Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stop STD!

112 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minekután a szexuális úton terjedő fertőzések még ma is erős tabuknak számítanak, egy esetleges megbetegedés kockázata külön stresszt okoz, ha emiatt orvoshoz kell menni, beszélni róla, stb. Legalábbis ez a tapasztalat, de a valóságban erre semmi ok, mert az STD szűrés talán a legdiszkrétebben…..
Kedvelt témánk lett az utóbbi időben a híres szifiliszesek élete és úgy tűnik, ti is szívlelitek az ilyesmit. Nietzsche kapcsán viszont elindultunk azon az úton, amikor már azon életutaknak is kicsit jobban utánanézünk, amiknél csak állítják, hogy szifilisztől szenvedett az illető, de konkrét…..
A legtöbb ember arra számít, hogy a női menopauza egyben egy óriási sorompó a férfi számára, mondván, innentől a nő nem is kívánja többé a szexet. De csakugyan így van? Mi befolyásolja a vágyat és van-e olyan kor, amikor már tényleg abba szokás hagyni a szeretkezést?..
STOP STD STD kalauz kamaszoknak 2024.02.02 15:13:23
Szóval eljutottál abba a korba, amikor már a lányok haja helyett a slicced húzogatnád. Van ez így, hiába néz most felháborodottan a legtöbb szülő. Olyan, mintha vissza se tudnának emlékezni, milyen érzés, nem? Igazából nagyon is vissza szoktak, de tudod, őket se tanították meg igen sok dologra.…..
Ha nem is mozarti – az ő halálát illetően jelenleg 80 teória terjeng – a misztikuma Nietzsche testi és lelki állapotának és azok műveire gyakorolt hatásának, mindenképp figyelmet érdemlő a kérdés, ugyanis alapjaiban változtatja meg azt, ahogyan az írásairól gondolkodunk. Egyik oldalról azt állítják,…..
Valószínűleg örök vitatéma marad, hogy mi számít megcsalásnak és mi nem, de a fizikailag is megtörtént, egyszeri vagy rendszeres alkalmakat már azért nyilván ideértjük. Ha ez kiderült, jön a magyarázkodás – sokszor nem is partnerünknek, hanem önmagunknak –, hogy „túl sokat ittam” vagy hogy…..
A szifilisz kapcsán már végeztünk egy érdekes nyomozást a fellelhető korabeli irodalomban annak kapcsán, vajon a kolumbuszi időket megelőzte-e a baktérium felbukkanása, vagy csak a XV. század legvégén jutott el Európába, elterjesztve minden idők egyik legveszélyesebb járványát. Akad viszont egyéb…..
Sokunk fiatal korának voltak részei valamilyen formában az izgalmasabbnál izgalmasabb kalóz történetek. Egyeseket Jack Sparrow (kapitány!), másokat még Pán Péter és ellenfele vagy az azt megelőző mesehősök szórakoztattak, az azonban állandó, hogy e történetek kifejezetten vonzónak állították be a…..
Már több, mint ötszáz éve, hogy a világ átesett az „elsőként” számon tartott szifilisz járvány traumáját, ugyanakkor máig kérdés, hogy a kolumbuszi időket megelőzően tényleg nem történt-e hasonló kitörés. Egymásnak ellentmondó bizonyítékok bukkannak fel sorra, legfőbb forrásunk pedig a korabeli…..
Nagy újítás volt, hogy a legújabb, kilenckomponensű vakcinával oltják a hetedikes lányokat és fiúkat, már amennyiben ezt a szülők kérik. Viszont még így is tízezer szülő döntött úgy, hogy idén mégse oltatja be gyermekét. Mi meg csak tátott szájjal állunk a kérdés előtt, hogy vajon hogyan jutottak…..
A hivatalos jelentés szerint Vladimir Iljics Uljanov, ismertebb nevén Lenin halálát három agyvérzést és egy gyilkossági kísérletet követő testi gyengülés okozta. Évtizedekig terjesztették ezt a verziót, holott belsőbb körökben mindig is sejteni lehetett, mi okozta a szovjetek első vezetőjének valódi…..
STOP STD Egy nemi beteg élete 2023.10.13 13:42:10
Elhittem. Elhittem azt a nevetséges feltételezést, hogy én egészségesen élek, hűséges vagyok, s így majd biztos elkerül minden baj. Hogy elég, ha a nejem szeret, a gyerekeim tudom támogatni és még azt is elhittem, hogy minden rendben körülöttem. Aztán valahogy mégis máshogy alakult… most is épp itt…..
