Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElectroCoord Magyarország

349 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2023. június 2-án megjelent az energiaügyi miniszter 8/2023. (VI. 2.) számú rendelete az EPR rendszerben fizetendő díjak mértékéről. Az EPR-díjak az ugyanazon termékekre fizetett termékdíj tételeknél jóval magasabbak. Az elektromos és elektronikai termékek termékdíja eddig minden termékre 57 Ft/kg…..
A Profitline.hu oldalon megjelent egy újabb hasznos összefoglaló arról, mire számíthatnak a hazai érintett vállalkozások a hazai EPR rendszer bevezetésével július 1-től. A képre kattintva olvasható a cikk: Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék…..
Brüsszel, 2023. május 30. Május 10-12. között 18 világítástechnikai WEEE-megfelelőségi rendszer 65 küldöttje, a világítástechnikai gyártók képviselői és az érdekelt felek találkoztak a EucoLight éves konferenciáján Bukarestben, amelynek házigazdája a román EucoLight-tag, a Recolamp volt. Idén a…..
A 2022-es évet itt a blogon egy képregény-sorozattal kezdtük, részleteiben publikáltuk Coline Weinzaepflen: Enlighten your clock: How your body tells time című képregényét. Most, a nyár és a hosszú nappalok beköszöntével újra szeretnénk felhívni a figyelmedet egy fontos dologra: Szervezetünk…..
2023-ban jelentősen átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer Magyarországon. Az állam közfeladatként magához vonta és a MOL Nyrt. részére 35 évre koncesszióba adta a partnereinket is érintő kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működtetését. Szeretnénk partnereink és gazdálkodó olvasóink…..
A 2023. május 9-i Monitor Délután Mindig környezettudatosan rovatában Érczfalvi András vendége Pilter Zoltán termékszabályozási szakértő volt, akivel a július 1-jén induló EPR (kiterjesztett gyártói felelősség) szabályozásától beszélgettek. Nagyon fontos részleteket tudhatunk meg a most induló…..
Tavasszal sok helyen tartanak lomtalanítási, veszélyes hulladékgyűjtési akciókat. Ezeket az alkalmakat is érdemes kihasználni arra, hogy az otthon gyűjtögetett, felesleges holmiktól megszabaduljunk. És mindezt úgy tegyük, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékokat a lehető legnagyobb arányban…..
Az EPR - Extended Producer Responsibility, azaz kiterjesztett gyártói felelősség az egyes termékek életciklusának teljes egészére szóló felelősségvállalást követeli meg a gyártóktól és a forgalmazóktól. Az EPR alapelve szerint a termelőknek felelősséget kell vállalniuk a termékeik életciklusának…..
Szombaton ismét egy jeles zöld napot ünnepelhetünk. 1970-ben Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató kezdeményezésére indult el a Föld Napja mozgalom, hogy felhívja a világ lakosságának figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. Mára már évente több mint 190 országból 1 milliárd egyén vesz…..
A Trend fm-en futó szemléletformáló sorozatban Érczfalvi András szerkesztő-riporter vendége 2023. április 17-én Horváth Péter, a Fénymúzeum gyűjteményvezetője volt. Az interjúból a hallgatók megtudhatják a következőket: Milyen régóta gyűlnek a fényforrások a gyűjteményben? Mikor és hogyan…..
Az Elektromosipari Magánvállakozók Országos Szövetsége (EMOSZ), az Elektroinstallateur és a BKIK szervezésében 2023. április 18. 08:00 - 17:00 között ismét megrendezésre kerül a villanyszerelők, villamos szakemberek legrangosabb szakmai találkozója, a Villanyszerelő Konferencia. Az előadások…..
2023. április 26-27-én újabb fantasztikus szakmai esemény valósul meg a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szervezésében. A  Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó esemény helyszíne: Benczúr Hotel, 1065 Budapest Benczúr u. 35. Az első napon, április 26-án kerül sor az…..
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) 2022. decemberében a zero waste kezdeményezések fontosságának elismerésére március 30-át a Nemzetközi Hulladékmegelőzési Világnappá nyilvánította. Idén, 2023-ban ünnepeljük először ezt a jeles napot. Ezen a napon a környezetvédelmi szervezetek kampányokkal,…..
A 2023. március 20-i Monitor Délután Mindig környezettudatosan rovatában Érczfalvi András vendége Mertli Ferenc, a Mertlight Consulting Kft. ügyvezetője volt. A beszélgetésből megismerhetjük a világítástechnikai termékek kiválasztásának szakmai szempontjait. Természetesen szó esett a fényforrások…..
Az Európa Rádió Zöldellő rovat 2023. március 13-i adásában Horváth Emese szerkesztő beszélgetett Kovács Bélával, az Electro-Coord Magyarország ügyvezetőjével az emberközpontú világítás előnyeiről, az egészséges épületek jellemzőiről és az ezeket támogató jó világítás ismérveiről. Az interjú…..
Az Európa Rádió környezetvédelmi magazinműsorában 2023. március 6-án Horváth Emese szerkesztő beszélgetett Kovács Bélával, az Electro-Coord Magyarország ügyvezetőjével a lámpák újrahasználatáról és a ReLámpa kezdeményezés első évének tapasztalatiról. Az interjú visszahallgatható a képre kattintva…..
Ma ünnepeljük a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapot, a World Energy Efficiency Day-t. 1998. március 6-án Bécsben tartották az első nemzetközi energiahatékonysági konferenciát, annak kapcsán, hogy a pozitív törekvések ellenére is folyamatosan egyre több energia fogy, nagyrészt a fosszilis…..
Az országos roadshow új helyszínre érkezik. A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt aktuális szabályozásról, másrészt a…..
2023-ban is folyamatosan segítjük a rádióhallgatókat a környezettudatos világítás útján. A legutóbbi Mindig környezettudatosan rovat vendége Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke volt. A beszélgetés témája: a január 31. – február 1. között megrendezett XIV. LED konferencia. Az interjú a…..
A napokban jelentették be az EWWR szervezői az idei év kiemelt témakörét. A 2023. november 18-26. között zajló eseménysorozat fő témája a CSOMAGOLÁS lesz. Már most érdemes gondolkodni, ötletelni azon, hogyan lehetsz te is a részese ennek a nemzetközi szemléletformáló kampánynak. Ha még nem…..
Az elmúlt évek hagyományait folytatva a Recolight idén is érdekes szakmai sorozattal segíti a világítástechnikai ipar képviselőit a fenntarthatóság útján. Már nyilvános az idei online események témája és ideje, ezt foglaltuk össze. Az esemény képeire kattintva eléred a webinár oldalát. Február 23:…..
A LightingEurop Quarterly Newsletter | November 2022 számában jelent meg a Frequently Asked Questions on Mercury Related Legislation for Lamps című cikk, melynek elkészítettük a magyar nyelvű fordítását. A világítástechnikai ágazat támogatja a termékek veszélyesanyag-tartalmának csökkentésére…..
2023-ban is folytatódik rovatunk a Monitor Délutánban. Érczfalvi András legutóbbi vendége Kovács Béla, az Electro-Coord Magyarország ügyvezetője volt. A beszélgetésben szóba kerültek a következő témák: Mik azok az egészséges épületek? Hogyan készül az EU a következő évek épület felújítási…..
A lámpahulladék begyűjtése és újrahasznosítása Magyarországon – Budapest, 2023. január 13. Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., a kiégett lámpákat, izzókat és fénycsöveket begyűjtő és újrahasznosító társaság 2022-ben 507 tonna fényforrás hulladékot gyűjtött be és hasznosított, ez az…..