen börtönös filmekből is összeállítható TOP lista, melyből mi most is a szokásos ötöst kerestük, vagyis az 5…..
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
Paracord 2020.05.31 02:06:21
@kiddy: Tiszta sor: a szemét szövetségesek szadista módon lebombázták szegény németek városait, Drezdát is. Pedig az az áldott jó Hitler csak jót akart, amikor lerohanta Európa tucatnyi országát, szarrá bombázta Londont, kiirtott majdnem egy népet és elgázosított 6 millió embert. Tök jogos, amit mondasz! Az az 50 millió ember, aki a német nácik miatt halt meg bagatel. Záksón, előfordul. Fő hogy Churchill bűnös volt, amiért szembeszállt velük és visszavágott.
Történelmi érdekességek rovatunkban ezúttal a középkor lovagi kultúráját és a lovagi tornákat vennénk górcső alá. De előtte érdemes tisztázni a "lovagkor" fogalomkörét. Nehezen datálható "nem hivatalos" korszakot jelentett Európában, melynek kezdetét több történész is a 732-ben Franciaországban…..
Épp 87 éve született meg Németországban, 1933 március 24-én az Ermächtigungsgesetz, azaz a felhatalmazási törvény, mely bevezette az egészen 1945 májusáig (vagyis a világháború végéig) tartó náci diktatúrát. A törvény eredetileg 4 évig volt érvényes, ám 1943-ig kétszer is meghosszabbították, majd…..
Alig 4 hónap telt el azóta, hogy 2019 november 17-én Kínában azonosították az első "új Koronavírussal" fertőzött személyt. A kórokozó a SARS-CoV-2 (angolul: severe acute respiratory syndrome coronavirus 2) nevet kapta, míg az általa okozott betegséget COVID-19 -nek nevezték el. A "korona" elnevezést…..
A történelemben számtalan híres és sikeres mesterlövész tevékenykedett, hősies tetteket, hihetetlen eredményeket és meghökkentő áldozatszámokat elérve. Rendszerint mozdulatlanul megbújva, jól kiválasztott rejtekhelyekről tüzeltek ellenségeikre és gyakran egy - két kilométer távolságból likvidálták a…..
Sokkoló szalagcímek, egymásra licitáló médiumok. Az idei koronavírus járványt legalább két témában fogják tanítani a jövőben: az egyik értelemszerűen az epidemiológia (járványtan), a másik viszont egyértelműen a média és PR területe lesz. És nem vagyok benne biztos, hogy a járványügyi hagyatéka lesz…..
Dwayne Dougles Johnson, aki május másodikán ünnepli 48. születésnapját ma az egyik legismertebb és legsikeresebb akciósztár az egész világon. Magyarországon több, mint 30 filmjét mutatták be a mozik, de számtalan sorozatban is szerepelt, nem beszélve a nagy sikerű rajzfilmekről, melyekhez hangját…..
Szokatlan és különleges történetek mindig is színesítették a háborúk krónikáját, ám az egyik ilyen sztori a második világháború óta foglalkoztatja az Egyesült Államok hadseregét (mi több: még filmen is megjelent). Az amerikaiak annyira nagy becsben tartják ezt a történetet és annak hősét, hogy az…..
Paracord 2020.02.15 19:16:47
@Panzerjäger_: Az amerikaiak nagy becsben tartják repülőgép hordozóikat. Ezekkel tudnak mindig, mindenhol jelen lenni. Az, hogy a legújabbat egy egyszerű konyhásról és színesbőrű matrózról nevezték el, gesztus értékkel bír szerintem.
A magyar filmipar időnként próbálkozik történelmi témájú filmek készítésével: 2000 óta számtalan ilyen mű készült. Egyes filmek sikert arattak - pl. Szürke senkik (2016), Kincsem (2017), A berni követ (2014), 1945 (2017), Szabadság szerelem (2006) - másoknál mérsékelt volt a közönség lelkesedése -…..
/Köszönet az előző posztunkra kapott 48 lájkért! Igyekszünk továbbra is rászolgálni!/ Lassan egyértelmű koncepcióvá válik - a Disney+ streaming csatornáján futó (nálunk csak letöltve megnézhető) - Mandalorian sorozatot illetően, hogy Jon Favreau minden egyes epizódban kiszámított mennyiségű Star…..
Paracord 2019.12.07 21:34:39
@Solo.: Nem vehetik le mások előtt a sisakjaikat. Mondjuk Jango Fett simán levette az Attack of the Clones -ban. Kérdés: a Fett család tagjai mandaloriak e?
Az eddigi legjobb és legkeményebb epizódot egy hölgy rendezte, mégpedig a kanadai-kínai Deborah Chow aki férfiasan kőkemény stílusban, akciódús jelenetekkel forgatta le az egész fejezetet. A történet szerint Mandó visszafelé tart küldetéséről a kis Yodalinóval, miközben űrhajóján kapcsolatba lép…..
