Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VikThor_

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes cikket találtam. Eredetileg az Apple fikázása volt a cél és hogy azt mondják, hogy azok a termékek sz@rabbak biztonság szempontjából, de... a végén igazából az derül ki, hogy az összes platfrom hulladék ilyen szempontból, nem számít mi van, hogy van. "Csapnivaló az Apple gépeinek biztonsága…..
Pisti, Pityesz és Magor Zambiában töltötték a Karácsonyt és az Újévet 2019-ben. Pisti a vasárnapi megérkezés után, hétfőn nyakába vette Lusakát, hogy a farmra szükséges anyagokat és eszközöket beszerezze. Addig a két fiú élvezte a decemberi napsütést és a kabulongai (Lusaka egyik kerülete) medence…..
Muskkal kapcsolatban is kezdek mérgező adagokat kapni bullshiteket illetően. Például Muskkal kapcsolatos motivációs videók ajánlgatása a Youtube által, vagy mesébeillő történetek hogyan lett gazdag, mit csináljunk mi, hogy olyanok legyünk mint Musk. Pedig megintcsak... én nem kerestem a…..
VikThor_ 2021.03.11 08:50:56
@GABOR2: Itt azért van két dolog:
1- Egy új technológia kifejlesztése+gyártása sok pénzbe kerül. Biztosítani egy innovatív technológia pénzügyi hátterét is nagy meló - ha csak ennyit tenne hozzá, már az is szép teljesítmény.
2- De valójában ennél többről van szó, mert vannak nagyon gazdag emberek és szervezetek, akiknek sokkal több pénzük van mégis le vannak maradva Elon cégei mögött.
Ha az űrhajózást nézzük: például Jeff Bezos és a Blue Origin, Richard Branson és a Virgin Galactic, vagy éppen a Boing - pedig ők aztán tudják hogyan kell az állami forrásokat megcsapolni.
Ha pedig a villanyautókat, akkor akkor megint azt látjuk, hogy pl. még a Volkswagen sem tud olyan autókat gyártani, mint a Tesla, mert teljesítményben és hatótávban is elmaradnak.
Elon Musk túlértékelt? - Valószínűleg igen, de azért nem teljesen ok nélkül.
Szerintem a legjobb analógia, hogy Elon olyan mit a Microsoft részvény a dotcom lufi előt. Bár valós érték van mögötte, de messze nem annyi, mint amennyire a piac értékeli.
Sziasztok! Múlt héten nem volt írás, mert már kb. másfél hete én is beleszálltam ebbe a Gamestop buliba. Milyen volt nektek? Nem volt semmi negatív friss hír? Nem is baj, ugye? Az emberek ki vannak éhezve a jó és pozitív hírekre, te is biztos örülnél már egy... várjunk csak ez egy zsákutca... ha ki…..
VikThor_ 2021.02.24 15:46:42
@GABOR2: Köszönöm a választ.
Én egy olyat keresek, ahol hosszútávon ott lehet hagyni a pénzed, hónapokra vagy akár évekre is, de ha szükséged van rá, akkor ki lehet venni - ezért nem szeretnék klasszikus nyugdíj megtakarítást, mert szlovákiából vagyok és nem zárnám ki, hogy hazamenjek, illetve rossz tapasztalataim vannak az ilyen termékekkel. Ha már berakom valahova a pénzem látni akarom, hogy miért veszítettem el, mert az infó hogy ooopsz az amerikai II. alapunk most 36%-ot esett és így jártál, az engem nem nyugtat meg.
Fontos lehet még, hogy nem egyszerre tennék be egy nagy összeget, hanem havonta mondjuk 50k HUF-ot akár 10-20 éven keresztül is. Lehetőleg olyan számla legyen, ami nem forintban van, mert nem hiszem, hogy a forint gyengülés megállna - illetve még nem tudom, hogy meddig maradok Magyarországon.
A helyzet az, hogy egyelőre azt sem tudom, hogy mik közül lehet választani, milyen alternatívák vannak.
Ha csak simán ráguglizok, akkor a feljövő lehetőségek közül nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik webes cucc mennyire használható illetve megbízható.
Ha van bármi javaslatod, esetleg linked vagy konkrét ajánlásod, azt megköszönném.
Amikor márciusban megjelentek az első komoly hírek Európában a koronavírus pusztításáról, Pisti és társai aggódva figyelték, hogy mi fog történni Afrikában és különösen Zambiában. De hosszú ideig nem történt semmi. Olaszországban hullottak a betegek, mint az őszi legyek, Ausztriában tartományokat…..
