Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros Bogi

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy anyának majdnem minden pillanata a gyermeke körül forog. A napi teendők forgatagában nem is szoktam elég hálás lenni azért, mert nekem megadatott ez a csoda. Viszont most, hogy nemrég Anyák napja volt – szerintem hasonlóan anyatársaimmal - felerősödtek bennem az érzések. Ráadásul Beni…..
Imádok aludni, vagyis csak imádtam, amíg nem lettem anyuka, aztán elbúcsúzhattam tőle egy időre. Szerencsére Beni már jó alvó, ami nem az alvási idejének hosszúságában nyilvánul meg, mert legkésőbb hajnal 6-kor fent van már, hanem abban, hogy nem kell virrasztanom mellette éjszaka, az éjszakát…..
Hallottál már a Heti Betevőről? Én bevallom őszintén kb. egy hónapja tudtam meg, hogy létezik ez az Egyesület.   Az alapítók és a segítők abból az alapigazságból indultak ki, hogy: "Mindenkinek jár egy igazi, tartalmas ebéd. Legalább hetente egyszer.” És ez milyen igaz, ugye? Nem más tehát…..
Jelenleg egy háromajtós kicsi kocsim van. Imádtam mindaddig, amig nem lett gyerekem. :D Azóta már masszívan küzdök az „ez a csomag hova fog beférni?” gondolattal, valamint a derékfájással, amit a gyerek hátsó ülésre be- és kiszuszakolása okoz. „Kell egy családi autó nyárra.” Született meg a…..
Nálunk nem ment simán a beszoktatás. Nem úgy történt, ahogy pár mende-monda szerint, vagyis, hogy a gyerek bemegy, játszik és észre sem veszi, hogy ott vagy-e vagy sem.   Nálunk nagyon is igényelte, hogy bent legyek vele, hogy én játszak vele a bölcsis játékokkal, hogy az ölembe üljön, hogy az…..
    Eljött 2018, eljött a bölcsis időszak. Beni januártól Csibecsoportos lett. Mondjuk az túlzás, hogy januártól, mert a beszoktatás első hete után utolért minket is az első igazi bölcsikór, lázzal, köhögéssel, takonnyal. Családostul. Kilenc napos itthoni karantén után kezdtük újra a…..
Ploggingoltatok már? Mert én kipróbáltam és egyrészt sportoltam, másrészt jót is tettem, így dupla öröm volt.   A PLOGGING mozgalom és kifejezés Svédországból származik. Úgyis nagy divat most a svéd trendeket követni (gondoljunk csak ezekre: Hygge, Lagom), de ez most azoknál sokkal jobb. A…..
Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem edző, sem kiemelkedő időeredményekkel rendelkező futó. A futás nekem egy hobbi és hobbi is marad. Viszont büszke vagyok rá, hogy egy éve, a szülés után a nulláról kezdve (úgy, hogy előtte nem futottam, mert utáltam) eljutottam idáig. Beleraktam…..
Én jobban Gofri hétköznapra 2017.10.03 22:42:12
Miért ne ehetnénk fejedelmit egy sima hétköznap? Mivel állandóan rohanunk, ezért hamar rájöttem, hogy a hétköznapokon csak a reggeli az az étkezés, aminél együtt tudunk lenni. Ebédidőben Tomó nincs itthon, mert dolgozik, és általában akkorra sem ér haza, amikor Beninek a megszokott bioritmusa…..
Én jobban Kié a nagyágy? 2017.10.02 13:41:27
Mielőtt Beni megszületett volna, jórészt mindenki az tanácsolta, hogy aludjunk sokat, mert ezentúl nem fogunk.Azonkívül, hogy tök közhely, árulja el nekem valaki, hogy aludjak előre sokat?  ..
Én jobban Futótábor anyaszemmel 2017.09.30 18:17:51
   Ahogy azt már korábban is írtam, idén februárban találtunk egymásra, az addig nemhogy nem kedvelt, inkább utált futással.. Olyan ez, mint amikor egy kisgyerek nem szereti mondjuk a tökfőzeléket piciként, de aztán felnőttkorára megkedveli. Vagy, amikor az egyetemi évek alatt el sem tudjuk…..
