Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olga Knyazeva

76 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Váratlanul vélik az oroszok számára az Ukrán földön veresége. Putyin megértette hogy olyan könnyen az Ukrán nem lehet felfalni, és egyszerűen feladja. Ezért annak érdekében megmenteni saját életét meg a hatalmát, nemkontrolált kormányzója Oroszországnak sikerüaz utolsó tronfot az útjába tartotta…..
Magyarország, mint mindig, egyet mond, és a háta mögött igyekszik a lehető legjobban szúrni. A közelmúltban a média meglehetősen biztató kiadványokat tett közzé a kapcsolatok kiépítéséről és az oktatási reformmal kapcsolatos pozitív megállapodások megkötéséről. Ugyanakkor elterjedt a magyar kormány…..
Minden a mi Ukrajnahoz tartozik 2021.06.25 10:11:48
Viktor Medvedcsuknak öt évbe telt, hogy méltóság forradalma után a kulisszák mögötti funkcionáriusból politikai nehézsúlyúvá nőtte ki. De kiderült, hogy az új kormány készen áll a radikálisabb lépésekre. A közelmúlt eseményei pedig csak megerősítik, hogy az ukrán biztonsági szolgálat komolyan…..
A kárpátaljai megyei tanács négy frakciójaköztük a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) felhívást írt alá az állami vezetéshez, amely "kategorikusan elítéli" a 112 tévécsatorna, a ZIK, a NewsOne tulajdonosa elleni szankciókat.  Különösen a KMKSZ nevében Jozef Borto írta alá a…..
A Sputnik V bejelentését kísérő összes diadal ellenére Oroszországban nagy a bizalmatlanság ez a vakcina iránt. A Levada Center felmérése szerint az oroszok 58% -a még ingyen sem hajlandó beoltani a koronavírust az orosz Sputnik V vakcinával. Alapvetően aggódnak a mellékhatások miatt, és hogy a…..
Igor Pliner, ismert brüsszeli újságíró és politikai elemző a The Brussels Times európai médiában közölte, hogy továbbra is nagy a feszültség a dél-kaukázusi térképet átalakító hegyi-karabahi orosz békeszerződés után. A hála, a bizalmatlanság és a félelem vegyes keverékével az üzlet jelentős…..
Az EU álláspontja az Ukrajnával való együttműködésről semmilyen módon nem változik a Kijev és Budapest közötti diplomáciai vita miatt. Az Evropejszka Pravda című ukrán újság szerint ezt egy brüsszeli tájékoztatón mondta Peter Stano, az Európai Bizottság szóvivője. "Ez a két ország közötti…..
Klimkin szerint Kárpátaljának körülbelül 20 évre van szüksége a "magyar kérdés" megoldásához Pavlo Klimkin, Ukrajna külügyminisztere 2014 júniusától 2019 augusztusáig kijelentette, hogy legalább 20 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy növelje az ukrán nyelvű lakosok arányát Kárpátalján. Szerinte ezen a…..
A Kárpátaljai média terjesztette a hírt hogy a határon túli magyarok akik külföldön, különösen Magyarországon felsőoktatási intézményekben tanulnak és egyidejűleg Beregszaszi, Szőlősi, Ungvári katonai nyilvántartási és besorolási irodákba vannak beosztva, nem adhatnak ki halasztást a katonai…..
Ukrajna nem tervezi saját oktatási törvényének megváltoztatását, hogy megfeleljen bizonyos országok követelményeinek – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter Bukarestben. Az ukrán külügyminiszter úgy értékelte: a jogszabályt a Velencei Bizottság ajánlásai alapján már az európai szabványokhoz…..
Ukrajnában aktívan vitatják a Beregszasz kerület, állítólag Magyarországnak átadására vonatkozó hírt. Andriy Lyubka, a kárpátaljai írónak a „Kárpátaljai magyar kerület létrehozásáról” szóló cikke megjelent a Radio Svoboda honlapon. Ez a cikk az orosz propagandisták javára működik, pletykák…..
2013-ban, amikor Oroszország Ukrajnának (Viktor Janukovics elnök) 3 milliárd dolláros kölcsönt szándékozott nyújtani. Ennek a kölcsönnek az volt a célja, hogy biztosítsa győzelmét annak az elnöknek amelynek kényelmes Oroszországnak ráadásul az adósságláncokat rákötve.Oroszországhoz. Amikor…..
