Regisztráció Blogot indítok
Adatok
népszopás

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bánjunk óvatosan régi bútorainkkal, de ne féljünk használni őket. A bútorok azért vannak, hogy üljünk vagy együnk rajtuk, egyszóval, hogy kiszolgáljanak bennünket. Régi darabjainkat azonban lehetőleg ne tegyük ki szélsőséges igénybevételnek. Bő tippsorozat kézenfekvő és kevésbé ismert módszerekkel…..
Azt írtam a weboldalamon a bemutatkozásom elejére, hogy: Fotómániás, nyitott, mosolygós és természetszerető. Imádom a munkám, imádom, hogy napról-napra új kihívások és izgalmak elé állít. Most pedig már kiegészíthetném azzal, hogy "vessző rákos". Mondjuk nem fogom, mert nem ez a fő ismérvem…..
népszopás 2020.05.20 22:04:11
Aki gyakran nézeget második világháborús archív fényképeket, az Adolf Hitler környezetében könnyen felfigyelhet egy magas, jó kiállású, erőteljes alkatú fiatal SS tisztre, aki szinte mindig a Führer mellett tartózkodik. Ő Otto Günsche SS-Sturmbannführer (őrnagy) Hitler személyi testőre és adjutánsa.…..
népszopás 2020.05.20 19:30:29
  A zsidó hitvilágban a szexualitás szent és mint minden szentségre, úgy az intimitásra is vigyázni kell. Természetesen az ószövetségi törvények alapján az intimitás csak férj és feleség közt képzelhető el, azonban, a Talmud rabbijai számos olyan rendelkezést és ajánlást fogalmaztak meg, melyek…..
népszopás 2020.05.17 14:37:08
Az alábbiakban megfogalmazott gondolatok nem újak, részben, olykor elejtett megjegyzések formájában, a viták ateista oldali résztvevői is megfogalmazták azokat. De talán érdekes az újbóli áttekintésük az én felfogásomban. Nagy Gergely (A továbbiakban N.G.) teológus központi állítása, amit vitáival…..
A címben feltett kérdésre a válasz nyilvánvalóan az, hogy nem. Legalábbis Európában, ahol az állását kockáztatja az, aki munkaidőben elalszik, pedig a személyes tapasztalatom az, hogy egy ebéd utáni, kora délutáni 15-20 perc szundítás (power nap vagy beauty sleep, kinek hogy tetszik) kifejezetten…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
népszopás 2020.05.14 18:36:24
A szokásos anyagok mellett ezentúl szeretném egy kicsit megmozgatni az agytekervényeidet is, úgyhogy a jövőben szeretnék néhány feladatot is közreadni, hátha kedvet kapsz egy kis gondolkodáshoz. Az első feladat nem is annyira statisztikai, inkább valószínűségszámítási probléma...
népszopás 2020.05.03 20:16:24
Mit csinált, úristen?!? Hát kihasználta a koronavírus miatti karanténnal nyakába szakadt temérdek szabadidőt, és egy szekérderéknyi Rubik-kockából egy zseniálisan vicces stop motion Super Mario-animációt rittyentett! Besegített neki egyébként egy srác is, de az már spoileres lenne, hogyan. Íme:..
Vannak olyan népszerű könyvek, amelyek történetét szinte mindenki ismeri. Vagy mert olvasta, vagy mert látta a belőle készült adaptációt, vagy mert egyszerűen annyira benne van a köztudatban, hogy akarva akaratlanul is kibontakozik a cselekmény lelki szemeink előtt. Egy dolog azonban nehezen fér a…..
A modern árnyékolástechnika az utóbbi néhány esztendőben olyan jelentős fejlődésen ment keresztül, hogy az évtizedek során megszokott sajátosságok közül ma már szinte csak a legalapvetőbb funkciók maradtak változatlanok. Egy mai redőny például már közel sem csak arra szolgál, hogy kiszűrje…..
Nikola Tesla minden bizonnyal a XX. század legjelentősebb feltalálója volt. A tudománynak és találmányainak élt, többször is kihasználták más feltalálók, élete végére pedig bátran kijelenthetjük, hogy teljesen meghibbant. Marconi tőle lopta a rádiót, Edison pedig Tesla számos ötletét vette át…..
népszopás 2020.04.24 18:15:22
népszopás 2020.04.24 20:07:23
@Fánkevő Fáncsi:
A daliás herceg lovagol az erdőben. Egyszer csak eléje toppan egy öreg banya, egy hollóval a vállán, és megszólítja:
- Szép legény, ha megmondod, milyen madár ez itt a vállamon, a magadévá tehetsz!