Én jobban Ragaszkodj hozzá! 2017.09.28 15:36:18
   Családalapítás. Egy olyan szó, aminek még a mai fiatalok körében is súlya van. A szó, amelyen a modernizáció sem tudott változtatni. Valami komoly, valami új, valami, amiben nem az a lényeg, hogy egyedül, hanem az, hogy együtt mire vagytok képesek. Egy kötelék, ami örök, ami minden nehézséget,…..
    Ha már amúgy is felvágva adjuk a gyerkőcöknek a gyümölcsöt és a zöldséget, akkor miért ne szánnánk rá még pár percet, hogy egy cuki kompozíciót is alkossunk?   ..
Én jobban Babaváró buli 2017.09.04 21:01:35
  Kata barátnőmnek hamarosan megszületik második gyerkőce, ezért a csajokkal egy babaváró bulival kedveskedtünk neki.. Mivel kislány érkezik hamarosan hozzájuk, ezért klisé, nem klisé a rózsaszín szín uralt mindent. Az én környezetemben most elég sok kismama mozog, ezért íme pár ötlet egy babaváró…..
Babával nyaralni.. Nem egyszerű, de mindenképp nagyszerű. Mindenki maga döntse el, hogy igaz-e a most nyáron oly népszerű mondás rá, miszerint „szülőként nem nyaralsz, csak más helyen vigyázol a gyermekedre”. Kevesebb a pihenés, kevesebb az alvás, kevesebb az énidő, de látni, ahogy a picúr csodálja…..
Méghozzá az ELSŐ, csupa nagybetűvel. Igaz, ennek már több, mint két hónapja, de szerintem anyasorstársaimnak nem kell magyaráznom azt, hogy mennyire rohan az idő és, hogy mennyire nehéz időt szakítani egyes dolgokra, például ennek a bejegyzésnek a megírására (is). De mivel nem mindenkinek akkor van…..
Én jobban (BA)BArátság 2017.07.07 21:45:03
Szülés után sokan mesélik, hogy eltűntek a régi barátok. A két fél persze a másikra mutogat, hogy miért nem működik már a dolog, ahelyett, hogy a régi közös emlékekre gondolván a megoldásra törekednének...
10 újdonság, amiről nekem nem szólt senki...
Én jobban babyberry piknik 2017.06.21 15:28:45
  Előző héten Benivel piknikezni voltunk. Na de nem ám csak édes kettesben, hanem egy szuper társasággal, megannyi anyukával és még több (merthogy valaki nem csak eggyel érkezett) babával...
Én jobban Csajszombat 2017.06.20 12:49:36
Már több, mint két hete volt, de még mindig intenzív emlékek élnek bennem a #csajszombat-tal kapcsolatban. Tudjátok, ez az a sajnos csak évszakonként megrendezett esemény, ahol végre bűntudat nélkül lehet csajoskodni és élvezni azt, hogy nők vagyunk. Se gyerek, se férj, se házimunka, csakis egy fél…..
Én jobban Szeretlek APA, mert... 2017.06.17 16:51:18
   Igaz, hogy Beni még sem beszélni, sem írni nem tud, de a metakommunikációja eléggé kifejező, így most leírom, amit megtudtam tőle…  ..
Én jobban Szavak nélkül 2017.06.07 15:03:20
Ehhez a 3 perchez feleslegesek a szavak.. <3..
   Óriás listák.. Ezeket írtam pocakosan. Véget nem érő felsorolás, hogy mi az, amire egy friss anyukának és egy újszülöttnek FELTÉTELENÜL szüksége van...
Kisbabával utazni más. Más, mint amikor barátnőkkel kiruccansz egy hosszúhétvégére valahova, vagy más, mint amikor kettesben elmentek a szerelmeddel nyaralni. Itt sokkal kellemetlenebb az „otthonhagytameztmegazt” feeling, főleg ha mondjuk a kedvenc alvós játék az. ..
Én jobban Motiváció 2017.04.23 21:51:32
Úgy döntöttem tehát, hogy összegyűjtöm a személyes motivációim, hátha pont neked is a saját példádra vetítve ad egy kezdeti vagy egy újabb löketet...