Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabadnem Vendégszerző

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robert Biedroń ismert baloldali, bevallottan meleg lengyel politikus. Minden kirekesztett mellett kiáll. Képviselő, majd Słupsk város polgármestere, azután pedig európai uniós képviselő. A júniusi elnökválasztáson ő is jelöltette magát, de végül a jobboldali Andrzej Duda nyert, aki egyre erősebben…..
Az elmúlt napokban Kövér László házelnök szavai, majd Varga Judit igazságügyi miniszter defenzívája mentén téma lett a tisztelet, és hogy a nők vajon mennyire és hogyan részesülnek belőle a társadalomban. Ez egyébként is fontos témakör, hiszen a tisztelet, annak minősége, mennyisége, hiánya az élet…..
Az utóbbi időben sok embert kérdeztem meg arról, milyen számára a jó szex. Rengeteg különböző választ kaptam. A jelzők jól megmutatták a válaszolók ízlését, vágyait, tapasztalatait, de sokszor tanult mintáit és traumáit is. – A Tisztán a szexről sorozatunk 3. része a SzabadNem-en.    Mintegy 30…..
Biztosan belefutottatok már a következő helyzetbe: valaki nők elleni férfierőszakról beszél, mire jön egy felháborodott férfi, és azzal vág vissza, hogy „de nem minden férfi erőszakos”. Állítását azzal támasztja alá, hogy ő sem bántott soha egyetlen nőt sem... Kinek van igaza?..
Szabadnem A koronaszex margójára 2020.03.21 12:19:49
Az előző cikkünkben amellett érveltünk, hogy a korona idején a felelős szex fogalma kiterjed az alkalmi szex felfüggesztésére. Azt a célt, hogy az egy időben ellátásra szoruló betegek száma ne lépje túl az egészségügyi ellátóképességét, csupán ilyen jellegű, sok kényelmetlenséggel járó…..
Már lényegében a csapból is a koronavírus folyik, úgyhogy nem kezdjük ezt a cikket Ádámtól és Évától, legföljebb Ábrahámtól: a járvány már a spájzban van (reméljük, csak képletesen), és ezt mindenki tudja. Van azonban egy kérdés, amiről a mainstream médiában valószínűleg nem lesz szó – a szex.…..
Sokat lehet olvasni manapság a poliamoriáról, vagyis az etikus többszerelműségről. Az ilyen életformát választó emberekben az a különleges, hogy ők egyszerre több partnerhez is kapcsolódnak romantikusan – miközben „mindenki tud mindenről”, tehát az egész teljesen etikus és átlátható. De vajon ez is…..
A házasság világnapjának elmúltával és a Valentin-nap közeledtével most azokhoz szólunk, akiknek válságba került házassága. Akármi is legyen az okod rá, ha eljutottál oda, hogy a váláson gondolkozol – ez a cikk neked szól! Mert van olyan párkapcsolat, amit meg lehet menteni; amit érdemes megmenteni.…..
Harminc környékén mindenki facebook oldala átalakul. Hirtelen elkezdenek megjelenni az esküvős, babázós posztok. Régi ismerősök, volt osztálytársak, exek, unokatesók kezdenek bele a házasság-baba-család projektbe (és osztják meg ezt ország-világgal). De vajon nem kellene-e végre neked is beállnod…..
Hányfajta orgazmus létezhet? Vajon baj van velem, ha élvezem az anális szexet? Vagy akkor van baj velem, ha nem élvezem? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz vendégszerzőnk újabb cikkéből, melyben az orgazmusokról, az orgazmuskényszerről és az ezeket övező, gyakran frusztráló mítoszokról ír. Ha…..
Szabadnem Ízlések és szexnyelvek 2019.11.29 11:36:44
Az emberi szexualitás, szexuális ízlés sokkal nagyobb változatosságot mutat, mint azt elsőre gondolnánk. Ahhoz, hogy teljes, tápláló és minden szempontból kielégítő legyen a szexuális életünk, először is saját vágyaink feltérképezésre van szükség. És persze arra, hogy ezeket a dolgokat egyenesen,…..
Mióta transz tudatomra ébredtem, és rájöttem, hogy igenis lehetséges a női testem férfivá alakítani, mindenhonnan azt hallottam, hogy a transz fiúknak/férfiaknak mennyivel könnyebb a tranzíció (azaz, a nemi átmenet) a transz lányokhoz/nőkhöz képest. Az FtM Youtube-videók túlnyomó többsége is a…..
