Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manager2008

1 bejegyzést írt és 2251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
manager2008 2020.06.05 17:11:21
Sok okos hozzászólás van. Azért nem ártana néhány definíció. Mitől tartja magát valaki magyarnak? 1. Ha a genetikai örökség alapján akkor elég nagy a gond, mert az szinte meghatározhatatlan, igazi honfoglaló magyar gyakorlatilag nem mutatható már ki (akkor sem lehetett igazán, többféle nép jött be ide - még vikingek is a hét törzshöz csatlakozva). 2 Az identitás és nevelés miatt vagy magyar? Azt lehet, de akkor a kint dolgozó magyar gyereke is német lesz vagy angol. Sec perc. 3. Gazdasági érdek miatt? Akkor is az a gond hogy kint dolgozó érdekei oda fogják kötni. 4. Trianon esetében az elcsatolt részekkel a nemzetiségeket is kitették. A Monarchia eleve több nemzetiségű volt, és a gazdasági kapcsolatokat különösebben nem viselte meg a szétdarabolás, mert ugyanúgy működött minden tovább (a gazdaságot nem érdekli a határ). Most is működik, vásárolunk a románoktól sót, ők meg örömmel eladják. Mi a franc különbség lenne ha nálunk lenne a bánya? Olcsóbb lenne? Nem hiszem. 5. Mitől lenne nekünk jobb ha itt lenne az összes terület? (kiadás is van vele ). 6. A megoldás az EU egyesült államok lenne és akkor mindenki otthon van és ez a nemzetállami ökörködés megszűnne. Semmire nem jó egy kis állam, drága, képtelen megvédeni magát és jól megszívatják a nagyok. Ahogy most is. Egy előnye van, jól be lehet rúgni ha elkeseredést játszol a kocsmában. Helyette hass alkoss és gyarapíts, a haza!!! fényre derül (nem az ország). Egy egységes jogrend alatt MLőrincnek nincs semmi esélye, most viszont neki jut a pénz neked meg a székely himnusz meg a sör. Gratula.
Igaz, ezúttal nem Kossuthnak verbuválnak, hanem Orbán Viktor óhajtja ezzel a módszerrel rendezni a járvány okozta munkanélküliség kérdését. És bárcsak mondhatnám, hogy hasonló formátumú történelmi alakokról beszélünk, de legfeljebb kasszakérdésekben vannak némi hasonlóságok: mindkettőjüket hírbe…..
manager2008 2020.05.24 21:38:20
@ulpius66: Legyünk maximálisan jóindulatúak Mészáros Lőrinc vállalkozásaival. Mondj egy pár olyat ami ezekből olyan szintű termelést hoz létre ami nemzetközi piacon is megáll. A kemping, hotel, meg egyebek lényegtelenek. "Terméket" mondj, hát ha te ismered én meg nem. Tudod olyat amiért tuti fizetnek mert a világnak nagyon kell, és sőt sokat fizetnek, és még sok sok embert is kell hozzá alkalmazni.
manager2008 2020.05.24 22:18:52
@ulpius66: Nem politizálok a jelenlegi pártok nem érdekelnek egy szikrányit sem. Csak a vita kedvéért azt kértem hogy világszintű (nem nagy ügy) termékekről számolj be. Nem érdekel hány cége van, ingatlan , vagyonkezelés,kereskedelem, és egy halom akármi. Mit termel? Ásványvizet azt hallottam, de olyan van egy tucat és a piaci helyzete nulla. TERMÉK, tudod mi az? Ha nem akkor felejtsd el a kérdést.
manager2008 2020.05.24 22:26:54
@a nagy hohohorgász: Leszarom ki van kormányon. Nem nagyon megy ez az állam és jogtudomány nekik, nem sportra kell költeni a pénzt, annak kb. nulla értelme van, inkább pénzt kell csinálni nem elbaszni marhaságokra. kreativitás, termék, piac , haszon világos? A stadion az kuka, egy rakás beton, ami nem ér semmit. Mikor lesz egy stadion pénz termelő vállalkozás, Mesélje el már valaki, mert ehhez nem vagyok elég képzett :) mint Pelikán a a "tanú" című filmben. A vizes Vb re elköltöttek 190 milliárdot, az öntözésre meg adnak 17 milliárdot. Mi a fontosabb basszuk már meg. Nincs víz amivel öntözni lehet és ha véletlenül lenne akkor meg nincs vezeték hozzá. A sivatagban meg majd focizhatsz.
