Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juhaszmi

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú utat járt végig eddig. Kanyargósat, meredek emelkedőkkel tarkítottat, sokszor tövises bokrokkal szegélyezettet. Néha beleragadt az út sarába, de mindig sikerült kirángatnia lábát a ragacsos ölelésből. Meg-megbotlott, el is esett, de sikerült talpra állnia, akkor is amikor azt gondolta nincs…..
Shepherd ügynök megborzongott, ahogy a friss hajnali szél befurakodott a a vállára térített takaró alá. Szorosabbra húzta magán a plédet. Bal kézzel görcsösen megmarkolta az álla alatt, a csupasz jobb karja kilógott a jó melegből, de nem fázott, mert a frissen főzött kávé átforrósította a piros…..
Lehet-e valami újat mondani a karácsonyról?  Az agyonkoptatott közhelyeken kívül van-e még eredeti gondolat? Újdonság már csak az egyéni történetek lehetnek, amik egy kicsiit mások, mint a sokszor hallott frázisok, szokások.Minden családnak megvan a maga szokásrendje, amit otthonról még…..
"...Taxi! ... Taxi! ... Na végre, csak hogy megállt. Gyere Lajos segíts lábra állni. Nagyon fáj a lábam.Csak segíts felállni utána tudok már járni. El kellene hoznod a cipőmet, mert így nem tudok menni. Tudod azt a fehér makkoscipőt. Jaj, istenem...Nagyon fáj. Képzeld csak kérlek szépen, amikor…..
Magánügy-e, hogy milyen iskolába jár a gyerek? Az első válaszom, természetesen igen. A szülőnek elvitathatatlan joga, hogy állami, egyházi, alapítványi vagy esetleg magániskolába íratja be gyermekét. Senki sem kérdőjelezheti meg döntése helyességét.A kérdés mégsem ennyire egyszerű. Vajon ugyanolyan…..
A tanévkezdés sohasem a legnyugodtabb időszak egy iskola életében. Rengeteg dolgot kell elintézni augusztus végén, hogy többé-kevésbé zökkenőmentesen induljon a szeptember. Idegborzoló időszak ez akkor is ha úgy általában jól mennek a dolgok. A dolgok azonban évről-évre nem hogy jobban, hanem egyre…..
Milyen nap is van ma? Ma mit is kell mondani? Lesz elég pedagógus a tanévkezdéshez, vagy nem? Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke ritkán szólal meg, de a megnyilatkozásai egyre NER-esebbek. Egymásnak ellentmondó nyilatkozataiból láthatjuk, hogy kezd beletanulni abba a szerepbe, amit elvár…..
- Maga is tüdőgyulladás miatt került be? Azért köhög? - Nem csak megfáztam egy kicsit. - Az rohadt klíma. Tiszta betegség az egész. A sógorom is a Lőrinc már kiszereltette az autójából a klímát. Bekerült a kórházba. Hatvanban. Ment a háziorvoshoz, az meg tovább küldte. Tiszta vörös volt a feje.…..
Az iskola jó esetben kétszer lesz igazán országos, sokakat érintő hír. Mindkét alkalom a nyárhoz kötődik. Június közepe - úristen itt a vakáció - mi legyen a gyerekkel a nyáron, a másik augusztus közepe, - úristen itt az iskola - kezdődik a verkli elölről. Hálás téma mindkettő, melynek farvizén sok…..
„A kórház vásárol hatalmas mennyiségben vécépapírt, de fel sem merül, hogy ezt közbeszerzési eljárásban tegye. Valahogyan kiválasztja a beszállítót, amelyik – a szabálytalan beszerzés miatt – minden bizonnyal jóval áron felül szállítja le az árut az intézménynek.” Domokos László…..
Csepp, csepp, csepp... Mr Shepherd nézte ahogy folyamatosan csepeg az infúzió a szűrőbe onnan a vékony csövön a branülbe, hogy szétáradjon a vénán keresztül az egész testében az ismeretlen folyadék. Nem érez semmi, mint ahogy pénteken se érzett semmilyen különöset amikor a háziorvos telefonon…..
