Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitcheeke

47 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kitchenadventures Vaj, vaj, vaj.... 2018.05.26 08:51:31
Nálunk rengeteg vaj fogy, így rendszeresen készítek vajat itthon. Mosogatàssal együtt 10 perc. :)    ..
Középiskolásként a suliba menet sokszor utamba esett - hogy-hogynem - egy régimódi reggeliző, ahol valami fantasztikus ischlert lehetett venni. Majdnem akkora volt, mint a tenyerem, friss, puha és ínycsiklandozóan csokoládés. Még ma is érzem annak a sütinek az ízét, ahogy reggelente…..
Kitcheeke 2018.02.27 12:37:30
@élhetetlen: Köszönöm szépen az ötletet. Hasonló fogóm nekem is van, de nem próbáltam még, hogy mennyire stabil és nem esik e ki belőle az ischler, de legközelebb ezzel mártom. Állítólag az eredeti ischler fondant-tal van bevonva, az nekem túl édes, a bevonó, amit használok pont passzol a lekvárhoz. Azt hiszem megvan a következő ischler sütés célja: a fogó és az étcsoki :) Köszönöm Neked! :)
Egy időben csak a krémes miatt gyűlt a hűtőben a tojásfehérje, azonban ahogy elkezdtem egyre jobban elmélyülni a sütés-főzés témakörében (főleg a sütésben) gyorsan világossá vált, hogy a megmaradt tojásfehérjéből nem csak krémest lehet készíteni. Az világos volt, hogy habbá verve lehet a legjobban…..
Még javában a karácsonyi ünnepekre készültünk, amikor megérkezett a KitchenAid robotgép segítségével működő mákdaráló. Nagy terveim voltak vele és az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt gondolom a terveim megvalósítása nem a mákdarálón fog múlni, mert az szuper Először is le kell szögeznem,…..
Február 5.-e a nemzetközi Nutella nap és mint hűséges Nutella fogyasztónak, úgy éreztem feladatom e nap méltó ünneplése. Kedvenc robotgépem, a KitchenAid segítségét most nem tudtam igénybe venni, mivel a főzőlapra és a sütőre volt szükség csak   A desszert a créme…..
Miután megtanultam magabiztosan, már-már becsukott szemmel elkészíteni a blundel tésztát, ideje volt azon is elgondolkodnom, hogy mire használjam ezt a finom, hajtogatott élesztős csodát. Az első választás a túrós batyu lett, ami mi tagadás azóta a család nagy kedvence…..
Amikor a KitchenAid robotgépet keresgéltük még tavaly tavasszal fontos szempont volt, hogy a garancia Európában legyen érvényes, elsősorban Magyarországon. Ez volt többek között az egyik érv az Uniós vásárlás mellett. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar használni fogom... A történet egy…..
Kitcheeke 2018.01.31 15:32:28
@konyhakaland: Én is örülök nagyon! :) Egyrészt, mert tudok tovább dolgozni, másrészt mert ennyire profin lezajlott a "kaland" :)
A blundel tésztáról már írtam egy régebbi bejegyzésben, gyakorlatilag hajtogatott élesztős tészta, ami kiváló alap uzsonnasüteményekhez, mint például a kakaós csigához, diós csigához vagy a túrós táskához. A lista szabadon bővíthető természetesen. A sok betű helyett, most képekkel készültem, hogy…..
Kitcheeke 2018.01.31 15:30:20
@konyhakaland: Nagyon szívesen! :) Az első alkalommal tartottam tőle, mennyire lesz nehéz. Nos, azt kell mondanom egyáltalán nem az! :)
@Rheuma: Köszönön a kérdés, korrigáltam a cikket! A vaj alapba 50g liszt és 270g vaj kerül, ezt a kettőt kell jól összedolgozni, majd a tészta alappal beburkolva hajtogatni. :)
A KitchenAid robotgépek csodaszépen mutatnak a konyhában, ebben megállapodhatunk, Valakinek a csillogó rozsdamentes acél valakinek az átlátszó üveg keverőtál tetszik jobban. Mindkettővel szuperül lehet dolgozni, de mégsem teljesen egyformán. Lássuk miért! Az üvegből készült…..
Kitcheeke 2018.01.23 15:55:01
@konyhakaland: köszönöm a tapasztalatot! Nekem a két fém tál van hozzá egy 4,8L illetve egy 3L-es, mindkettőt szeretem. Az üveg még a listámon szerepel csak :)
Ez a desszert családunk nagy kedvence, különösen azóta, hogy megtaláltam azt a receptet, amivel fantasztikus finomra lehet készíteni. Kissé pepecselős ugyan, de a KitchenAid robotgép és néhány tartozéka remekül segítenek, hogy a pepecselés inkább móka legyen. A flódni a bőség…..
Amikor megérkezett a KitchenAid robotgéphez a mákdaráló, ez várt a csomagban :) Alig vártam, hogy kibontsam és végre használatba vegyem a hőn áhított tartozékot...
Amikor Karácsony előtt megérkezett a mákdaráló a KitchenAid robotgéphez velem madarat lehetett fogatni. Készülhet a sok finom mákos sütemény, a lisztekről és egyéb őrleményekről nem is beszélve. Boldogan és izgatottan bontogattam a nem kis csomagot. A nagy kartondobozban egy…..