Egyeseknek a kis dolgok is okozhatnak nagy problémát, hát még a nagy dolgok! A Gyakori Kérdéseken kért tanácsot ez a húszéves lány, aki az első komoly, felnőtt munkahelyén nem szeretne megszégyenülni:..
manager2008 2016.10.27 08:43:44
Orbán helyesen mondta (ha nem is fogalmazott pontosan, ezért hadd korrigáljam): vérzivataros időkben a magyar nép sikervágyát mindig az olimpiai érmekkel törekedtek csillapítani az utóbbi száz év döntően diktatórikus vezetői. A társadalmunk sikertelenségét kompenzáló fikció a "sportnemzetről" abba a…..
manager2008 2016.08.22 00:42:24
@csentecsa: Lehet hogy azt hiszik ez a jó amit tesznek. pedig ennyi pénzből sokkal több szavazatot is lehetne szerezni ha értelmesebb dolgokra fordítanák. Csak olyan viszont nem jön elő a tanácsadók fejecskéjéből. Ez egy egyszerű dolog és hatalmas pénzeket lehet belőle felhasználni. A sport egy pénzmosoda is állítólag :). De ez mindenhol így van, a klubot támogatják , a támogatást leírják az adóból, a klub meg elszámolja bármire, aztán visszadja a pénz egy részét. A klub vásárlásai is baráti cégektől történik, növeli a forgalmat, biztosítja a minimális eredményt. Van benne offshore háló és minden franc ami kell. Mennyibe kerül egy külföldi speciális masszőr? Akármennyibe. Mennyit ér egy sportló? Akármennyit.
Manapság népbetegségnek számít, hogy aki egy kicsit is jól néz ki, arra rögtön ráaggatják a „cuccal könnyű” jelzőt. Nem mellesleg azzal sem olyan egyszerű, nélküle pedig kifejezetten nehéz marha jól kinézni. A versenyzésről már nem is beszélve. Ahhoz, hogy bárkit ezzel vádoljunk, sokkal többet kell…..
manager2008 2016.08.21 22:58:13
@Tomi from Space: Szép az önbizalom és hasznos is. De remélem nem gondolod komolyan, hogy egy testépítő, bámilyen szépen néz ki, ellenfele lehet egy komolyabb küzdősportolónak. Egyszer láttam ilyen civakodást, bizony komoly sirdogálás lett belőle, mert mire megmozdult az erős ember, már kapott ötöt olyat hogy az sem tudta merre van észak. Gyorsan földre került, aztán felkelni már nem volt ideje és módja.
Nemrég érkezett a hír, hogy az Adidas az amerikai Atlantába telepíti a teljesen robotizált cipőgyárát. Ezentúl nem fog óránként két dollárt fizetni távol-keleti munkaerőért, hanem oda viszi a gyárát, ahol a kereslet és a robottechnika továbbfejlesztésének legalkalmasabb helye van, amelyek -- nem…..
manager2008 2016.08.11 21:09:14
@mikimackó: Teljesen igazad lenne. Csak az a baj, hogy gondolkodásra egyáltalán nem tanítanak ma az iskolákban senkit. A tanár sem tud gondolkodni. Ennek az az oka, hogy a népesség 94%-a nem kreatív, nem jó elemzésből, képtelen szintézist létrehozni és a döntési képességei is a nullával egyenlőek. Sokan jók matekból, de az csak egy séma, kevesen alkotnak új matematikai elméleteket. Ismertem pár leányzót a gimiből, akik nem voltak jelentős matematikai, fizikai képességekkel megáldva, de ma jelentős, és ismert építészeti létesítmények létrehozását támogatták, tervező és építésvezetőként. Egyébként meg lehet hogy egy csomó cigánygyerek kreatív, de nem találják meg őket, és nem is keresik. Ettől függetlenül fegyelmezett végrehajtó munkaerő kell, csak az sincs. Helyette nyomkodják a telefont és beszélgetnek egymással hülyeségeket.