Miközben a koronavírus miatt bajba került vállalkozások döntőtöbbségén Orbánék nem segítenek, kitaláltak egy olyan dolgot, hogy még jobban digitalizálnának mindent, ami miatt teljesen belelátnának az cégek dolgaiba és ez olyan teher, hogy állítólag egy erre specializált IT csapat kell majd…..
VikThor_ 2020.09.16 20:52:33
@GABOR2: végül is a blog is egyfajta felhõ. Fura lenne, ha hiba nélkül működne.
Most hogy pár hetet kihagytam a blog írásban, a lemaradásom óriási, tehát a mostani rész nagyon a teljesség igénye nélkül lesz megírva, fókuszálva arra, hogy egyre inkább visszanyal a fagyi a "haladók" fehér részénének, mert teljesül az amire vágytak. Meg még pár fontosabb story, de sajnos tényleg…..
VikThor_ 2020.08.12 20:52:35
Várhatóan a jövő héten érkezik meg. Hogy kicsoda-micsoda, addig is megtippelhető. Pár barátja már tiszteletét tette a blogon korábban, nem fogja magát egyedül érezni. Elvileg a képkeresővel nem fog menni :)..
VikThor_ 2020.08.07 11:52:03
Pisti rövid otthoni tartózkodás után október végén újra Zambiába érkezett. Hozott magával fehér gyöngyöket a kreatív hobby boltból és a család és barátok által adományozott lepedőket. Ezek voltak a kellékek, melyeket Mota a bemba varázsló rendelt a szellemek kiengesztelésére. Sajnos kicsit későn…..
Nemrégen egy nagyon érdekes problémával keresett meg egy úriember, aki olvasta a blogot. A problémája azért egy lehelettel komolyabb a cikkhez mellékelt illusztrációnál, de a kisördög nem hagyott nyugodni, muszáj volt ezt a képet bevágnom ide. A magyar légvédelem azért remélhetőleg ennél magasabb…..
VikThor_ 2020.03.02 13:51:07
@glantos70: igaz.
A kéore kattintva elõjött.
Figyelmetlen voltam, bocsi.
Saját story time... Van egy ismerősöm aki mérnök és szegénynek a cége mindig megveszi az aktuális legújabb techcsodákat és szoftvereket és neki azt KELL használnia, így szegénynek Windows 10-et is használnia kell. Talán szeptemberben, amikor voltam nála és használtam a gépét a szokásos,…..
VikThor_ 2019.11.14 07:46:18
Újabb Windows frissítés, újabb összeomlás; most ily módon: "Katasztrófa a Windows 10 szeptemberi frissítése" "A hétvégén már beszámoltunk a Windows 10 May 2019 Update szeptemberi összegző javításával kapcsolatos bonyodalmakról, a frissítés egyeseknél megnyithatatlanná tette a Start menüt, másoknál…..
A mai modern, nyugati világban az ember és a természet kapcsolata megváltozott, mindent sokkal racionálisabban közelítünk meg, mint az őseink. A természeti népek hitvilága még teljesen más. Akkor is megmaradtak az ősi hitvilág elemei, ha esetleg a térítők, misszionáriusok átterelték őket a…..
Zambiában és általában fekete Afrikában, nagyon eltérő az emberek hozzáállása az élőlényekhez. Itt még nagyon szó szerint értelmezik azt a bibliai parancsot, melyet Ádám és Éva kapott Istentől, miszerint uralkodjatok az állatok felett. Hát itt ezt rendesen betartják! Az állatokra szinte kizárólag…..
VikThor_ 2019.07.30 06:45:05
@MagyarFarmerZambiában: Nagyon sok sikert kívànok hozzà!
Addig is vàrjuk a bejegyzéseket. Nagyon izgalmas egy ennyire különbözõ orszàgról olvasni egy ott élõ magyar szemszögébõl.
Prekolumbián korszakból származó tárgyakat találtak a régészek Balamku, azaz a „jaguár isten” barlangjában Chichen Itza romjai között a mexikói Yucatan félszigeten. Ez az antik civilizáció Kr.e. 2000 körül élte fénykorát egy hatalmas barlang- és édesvíz-hálózat felett. A barlangban, amelyről a…..
Jákob és apósa, Lábán között a viszony végérvényesen elmérgesedni látszik - ám, ha figyelembe vesszük, hogy eddig minden egyes interakciójuk során felváltva átverte, becsapta, vagy totál hülyének nézte az egyik a másikat, ez aligha meglepő. Ezért Jákob, miután jól megtollasodott, úgy dönt, ideje…..