Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inceptio

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Inceptio 2019.07.19 11:17:59
@Le a spammerekkel: Nem egy kategória persze, de a "sok lúd disznót győz" elve alapján a T-34 esek mégis felül tudtak kerekedni a Tigriseken.
Reinhard Heydrich Obergruppenführer neve elsősorban Himmler kegyetlen helyetteseként, másodsorban az ellene elkövetett merénylet hihetetlen története kapcsán maradt fenn az utókor emlékezetében. A merényletről 2017-ben Cédric Jimenez rendezett izgalmas akciófilmet (HHhH - Himmler agyát Heydrichnek…..
A HBO csatornán jelenleg futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A filmsorozat, melyről a Kritikus…..
Inceptio 2019.06.03 07:56:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Okostóni! Azt gondolod, hogy az atomerőművek biztonságát nem fenyegetik a földrengések? Gratula.
Inceptio 2019.06.03 07:58:44
@eßemfaßom meg áll: Te aztán hasítasz barátom. Persze az elavult szén- és gázerőműveké a jövő. :D Ehhez is csak gratulálni lehet.
Inceptio 2019.06.03 08:02:08
@eßemfaßom meg áll: BÁRMILYEN természeti csapás + emberi gondatlanság. Mindkettő halálos lehet egy atomerőműben. Azt gondolod, hogy a Kárpát-medencében semmi ilyesmi nem történhet? Itt kizárt minden természeti csapás és peRSZE emberi hiba sem lehet. Itt tévedhetetlenek az emberek és itt minden tökéletes. Naná. Persze :D
Szerző: Harmat Árpád Péter William Shakespeare neve mindenhol ismert, ahol emberi civilizáció létezik, hiszen a világirodalom egyik legnagyobb alakjaként és az angol nyelvű dráma-írás illetve költészet legkiemelkedőbb művészeként tekint rá az utókor. Híres drámáit mindenhol játsszák a világ nagy…..
Inceptio 2019.05.30 11:33:16
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Arany János 300 évvel később élt és nem írt olyan itáliai városokról, ahol nem is járt.
Inceptio 2019.05.30 14:19:09
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az igaz, de nem ad szemléletes és részletes helyleírást azokról az itáliai helyszínekről.
Inceptio 2019.05.30 18:52:31
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Igen. A velencei kalmárban Velencéről, a Rómeó és Júliában Veronáról vannak leírások.
A nyolcadik, befejező évad után egyértelműen kijelenthető, hogy hatalmas siker már nyolc esztendeje George R. R. Martin különleges regénye (A tűz és jég dala) és az abból készített, HBO által "megrendelt" sorozat, David Benioff és D. B. Weiss rendezésében. Címe: Trónok harca. A sokszereplős,…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Az angol mondák világának hőse, a XII. század végén és a XIII. század elején élt Robin Hood alakja már több író és művész fantáziáját megmozgatta. Bár még ma sincs bizonyíték arra, hogy a gazdagok vagyonát erőszakkal elkobzó és a szegények közt szétosztó, (közben embereivel a sherwoodi erdőben…..
Inceptio 2019.05.18 00:15:04
@Androsz: Sőt, ... olvastam egyszer, hogy az üzbégek Tarisztán faluban egész jó kis színpadi előadást csináltak Robin Hoodról. Nehogy már margináljuk az üzbégeket. Ők is emberek.
Sir Winston Churchill egyike a történelem legismertebb és legtöbbet idézett nagy alakjainak. Történelmi szerepe 1908 -tól kezdődően előbb Nagy-Britannia politikájában, majd 1940-től már az egész világ históriájában meghatározónak tekinthető. Keménykalapos, elegánsan öltözött, de testes alakja,…..
Inceptio 2019.05.13 08:56:51
@Muad\\\'Dib: Elárulom: akkoriban MINDEN kékvérű, előkelő, brit arisztokrata rasszistaként lenézte nem csak a már bőrszínűeket, de saját nemzetének munkásait is. Nem volt ebben semmi különleges és persze maga Churchill sem lehetett kivétel. Azért ő leállt beszélgetni az egyszerű emberekkel és megvetette a nácikat.
Az előzetes alapján, majd a film alatt, végül megtekintése után is bizonyossággá vált bennem  a gondolat: ez egy tipikusan női film, női rendezővel (Susanna Fogel), nőknek való poénokkal, nőkről szóló cselekménnyel, nőknek. Azaz módosítanom kell: nem csak nőknek; mert végül kikerekedik a sztori és…..
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
Inceptio 2019.04.07 12:56:54
@eßemfaßom meg áll: Azért én nem marginálnám több, mint fél millió ember véleményét azzal, hogy a Casino Royal -t nem "igazi James Bond filmnek bélyegzem! Legfeljebb NEKED nem az, de a többségnek ez a legjobb a szériából!
Inceptio 2019.04.07 15:38:31
@Jancsiszeg1980: Ez csak azt jelenti, hogy mindenki mást tart mérvadónak! Én az IMDb - t mert annak a legnagyobb a nézettsége és szavazóbázisa. Nekem az IMDb számit, a többi nem érdekel. Szivem joga!
Inceptio 2019.04.09 20:37:03
@victor vacendak: Ha neked ezek mesefolmek, minek nézed őket? Ha meg nem nézed meg őket, honnan veszed, hogy "mesefilmek"?
