Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rick00

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szentestén az én rajom is kint volt, hajnalig biztosítottuk az éjféli misét a város legismertebb templomában, de nyugodtan telt az éjszaka. Szilveszterkor mi készenlétet adtunk, de Marseille-ben nem volt semmi különös. Nem úgy az országban. Párizsban 1000 autót gyújtott fel a gettók népe, Lyonban…..
Rick00 2018.08.30 08:55:14
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: És te honnan tudod, hogy ők hivatalosan francia állampolgárok?
Rick00 2018.08.30 08:56:12
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Amúgy meg szerintem az állampolgár és a származás között van egy kis különbség.....
Utána kaptunk öt hét szabit, amiről visszatérve az egyik leggyűlöltebb dolog, az ezred felszereléseinek nagyellenőrzése várt ránk. Én voltam a felelős a század járműveiért, az alám rendelt tucatnyi sofőrrel két teljes hétvégét is bent töltöttünk. A szerelőink olyan szinten letisztítatták a…..
Otthon az ezredünk egyik fiatal olasz légiósa golyót röpített a fejébe egy őrjárat alatt. A mi körzetünkben meg a csádiak futottak pokolgépre, 2 halottat és 4 sebesültet vesztettek.  Mi a konvoj távozása előtti éjszaka a területet biztosítottuk, ahol másnap reggel a konvoj elhaladt. A slaborok a…..
Csádi szövetségeseink nem voltak olyan szívbajosak a civilekkel, mint nálunk a slaborok. Egy motorost igazoltattak, aki tiszteletlenül beszélt velük, ezért feldobták a motorját a teherautójukra, a tagot meg otthagyták a sivatag közepén. A motort aztán kidobták a bázis előtti szeméttelepre, onnan…..
Rick00 2018.03.29 10:58:53
@Dobri: Értem, köszönöm!
Augusztus közepén többnapos hadműveletet kezdtünk a környéken. Az első két nap bevettük magunkat a városba, őrjáratoztunk, ellenőrző pontokat állítottunk fel, éjszaka meg házakat kutattunk át. De csak üreseket és elhagyatottakat, nehogy felzaklassuk a lakosságot, így nem csoda, hogy nem lett semmi…..
A bázisunk mellett a mali hadsereg egyik egysége állomásozott, nem voltunk tőlük elragadtatva. Még egységes egyenruhájuk sem volt, úgy néztek ki, mint akik egy katonai turkálóból öltöztek fel. A lábbelik még ennél is változatosabbak voltak, volt ott a különböző bakancsoktól kezdev a sportcipőn át a…..
Rick00 2018.02.01 06:18:23
@Dobri: Ezek szerint a lègió nem sokat kap 2018-ban. És mi alapján válasszák ki, hogy ki kap? Mármint az egységeken belül.
Rick00 2018.02.01 19:34:21
@Dobri: Itt lenne az esèlye a honvédsègnek, hogy viszonylag olcsón jusson hozzá az ak-nál jobb fegyverekhez. Mert gondolom a franciáknak is előnyösebb lenne ha a fegyvereket eladnák, és nem egy raktárban zsúfolnák össze őket...
Rick00 2018.02.02 06:10:53
@Norbert0: Tudom, hogy néhány ember m4 el szaladgál, de a nagy többsègnek mèg mindig ak van.
Ismét egy belépő kategóriás műanyag testes freedom osztó M4 kerül górcső alá. Három példány került hozzám, viszont kettő megszorulva, ami annyit jelent, hogy dobozból kivéve az egyik lőtt hármat, a másik kb kétszázat és nyekk. A működő darab 380FPS-t teljesített, ami már MASZ kompatibilis.…..
A mi szakaszunk az ország legészakibb francia helyőrségébe érkezett, szinte az algériai határ mellé. A bázisunk a sivatag közepén volt, az utánpótlást repülővel kaptuk. Klimatizált sátrakban laktunk, mindenkinek volt egy 4 m2-es szobája. Vízből nem jutott sok, néha ásványvízben kellett zuhanyoznunk.…..
Rick00 2017.10.26 06:17:25
@mortX: Igazából, szerintem aki ki mer ugrani egy gépből annak nem hiszem hogy nagyon meg kéne rettennie a rep-től. Leginkább szerintem a hírnév az ami miatt annyira rettegnek tőle (dien bien phu, kolvezi, stb..)
Hol lehet jelentkezni az Idegenlégióba? A franciaországi toborzóirodákban (pontos címek és térképek: http://www.legion-recrute.com/mdl/info_liste_a.php?article_theme=23&titre=o-249-s-engager&block=23). Aki nem akarja vesztegetni az idejét, az jelentkezzen az aubagnei központban. A…..
A következő említésre méltó eseményre egy hónapot kellett várni, ekkor néhányan a svájci határ mellett lévő slabor laktanyába mentünk, hogy letegyük a jogsit VBHP-re. Ez egy páncélozott felderítő jármű, a luxus kategóriából. Volt benne Mercedes motor, automata váltó, 7 külső kamera a tolatáshoz és a…..