Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meroé

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó pár héttel ezelőtt elhatároztam, hogy lefuttatok egy kis tanulmányt. Körbe szerettem volna nézni, hogy mi a helyzet a különféle „állatos” Facebook csoportokban. Nem, nem az egyre növekvő számú, olcsó kutyákat eladásra kínáló csoportokba néztem be, hanem pár olyan népesebb virtuális közösségbe,…..
Meroé 2018.02.07 09:28:52
Minden szavaddal egyetértek, amin már meg sem lepődöm, az eddigi bejegyzéseiddel is pont ez volt a helyzet. Én is úgy gondolom, hogy valami egészen elképesztő és letaglózó az "átlagos állatbarát" hozzáállása, nagyjából halvány fogalmuk sincs arról, hogyan kell egy kutyát (én speciel csak erről tudok beszélni, csak kutyát tartok) tartani, mik az igényei. Pontosan, a rengeteg szív, puszidobálás, az istenke áldjon meg hozzászólások...mikor egy figyelemfelkeltő poszt kommentjeit olvasod, hiszen gyakran innen tudhatsz meg új, érdemi infót a posztertől, 48 puszidobós, istenkeáldjonmeg és nyírjukkiaszemétgazdát típusú közléskényszeres megnyilvánulást kell elolvasni...
Arról nem is beszélve, hogy magam is szemtanúja voltam, mikor egy alom kis kölyökkutyát találtak, és a segítő szándékú emberek -elolvadva a kis cukorborsóktól, gyakorlatilag "impulzusvásárlás"-szerűen kiválasztották a piciket és hazavitték kutyás tapasztalat, meg minden nélkül. Legalább állatorvosig eljutottak mind aznap, de azóta az egyik picike más vidéken van egy rokonnál, mert "ott jobb neki".....
És azt látom, hogy az első kutyatartók 99,9%-a egyáltalán nem tájékozódik arról, hogy ez milyen állat, mit és hogy kéne beszerezni, mielőtt elhozzuk, hogyan kell majd nevelni, milyen igényei vannak, az összeegyeztethető-e a leendő gazdi életritmusával....tragédia.
Ivartalanítás nem kell, sőt rossz, főleg kant nem ivartalanít nagyjából senki, mert sajnálják, hát nehogy már ne tudjon "szexelni" szegény kutya...a szuka ivartalanítása meg drága. Arról már nem is beszélve, hogy a megszületett kölyköket bárkinek odaadjuk, ilyet, hogy Volhard-kölyökteszt, már meg sem említek, senkinek nincs rá igénye, mert nem az a kutya kell, akinek a személyisége hozzánk leginkább passzol, hanem amelyik szerintünk a legszebb, nyilván.
Ugyanakkor megjelenne az ilyen vadhajtások is, mint a vegán kutyák, mert ha a gazdi vegán, a kutyuska is legyen az..

Elkeserítő a helyzet valóban. Őrült tudatlanság, még olyanoktól is, akiket alapból egy racionális, igényes, intelligens embernek tartunk.
Utoljára 2016 februárjában volt nagyobb megmozdulás, ahol az állatvédők és az állatokkal szemben felelősséget érzők kifejezték nemtetszésüket az állatbántalmazásokról. Vagyis inkább arról, miért is nem kerülnek rács mögé végre azok, akik egy állatot bántalmaznak, kioltják annak életét. Április 23-án…..
Meroé 2017.06.08 15:08:16
@Beg Szkander: Ez nagyon demagóg hozzáállás. Mint kivétel nélkül minden halmazban, a kutyatartók halmazában is vannak idióták, mégsem miattuk kellene az egész halmazról véleményt alkotni. Nyilván te is tiltakoznál, ha pl. egy angol, akit meglopott és átvert egy magyar, bőszen hangoztatná, hogy a magyarok mind tolvajok és hazudnak, mint a vízfolyás.....
Na, erről ennyit.
Szerintem nincs olyan szellemileg ép ember, aki a saját gyerekénél jobban szereti a kutyáját. A nem szülünk, hanem HELYETTE kutyázunkra meg azt tudnám mondani, hogy ebből a szempontból szerintem alapvetően két típus van, az egyik, aki felelősen gondolkodik, és abban a fázisban van, hogy MÉG nem teremtette meg saját megítélése szerint a feltételeket a gyerekneveléshez, de amúgy ezzel nem összefüggően beszerez egy kutyát (tehát majd a jövőben egyébként szeretne gyereket), és van az a típus, akinek valamilyen oknál fogva NEM LEHET gyermeke (szervi probléma, esetleg korból adódóan), és egyébként kutyája meg van.
Te ebből mit látsz? Csak annyit, hogy ott egy nő egy kutyával, de amúgy fogalmad sincs, hogy miért nincs gyereke. Elég helytelen következtetés ebből azt levonni, hogy gyerek HELYETT kutyát tart......
Biztos van ilyen elenyésző eset is, de én ezeket az embereket nem kezelném referenciaként.....