"Ne keverje össze a véletlent, a sorssal!" / Mr. Eko (LOST) Hiába ért véget 2010-ben a LOST c. tv-sorozat, sokan máig a televíziózás mérföldköveként tartják számon. Nem csak azért, mert alapötletével újdonságként hatott az addigi szériák világára, hanem, mert ez volt az első olyan sorozat, mely…..
MovieCops ZSARU VAGY CSIRKEFOGÓ 2019.04.08 06:00:00
Ákos, Donát és Zoli barátomnak A filmtörténet egyik legrokonszenvesebb sztárja, a francia Jean-Paul Belmondo épp holnap tölti be 86. életévét. Hogy mégis egy nappal előbb jelenik meg ez az írás az egyik legsikeresebb filmjéről, annak egyetlen oka az, hogy három jó barátommal közös privát…..
Az akciófilmek világához és magukhoz az akciósztárokhoz is nagyon vegyesen viszonyul a nagyérdemű közönség illetve a filmes szakma. Egyik oldalon az ilyen sztárok óriási népszerűségnek örvendenek, viszont a másik oldalon -- főleg a kritikusok -- nem tekintik őket valódi színészeknek. A műfaj…..
Olyan időket élünk, melyben az Egyesült Államok elnöke laza csuklóval bélyegzi meg a "fake news" híres szópárosával a legkülönfélébb médiumokat. Persze lehet azon vitatkozni, hogy mi számít ma hiteles, illetve hiteltelen hírforrásnak, de az egészen biztos, hogy a történelem folyamán korábban nem…..
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
A Föld nagyjából 200 független országa 2017 -ben összesen 80 billió (milliószor millió, vagyis 1012) dollár GDP -t tudott produkálni. A GDP (gross domestic product, azaz bruttó hazai termék) egy adott évben, adott országban előállított és végső felhasználásra szánt javak, termékek, szolgáltatások…..
Augusztus 20. a magyar államalapítás és Szent István királyunk ünnepe, Magyarország védőszentjének Szűz Máriának tiszteletet adó, katolikus megemlékezések napja és az aratás, illetve az új kenyér ünnepe. István királyunk még augusztus 15 -ét jelölte meg  különleges törvény-napként és a Magyar…..
Az idei nyár rendkívül gazdag mozis filmkínálatának kiélvezése mellett érdemes azokra is gondolnunk, akiknek a legjobb film-alkotásokat köszönhetjük: vagyis a rendezőkre. A mozgókép "feltalálása" óta -- vagyis 1888 -tól kezdődően, mikor Angliában Louis Le Prince elkészítette a világ első kis-filmjét…..
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
Inceptio 2018.07.25 11:45:34
@mojoking77: mondok én: ... az Oscar díjas nagyágyúk túlnyomó többsége például. Ha van interneted, utánanézhetsz. :-) Vagy szerinted például Clint Estwood és Charles Bronson beállt gyilkolászni szabadidőben, csak azért, hogy aztán el tudják hűen játszani Kellyt és a Bosszúállót? Vagy mondjuk Tim Robbins lehúzott 20 évet egy cellában, hogy aztán eljátssza a Remény rabjait, Tom Hanks gyilkosokat őrzött vasárnaponként, hogy menjen neki a Halálsoron? Liam Neeson meg nyilván elment gyakorlatra egy haláltáborba (Észak-Koreába), hogy hiteles legyen alakítása a Schindler listájába. :-)
Inceptio 2018.07.25 23:47:25
@Dan da Man: "geciokosnak" nevezed a többi kommentelőt, közben meg azt hiszed, attól jó színész valaki, ha bevállalja ezeket az extremitásokat? Szimplán egy beképzelt marha, vagy inkább egy lelkes 16 éves vagy? Esetleg mindkettő? :-))))))))
PszichoTér Álom és valóság 2018.07.23 22:34:07
Éjszakánként - különböző gyakorisággal - a legtöbben mozizunk. Nem, ennél több történik, történeteknek válunk részeseivé, amik a valóságban nem történtek meg. Az emberiséget a kezdetektől foglalkoztatta, mi történik velünk, amikor álmodunk, elhagyja-e a lelkünk a testünket, mit jelentenek az olykor…..
Scriptory A 10 legjobb sci-fi film 2018.07.07 18:20:24
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
Inceptio 2018.07.08 19:34:27
@Rozsdabarna.: ... mert a nagy blogok tévedhetetlenek (... ja és protekciósak).
1966 nyarán, vagyis épp 52 éve tűzte műsorára a Magyar Televízió az 1942 -ben forgatott, világhírű, három Oscar díjat is bezsebelt, fekete-fehér Casablanca című romantikus drámát. A jeles eseményre emlékezve talán érdemes kicsit elgondolkodnunk a Casablanca sikerén. Mert kétségtelenül óriási sikert…..
Az idei esztendőben bőven kaptunk színvonalas alkotásokat (melyek közül a 7 legjobbról előző posztunkban már írtunk) és 2018 -ban is számíthatunk néhány élvezetes filmre. Szilveszter napján egy filmes blog mi mással is foglalkozhatna, mint  az elkövetkező esztendő legjobbnak ígérkező…..
Inceptio 2018.01.01 16:34:25
@==T==: a Marveles filmek nem érdekelnek, de az általad legjobban várt 3 film három X-men???
Viccesre és kimondottan szórakoztatóra sikeredett Jake Kasdan látvány-vígjátéka, mely az idei filmes esztendő utolsó nagy dobása lett. A Jumanji folytatásától nem kell nagy ívű történetet vagy mélyen szántó gondolatokat, pláne nagy színészi teljesítményeket várni, csupán két órányi, önfeledt…..