Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brumibaby

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a képet a Facebookon találtam, a következő aláírással: „A szerelem vak.”Anélkül, hogy vitába szállnék az állítással, nekem más asszociációm támadt a képről, nevezetesen – és kissé fixáltan – a következő: „Sorskönyv nélkül.” Neked mi jut eszedbe erről az…..
Önműködő és önfenntartó pénzügyi rendszerre van szükség a kormányban a Magyar Rektori Konferencia (MRK) legfőbb döntéshozó szerve, a plénum szerint.Ezt hétfő reggel, a kormány rendkívüli ülésén mondta el Plank Kelemen, a konferencia elnöke. Kijelentette: a kormány…..
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
Brumibaby 2011.06.06 09:57:44
Negyvenes házaspár, szemben az erdei úton. Az asszony egyik kezében csokorba gyűjtött falevelek vagy vadkapor. A másikban a kopasz férj baseballsapkája, tele szederrel.
- Megkínálhatom egy kis _áfonyával_? - nyújtja feléd a sapkát - Ó, látom, bizalmatlan a mosatlan gyüm,ölccsel szemben, pedig higgye el, nincs is jobb, mint az erdőben a bogyókat szedni, na ezt már nem is tudja a városi ember, hogy milyen a gyümölcs igazi íze, mert a multikban csak azt az agyonvegyszerezett génmódosított epret lehet kapni, nem mondom, szép nagy, na de hol van annak az íze ehhez a szamócáéhoz - mutat a málnabokorra.

És a bivalybasznádi pásztorral találkoztak már? Hogy az micsoda kecskesajtot csinál! Na jó (csippent a szemével) hát nem egy HACCP az az istálló, na de azt sem tudhatjuk, ugye, hogy ezek az innen-onnan behozott sajtok miből vannak, mert azokban tej az végképp nincsen.

No, hát ha rám hallgatnak, nem mennek a zöldön tovább Kisalsőszenthörcsögpusztára, hanem térjenek le itt a kék kereszten balra, persze van egy sokkal jobb út is, az jelzetlen, a horhosban fel a gerincig, aztán ott balra, mindjárt a Megfagyott Favágónál van egy forrás. Ismerik a Megfagyott Favágó legendáját? Nem? Ó, hát ilyen történeteket már csak a falubeli brahovác sokszoknyás néniktől lehet hallani, bizony, meg kell menteni minden szép ősi regét, a férjem be is faragta ebbe a bükkfa botba rovásírással, nem is megyek már nélküle sehova.

Na és aki a Megfagyott Favágó-forrás vizéből iszik, annak kinő a haja a legenda szerint, megyünk is fiam, nemsokára, ugye, mert bizony rád is rádférne, hihi...

De mindegy is, a lényeg, hogy igyanak a forrás vizéből, a gyerekek is kóstolják meg, a bivalybasznádi pásztor is ettől olyan egészséges, hogy már kilencvenhat éve őrzi a nyájat, hány éves vagy, éééédesem? Nyolc? No, hát akkor ne kólát igyál, hanem forrásvizet, ez nem olyan ám, mint az ásványvíz, amit a teszkóban kapni, az csak csapvíz, és jó pénzért eladják, na hisz nem is azért, mert a csapvíz is nagyon egészséges.

Hát jó utat, nevelje a gyerekeket a természet szeretetére, az én fiam is annyi forrásvizet ivott, hogy végül felvették az egyetemre csodaszarvas szakra.
Egy hír szerint a  perelhúzás ellen lépne fel a Legfelsőbb Bíróság. Az általuk javasolt törvénymódosítás megszüntetné a harmadfokú eljárást, így szerintük a joggal való visszaélés lehetősége csökkenne.A Zugügyvédnek az a kitétel tetszik legjobban, hogy a…..
Brumibaby 2010.07.28 10:25:05
@Almaspite: Pp. 114/A. §, Pp. 2. § (3) bekezdés
Brumibaby 2010.07.30 14:33:16
@Iustizmord: talán mert nem állt el a felperes a keresettől.