Az országban 36 ezer betöltetlen álláshely és 234 ezer munkanélküli van. Papíron. Ugyanis mindkét adatot számos tényező árnyalja a valóságban. Például akinek nyaralója van a Balatonnál, jól tudja, kik azok a férfiak a közeli faluban, akik teleírt naptárral a kézben vállalják a fűnyírást,…..
manager2008 2016.08.08 20:57:05
@nonolet: Hatalmas tévedéseitek vannak. A gyártónak vannak fenntartási költségei, üzemeltetés, munkabér, akármi. Vannak fejlesztési költségei is, ami nem két fillér, tervezések, kisérletek, innováció, szabadalmak vásárlása, beruházás, stb. A termék eladása marketing költségeket is jelent, típusonként változó mértékben, ez elérheti akár a 20%-ot is. Vannak felhalmozási kötlségek is, mert tartalékolni kell olyan esetekre, amikor bejön egy rendkívüli kiadás (büntetés, stb. mint a diesel csalásnál), piacvesztés kivédése (ki kell vonulni valahonnan), Az államok is kitalálnak mindeféle plusz terheket, adók, kötelező zsebpénz, stb. Ezer dolog van. Nem olyan egyszerű ez mint ahogy a melós elképzeli, hogy a fontos az ő bére. Francot fontos, az a legegyszerűbb az egészben. Ha sokat emeli a bért, bejön egy konkurens kínai , indiai, koreai, stb. autó és a Mercedesz mehet a múzeumba, mert képtelen fejleszteni. Az adócsalás is kényszer, mert kockázatos, ha lebuknak, az is viszi a nyereséget. Egy jó manager is drága, mert lelkes hülyékkel nem lehet gyárat vezetni. Az élet nem habostorta :)
manager2008 2016.08.08 21:11:48
@Fruka1: Magasak az állami adóterhek. Kell egy szuper stadionra is belőle. Olyan sok marhaságra költ sz állam hogy elképesztő. Magyar filmek - na az kell, nem nézi senki, sport -kit érdekel?, foci? ja az kell, kultúra -na persze, 9 ,millió ember nem volt még szinházban, pár ember miatt milliárdos költségek, Talán kérdezd le az állami költségvetést és csodálkozz. Olimpia a csúcs, rosszabb mint a tatárjárás, már eddig is mibe van? Ha ez a sok marhaságot adócsökkentésre fordítanák talán emelnék a béreket is.
Bejött a Fidesznek a menekültpara – írja az Index. Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől. Mert azok majd felrobbantják/elveszik a munkáját/kultúráját. Mindezt úgy, hogy az országban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Nem voltunk, nem vagyunk…..
manager2008 2016.08.08 08:46:51
@FF2: "Rengeteg sötét és ostoba ember van Magyarországon" Ez a lényeg, csak annyi a különbség hogy nem csak Magyarországon, hanem minden országban. Az egy tény, hogy a népesség 94%-a un. "normális" ami az alapvető emberi gondolkodási szintet éri csak el. Egy megfelelő képzettséggel rendelkező marketinges segítségével bármilyen marhaságot el lehet vele hitetni, ebben Goebbels volt az első ász, mint a politikai propaganda mestere. A bevándorlási kérdés is megoldható lett volna, teljesen feleslegesen mászkált itt millió ember, az európai érdekekkel egyeztethető létszámot szelektálva behozhatták volna átképzés után, addig kulturált körülmények között készülhettek volna fel az akcióra, Ha erre lett volna szándék. Az már eleve téboly, hogy miért nem elemezték a helyzetet és miért választották a létező legrosszabb megoldást a németek. Valószínűleg már túl nagy a baj náluk, csak mi ezt nem ismerjük eléggé. De fogjuk, mert a munkaerő hiány hirtelen tragikus lesz nálunk is, és akkor befogadnánk majd bárkit, ha kialakul a pánik. A terrorista jelenséggel viszont nem lehet kezdeni semmit, aki akar robbant, vagy leszúr akárkit. Ha minden keletit ezért ki akarunk tenni, az is egy megoldás, de a munkaerőhiányt nem oldjuk meg. Talán csináljon mindenki négy gyereket és akkor 20 múlva enyhül a probléma, de 1,3-1,4 szaporodási rátával a gond növekedni fog, a totális káosz bekövetkezéséig.
