Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Pogány

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A daliás időkben, amikor még volt értelme antikváriusnak lenni, születtek mára már legendás történetek. Volt nagy jövés-menés, hozták, vitték a könyveket tonna számra és napi rendszerességgel jelentek meg az örök vadászok is, akik kitartóan kutattak egy-egy ritkább példány után. És hát, ugye, voltak…..
Azt mondta az öreg Kis, ne csak igyunk, olvassunk is. Ez a mérsékelten szellemes bevezető mondat rögtön rámutat dolgozatunk tárgyára: sörirodalom. Sör kedvelőként és gyakorló antikváriusként kíváncsi voltam mennyi sör témájú magyar nyelvű könyv jelenhetett meg hazánkban. Az 1990 előtti időszakot…..
MONYO tavaly év elején jelentkezett Anubis nevű "történelmi" sörével, ami ókori recept alapján született. Komlót természetesen nem tartalmaz, hisz az akkor még nem volt ismeretes, mint sör "fűszer". A gabonából készült ételek az ókori Egyiptomban az uralkodók, tehetősek és a középosztály eledele…..
Beers & Books Zip's 2018.02.28 16:52:52
A Zip's tudtommal Magyarország, sőt Európa egyik legfejlettebb sörfőző berendezésével rendelkezik. Ehhez képest nekem kicsit furcsa, hogy palackozott söreik szavatossági ideje nem mutat túl a a fél éven. Reméljük javítanak még ezen, kivárjuk. Hozzám két sörük jutott el, mind kettővel kapásból jó…..
A BrewDog a Punk IPA-val indított és vált nagyon hamar népszerűvé. Idővel kissé változott ez a sör, ahogy változnak a punkok is, beleértve a BrewDog sörfőzőit. Ezt a nemrég megrendezett British Punk Invasion nevű nyugdíjas punk találkozó is megerősítette. Előre szólok, aki sörös bejegyzést vár, az…..
Beers & Books "A semmi ágán" 2017.12.21 20:32:37
Ki tud róluk, címmel is indíthatnék egy sorozatot, hisz az utóbbi időben felszaporodott nagyreményű mikro sörfőzdék/gerillák egy része sorban vérezik el, kb. olyan gyorsan, ahogy feltűntek. Az 1990-es években lezajlott bor-bumm is kitermelt rengeteg versenyzőt, akik kisodródtak már ez első…..
Kötelező olvasmány volt középiskolás koromban Franz Kafka Átváltozása. Mikor megkaptuk, már tudtam, hogy szeretni fogom. Tévedtem. Imádtam. Olyannyira, hogy aztán szűk 2 év alatt fel is faltam a teljes – magyar fordításban (akkoriban) megjelent – Kafka életművet. Innen már csak néhány lépcső…..
Beers & Books Mennyi? Nem 30, 100! 2017.09.13 01:25:44
Hugyecz Tamás a magyar sörforradalom egyik emblematikus alakja, Gólem ale söreivel. A zászlós hajó, gondolom, a Sötét bunkó volt, ami már a címével is eladta magát. Aki ajándékba veszi, az vagy nagyon rácuppan vagy elhatárolódik tőle. Én az előző voltam évekkel ezelőtt, amikor egy haveromnak vettem…..