Az óriási érdeklődéssel futó új Star Wars minisorozat, a Mandalorian sokakban veti fel a kérdést: mi ez az egész, hol látható és miről szól lényegében? A válaszokhoz a Disney háza táján kell egy kicsit szétnéznünk és csak utána következhet maga a film. A The Walt Disney Company november 12-én…..
A Parrot Analytics nevű fogyasztási szokásokat kutató research-cég által készített kimutatások szerint a Disney+ saját gyártásainak első húzócíme, a The Mandalorian - amely az első élőszereplős Star Wars-sorozat - elképesztően jól teljesített a felkerülése utáni első hétben. Több, mint 40 millióan…..
Paracord 2019.11.21 12:49:28
@Argus_: Köszi! Sok embert kérdeztem, de mindenki csak a kezét tárja szét. Nem tudják hol fut a sorozat.
Paracord 2019.11.21 16:28:13
@lewiee: Köszi! Akkor keresgélem majd az ismert kalózoldalakon!
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Paracord 2019.11.21 11:34:44
@Sir Gombóc: Szóval nálad belefér, hogy Leia a világűrben repked mindenféle védőruha, szkafander nélkül? Akkor már miért nem a hétfejű sárkány hátán ülve repked, villámokat szórva az ellenre? Az is annyira lenne hihető. Vagy növeszthetne hirtelen szárnyakat és úgy közelíthetne varászpálcával az Első Rend vezérhajójához, békává változtatva azt: :)))) Innentől akkor minden játszik.

Luke alakításával meg az a baj, hogy magát a karaktert tették annyira infantilissé és debillé, hogy az már bűn lett egy filmes legendával szemben. Tegyük hozzá: aki hallott már Mark Hamill dolgairól és a színész való énjéről, igazából rájön: a sok groteszk marháskodás talán az ő ötlete volt. De a Disney és Rian Johnson akkor is tartozott volna annyival a rajongóknak, hogy nem enged Marknak és megakadályozza a karakter teljes tönkretételét.
Paracord 2019.11.21 15:38:19
@Gyingizik: Köszi, majd próbálkozom :)
Az emberiség Kopernikusz, Galilei és Giordano Bruno óta kíváncsi a világűrre, melynek titkait az elmúlt évszázadokban egyre nagyobb és elszántabb lelkesedéssel kereste. Bár Brunót az egyház 1600 február 17-én máglyahalálra ítélte és kivégeztette (élve elégetéssel Róma főterén), a tudósok nem…..
Paracord 2019.10.30 19:35:36
@Solo.: Az biztos, hogy mai hajtóművekkel reménytelen vállallozás a Proxima elérése. A 225 millió km-es Mars távolság is 8 hónap jelenleg. Ezzel a technikával vagy 100 ezer évig tartana oda eljutni.
Alig fél évvel, a 2020 április 3-ra bemutatni tervezett 25. Bond-film (No Time to Die) premierje előtt, érdekes lehet felidézni az eddig elkészült 24 epizód legszebb Bond-lányait. Összesen 37 gyönyörű színésznőt vettünk górcső alá (a 75 valaha mozivásznon szereplőből) vagyis ha a 24 részt vesszük:…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Paracord 2019.09.06 13:19:30
@felső határ nincs: Pedig az Ufós verzió is népszerű. Van, aki úgy gondolja, hogy az USA kormányai hosszú évtizedek óta állnak kapcsolatban földönkívüliekkel, akik időről időre beleszólnak a világ ügyeibe. Itt is akadt pár ilyen olvasó, ahogy látom
Az 1999-ben elhunyt sikeres rendező, Stanley Kubrick, akit a filmes szakma a legjobbak közt tart számon és akit napjainkban is minden idők legtehetségesebb filmes direktorai közt emlegetnek, 1987-ben készítette el legsokkolóbb  háborús drámáját, az Acéllövedéket. Ennyi "leg" után következzen egy…..
Paracord 2019.08.07 09:29:55
@Argus.: A Full Metal Jacket első része a kiképzésről valóban ütős (szó szerint is). Felvezeti a filmet, de szerintem önálló kisfilmként is megállná a helyét. Mikor először láttam, csak pislogni tudtam. A film középső harmada langyoska, de aztán az utolsó félóra megint nagyon jó a vietnámi sniperrel.
Paracord 2019.08.07 10:34:34
@liberalnazi dickheads: Végülis a kövér csávó kinyírja az őrmestert, aztán szétlövi a saját fejét is. Ez nem tragédia. Jogos.
Nem könnyű a "legnagyobb" vagy "legtehetségesebb" vezetők kiválasztása mert ez a fajta kategorizálás, mindig rengeteg szubjektivitást rejt magában. Örök kérdés ugyanis, hogy mitől tesszük függővé a "cím" odaítélését? Egyes tábornokok például kiváló tervezők voltak, mások viszont zseniális…..
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..