A gimnázium mai fogalma fokozatosan jött létre a 16. századtól kezdve, hivatása a görög és a római műveltségre támaszkodva a humánumra (emberi kiválóságra) nevelni. Az Európa szerte liceumnak vagy pedagogiumnak is nevezett iskolatípus célja a négy antik erény (igazságosság, bátorság, bölcsesség és…..
manager2008 2016.07.20 22:32:15
@csentecsa: Nem lesz fizika, kémia, matek stb tanár, mert nem lesz rá igény elég. Felborul a rendszer (így is).
manager2008 2016.07.20 22:35:40
@Kishableany: Igazad van. Ma nem adatokat, hanem ismeretszerzési módszereket és gondolkodási képességet kell fejleszteni. Az interneten mindent elérhetsz csak nem érti az emberek nagyrésze. A Google-t sem tudják használni, beírnak egy szót és kész, de kapnak 5 millió találatot. Csak az a gond hoyg a tanár sem tud korszerű dolgokat kezelni. Ő is a tananyag leadását végzi mint egy magnetofon.
manager2008 2016.07.20 22:39:59
@padisah: PLd a bíróknak elvileg dönteniük kell. Fogalmuk sincs a döntés elméletekről,elemzésről, szintézisről stb. Nézegetik a törvényeket, amelyek eleve hiányosak és hibásak is, fogalmi zavarok vannak, gyakorlatilag egy halom hiba az egész. A bíró meg dönt. Azt sem tudja mi az. Ugyanakkor a fizikánál hiányoztak a gimiben (rengeteg műszaki vita van, de még az igazságügyi szakértőis le van maradva sokszor, és amit leír nem érti a bíró). A jogra magyar , történelem stb kell, de a matematikai logika ismeretlen.
JogÁsz Kinek az érdeke? 2016.07.16 20:57:10
Cui prodest? Minden tisztességes nyomozásnak e kérdéssel kell kezdődnie. Mondom, minden tisztességesnek. Kinek az érdeke volt, hogy a Quaestor birodalom tulajdonosa, Tarsoly Csaba, évtizedeken át 753 rendbeli csalást és sikkasztást követhessen el „észrevétlenül”? Már persze magán Tarsolyon…..
manager2008 2016.07.18 16:11:22
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt gondolja a jogalkotó is. A fotelből.
manager2008 2016.07.18 21:31:06
@látjátok feleim szümtükkel: Te nem érted. Az EVA adójogszabály ellentétes a társasági törvénnyel, tehát az új szabály a régivel, és ennek az az oka, hogy az állam a saját érdekében jó szabályt hozott, de fütyült a Bt tulajdonosainak a jogaira. Tehát ha jogsértés történik, akkor mehetsz bíróságra, ami két év minimum és egy vagon pénz (szakértő, ügyvéd, illeték stb.). Addig hatszor tönkre megy a cég. A másodfokú bíróság úgy látta, hogy a tagoknak nem a nyilvánvalóan sikkasztó ügyvezetővel kell pereskedniük, hanem a céggel. Aminek a pénztárában nulla forint van. Szuper. A kissebségi tulajdonos ügyvezető meg nevetve távozik, mert a többiek jogérvényesítése nulla esélyű - vagy lehet büntetőeljárást kezdeményezni de pénz nem lesz soha. Tehát az a recept, hoyg kirabolod a céget és szétteszed a kezed. Ha TCs ezt a receptet követte volna ma otthon nézi a tévét és gyógyszereket szed röhögés ellen. Tehát a jogalkotónak annyi logikája volt mint egy plüsmacinak. Természetesen lehet napi szinten ellenőrizni az ügyvezetőt, figyelni a bankszámlát, stb. , de ha ügyes akkor is előáll ez a helyzet, és azt jelenti hogy az ellenőrzés roppant drága lesz (a bizalom mindig drága és kockázatos). Más államban három kérdést feltesznek neki, aztán vehet egy fogkefét.