Manapság gyakori, hogy heteroszexuális párok is egyenlőségre építik a kapcsolatukat. Ha a párunk nemcsak a gyerekeink apja/anyja, hanem egyenlő fél is, a szex is más dinamikájú lehet. Köztudomású, hogy a leszbikusok általában elégedettebbek a szexuális életükkel, mint a heteró nők. Az alábbiakban 11…..
 „Aztán, egy napon nagy szirénázás lett a faluban. Kint volt a rendőrség, meg a mentők is. A falu persze tudni akarta, hogy mi történik, Kovácséknál volt baj, megint.” – Olvasónk vendégposztja. Az Isten háta mögött, valahol, volt egy falu. Ebben a faluban mindenki tudott mindenről, folyt a…..
Ebben az írásomban a transzneműség kapcsán felmerülő filozófiai és társadalmi kérdések egy részével szeretnék foglalkozni. Néhány gyakorta felmerülő problémát kívánok kontextusba helyezni, illetve bizonyos tévképzetekkel leszámolni. Fontosnak tartom elöljáróban leszögezni, hogy alapvetően a…..
Az Egyesült Államokban augusztusban jelenik meg az Adam című film, amely a leírása alapján egy vígjáték szerelemről, barátságról, és nehéz igazságokról. A film egy fiatal középiskolás fiúról szól, aki a nővérével együtt belekeveredik a new york-i transz és leszbikus közegbe. A rendező egy transz…..
A Szlovák Köztársaság elnökének Facebook posztja (saját fordításom). A legjobb dolog, ami eddig az országunkkal történt, az Čaputová elnökké választása volt! Büszke vagyok rá ❤️ "Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekei számára, ezért folyamatosan aggódnak, hogy valóban mindenük megvan-e,…..
Nnnaaa, az úgy volt....,hogy: Egyik reggeli kávézásomkor nekem jött egy cikk. Azokról a fiatalokról szólt, akiket a családjuk kitagadott, mert mást szeretnek, mint amit elvárnának tőlük. És, hogy az egyik Pride-on nyitott, elfogadó szülők kiállnak és pár másodpercre/percre átadják a vérszerinti…..
Gyémánt Ágnes vagyok. A lányom és a felesége az én családom. Nagy a dilemmám, hogy milyen ideológia szerint fogalmazta meg Kövér a mondandóját, de gondolom, nem a keresztényi hitvallás szerint. Aszerint ugyanis Isten előtt mindenki egyenlő. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát az ENSZ 1948.…..
Nyolc- vagy kilencéves lehettem, amikor először hallottam róluk, a társadalom romboló elemeiről. Azt hiszem, már akkor sem ért teljes újdonságként a dolog. Rémlett valami, beszélgetések elkapott szófoszlányaiból, az osztálytársaim otthonról hozott és a végtelenségig kántált disznó vicceiből meg a…..
Tavaly jelentették be, hogy az elmúlt évek legsikeresebb, tinédzsereknek készült „szerelmes” regényéből, a Miutánból (eredeti cím: After) mozifilmet készítenek, amit idén április 12-én mutattak be. Az alkotás eredetileg a Wattpad nevű ingyenes, bárki számára elérhető weboldalon jelent meg 2013-ban,…..
Ina May Gaskin mondta, hogy „A szülő nő a főszereplője annak az ősi drámának, amelynek során az élet új életet hoz létre”. Sajnos napjainkban egyre gyakoribb, hogy a nők sokkal inkább tragédiaként élik meg életüknek ezt a nagyon meghatározó élményét. Mi okozza ezt a tragédiát? Felkészületlenség? A…..
A fiatal bloggerek és vloggerek számára kiírt Legyen szabad a nem! pályázat szerkesztőségi különdíját a 21 éves Bikics Veronika nyerte - a jövő népszerű feminista youtuberét látjuk benne. :) Veronikát a Makai Viktóriát ért támadás dühítette fel annyira, hogy beszéljen a nőket ért bántalmazás…..
Juci egy huszonéves, életvidám nő. Budapesten él, lakást bérel. Színházba és koncertekre jár, bulizik a barátaival. Bevásárol, metrózik, informatika-tanfolyamot végez, közben munkát keres. Aktív tagja egy érdekvédelmi csoportnak, és annyi eseményen, programban vesz részt, amennyiben csak tud.…..
A feminizmus alapelve az egyenlőség az élet minden színterén mindenkinek. Ez sok mindenbe beleszőhető, de most nézzük meg, milyen szinten teljesül a külső alapján való megítélés szempontjából.  A pozitív testkép gondolata a kilencvenes évekre vezethető vissza - ekkor indult mozgalom az egyre…..