Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÍZcsiklandozó

178 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A zöldbab jó, a zöldbab finom, mindegy, hogy levesnek, főzeléknek, párolva, salátának vagy rakva, de imádni való! Mindenki a maga által készített változatokra esküszik, ami miatt millió variáció létezik. Természetesen legfinomabb a saját kertből, frissen szedett babot fogyasztani, de télen sem…..
  Vannak azok a desszertek, amik megunhatatlan módon variálhatók, egyszerűségükben, ízvilágukban utánozhatatlanok. Ilyenek általában a gyümölcsökkel gazdagítható sütemények, mint amilyen ez a joghurtos, puha tésztájú, kívül omlós, a benne lévő szilvától és sárgabaracktól szaftos, illatos és…..
  Mi is lehet jobb a nyári nagy melegben, mint egy villámgyorsan elkészíthető, hidegen fogyasztható leves? Készülhet zöldségből, gyümölcsből egyaránt, tökéletes választás, ha nem akarunk a tűzhely mellett rostokolni, viszont valami laktató, hűsítő, folyadékpótló ételre vágyunk.Nekem személy szerint…..
  Nyári hőségben mi mást is szeretünk a legjobban, mint a jéghideg, gyümölcsös finomságokat. Levesként. fagyiként vagy akár sorbetként. A sorbet tulajdonképpen a fagylalt őse, friss vagy fagyasztott gyümölcsből elkészíthető édesség. Kizárólag gyümölcspüré, némi cukor és esetleg kevés alkohol…..
      Nem egyszerű dolog háziasszonyként és anyaként minden családtag kedvére sütni-főzni. Főleg, ha egy családban vannak ételallergiások, érzékenyek, diétázók, válogatósak vagy egyszerűen csak rossz evők. Az én családomban mindenki jó étvágyú, csupán a húsevők és húsmentesen étkezők két tábora…..
  Fantasztikusan variálható étel a gombóc! Desszertként, főételként, köretként. édesen vagy sósan, burgonyás vagy túrós masszából, különféle gyümölcsökkel, sajttal, sonkával, baconnel, szószokkal vagy mártásokkal gazdagítható. Látványosan tálalható, egyszerűen imádni való! Olvashattatok már a…..
ÍZcsiklandozó 2019.07.01 11:07:10
@GGy: Tökéletes ízpárosítás lehet, én is nagyon szeretem a fokhagymát, a kaporral sem fog összeveszni!
  Végre itt az igazi nyár, vele együtt pedig a hamisíthatatlan nyári ízek! Nekem a gyümölcsökön kívül az első ami az eszembe jut, az a kovászos uborka készítés és a pár nap múlva élvezhető íz és illatharmónia. Pár éve kacérkodok a gondolattal, hogy ezt a mennyei finomságot nem csak savanyúságként…..
  Nem vagyok egy keleti menüsor rajongó, de az édes-savanyú ízvilág rabul ejt. Kedvencem az ananászos csirkemell csípős ízkavalkádja, nem is beszélve a puha és roppanós, selymes, szószos-mázas falatok mennyei együtteséről. A mazsolás rizs kifejezetten passzol hozzá. Nincs is jobb mindezt otthon…..
  Ezt a gyönyörű és nagyon egyszerűen elkészíthető desszertet tavaly készítettem először, ám annak idején nem írtam róla blogbejegyzést, viszont már alig vártam, hogy Anyák napja legyen, mert szerintem látványával, ízével igazán erre az ünnepre való. Mivel sütés nélkül készíthető, nem igényel…..
Akik követik a blogomat, láthatják, hogy nem vagyok feltétlenül romantikus alkat, mégis vannak időszakaim, amikor rám tör egy kis szentimentalizmus, ami talán kissé már giccsbehajlóan jelenik meg ételfotóimon. Nem bánom ezt, mert bevallom, szerintem vannak kifejezetten olyan ételek, sütik,…..
  Még egy picit várni kell ugyan a kertemben a friss eperre, de már a virágaik beharangozzák az érkezésüket. Olyan jó napról napra gyönyörködni abban, ahogy nőnek, sokasodnak! A boltok már tele vannak import eperrel és valljuk be, mindannyian elcsábulunk láttukon. Némelyik már illatával és…..
  Húsvétkor egyik nagy kedvencünk, a tojás. Kalács és sonka mellé, tormával, zöldhagymával, hónapos retekkel minden asztal fő eleme. Én tojáskrémet is készítek húsvétkor, ám leginkább főtt tojásként fogyasztjuk. A megszokottság azonban néha már túl sablonossá teszi a menüt, így gondoltam egy…..
ÍZcsiklandozó 2019.04.23 21:40:30
@ClownPepito: örülök, hogy tetszik!