NINCS kiadási bizonylat, csak bevételi nyilvántartás - arra fizeted az EVA adót. Egyszemélyes Bt nél ez jó, kit érdekel a tulajdonosn kívül hogy milyen költségei vannak, csak az az eset kimaradt az alkotó fejéből, hogy nem csak ilyen lehet hanem bármilyen variáció. Korlátozták volna egy szem tulajdonosra, aki az ügyvezető is, és kész. Na de az is hülyeség lenne, mert nem életszerű. Egyébként kit érdekel hogy ártatlan, számoljon el rendesen, ha sikerül akkor lesz ártatlan. De még fiktív számlát sem kell betennie, mert nincs is hová. Mindenki ártatlan egyébként ez az alapeset. :)
manager2008 2016.07.19 00:00:33
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt nem tudom, hogy ha a tv nem ír elő valamit akkor a társaság csinál egy olyan Bt-t ami olyan szigorúan könyvel mintha nem EVA-s Bt lenne. De a belső szerződés nem olyan erős mint a tv, szóval ez ellentmondás. De ezeket a lehetőségeket a most funkcionáló Bt-k nem is tudják, hanem jóhiszeműen működnek. Aztán ha gond van akkor azt mondod nekik miért nem tudták előre mit kellene tenni? (hogy a tv adta keret egy vicc?) De akármit is írsz elő belső körben, a könyvelő nem fog ebbe belefolyni, így egy felelős kontroll kimarad, a kockás füzet meg nem ér semmit. Az nem lesz hiteles, össze vissza beírkálhat bármit. De megoldható, csak elveszik az EVA Bt előnye. Akkor meg minek? Nem egyszerűsített lesz hanem átlagos. De van millió bonyolult trükk amit nem tudsz követni, (tagi kölcsön, kapcsolt vállalkozás, stb.) amit nem tudsz követni kockás füzettel, A számvitelt nem szórakozásból találták ki, pld a tagi kölcsön elszámolása bonyolult, nem csak beraksz pénzt meg kiveszed, hanem terhei vannak és alternatívák. A számvitel viszont egy egyetemi szintű tudást feltételező ügy ahoz érteni kell (a bíró ért hozzá? frászt), nem elég a törvényt elolvasni egyszer. A TCS szerű figurák, persze nem igazán ismerik, de a könyvelőiket hülyeségekre utasítják, (szóban) ha nem teljesíti kirúgják a francba, ha teljesíti akkor meg megy a sittre.
Nézhettük ezt a török szerencsétlenkedést, és csóválhatjuk a fejecskénket: már a puccsisták sem a régiek. A modern kor puccskoreográfiáját egy Uljanov nevű pacák írta meg, azóta is kézikönyvként forgathatja az erre a szabadidős foglalkozásra nyitott közeg. (Persze azóta modernizálták, de a lényeget…..
manager2008 2016.07.17 11:13:20
@Mr. Waszabi: természetesen kamu. Ha a hadsereg elfoglal valamit, pld híd, terület akármi, akkor van erre konzerv megoldás mit kell tenni. Pld. (fantázia) kijelölik a területet ami le van zárva. Ettől 100 méterre felállítanak őrségeket fedezékben (homokzsák) , géppuskákkal. Ezek mögé felállítanak egy második vonalat, ami simán kilövi az első vonalban lévő sorkatonákat, ha nem teljesítik a tűzparancsot (és itt vannak páncéltörő fegyverek is). Mögötte ott van a harckocsik vonala, ami kilő minden nehézfegyvert az ellenfél oldalán. Természetesen kell a légi fölény is, helikopterek, vadászgépek, stb,. mert különben szétlövik az egész rendszert a levegőből. Semmi jelentősége nincs a sorkatonák balfaszságának, mert lőnek azok mint a gép, ha őket is lövik ha nem dolgoznak. Aztán jöhet akárki, megfelelő erőösszpontosítás esetében komoly, napokig tartó harc alakulhat ki. A rendőrségnek általában nincsenek nehézfegyverei, így kézifegyverekkel nem tudnak csinálni semmit. Néhány mesterlövész is kell a záráshoz, hogy a távoli célpontokat kiemelje (2 km-ig). kellenek álcázott felderítők is a környékre, akik vezetik a tüzet (tüzérség). Aztán ennyi is volt. Odamenni és ácsorogbni semmi értelme sincs, a lakosság meg nem szereti ha lepuffantják. Egyiptomben ezt azért tudja a hadsereg, nem is nagyon hőzöng senki.