Akárcsak a KitchenAid robotgép, úgy a mákdaráló tartozék kézhez vétele sem volt annyira egyszerű menet attól a ponttól, hogy a csomag a Magyar Posta feladatkörébe került... Teltek-múltak a napok, a Posta oldalán csak annyi látszik, hogy a csomagomat feladták de arról semmi információ, hogy hozzánk…..
KitchenAid Kalandok Túrós táska 2017.12.13 12:29:00
Hétvégén blundel tésztából készítettem kakaós csigát és túrós batyut. Ez utóbbi (is) valami fantasztikus lett :) Hamarosan megírom a receptet és a pontos lépéseket a batyukról. A töltelékben túró, reszelt citromhéj, cukor és pici búzadara van. A tésztában liszt, vaj,…..
Rengeteg KitchenAid kiegészítőt néztem már és ha jobban belegondolok, mindegyik mellé oda tudok írni számos érvet és ellenérvet, hogy miért vegyük vagy ne vegyük meg. Számos kiegészítő egyszerűen hiányzik a standard KitchenAid kiegészítők közül, nincs, nem lehet kapni. És…..
Szuper dolog használni egy ilyen fantasztikus robotgépet, mint a KitchenAid robotgép. Nem csak erős, de szép és gyors is. Egyszerűen álom vele a konyhában alkotni. De az álom az alkotás után rémálommá válhat, amikor a sok tészta- és egyéb maradék ott ragyog a gép és tartozékai…..
A dolog úgy esett, hogy rántott húst készítettem (volna) vacsorára, de jó szokásomhoz híven biztosra vettem, hogy morzsa márpedig van otthon. Tévedtem. A doboz alján egy jó evőkanálnyi búslakodott, ez pedig a szükséges mennyiségnek elenyésző része volt.  Két opcióm volt - a…..
Gyerekkoromban imádtam a péknél vagy a helyi kisközértben vásárolt friss, ízletes kakaós csigát. Kívülről kezdtem és a legjobb rész a közepe volt ,a körbe kakaós, finom puha tészta. Nyamm... Most is összefut a nyál a számban, ha ezekre a kakaós csigákra gondolok. Amióta KitchenAid gép segíti az…..
Ki ne szeretné a finom, illatos kürtös kalácsot. Engem az otthoni karácsonyi vásárokra emlékeztet.   Mindkettő receptet Limarától próbáltam ki. A cukros-fahéjas rudat már többször készítettem, mert seperc alatt elfogy. :) Azért vettem egy bejegyzés alá a két receptet, mert a cukros-fahéjas rúd…..
Valójában nem nagyon kell sütni, mégis kiváló desszert akár egy borongós délutánt felvidítani akár vendégségbe vinni. S azt se felejtsük el, ha rajtam kívül más is mániákusan teszi félre az el nem használt tojásfehérjét, nos ennek felhasználására is kiváló alkalom Évekkel ezelőtt kezdtem el…..
  Körülbelül 20 évvel ezelőtt édesapámmal voltunk néhányszor Frankfurtban. Ott kínáltak először császárzsemlével. Nagyon jó emlék ez nekem és elhozza azt az időt, ha sütök épp itthon. Sikerült szereznem formázót is hozzá, de amíg nem volt, egy sima félbevágott műanyaggal csináltam a tetején a…..
KitchenAid Kalandok Pasta alapok 2017.10.06 11:03:00
A friss tészták lélektana sosem foglalkoztatott nagyon, de az már igen hogy hogyan tudok készíteni a család számára friss házi tésztát, amit akár azonnal akár később kifőzve akár édes akár sós mázgákkal elfogyaszthatunk. Azt már sikerült kiderítenem, hogy a tészta…..
Kitcheeke 2017.11.24 12:12:16
@konyhakaland: Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatodra! A 3-as szettet néztem ki én is és figyelem, mikor lesz elérhető áron, hogy beszerezzem. Most egy kézihajtányos Marcato tésztagyártóval készítjük a tésztát, de az sokszor négykezes :) illetve abba nem lehet olyan tésztát tenni, amiben só is van. A KitchenAid pasta szettje úgy tudom így is használható. Melyik 3 kiegészítőt kapod hozzá?
Soha nem gondoltam volna, hogy én valaha nekivágok vajastészta készítésének, azt pedig végképp nem, hogy mindezt KitchenAid robotgéppel. A történet úgy kezdődött, hogy felcsaptam egy cukrász tankönyvet és izgalmasabbnál izgalmasabb desszertek és félkész termékek tömkelegével találtam magam szembe.…..
A kifli nálunk nagy kedvenc. Lehet kisebb, filigrán szendvicsnek való, lehet egyenes mákos gubának, de lehet szép nagy, ilyenkor hot-dogot készítünk belőle pirított hagymával, savanyú uborkával és mustárral. Sosem készítettem kiflit előtte, de amióta ezt kipróbáltam, azóta gyakori feladat a…..
Vészesen közeleg a Karácsony és vészesen telik a naptáram különféle lefoglaltságokkal, így azon kezdtem el ötletelni, miként tudom az ünnepi finomságokat a KitchenAid robotgépemmel elkészíteni stressz-, rohanás és (lehetőleg) hibamentesen.   Ehhez ugye először is tudnom kéne, hogy mit szeretnék…..
Kitcheeke 2017.11.17 08:38:30
@konyhakaland: Mindenképp fotózom és írom a részleteket! A flódni egy nagyon finom desszert, hasonlít a zserbóra, de mégsem az: mákkal, dióval, borban párolt almával és szilvalekvárral van töltve rétegesen, a tetején pedig maximum porcukor van. Mennyei! :)