ÍZcsiklandozó Tojáskrém 2019.04.21 07:16:00
  A tojáskrém az év bármely szakában laktató kenni-ennivaló, ám tavasszal, az új hagyma és a friss petrezselyem megjelenésekor különösen finomra készíthető. Szerintem szinte minden háztartásnak meg van a saját receptje, amire esküszik, én is a sajátomra. Friss pékáruval,…..
  A húsvéti főzés, sütés nálam általában hagyományos ételek felvonultatásával zajlik. Ám amíg a nagyszombati kalácssütéshez kelt a tészta, gondoltam, összedobok egy krémes sütit is. Ennek a kókuszos tésztájú, vaníliakrémmel töltött kosárkának az elkészítése éppen belefért az időbe, hiszen röpke egy…..
  Az április ebben az évben változékony arcát mutatja. Hiába, no! A tavasz így van jól, még akkor is, ha ezen a hétvégén már kimondottan jó lett volna egy kis napsütéses meleg. Persze ember tervez...Gondoltam egy nagyot, bemelegítettem a sütőt és bár már Húsvét közeleg, mégis egy borongós időre…..
  Azt hiszem, a magyar konyhák mindegyikének kedvelt sós tésztaféléje a pogácsa. Túrósan, sajtosan, krumplisan, töltve vagy anélkül... valamilyen formában mindenki megtalálja a neki ízlőt. Édesanyám mestere volt a pogácsa készítésnek, minden családi ünnepen, de szinte minden vasárnap az asztalra…..
  Pár hete ismerkedtem meg egy különleges tésztafélével, ami az ősi alakor búzából készült, ezáltal aminosavakban, mikroelemekben gazdag, szénhidráttartalma alacsony, gyorsan felszívódó így a reformkonyha ideális eleme lehet. Ráadásul minimális glutént tartalmaz, fehérje összetétele egyedi, amely…..
ÍZcsiklandozó Répatorta 2019.04.05 18:40:47
  Akik követik a munkámat, már tudják, hogy nemrégen egy fantasztikus versenyben vettem részt a BBC Goodfood jóvoltából. Ennek kapcsán a NekedCake receptje alapján készült répatorta kelt versenyre. A zöldségeket tudjátok, nagyon szeretem, még akkor is, ha sütibe kerül. A répatorta pedig több…..
  A sajttortát nagyon kedvelem, sütés nélküli vagy sütve készült édes változatait imádom variálni különféle gyümölcsökkel.Mivel itt a jó idő, de idény jellegű gyümölcs még nagyon kevés van, viszont friss spenót már bőven kapható, sőt, az új sárgarépa is megjelent a boltokban, gondoltam, legyen most…..
  Tegnap bűnöztem..... a chilis babos ebéddel, így ma, az életmódváltók önérzetével sütöttem magamnak egy kis brokkoli tócsnit! Na, jó...nem sajnáltatom magam, hiszen egyszerűen imádom a zöldségeket, turmixban, krémlevesben, rakottasan, vagy akár tócsninak... Ma egy brokkolis változatot…..
  Gimnazista lánykám második nyelvként a spanyolt tanulja. Amikor kilencedikben belefogott ennek a nyelvnek a tanulásába, utánanézett a spanyol gasztronómiai fogásoknak. Így elsőként a churrost próbáltuk ki pár éve, ami nagyon nagy kedvencünk lett. Az égetett tésztából sült rudacskák vaníliás,…..
  A tenger gyümölcseivel csak pár éve barátkozom. Az első, amit megszerettem, az az apró, fehér húsú garnélarák volt, amit a norvég scampi (eredetileg pici homárt jelentő) szóról sokan így is ismernek. Ma ebből készítettem villámgyors ebédet, fehérborral, csípősen, nyáriasan. A hagyományos…..
ÍZcsiklandozó Török kokostar 2019.03.05 18:41:43
  Azt hiszem, a nosztalgiázás itt kezdődik! Képzeljétek, két éve lassan az első receptjeim egyikeként íródott ez a bejegyzés, de anno nem lett "élesítve", csupán a vázlatok között pihent. Most rátaláltam, beleolvastam és mosolyogva láttam, milyen kezdetlegesek, egyszerűek, kicsit viccesek is…..
  Valljuk be őszintén, a magyar ember kedveli a pékárut! Én is sokáig függő voltam, pár hónapja azonban az életmód váltásom részeként kiiktattam az étkezésemből. Nem érzem különösebben megterhelőnek, hogy nem fogyasztok kenyeret, kiflit, zsemlét, inkább csak a szememnek maradt kívánatos. Időnként…..
  Maradékmentő receptet hozok most Nektek. Ennek a kalács rakottasnak a születése tulajdonképpen maradékoknak köszönhető ugyanis. A hűtőben volt egy kevés sárgabarack dzsem, egy kibontott tej, a konyhaszekrényben kevés aszalt gyümölcs várt a sorára és egy korábban felszeletelt és megszikkadt fonott…..