manager2008 2016.07.17 11:47:06
@Conchobar: A "puccs" semmiben nem különbözik a városharctól. Arra meg tankönyvek (és doktori dolgozatok százszámra) vannak minden katonai akadémián - szerte a világon. Gondolom nem fesztiválra készültek fel meg népünnepélyre a törökök. Mellesleg egy egyszerű forgalom szabályzás esetében, amikor katonai menetoszlopok haladnak át lakott területen, a felállított forgalom szabályzóknak is lehet tűzparancsuk, és akkor nincs mászkálás össze vissza senkinek, még katonai erők sem keresztezhetik rendezetlenül az útvonalat. Egy sima kereszteződést is biztosíthatnak géppuskák és harckocsik, stb. Pld a hídon való áthaladást is ütemezhetik, aki sietne (engedély nélkül) azt lepuffantják (olyan erőt helyeznek oda, beásva, stb. ami kvázi erősebb az arra haladó menetoszlop tűzerejénél). Különben olyan káosz alakulna ki hogy összekeveredne mindenki az útvonalakon. Ami itt látszott az egy bohóckodás volt, kiadott parancsok nélkül.
         Tegnap megtapsoltam Lányi Andrást. Ha ezt nekem valaki egy héttel ezelőtt mondja, körbenevetem. Még azt sem állítom, hogy mindenben egyetértettem Lányival, Puzsérral, TGM-mel, de mindhármukat megtapsoltam. Ott álltam a Ligetben, valahol Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes között, az…..
manager2008 2016.07.08 11:20:41
@ingyenebed: Van egy jelmondata egy amerikai biztonsági cégnek (ők voltak ott ahol két terrorista robbantott egy felvonulás alkalmával). Ez így szól: "lehet hogy nem mondta a mamád, de vannak dolgok amiket csak erőszakkal lehet elintézni". Most friss hír, hogy lelőttek néhány rendőrt (részvétem a valószínű ártatlanságuk miatt) amerikában fekete orvlövészek, reagálva a feketék elleni minősíthetertlen rendőri intézkedések miatt. Az ilyen cselekményt elitéljük, de nem csak a fekete orvlövészeket, hanem a lövöldöző rendőröket is. Ha minden problémát erőszakkal akar kezelni egy társadalom, akkor az erőszak lesz a "megoldás" és elromlik a társadalom életminősége, félelemben fog élni mindenki, mert soha sem tudja mikor keveredik bele egy tűzharcba. Ez az ország nem Bolívia volt eddig, de gyorsan haladunk a lejtőn lefelé..
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
manager2008 2016.07.07 21:33:30
@Untermensch4: "Örök szabály a jogban nincs. Nem egzakt tudomány." A jog nem más mint az emberi hülyeség tárgyi bizonyítéka - copryght by Én
manager2008 2016.07.07 21:36:49
@vfo: VAn persze. De jogilag ez nem érdekes. A Hitler ellenes összeesküvőket szerinted jogszerűen végezték ki? (adott pillanatban érvényes német állam joga szerint)
manager2008 2016.07.07 22:13:08
@vfo: Aztán ugyan ezek a jogszabályok szerint másokat meg nem végeztek ki, pld azokat akik győztesek voltak (érdekes módon).
Czett Petra Hihetetlen, hogy már egy éve nekiindultunk a nagy és ismeretlen Németországnak. Nem tudtuk, mire számítsunk, csak reményeink voltak. A kezdőlökést az adta, hogy otthon már nagyjából a maximumot hoztuk, mégse nagyon tudtunk számottevően előre lépni, és erre reményt se nagyon…..
