Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vendégszerző RGY

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudnék hirtelen megnevezni még egy olyan bandát, amelyiknek annyira önazonos a kiállása, mint a Dopethrone. A banda sludge-doom, saját címkéjük szerint „slutch” metalban utazik – a slutch egy angol nyelvjárásban a híg sarat jelenti, de ha hihetünk az Urban Dictionarynek, az olyan hölgyeket is…..
Napjainkban sok zenekart éri az a kritika, hogy eladták magukat vagy túl poposak lettek. A Sum 41 kapcsán is elhangzottak ezek a vádak. A zenekar az elejétől fogva egy nagyobb közönséget szólított meg a dalaival és az elmúlt évek albumai sem különböztek egymástól kifejezetten. Az idei nyár lemezével…..
Javában benne vagyunk a nyárban, tombol a fesztivál szezon, de vajon jut-e hely a rockzenének napjaink egyre furcsább „gépzene” forgatagában? A soproni VOLT Fesztivál azon furcsa hibridek közé tartozik, ahol a nagyon durva metalarcok és a mindenféle DJ-k rajongói is együtt buliznak. Természetesen…..
A The Other Left egy 2016 végén alakult budapesti punk- és pop-rock zenekar. A bandára olyan formációk voltak hatással, mint a Green Day, a Sum41 és a Blink-182, de a kedvenceik közé tartozik még a magyar Fish! és zenéjükön megfigyelhetőek a Rolling Stones és The Beatles stílusjegyei is. Az elmúlt…..
Igaz, hogy nem a nyári szünet 41-ik, hanem június 12-ik napján, de újra hazánkba látogatott a Sum41. 2017 után ismét visszatértek a Budapest Parkba, hogy odategyék a nyárral induló fesztiválhangulatot és megkezdjék újabb turnéjukat. A múltkori koncert óta nem jelent meg új lemez, az „Order In…..
Idén ünnepli huszadik életévét a Fish! zenekar. Az 1999-ben alakult banda a szinte teltházas Barba Negra Trackben tartotta a születésnapi bulit, mely a nyár egyik legcsapatósabb koncertje volt...
Aligha túlzok, ha a budapesti Tiansen első albumát 2018 egyik legjobban várt magyar debütálásának nevezem. Hogy miért tették a lemezmegjelenést az év utolsó előtti napjára, azt csak találgatni tudom, de több rockmagazin is 2018 egyik legjobb anyagaként hivatkozik az „Our Weakness” lemezre. Édeni női…..
Sajnos hosszú idő telt el azóta, mióta a legutolsó 200 grama – 200 dinara vajdasági underground koncertsorozatról szó esett (korábbi beszámolóink ITT és ITT olvashatók). Több tényező közrejátszott ebben: a szervező zenekar számos okból történt feloszlása, illetve maga az embertömeg megritkulása…..
2019: új év, új lehetőségek, új születésnap. A Dürer Kert 041-es termének színpadán került megrendezésre március 9-én a Down For Whatever (DFW) zenekar 4. születésnapi bulija...
A tél közeledtével a sötétség és a hideg más formában is tapintható vált Szeged körül. Ehhez leginkább a Dvvad járult hozzá. A csapat két, a környéken hasonló zenei megmozdulásokban ismert fiatalemberből áll. Ádámmal beszélgettem kicsit, hogy miről is van szó. ,A mocsárba fulladt Gyepű teteméből…..
Vannak albumok, melyekről azért jó írnom, mert jól érzem magamat tőlük. A legtöbb ilyen. Aztán itt van az "Embodiment" a furcsa nevű, de brutális Grrrmba doom-sludge-death duótól, melyről azért jó írnom, mert így végre túl vagyok rajta. Pozitív értelemben. Az "Embodiment" egy folyamatos…..
Az északi szelek és melódiák kedvelőinek lett összehozva ez a hideg hétfői éjszaka a Dürer Kertben: Nothgard, Wolfheart és Omnium Gatherum, egy szavunk sem lehetett...
Tudom, tudom, nem először volt, nem is utoljára, de egy húszas éveiben járó, főként metalt hallgató egyednek az első Brutal Assault marad minden viszonylatban a legjobb, legtökéletesebb, bármi is történt a négy nap alatt...