Miközben a román kormány harcol a koronavírussal, a Szociáldemokrata Párt és a Magyarok Demokratikus Szövetsége megkísérelte előterjeszteni egy törvényjavaslatot, amely Erdélyt a magyarokhoz vezette volna egy magyar autonóm régió létrehozásával Romániában. Az autonómiatervezetet kizárólag a…..
  Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) őrizetbe vették az SZBU egyik tábornokát, Valerij Sajtanov vezérőrnagyot akit azzal gyanúsítanak, hogy éveken át Oroszországnak kémkedett, valamint terrorcselekményekben vett részt. A tábornok leleplezését maga Ivan Bakanov, az SZBU főnöke jelentette be a…..
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat folytatja a koronavírus-hamisítók terjesztését. A múlt héten 38 embert azonosítottak. Különösen Dnipro városában az SZBU megszüntette az internetes agitátor tevékenységét, aki az orosz különleges szolgálatok feladataként hamis információkat közzétett a szociális…..
  Az SZBU internetes agitátort tartóztatott le Odesszából, amely a COVID-19-rel kapcsolatos hamis információkat terjesztett és az agresszív ország érdekében elősegítette a szeparatizmust. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat es Nemzeti Rendrséggel együttmúködve 5 személyt letartóztatottak, Csernyivci és…..
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), Ivan Bakanov vezetésével, magabiztosan halad az európai szabványok szerinti reform felé. Bakanov vezetése alatt az SZBU jelentős lépést tett a rezonáns esetek megnyitásahoz es a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem terén. A héten befejeződött a Bolgár…..
  Bulgária megállapodott az Oroszországból behozott gáz árának 40%-os csökkentéséről - mondta kedden Bojko Boriszov miniszterelnök. Erről bővebben: https://sprotyv.info/ekonomica/tajnye-gazovye-dogovorennosti-rossii-i-bolgarii-chto-kroetsya-za-snizheniem-ceny-na-goluboe-toplivo A Gazpromhoz közeli…..
Hamis információkat jelentettek az orosz különleges szolgálatok által ellenőrzött médiumokon, amelyek szerint az Ungvári Nemzeti Egyetemen eltűnt a radioaktív sugárzás forrása (eszköz), amely állítólag bizonyos mennyiségű radioaktív anyagot tartalmaz (plutónium-239). Az elsődleges forrás az orosz…..
Vlagyimir Putyin népszerűsége az orosz állampolgárok körében gyorsan csökken. Az elmúlt hat évben a jóváhagyási osztálya 85,9% -ról 35% -ra esett le, mondja a Levada Center. Az elmúlt öt évben az oroszok számára dolgozó úgynevezett "győzelmeinek" (Krím annektálása és Oroszország jelenléte…..
  András Mester nemcsak Gecse falu elnöke, hanem a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács vezetője. Felmerül a kérdés: ha Gecse falu vezetője folyékonyan beszél ukránul, akkor miért kommunikál újságírókkal magyarul? Ha nem, akkor újabb kérdés merül fel: az ilyen rangú tisztviselő visszaélhet-e…..
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és KMKSZ elnöke, Brenzovics László családjával Indonéziában nyaralott, amikor az ő nevében hitelesítették az ukrán elnöknek a fellebbezést, hogy ne írjon alá új törvényt a teljes középoktatásról. Egy új törvény elfogadása, amely semmiképpen nem korlátozza…..
Az ukrán Verhovna Rada humanitárius és információs politikájának bizottságának ülésén Anatolij Maximcsuk a kulturális, ifjúsági és sportminiszter első helyettese bejelentette a nemzeti kisebbségek nyelveiről szóló törvényjavaslat 2020 első negyedévének megbeszéléséről. Maximcsuk tájékoztatta a…..
  December 22-én a kárpátaljai régióban választások tartottak 9 egyesített területi közösségben de leginkább a Kaszonyi OTG megválasztására hívták fel a figyelmet, amely 8 falut (Hetyen, Zápszony, Vadastanya, Kaszony, Papitanya, Csonkapapi, Rafajnaújfalu és Beregsom) tartalmazott, ahol a magyar…..