STOP STD X-Men vs STD 2023.09.28 11:07:35
Nem kizárólag filmeket találhatunk nemi betegség témában, ha szórakozva akarunk tanulni. Persze az is lehet, hogy ezekre a művekre csak véletlen akadunk rá, de a lényeg, hogy így is-úgyis megismerjük a szexuális úton terjedő fertőzések hatását a karakterek mindennapi életére. Vannak viszont…..
Korábban foglalkoztunk azzal, mennyire tévúton jártak Indiában, amikor a Kama Sutra segítségével kezdtek prevenciós programba, de a prostituáltak és a nemi betegség kapcsolata bőven tartogat még témát. Elég csak abba belegondolni, hogy az országonként eltérő törvények hogyan állnak az ilyen…..
STOP STD A szex elmélete 2023.09.15 14:02:15
Habár a brazil Erotikaland nem nyílik meg – mondjuk Magyarországon valószínűleg keveseknek fog feltűnni a hiánya –, az általa kínált szexuális edukáció nagyon is fontos része a kultúránknak, mégis igen keveset hallani róla. Ti ismeritek a Kinsey-skálát vagy tisztában vagytok vele, mit is mondott…..
18 percben minden a HPV és a férfiak kapcsolatáról! Podcast Dr. Tisza Tímea nemigyógyásszal, a Magyar STI Társaság elnökével, klinikánk igazgató főorvosával!..
Egyszer már volt alkalmunk együtt gondolkodni arról, vajon mi lehet az oka és mit tehetünk az ellen, hogy az óvszerrel kapcsolatos negatív érzések megváltozzanak. Ezt a sort folytatjuk most, ismét párbeszédre invitálva titeket. Vajon a HIV megállításához nem is pusztán kondom és/vagy ellenszerre…..
STOP STD TOP 5 film az AIDS-ről 2023.08.04 13:04:50
A 80-as években, amikor már ismertté vált a kórokozó, és a betegség lefolyása, de még nem állt rendelkezésre hatékony kezelés, az AIDS járvány rettegéssel töltötte el az embereket. A szexuális forradalom után megváltozott szokások újragondolására volt szükség, hiszen a szabad szex halálos…..
STOP STD A szifiliszes pápa esete 2023.07.21 13:29:25
A mai vallások sok változáson estek át és mindnek volt olyan korszaka, amire nem szívesen emlékeznek vissza a vezetőik. A római katolikusok számára egy olyan pápához fűződnek sötét emlékek, aki pápasága alatt bár (a megválasztásának körülményeit leszámítva) minden egyházi törvényt betartott és…..
Bár már egyszer kizártunk ennek lehetőségét, nem olyan rég még komoly kérdés volt, hogy mégiscsak akad-e olyan szituáció, ahol az óvszer inkább árt, mint használ? Ráadásul pont a vele járó előnyök, különösképp az általa nyújtott védelem miatt? Természetesen egy börtönről van szó...
A nyalókendő pontosan arra való, amire a neve is utal: a szád elé teszel egy szilikon lapot, és azon át izgatod nyelvvel női partnered. A kérdés nem is ez, hanem hogy miért használná bárki is? Meg egyébként nincs erre valami jobb név?..
Leghíresebb magyar festőnk se élt épp egyszerű életet, s ennek érdekes módon nem az volt az oka, hogy már fiatalon gyógyíthatatlan beteg lett egy STD fertőzéstől – persze mint sejthetitek, nem is segített. Mert bár egy ásító inas képével szerzett hírnevet magának, Munkácsy Mihály élete a legkevésbé…..
Nyáron nemcsak könnyedebb ruhákat hordunk, de a statisztikák azt mutatják, hogy könnyebben létesítünk kapcsolatokat is. Alkalmi kalandok és gyémántlakodalmak bölcsői is lehetnek a nyári esték, de fontos, hogy tudatosítsuk magunkban és a partnerünkben, hogy milyen rizikófaktorokat rejthet az…..
Mindannyiunk számára kellemesnek és megnyugtatónak tűnhet az a gondolat, hogy szüleink és nagyszüleink nem szexelnek, sőt egyáltalán nem is szexeltek soha. A valóság azonban az, hogy az idősebbek nagy részének ilyen szempontból egyáltalán nem járt le a szavatossága! Az emberek egész életük során…..
Több ezer éve, hogy feltalálták az óvszert Egyiptomban, de még ennyi idő se volt elég, hogy megszerettesse magát az emberekkel. Persze van „némi” különbség az akkor és a most használatosak közt, de az ellenszenv ma is ugyanaz: nem olyan kényelmes, mint nélküle. Csak épp a használata nélkül elkapható…..