Ha elállt és mégse szüntették meg, akkor értelek.
A Zugügyvéd most járt a BÁH-nál, ahol a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló nyilatkozat a toalett ajtó mellé került kifüggesztésre. Ez vajon törvénysértő?Tisztelt Zugügyvéd,kérem, hogy némi jogi magyarázattal segitsenek megvilágitani,hogy hogyan tudnám beilleszteni…..
Brumibaby 2010.07.28 10:21:29
@Iustizmord: ha TOTÁL EGYETÉRTESZ, akkor nem világos, mit keres a pályán a bírónő, akiről különben azt se tudjuk, melyik történelmi egyházhoz tartozik.

Az a lehetőség, hogy aki alkalmas, az legyen a pályán, aki meg nem, az ne legyen, nem képzelhető el?

Ez idő szerint nincs olyan eljárási cselekmény sem a Pp.-ben, sem a Be.-ben, amely ivarszervek használatát feltételezi. Ehhez képest nem tűnik a bíró neme releváns alkalmassági kritériumnak.
Gyakran jönne jól, ha gyorsan utána lehetne nézni, hogy jutunk el biciklivel A-ból B-be a leggyorsabban, vagy akár a legbiztonságosabban, de igazán hatékony és naprakész eszközt erre a célra még nem találtam. A Google Maps szolgáltatásai sem segítenek rajtunk, kivéve annak, aki…..
Anyánk, az Index által feltárt bizarr vállasztott bíróságos sztori mindenképp megér egy Zugügyvéd posztot. Az ELTE AJK Polgári Jogi tanszékéről verbuválódott bírók a Zugügyvéd szerint is elég sajátos ítéletet hoztak, de a szóban forgó bíróságon szerzett személyes…..
Brumibaby 2010.01.13 12:54:40
@Hufnágel Istvánné: Miért lenne érvénytelen? Az ítélet szerint azt vállalta a szerződésben, hogy nem gördít akadályt a telekmegosztás elé. Hacsak valami kifejezetten nem zárja ki, akkor le lehet mondani arról a jogról, hogy fellebbezgessünk világba (szerintem ebben az esetben semmi se zárja ki ezt a lemondást, de javítson ki, aki másképp tudja).

AZ index cikkcíme pedig görény címadás, szerintem messze ízléstelenebb, mint irodát bérelni ügyvédnek az egyetemtől...

Elolvasva egyébként az ítéletet (és csak azt) nekem a kárenyhítéses érvelés nem tetszik, ott elég gyenge lábakon áll az indokolás.
Az alábbi ügy egy kártérítési per története, el lehet rajta rágódni. Ezek a perek úgy látszik mindig ugyanannál a bírónál kötnek ki. A Zugügyvédnek a következő megállapítás tetszett legjobban: A bíróság arra az okszerűtlen megállapításra jutott, hogy a felperes az…..
Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal egyszerre megmosolyogtatónak és kerülendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni. Senki ne lepődjön meg, ha saját maga által is használt frázisokat olvas, nehéz ezzel szembesülni :)…..
Brumibaby 2009.03.05 10:27:58
@Modor Tibi:
Tibi, én alföldi paraszt vagyok, és nem használok névelőt a tulajdonnevek előtt, mert így tanultam beszélni az alföldi paraszt anyámtól, aztán feltűnt, hogy aki tesz névelőt, az meg milyen éééédibééédin el bírja nyááávogni, hogy "a Píííísti", na, ezt valahogy nem lehet, ha nincs névelő, akkor csak Pisti, és kész.

Az alábbi probléma kissé abszurdnak tűnik, hiszen a hivatalosan lefordított házassági okirat megegyyezik az anyakönyv jogi hatályával, tehát a bíróságnak is be kell fogadni a keresetet a bontóperre. A Zugügyvéd mindenesetre kiváncsi a kollégák véleményére. Tisztelt…..
Brumibaby 2008.10.08 09:22:56
Mi vaaaan?

Megmondja valaki végre, mi a probléma?

(Azon kívül, hogy a szegény házasoknak senki nem segít és csak a lóvét nyúlják le róluk, és satöbbi.)