A Brexit hisztizőknek ajánlanék figyelmükbe egy angol mondást az EU-ról: "A franciákkal a lényeget kivéve semmiben nem értünk egyet, a németekkel mindenben egyetértünk kivéve a lényeget." Kontinentális gondolkodással az angolok nem érthetők meg, mert az európaiak - benne a magyarok - egyszerűen…..
A Barbarossa hadművelet megindulásának 75. évfordulóján érdemes számba venni mindazokat a körülményeket, melyek alapjaiban határozták meg a német hadsereg kudarcait 1941 második felében. A 15 legfontosabb és legérdekesebb tényezőt Anthony Beevor (1946 - ), angol hadtörténész vette sorba. Anthony…..
Az utóbbi időben divat lett a Szulejmán című sorozat rajongó táborát leszólni, őket a butaság egyfajta jelképének tekinteni. Látszatra talán van némi igazság a leegyszerűsítésben, valójában azonban mégsem érzem, hogy a társadalmi lenézés évezredes mintáját más köntösbe öltöztetőknek igazuk lenne. Ha…..
manager2008 2016.06.07 16:05:48
@Afrika steht an der Elbe: Külföldi zsoldosok voltak - a magyar oldalon - a gyalogság, így azokat végezték ki nem magyarokat.
Kétségtelenül nem mindennapos, hogy egy parlamenti párt elnöke és frakcióvezetője a ciklus félidejében csak úgy fogja magát, lemond tisztségeiről, mandátumáról, és egyszerűen kivonul a politikából...
manager2008 2016.06.01 15:46:07
@high up!: Csak lefelé van a menet. A bunkók még sosem tudtak országot csinálni a történelem folyamán. Csak addig bohóckodtak, amig nem jött arra valaki és kizavarta őket a hóra.
manager2008 2016.05.28 09:47:20
@BircaHang Média szerkesztősége: Igazad is lehetne. De megmondanád mi a perverzió definíciója? Nehezítés képpen úgy 1000 évre visszamenően a változásokat is. Aztán az egész földre vetítve a definíció értelmezését, hol mit neveznek annak. Kiderül majd hogy hülyeség az egész. Csak a római, görög kultúrát ha kiemeled az is szép lesz. Azt meg ki mondta hogy ezek a fickók képviselik a föld erkölcseit? Véleményük az lehet, aztán ha valakit érdekel magáévá teszi. Van aki meg őket is.
manager2008 2016.05.28 10:14:01
@BircaHang Média szerkesztősége: Ha van egy változás, pld bejött a fogamzásgátló, akkor megváltoztat mást is, szokások, lehetőségek stb. Ezt hiába ellenzi egy csoport. Még a vallások sem tudtak kialakuló trendeket megváltoztatni. Pár ember meg egyenlő a nulla hatással.
Mészáros Lőrinc, az ország legsikeresebb gázszerelője, 2011-től Felcsút polgármestere, ma már a leggazdagabb magyarok egyike. Sikereivel nem büszkélkedik, pedig az bizony akad szép számmal: az állami megrendeléseknek és befolyásos barátainak köszönhetően sorra nyeri a…..
manager2008 2016.05.25 10:24:12
@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Igazságod vagyon - nagyon. Aztán úgy szokott lenni, hogy az Ásványvizes cégnek tőkét kell emelnie mert jön egy új palackozó gépsor. A tőkeemelést egy Ciprusi (baráti) cég csinálja, és hirtelen többségi tulajdonos is lesz, csak ezt nem nagyon tudja senki (a név marad). Aztán máris kint van a haszon. Segítettem? A vizet meg egy másik Bahamai (baráti) cég forgalmazza külföldre (100 éves szerződéssel), így aztán csak az őrkutya lesz magyar, meg a rakodómunkás (közmunkában). Ha elég gyors a manager akkor még időben elvégzi ezeket az apró változtatásokat.
