Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ati D

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon a fogyasztói társadalom évtizedes előretörése, vagy valami egészen más az oka annak, hogy Krisztus, azaz „Christ” kimaradt a karácsonyból? A karácsony angolszász elnevezése, a Christmas eredetileg az óangol Christ’s Mass-ból ered, amely magyarra fordítva annyit tesz, hogy „Krisztus Miséje”,…..
Van egy hely Debrecenben, amely valóságos oázist jelent a roma és hátrányos helyzetű fiatalok számára - ne hagyd ki életed legnagyobb lehetőségét! Ritka az olyan hely, ahol egy fiatal szerető közösségre talál, hitében épülhet a bibliaórák és istentiszteletek által, ahol…..
A négyszeres Forma-1-es világbajnok, a sportág legnépszerűbb pilótája már több alkalommal is bizonyságot tett hitéről, legutóbb egy podcastben, őszintén mesélt Istenhez fűződő kapcsolatáról. Ritka alkalom, amikor egy F1-es versenyzővel nyugodt körülmények között és…..
Az előző cikkben 1993 végén hagytuk abba, egy olyan év után, amit bizonyos szempontból lehet a hagyományos, klasszikus Lego Castle utolsó igazán jó évének tekinteni. Persze a történet még korántsem ért véget. Következzen ma a második rész, amiben az 1994-2002 közötti időszakot vizsgáljuk meg Castle…..
Novemberi alkalmunkon kényes témát feszegettek meghívott résztvevőink a Bakelitben: Illyés Gabriella Márta TORG ferences rendi nővér, Dr. Fodor Ákos SFV belgyógyász szakorvos, Kovács Krisztián református lelkész, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusa, valamint egy témában érintett…..
Ugye mindenkinek megvan az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című könyv? Az elsőre kicsit visszataszító felütésű műben olyan alkotásokról esik szó, melyek meghatározták a mozi elmúlt több mint egy évszázadát, és megtekintésük erősen ajánlott. Nos, a listával…..
A Szólj Be a Papnak október 28-i, debreceni Líciumfánál tartott hitvitája után többek között erre a kérdésre is megpróbált válaszolni Asztalos Richárd evangélikus lelkész, Tokodi László római katolikus pap, valamint Veres János református lelkipásztor...
Veres János református lelkipásztor, Tokodi László római katolikus pap és Asztalos Richárd evangélikus lelkész szavai által új köntösbe öltöztek a több száz évvel ezelőtti hitviták...
Nagyon izgalmas kérdezz-felelek zajlott vitasorozatunk eddigi legnépszerűbb alkalmán, ahol több mint százötvenen zsúfolódtak be a Bakelit Music Caféba, hogy kikérjék lelkészeink és atyáink véleményét a címben foglalt témakör kapcsán.  Az esemény legjobb képei az alábbi galériában érhetőek el:..
A szeptember 26-i, Bakelit Music Caféban rendezett eseményünk legjobb képei az alábbi galériában érhetőek el:..
Ugye mindenkinek megvan az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című könyv? Az elsőre kicsit visszataszító felütésű műben olyan alkotásokról esik szó, melyek meghatározták a mozi elmúlt több mint egy évszázadát, és megtekintésük erősen ajánlott. Nos, a listával annak szubjektivitása miatt…..
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt. 46,2) Nap mint nap szembesülünk problémákkal a munkahelyünkön, iskolánkban, emberi kapcsolatainkban, és igen, még a gyülekezeteinkben is. Persze számtalan embertársunkra ránézve mondhatjuk:…..