- Úgy látom, egy elefánt! - vágja rá ijedten a herceg.
- Hmm, határeset, elfogadom!

természetesen a helyes válasz: elektromos kisülés
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
A macskák szeretik, ha simogatjuk őket. Biztos ez? Bármikor és bárhol jól esik nekik a simogatás. Biztos ez? Volt már, hogy kedvesen meg akartad simogatni a cicád, de az nem örült neki, talán meg is karmolt? Elmondom, miért van ez, és a cikk végén leírom, hogyan kell "jól simogatnod" a cicád, hogy…..
népszopás 2020.04.21 20:20:30
Két orvos próbálja eldönteni betegekről, hogy vajon skizofréniásak-e vagy sem. Az egyikük pszichológus, aki általában projektív technikákkal vizsgálja a betegeket, a másik pedig egy pszichiáter, aki inkább screening interjúk alapján dolgozik. Ilyen körülmények között érdemes feltenni a kérdést, hogy…..
Egy bitangul vicces, ugyanakkor nagyon-nagyon nyomasztó házibarkács Doom-videó bukkant fel a napokban a retró videójátékokkal foglalkozó IDDQD blog Facebook-csoportjában. Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD mutatta meg benne a nagyérdeműnek a saját készítésű Doom-pályáját, ahol a marcona főhős,…..
népszopás 2020.04.19 21:56:21
1915-ben Rodostónál a világtörténelem egy olyan ütközete zajlott, melyben egy lovassági egység megfutamította a brit királyi haditengerészet egy tengeralattjáróját. A most következő cikk ezt a csatát mutatja be...
népszopás 2020.04.19 20:35:27
Első vendégszerzőm, Dani egy menő konditerem tulajdonosa, de üres óráiban szemmel irányítja a számítógépet. Másik hobbija a gépi tanulás és a digitális képfeldolgozás, szóval nem akármilyen időtöltést választott magának két edzés között. Még nem találkoztunk személyesen, de szenvedélyeinkben egészen…..
Szúnyog, bolha, poloska – nem örülünk az ilyen vérszívóknak, de nem is szokatlanok. Néha azonban olyan állatok is belénk bújnak, amelyek egyébként sosem tesznek ilyet.  Írta: Lazányi Eszter (Magyar Természettudományi Múzeum, Soklábúak Gyűjteménye) A teljesség igénye nélkül következik néhány…..
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
Mióta lett egy Playstationöm, és elkezdtem a képregényes- és retró posztok mellett videojátékokról is írni itt a Nerdblogon, többször is nyavalyogtam miatta, hogy ha a Sony igazán jófej lenne, és még több PS-fant szeretne sorai közt tudni, akkor odaadná ingyen az egyéves PS Plus-előfizetésben a Last…..
népszopás 2020.04.13 21:32:24
Freddie Mercury és a Queen 1986 júliusában közel hetvenezer rajongó előtt szenzációs koncertet adott Budapesten. Gondoljunk bele, hogy a szocializmus idején milyen nehézségeket jelenthetett egy világszinten híres, nyugati tőkés országból jövő együttest szerződtetni! Vajon milyen feltételeket kellett…..
népszopás 2020.04.08 20:47:19
Pestis, feketehimlő, kolera, spanyolnátha - a járványok végigkísérték, sőt olykor alakították az emberiség történelmét. Az utóbbi évtizedekben a HIV, a SARS, a madárinfluenza, aktuálisan pedig a koronavírus megjelenése figyelmeztet bennünket, hogy a modernizációs folyamat során elhatalmasodott…..
népszopás 2020.04.07 22:03:32
Régi padlásokon, hagyatékot böngészve vagy aukciós oldalakon, tematikus weblapokon találhatunk rá régi célszerszámokra, melyek rendeltetése ismeretlen, hiszen nem érthetünk minden szakmához. Főleg nem a 100 évvel ezelőtti munkafolyamatok szerszámaihoz. Épp ezért ne legyen rossz napja, ha gyenge…..
népszopás 2020.04.07 19:28:39
@népszopás: da aztán már a képekkel akadtam el :)
A koronavírus sajnálatos módon a négy fal közé szorít rengeteg embert, és csak reménykedni tudunk benne, hogy a járvány amilyen gyorsan elterjedt, olyan sebesen is csitul el. Viszont addig is, az otthonaikban rekedteknek számos lehetőség áll birtokában, már csak a becsavarodás elkerülése végett is.…..
népszopás 2020.04.04 16:42:30