Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felek Ferenc

3 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazán érdekes katonai karriert befutott északi kisdobos után nézzünk most egy konföderációs szereplőt is, aki szintén a szárnyait bontogatta az ütközet idején, és később legendás alakká formálódott. A férfit Nathan Bedford Forestnek hívták, és a déli lovasság ezredese…..
Timelord Minden, ami vasút 2012.06.13 16:57:00
A mai képválogatás középpontjában a békeidők vasútjainak apró – fényképekről gyakorlatilag le nem olvasható – részletei állnak. A bemutatott – a szokásosnál nagyobb felbontásban feltöltött – rajzok egy 1904-es, több száz rajzot tartalmazó  MÁV albumból…..
Felek Ferenc 2018.05.17 14:42:47
@zsuzsa.frisnyak: Köszönöm, fővárosi barátaim segítségével megpróbálkozom a rajz megtalálásával.
Építtetője a Torontáli HÉV. volt, mely társaság rendes nyomtávolságú vonalai közé csöppent ez a kisvasút, melyről írásunk szól. Születésénél két ember bábáskodott, gróf Csekonics Endre zsombolyai földbirtokos, a Torontáli HÉV Rt. vezetőségi tagja és  Rónay Jenő, kiszombori földbirtokos, Torontál…..
Felek Ferenc 2018.01.26 20:49:39
@konzol1: Szervusz! A helyzet az, hogy én csak a cikk "összerakója" vagyok (általában 4-6 ember munkája) és ide sem én tettem fel, de átjavítjuk, hiszen a táblázatok alapján rá tud műholdképen a mai állapotokra, mai névvel keresni a kutatószándékú vasútbarát.
vonatmagazin Fortepan kincsek 2018.01.15 22:40:25
Imádom böngészni a Fortepant, akár órákra is el tudok veszni benne. Azonban most olyan dolgot leltem, ami nem enged. Felek Ferenc barátom hívta fel a figyelmem a legutóbbi frissítésre. Ő az AEGV képekre kapta fel a fejét, én az ACSEV motorkocsikra. ..
A történetet még 1960 áprilisában hagytuk abba. Ekkor döntött úgy a Közlekedési és Postaügyi Minisztérium – élén Dr. Csanádi György áll – , hogy az addig tökéletesen funkcionáló, folyamatosan fejlesztő, önálló és önfenntartó Gazdasági Vasutak Igazgatóságát megszünteti, az akkor még 44 vonalat a…..
Felek Ferenc 2017.09.28 22:32:03
@konzol1: Sajnos nem sokmindent, én csak a Szegedi Igazgatóság vonalait kutattam ezidáig.
Van a hazai vasúttörténetnek egy olyan epizódja, mely, bár rövid ideig tartott, de ezalatt nagyon mély nyomott hagyott maga után, kitörölhetetlen és megkerülhetetlen fejezetté nemesülve...
Felek Ferenc 2017.09.17 16:47:35
@konzol1: Nekem Békés Vármegye grófi családjai volt a mérvadó (Almássy, Wenckheim családok), ők elmentek. Az értelmiségiek, köztisztviselők, hivatásos katonák, stb. pedig megkapták, amit írtál...