Bár nem vagyok Ossian-rajongó, de Paksi Endre zenekarát olyannyira jelentősnek és kulcsfontosságúnak tartom a magyar metal minden vonatkozásában, hogy nemes kötelességemnek tekintettem ismertetőt írni az „Egyek vagyunk” albumról. Tizennyolc zenekar (köztük egy külföldi!) dolgozott fel tőlük egy-egy…..
A Dark Bombastic Evening egy többé-kevésbé éves romániai fesztiválsorozat, szervezői szóhasználatával „atipikus platform”, amely az underground szellemiség támogatására hivatott. Először 2009-ben rendezték meg, ekkor, valamint 2010-ben még Bukarestben, majd 2011-gyel kezdődően a gyulafehérvári erőd…..
Őszintén szólva ezt a kritikát én azzal akartam kezdeni, hogy nekiállok kiosztani az egyszemélyes black metal bandákat. Nemes egyszerűséggel azért, mert meglehetősen egysíkúnak találom azt, amikor valaki egy személyben játszik minden hangszeren egy zenei projektben; ezzel ugyanis a zenének az az…..
Ausztriában dolgozó magyar rockerként mondom, hogy a Mobilmánia zenekar „Vándorvér” című lemeze minden olyan magyarnak - és ismerőseinek – a szívébe dalol, aki külföldre volt kénytelen költözni. A Mobilmánia zenekar olyan pozitív és életigenlő hard rock lemezt csapott elénk, mely debütalbumos,…..
Két évvel ezelőtt szívszorítva vártam azt a pillanatot, hogy mikor érünk már oda a VOLT Fesztiválra, tudván, hogy hamarosan egy olyan dolog fog valóra válni, amiről a 14 éves önmagam valaha álmodozni sem mert. De annak a napnak a megélése után én sem sejtettem, hogy az izgalom nem hagyott alább:…..
Nagy Dávid tíz évig gitározott a Pokolgépben, most meg háromfős zenekarával könnyed, mégis húzós rockzenét csinál. Hé, kereskedelmi rádiók, a Szálanként című dal az a Hooligans-beütésű, rádióbarát rocksláger, melyet a repertoárotokba kerestek...
Április 17-én, kedden az A38 fedélzetén miniünnepet ülhettek (állhattak, bólogathattak) a funeral doom metal hívei, a Seattle városbeli Bell Witch ugyanis pályafutása során először tiszteletét tette a magyar fővárosban. Korábban nem hallottam a bandáról, de szerencsére volt annyi eszem, hogy…..
Nemrég elolvastam Michio Kaku Az elme jövője című könyvét, amelyben a szerző tudományos ismeretterjesztő jelleggel mutat be néhány tényt az agyról, illetve arról elmélkedik, milyen irányba haladnak az agykutatások a jövőben, hogyan tehetjük jobbá, hatékonyabbá az agyunkat, és e lehetőségek milyen…..
Roppantmód izgalmas kérdésnek tartom azt, hogy a horror zsánerének képei, hangulata hogyan fejezhető ki a leghűbb módon a zene médiumán keresztül. Azt hiszem, túlzás – és meglepetés – nélkül állítható, hogy a metalzenében ez különösen releváns, elvégre ez a zenei irányzat a kezdetektől fogva szoros…..
A szegedi The Beast Within zenekar modern felfogású death metalba okádta fantáziáit debütalbumán (a csapatról korábban írtunk már a Hazai Reménységek sorozatunkban ITT). A "Temperance" (mértékletesség) egy igen agyas, fegyelmezetten megfogalmazott és csiszolt beköszönés lett. Az ötletesség ünnepe,…..
A hömpölygő évtizedek során kialakult, faramucibbnál faramucibb metalzenei irányzatok egy korai példánya az avantgárd metal. Ezt az elnevezést, tudjuk jól, az Arcturus honosította meg (avagy tette indokolttá) és azóta a Pan.Thy.Moniumtól a Sigh-on át az Unexpectig – nem beszélve hazánk…..
A 2010-es alapítású, finn Jess And The Ancient Ones az elmúlt években igencsak felkapottá vált: retrós stílusú, a ’70-es éveket idéző okkult-pszichedelikus tematikájú rock/metaljának vonalát viszi tovább, működésének fő indikátorai egy EP („Astral Sabbat”, 2013), illetve két teljes album („Jess And…..