Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farmer lánya

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármerre is járok egyre többször üti fel a fejét, hogy adott egy jól működő vállalkozás, egy bejáratott ügyfélkörrel. És itt a vége. Hiába a rengeteg befektetett munka, idő, pénz, a tulajdonos, vagy inkább családfő kiöregedésével a vállalkozás széthullik, szétaprózzák, eladásra kerül. Adott az…..
A mai modern társadalomban tényleg elítélendő, ha valaki gyermeket vállal és közben építi a karrierjét? Tényleg fontos különbséget tenni ki jó és ki rossz anya, annak kapcsán, ha esetleg van olyan, aki dolgozik egy kisbaba mellett? Miért van az, hogy a kis országunkban ott tartunk, hogy ha valaki…..
Egy kedves kis családdal töltöttük a hétvégét a szántóföldi szafarin, mely során benéztünk a dinnyeföldre, mert kíváncsiak voltak milyen munkafolyamatok zajlanak éppen. Innen alakult ki egy jó kis téma amely arról szólt,  hogyan válaszunk érett, lehetőleg finom dinnyét, legyen szó sárgadinnyéről,…..
Egy régi jó barátom felhívott, hogy tudnék e segíteni, nem e maradt egy kis napraforgó ocsúm. Hirtelen nem is értettem, már azon meglepődtem, hogy tudja egyáltalán mi is az. Tősgyökeres pesti fiatalemberről volt szó, és mivel ismertem tudom, hogy minden, ami Pesten kívül esik, minden, ami már…..
Amióta az eszemet tudom, mindig a mezőgazdasághoz fűzött valami különleges, valami megmagyarázhatatlan vonzalom. Mindig is tudtam, hogy ide tartozom ebbe a közösségbe, ebbe az életformában, a mezőgazdaság a hivatásom. Egy nagyon jó barátom mondja mindig, hogy 1 hektár föld olyan lázba hoz, mint…..
Dolgozol telnek a napok, majd szembesülsz azzal, hogy már megint itt az őszi, tavaszi, és nyári szünet. Mit csináljatok? Hova vidd a gyerekeket, mi az amit még nem láttak? Mi az ami leköti őket és egy csodálatos napot tudtok együtt eltölteni? Egyszer csak eszedbe jutnak az emlékek, milyen is volt a…..
Kedves Szülők, hányszor fordult már elő, hogy traktort, pótkocsit maketteket vásároltatok a gyerekeiteknek? Fiúk, Lányok, hányszor jártatok Budapesten a Hungexpon mezőgazdasági kiállításon, ahol a gyönyörű, csillogó, hatalmas traktorok mellett sétálva azon gondolkoztatok, hogy milyen jó is lenne, ha…..
Az idei év első hosszú hétvégéje volt ez a pár nap. Szabadság 4 teljes napon keresztül. Kinek mit jelent a szabadság?  Számomra, azt jelenti a szabadság, hogy kint vagyok a területeken, bemegyek az istállóba, megnézem az állatokat. Csodálom a növények és állatok egyedi fejlődését. Mikor szomorú…..
A mezőgazdaságot legyen szó akár a magyar, akár a külföldi helyzetről sajnos egyre jobban jellemzi a kiöregedés, nincs utód, aki átvenné a gazdaságot. A fiatalok a vidéki településekről elvándoroltak, valamiért nem találták meg a sokszínűségét a vidéki életnek, pedig mennyi lehetőség rejlik…..
Bekő Dóra a Szent István Egyetem hallgatója: „ A sors összekovácsolt a mezőgazdasággal” Van szerencsém bemutatni nektek egy újabb fiatalt méghozzá egy hölgy személyében, aki a mezőgazdaságba szeretett bele. Említettem már többször, hogy mindig öröm számomra, ha a fiatalok érdeklődnek a…..
Megszámolni sem tudom, hogy hányszor kapok egy rácsodálkozó nézést, vagy esetleg fura megjegyzéseket, mikor elmondom, hogy mivel is foglalkozom, hogy a mezőgazdaságban találtam meg, ami boldoggá tesz. Úgy néznek rám, mintha nem e világi lennék. Tényleg ennyire meglepő ha egy nő egy „férfias”…..
Összegyűjtöttem 2017 legjobban sikerült fényképeit a világból, amik a mezőgazdasági élet vidám kis részletét mutatják be. Ezzel az összeállítással szeretném nektek megmutatni, hogy mit látunk mi minden nap a szezonnak megfelelően, ami ösztönöz és csodálattal tölt el. 2018 új év, új lehetőségek, új…..
