Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pápay György

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az áprilisi választás után ellenzéki körökben felütötte fejét az a vélekedés, hogy az Orbán-kormányt már csak valamilyen gazdasági (világ)válság mozdíthatja el a helyéről. Ebben van is valami, hiszen az újabb kétharmadnak feltétlenül szükséges, de nem elégséges feltétele volt az abszurditásig…..
A politikának alapvető eleme a konfliktus. Sőt, van olyan felfogás, amely szerint kifejezetten azok a kérdések tekinthetők politikai kérdésnek, amelyek körül társadalmi konfliktus alakul ki. Az a kérdés, amelyikkel kapcsolatban konszenzus jön létre, egyszerűen kikerül a politikai térből (vagy ha…..
Orbán Viktor újabb tizenkét évben gondolkodik. Orbán Viktor a választásba való beavatkozással vádolja a Kúriát. Két mozzanat az elmúlt egy hét eseményeiből, amelyek így, egymás mellé helyezve nyerik el jelentőségüket. Összeköti őket a mérhetetlen cinizmus és a nagyvonalúság teljes hiánya:…..
Mi, magyarok sohasem kaptuk készen a szabadságot. Újra és újra meg kellett küzdenünk érte, ezek a küzdelmek pedig ritkán voltak sikeresek, de sohasem voltak hiábavalók. Ezt idézi fel legtöbb nemzeti ünnepünk, és erre tanít bennünket a történelmi emlékezet. Küzdeni azonban nemcsak a politikai…..
Ha 2017 végén számvetést szeretnénk tartani az ország és a közélet állapotát illetően, az „új elit” fogalmával érdemes kezdenünk. Sokan vannak, akik a Fidesz szemére vetik politikai-elvi fordulatait, de fontos látnunk, hogy van egy olyan vezéreszme, amelyhez a mai kormánypárt alapításától fogva hű…..
Összefogás, összefogás, összefogás. Lassan mást sem hall az ember, csak ezt a zakatolást, ha az ellenzékkel kapcsolatos híradásokat követi. Vannak pártok, amelyek önként beszélnek erről, és vannak, amelyeknek erről kell beszélniük, ha akarják, ha nem. Hogy ez miért történik…..
Lassan minden bejegyzést azzal kezdhetnék, hogy ez és ez a nap fordulópontot jelentett a Viszlát, kétharmad! történetében. De a múlt szombat, majd az azt követő néhány nap valóban fordulópont volt. Megjelent ugyanis a színen egy új szereplő, a Közös Ország Mozgalom (KOM). Mármint nem azért új, mert…..
Ez az egyetlen módszer, amely veszélyt jelent a Fideszre 2018-ban – ezzel a címmel ajánlotta a Heti Válasz online változata a lap csütörtöki számában megjelent, a Viszlát, kétharmaddal foglalkozó háromoldalas cikket. Azt hiszem, ennél jobb reklámot keresve sem találhatnánk a kezdeményezésünknek,…..
A múlt heti rendezvényünk fontos állomás volt a Viszlát, kétharmad! történetében. És nem csupán azért, mert a közösségi médiában egyre erősödő jelenlétünk után elkezdett foglalkozni velünk a mainstream sajtó. Persze ez is fontos, sőt kulcsfontosságú az üzenet továbbítása szempontjából, egy önálló…..
Ahogy közeledünk 2018 tavaszához, úgy rajzolódik ki egyre világosabban, melyek lesznek a választással kapcsolatos legfontosabb kérdések. Ezek egyike, hogy miként viszonyul a baloldali szavazótábor a Jobbikhoz. Ez a kérdés persze már jó ideje benne volt a levegőben, de az új baloldali időszámítás…..
Nem gondoltam, hogy ilyen rövid időn belül ismét Gyurcsány Ferenccel kell foglalkoznom, de erről nem én tehetek, hanem Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanis berúgta a "hogyan forgassuk vissza az idő kerekét" projekt motorját, és segít minden választó emlékezetébe idézni, milyen is volt, amikor ő…..
Ma már a Fidesz korábbi támogatóinak egy része számára is nyilvánvaló, hogy amit a kormánypárt művel a hazai politikai kultúra lezüllesztése terén, az példa nélküli a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben. Persze azt egy fokkal nehezebb megragadni, pontosan miben is áll ez a példa nélküliség.…..
Gyurcsány Ferenc megcsinálta. Amikor 2004-ben miniszterelnök lett, sokan az MSZP sírásóját látták benne. S még ha 2006 tavaszán másként álltak is a dolgok, 2006 őszére már látszott, hogy nekik lesz igazuk. Azt persze ők sem sejthették, hogy a táncoslábú exkormányfő ilyen sok áldozatos és szívós…..
Kezdettől fogva nem hittem abban, hogy Gulyás Mártonék kezdeményezése működhet. Tegnap óta még kevésbé hiszek. Nem tudom, érdemes volt-e mindent egy lapra feltenniük, mindenesetre így alakult: mindenki tudta, hogy október 23-án történnie kell valaminek. És történt is: az, hogy nem történt semmi.…..
A napokban két ismerősömtől kaptam számomra fontos visszajelzést a Viszlát, kétharmad! kezdeményezéssel kapcsolatban. A nevüket nem fedem fel, mert erre nem kaptam (mondjuk nem is kértem) felhatalmazást, pedig úgy még érdekesebb lenne a dolog. De a politika már csak ilyen: mindig azok a belső…..
Valahol el kell kezdeni. Nemcsak ezt a blogot, hanem a kampányt is. Mondjuk aki 2010-ben azt mondta volna, hogy 2017-ben majd a Fidesz ellen készülök kampányolni, azt valószínűleg körberöhögöm. Ahogy körberöhögtem volna azt is, aki 2014-ben, a választás után azt mondja, hogy egy év múlva a Magyar…..