Esetleg huszadikként megkérdezném a posztírót, mi a baja. Ki nem segített rajta és hol és miben.

Külföldön kötött házasság érvényességével, felbontásával kapcsolatban pedig tisztelettel ajánlom a figyelmébe a nemzetközi magánjogról szóló 1979. évi 13. tvr. alábbi rendelkezéseit:

37. § (1) A házasság érvényességének anyagi jogi feltételeit a házasulandóknak a házasságkötés idején fennálló közös személyes joga szerint kell elbírálni. Ha a házasulók személyes joga a házasságkötés idején különböző, a házasság csak akkor érvényes, ha ennek anyagi jogi feltételei mindkét házasuló személyes joga szerint megvannak.
(2) A házasságkötés érvényességének alaki kellékeire a házasságkötés helyén és idején hatályos jog irányadó.
(3)
(4) A házasságkötésre és érvényességére vonatkozó rendelkezéseket megfelelően alkalmazni kell a házasság létezése vagy nemlétezése megállapításának kérdésében is.
..........
(3) Ha magyar állampolgár vagy Magyarországon lakó hontalan külföldön kíván házasságot kötni, a közigazgatási hivatal tanúsítja, hogy a házasságkötésnek a magyar jog szerint nincs akadálya.
(4) Ha magyar állampolgár lakóhelye külföldön van, a tanúsítványt a magyar külképviseleti hatóság állítja ki.

A házastársak személyi és vagyoni viszonyai

39. § (1) A házastársak személyi és vagyoni jogviszonyaira - ideértve a házastársi névviselést, tartást, valamint a házassági vagyonjogi megállapodást is - az a jog az irányadó, amely az elbírálás idején a házastársak közös személyes joga.
(2) Ha a házastársak személyes joga az elbírálás idején különböző, utolsó közös személyes jogukat, ennek hiányában annak az államnak a jogát kell alkalmazni, amelynek területén a házastársaknak utoljára közös lakóhelyük volt.
(3) Ha a házastársaknak nem volt közös lakóhelyük, az eljárás bíróság, illetőleg más hatóság államának jogát kell alkalmazni.
(4) A házastársak személyes jogának megváltozása nem érinti a korábbi jog alapján megállapított névviselést, továbbá az érvényesen létrejött vagyonjogi hatásokat, ideértve a tartást és a házassági vagyonjogi megállapodást is.

A házasság felbontása

40. § (1) A házasság felbontásának feltételeit annak a jognak az alapján kell elbírálni, amely a keresetlevélnek a bírósághoz történő benyújtása idején a házastársak közös személyes joga.
(2) Ha a házastársak személyes joga a keresetlevél benyújtása idején különböző, utolsó közös személyes jogukat, ennek hiányában ha valamelyik házasfél magyar állampolgár a magyar jogot, ellenkező esetben pedig annak az államnak a jogát kell alkalmazni, amelynek területén a házastársaknak utoljára közös lakóhelyük volt.
(3) Ha a házastársaknak nem volt közös lakóhelyük, az eljáró bíróság, illetőleg más hatóság államának jogát kell alkalmazni.

Ha a házasfelek mindketten magyar állampolgárok, közös személyes joguk a magyar jog.

Na igen, minimum a keresetlevelet azért a posztírónak vagy a házastársának be kell adni, mert a magyar bíróságon is csupa elvadult bürokrata ül, aki intuitíve nem jön rá, hogy a házasságotok megromlott, ezért eljött az ideje felbontani...
A Zugügyvédnek az a kérdése merült fel az alábbi történettel kapcsolatban, hogy ilyenkor az ellenőrök nem magánlaksértést követnek el? És a társasházi magánlakásban mókoló villanyszerelő kisiparost is lehet így ellenőrizni? Javítsanak ki a kollégák, ha rosszul…..
Anyánk az Index cikket írt  Lomniczi főbírói működéséről, akinek a megbízatása hamarosan lejár. Utódjáról nem sikerült dönteni, de az biztos, az államfő nem akarja, hogy maradjon. Pedig mindent megtett az újabb hatéves ciklusért, a pártok látva nagy igyekezetét a…..