Zsár Ernő Tamás, növényorvos: „A precíziós gazdálkodás a gazdálkodás jövője” Mindig öröm számomra, ha látok egy fiatalt, akinek hivatása a mezőgazdaság. Ebben látja az életét, kitölti a minden napjait a gazdálkodás, de mégis már a következő generáció fejével gondolkozik és tervez. Szeretném…..
Emlékszem még gyerekkoromban mikor szeptemberben visszamentünk az iskolába, mindenki arról áradozott, hogy milyen jó is volt a nyári tábor. A barátaim szinte minden táborban voltak, amire csak lehetőségük volt, a Balatonon, vagy, ahogy épp hívták kézműves tábor stb.. Hát ez majdnem nálam is így…..
Napról napra szemben találom magam azzal a mondással, hogy, „Soha ne mondd, hogy soha” A mezőgazdasági tevékenységem során úgy alakulnak a dolgaim, hogy amire eddig azt mondtam, hogy á na, azt biztos, hogy nem „soha”, azzal ugyan kis léptekben, de elkezdtünk foglalkozni és kiderült, hogy nagyon…..
A területalapú támogatási kifizetéseknél mi a döntő kiválasztási folyamat? Mi az, ami alapján rangsorolnak, kivel kezdik a kifizetéseket? Vajon nézik, hogy fiatal vagy családi gazda vagy, esetleg számít, ha a céged növénytermesztéssel, vagy állattenyésztéssel is foglalkozik? Számít a méret, mekkora…..
Az elmúlt hétvégén egy kedves barátom rendezvényén jártam, ahol igen jó kis hangulat alakult ki. Alapvetően nem azt szeretném taglalni, hogy milyen jó kis buli volt, hanem hogy milyen csodás dolog történt velem. Olyan dolgot élhettem át, amiről pár évvel ezelőtt nem is mertem gondolni. Már meséltem…..
A minap egy igazán felemelő érzésben volt részem, egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk el a kollégáimmal, ugyanis az egyik munkatársunkat elengedtük nyugdíjba. Ez nem is lenne nagy szám, miért is írnék róla, minden nap megy valaki nyugdíjba… csakhogy az illető, még kimondani is sok 56 év után…..
Az idei év végéhez közeledve több földterületnek a haszonbérleti szerződését kellett meghosszabbítanunk, amivel alapvetőleg semmilyen problémám nem lenne, csakhogy belefutottam olyan megjegyzésekbe, hogy „hát igazából nem is tudják, mi legyen”, lehet, hogy nekik kellene használni a földet, hiszen…..
A sütőtök fajtákat, mint például a „halloween” tök mindenki ismeri, szereti, többféle receptek vannak elkészítésükre, mivel, hogyan, mikor fogyasszuk, de találunk többféle díszítési ötleteket is felhasználásukra. Tudjuk, hogy a sütőtök fogyasztása mennyire egészséges, milyen sok fontos vitamin…..
A gazdaságban már elengedhetetlen a háttér munka, adminisztrációs feladatok és hivatali ügyintézések hosszú sora, ami várhatóan egyre csak nőni fog, plusz terhet hárítva ezzel a gazdálkodókra, mivel lassan profi szakértőket kell bevonni. A jelenlegi törvények, szabályozások, előírások megkövetelik…..
5 tipp, mire figyelj oda az öltözködésben, mint gazdász lány + 1 jó tanács!   Reggeli kérdés a szekrény előtt Mit vegyek fel? Ez a kérdés mindennap elhangzik egy nő szájából, akár hétköznapi, hétvégi, alkalmi, irodai, laza öltözéket keresünk. Egy farmer lánynak azonban még több kérdést vet fel,…..
Fel vagyunk készülve arra, hogy egyik napról a másikra 300 hektárt művelő gazdaságból egy 2000 hektáros gazdasági irányítói legyünk? Fel lehet egyáltalán készülni erre? Tapasztalatból mondhatom, hogy nem! Azt gondoltuk, hogy miért is ne lehetne, ismered a területeket, ismered az embereket, ismered a…..
Farmer lánya 2017.10.02 16:20:03
@StanLee: Köszönöm :-)
Különösen érvényes a mezőgazdasági szakmára, hogy vagy szereted és csinálod, bármilyen feladatot kell elvégezned, vagy inkább hagyd abba és keress más foglalkozást. Ahhoz hogy igazán mezőgazdásszá válj, kell egyfajta elszántság, magabiztosság, mert nap, mint nap kaphatsz olyan pofonokat az élettől,…..
Számtalan kérdést tudnék ebben a témában feltenni, nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálatok hogyan működik a kapcsolat a családi gazdaságban. Sokan azt gondolják, hogy ennél jobb nem is lehet, együtt dolgoztok együtt éltek, folyamatosan kapcsolatban vagytok egymással. Kívülállók, mindig irigykedve…..