Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Csuri

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi posztban kiveséztem hogyan lehet hőszigetelt, járható padlást csinálni betongerendás födémen, most elérkezett az idő a fafödémes változatnak is. Rengeteg régi ház van az országban, ahol a födémet fagerendák biztositják. (a posztban szereplő dolgok újabb fafödémre is érvényesek) Itt a…..
Horváth Csuri 2017.09.05 12:54:40
Horváth Csuri 2017.09.05 13:29:07
@Kőmíves Kelemen:
Help!!!
A szitu: régi nádfedeles parasztház, vastag kőfalakkal. A fürdőben a teljes födémet lebontottuk, új fenyő gerendák+derékszögben rá pallózás került. A többi helyen maradt a régi pórfödém vörösfenyö gerendákkal+pallókkal, felette homok. Ugyebár be kéne fejezni a fürdő födém szigetelését-na ennél a pontnál lépett le az ács... Kőműveseinkkel befejeznénk mi, de hogyan...
A padlás fűtetlen (mondjuk a vastag nádtető nyáron jól szigetelte) ezt szeretnénk járhatóvá-pakolhatóvá tenni esetleg...
Fürdőben van ugyan páraelszívó, de azért marad elég pára sztem, és ráadásul időszakosan fűtött lesz a házikó (cserépkályha, messze a fürdőtől), és bár konkrét vizesedési problémánk nincs, de azért nem is csontszáraz a levegő.
Totál laikusként utánanézve a következőt okoskodtam ki:
A maximális páraáteresztés érdekében a fa födémre páraáteresztő fólia jönne, rá hidrofobizált gyapot (Knauf azt állítja rola h teljesen ét is ereszti a párát), aztán OSB-t gondoltam, de az meg párazáró.. helyette páraáteresztő fólia vagy geotextil, és ha járható kell, erre fa padló, vagy OSB csíkok.
Mondjuk a 2xes páraáteresztő fólia meg a hidrofobizált gyapot miatt jó drága lesz, ráadásul az OSB helyett fa is drágítja majd, de ez tűnik nekem biztos megoldásnak- jó lenne tényleg így? Vagy egyszerűbben/olcsóbban is megoldható?
2x10cm gyapotot gondoltam (van egy ilyen vastag régi gerenda fent közvetlenül az új famennyezet felett, az kettéosztaná).
Kell légrést hagyni a gyapot és a fa padlózat között? Az új fafödém feletti régi gerendánál lesz gondom (hőhíd, páralecsapódás),vagy mindenképp kéne arra is egy réteg gyapot, ha "púposan"is?
Minden tanácsérthálás vagyok!
Horváth Csuri 2017.09.06 14:11:11
@Horváth Csuri:
Ui: Azért kerülne a gyapot fölé-alá is párazáró fólia, hogy a látszó gerendázat résein keresztül se juthasson le üveggyapot-por a lakórészbe.
Arra mondjuk sehol sem találtam infót, hogy a páraáteresztő fólia hol helyettesíthető geotextillel és hol nem...