Nem tisztem eldönteni, van-e gyönyörűbb két, élő adásban puszilkodó taxisnál; viszont kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor egyesek puszta haszonszerzés céljából visszaélnek kiváltságos helyzetükkel − az eszköz nélküli fogyasztók kárára. A sajtóban már…..
Ismerjük a történetet: A hatalommal szemben álló ártatlan kisember könnyen megszánható és szinte biztosak lehetünk benne, hogy Illés bácsi is ilyen. Szegény elesett öreg ember. Hát honnan lenne neki pénze? Kérem szépen nekem van egy nagyon egyszerű elképzelésem a dologról. Ma 78 éves. 25 éve meg 53…..
 A régi bölcsesség szerint az idő egy olyan folyó, amibe a halandó nem léphet kétszer ugyanúgy. Ez tévedés, az ember nem csak léphet, de akár fejest is ugorhat, és meg is teszi. Általában ott, ahol jól láthatóan legfeljebb térdig ér a víz.  A nikápolyi ütközet, és…..
manager2008 2016.05.20 00:12:45
@APImásik: A nehézlovasság (korai és későbbi változatai) a ló és az ember kiválasztáa szempontjából is több tulajdonság tekintetében különbözött. A nehézlovasság ló fajtái nagyobb méretűek, és erre a célra alkalmas fajtákat tudtak használni, a terhelhetőségük nagyobb volt és a ló súlya is. A nagyobb tömeg komolyabb átütőerőt jelentett, de egyben lassú és fáradékony volt. A mozgékonysága csekély volt, érzékeny volt a talaj nedvesség tartalmára is, (felázott, stb.) Nehézkes volt az emelkedőkön é lejtőkön. Ideális körülmény a lovasrohamra ritka volt. A könnyű lovaság alapvetően arab, akhal , stb lovakból kiállítva volt eredményes. terhelhető, nagy távolságokat tudott naponta bejárni. De kis súlyt vihetett, a lovas is alacsonyabb volt. Előnye a gyorsaság, hátránya a kis tömeg, gyenge vagy nem létező páncélzat. Eleinte lovas íjász, stb. fegyverzet, később huszárság. Alkalmazása nem áttörésre volt jó, hanem a megkerülés, üldözés, felderítés, stb. volt a cél. A huszárságot bevetni közelharca nehézlovasság ellen csak kedvező körülmények és létszám fölény esetén volt érdemes. Ha a törökök könnyű lovasságot alkalmaztak, velük szemben csak rövid ideig volt esélyes a nehézlovasság, mert kifulladt. Igazából a katona földrajzi szempontok befolyásolták a nehézlovasság alkalmazhatóságát, a csatatér kiválasztása volt a döntő. Ez a gyakorlatban nehezen sikerült (hegyes, vizes, lejtős, stb. a terep nagy része. Elég volt egy komolyabb eső és a nehézlovas nem volt jó sok mindenre (Európában). Mivel gyakorló lovas vagyok látom mi a különbség.
Érzéketlenség historizáló köntösben (Kép: Ablonczy Bálint twitter oldala) Kedves Ablonczy Bálint! Én még sosem vettem a bátorságot, hogy valakinek nyílt levél formájában üzenjek, de mióta a cikkedet olvastam, csak kapkodom a levegőt.Elképzelem, ahogy megírod ezt a nagyon szofisztikált, nagyon…..
manager2008 2016.05.18 15:47:53
@PeniValdes: Valójában itt kapacitás probléma van. Nyilván a bácsi képtelen mindenre elég forrást biztosítani, nincs pénze takarítókra, új gépekre, és egyéb. De valószínüleg a teherbírása sem olyan hogy mindent egyedül képes legyen megcsinálni, mert ezt fiatal sem bírná. A modern gépek a munkát is csökentik, mert automatizáltak, stb. A régi kor más volt, a házi orvos bácsi sem vacakolt a betegekkel, "ez már a korral jár" mondta az idősebbeknek és nem jött a mentőhelikopter sem. Akinek meg megártott a vanilia fagyi régen, az vagy kibírta vagy nem. Azért most ezt már nem kellene erőltetni, hacsak nem egy immunrendszer tesztet hajtunk végre non-stop.