Lassan kezdek "otthonosan mozogni" a pesti éjszakában. Már nem döbbenek meg magamon, hogy este tízkor kezdek készülődni, hogy elinduljak otthonról. Igaz előtte végigaludtam az esti film felét, de fitten léptem léptem ki a házból fél tizenegy felé. Van még egy órám a koncertig. Előtte még otthon…..
Iskola a város szélén Éva Sára 2018.03.28 18:14:09
Nézem ahogy a mécses lángja táncol az asztalon. Pislákolva, félénken, mint egy riadt őzgida minden kis fuvallatra összerezzen....Ma lennél harminc éves...Érzem, hogy itt vagy velem a szobában. Próbálnánk beszélgetni, de csak némán ülünk, és fogjuk egymás kezét. Látom ahogy könny gyűlik a szemedben,…..
Lomtalanítás egyszer van egy évben, mint karácsony.  Mire hazaértem a munkából már csak oldalazva lehetett közlekedni a lakásban. A feleségem, és a fiam két irányból támadták meg a lakást. Mindenütt szatyrok, dobozok, bútordarabok. A szekrényajtók tárva-nyitva, az erkélyen már moccanni sem lehet.…..
Mint már mondtam két oka van annak, hogy nem szeretek vásárolni. Az egyik volt a vásárlók, a másik ok az eladók.Nem akarok világrengető közhelyeket pufogtatni, hogy régen minden jobb volt, de az mellett valóban nem lehet elmenni, hogy valamikor eladónak lenni hivatás volt, ma már csak inkább szakma,…..
Nem szeretek vásárolni. Előre megkövetek mindenkit, akik ebben a tevékenységben élvezetet lelnek. Nem vagyok álszent, én is szeretem az új dolgokat, de mégis minden egyes alkalommal erőszakot kell magamon elkövetni, amikor boltba kell mennem. Ennek az ellenszenvnek csupán két oka van: ez egyik a…..
 Az utóbbi években a médiának köszönhetően nagyon népszerű lett a főzzünk otthon mozgalom. Sokaknak hobbija lett a szakácskodás, kipróbálni új ízeket, érdekes, idegen, izgalmas ételeket. A gasztronómia reneszánszát éli. Az igazi mesterek művei - talán nem túlzás - méltán követelhetik helyüket a…..
Mindig csodáltam azokat az embereket, akik úgy igazából, bármikor, bárhol merik vállalni önmagukat. Nem törődnek semmivel és senkivel, élik az életüket. Nem akarnak megfelelni semmilyen elvárásnak, azt teszik éppen ami jól esik nekik. A pillanatnak élnek, és a legkevésbé se érdekli őket, hogy mások…..
Ha a tantestületben valamelyik fiatal kolléganőről kiderül, hogy áldott állapotban van, mindig megmozdul ott belül valami. Az öröm, a melegség, a féltő aggódás, hogy rendben legyen minden, a szerető óvás. Ilyenkor mindig eszembe jut amikor apa lettem. Ez az élmény olyan mélyen belém égett, hogy…..
Először is szögezzük le, mindenkinek szarul kezdődik a napja. Aztán, hogy mivé fog alakulni, az már csak rajtunk múlik. Az alábbi esettanulmány egy kipróbált technika arra, amelyik segít átvészelni pl. egy szerdai napot. Személyiségvédelmi okok miatt természetesen nem írom ki a neveket, és a…..
Csak egészség legyen! A történet több mint két hete kezdődött. Körömvágáskor, vagy az ördög tudja mikor megszúrtam a mutatóujjam. Fájdogált, begyulladt, de nem nagyon foglalkoztam vele. Házi praktikák bevetve: paradicsomot rá, meggyűlt, felszúrni, kinyomkodni és jóság van. Karácsonyra viszont…..