Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snwx

164 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban szeretnék reagálni a Csinos Tamás, a Clico Hungary Kft. képviselőjének 2023 novemberi, NIS2 és OT kiberbiztonság témájú előadására. Az előadást az IT-OT konvergencia folyamatokra károsnak tartom, mert tartalma pontatlanságoktól, illetve néhány esetben szakmai hibától terhes, az…..
Egyre több részlet derül ki az előválasztási rendszer leállásával kapcsolatban. A sok találgatás után végre megszólalt az aHang is, akik a rendszer építéséért és üzemeltetésért felelnek. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályára tett feljelentésük után egy kiberbiztonsági céget is…..
Kijött egy sérülékenységi riasztás amely eléggé csúnyának tűnik. A Hikvision csaknem összes kameráját érinti, nagyjából a 2016 óta megjelentektől egészen 2021 júniusáig bezárólag. Néhány NVR megoldás is érintett lehet...
Nehéz erre a kérdésre válaszolni anélkül, hogy pontosan tudnánk, mi a fene történt valójában. Egy igen kedves kollégám fejtegette, hogy ha kiadnák a logokat akkor a szakmai közösség elég gyorsan tudna konkrét válaszokat mondani – a naplófájl semleges, egyik oldal felé sem elkötelezett. Legfeljebb…..
Vannak azok a klasszikus marketing sztorik, amelyek a szerencsétlen névválasztásokról szólnak. Majdnem minden területen előfordul ilyesmi, talán a legismertebbek a gépjárművek névválasztásával kapcsolatos történetek. Sokan azt gondolják, hogy a marketingesek vicces cigarettákat, esetleg valami…..
Abban talán egyetérthetünk, hogy a fejvadászok és a LinkedIn HR-esek (különös tekintettel, ha a poziciójukban szerepel a „talent acquisition specialist” vagy „executive recruiter” és  hasonló bullshit) néha olyanok mint a döglegyek: zajosak, irritálók és az ember legszívesebben rájuk menne egy…..
Korábban persze rosszul tudtuk, de most javítom: Amit a dalai lámához hasonlóan világszerte sokan tudnak, az a hazai látogatók többsége előtt máig ismeretlen: Pilis Felcsút a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja, őseink szerint az a pont, ahol "az Ég és a…..
Jelen posztban egyáltalán nem akarok foglalkozni a kormány a másságot gyalázatosan diszkrimináló, vagy a gyermekeink tisztaságát megőrző „gyermekvédelmi” törvényével – döntse el mindenki a saját erkölcsi, etikai normái szerint, hogy hova sorolja ezen intézkedéseket. Már régen szerettem volna…..
1 millió magyar állampolgár adatait árulják egy fórumban, célzatosan a 2022-es választást emlegetve. Az adatok között megtalálhatók a személyigazolvány számok, anyja neve, születési adatok, lakcímek.  Mondom magamban:  dasz iszt ein kubatov vagy mi a franc! Az 1 millió rekord 50 ezer USD, a…..
 A Wordfence riportolta, hogy a kutatói kritikus sérülékenységet találtak a Fancy Product Designer modulban, amelyen keresztül jogosulatlan fájl feltötést lehet kezdeményezni. A sérülékenységet kihasználó támadónak lehetősége van PHP kódot tartalmazó állományt feltölteni a várt PDF fájl helyett,…..
Nemrég jelent meg az általam egyébként rendkívül sokra tartott Charaf Hassan, a BME VIK dékánjának interjúja, amelyben azt mondta a dékán úr, hogy: “Diploma nélkül nem informatikus az informatikus, legfeljebb kékgalléros asszisztens.” Elsőre ezen igen felhúztam magam, aztán eszembe jutott,…..
Március végén jelentette be az egyik legnagyobb autóalkatrész-forgalmazóként ismert UNIX Autó, hogy ransomware támadás érte a rendszereit, és „Sajnos rendszereink nagyon mélyen sérültek, a pusztítás gyakorlatilag totális volt, de mivel a mentéseink rendelkezésre álltak, így újra tudtuk építeni a…..
A FluBot az utóbbi idők egyik legnagyobb malware kampánya, amely az Androidos eszközöket célozza. A magát DHL vagy FedEx csomagküldő alkalmazásnak álcázó és SMS-ben terjedő malware alaposan megcsapta Magyarországot, rengetegen váltak a kártevő áldozatává. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztásokat…..
Sok szakoldalon megjelent (például Cybernews), hogy az egyik hacker fórumban eladásra kínáltak fel egy 500 millió felhasználó adatait tartalmazó adatbázist, amelyet állítólag a Linkedinről gyűjtöttek le. Az adatbázis a neveket, Linkedin azonosítókat, email címeket, munkahelyi adatokat,…..
Nincs áldottabb és békésebb dolog, mint 533 millió felhasználó Facebookos adatainak kiszivárgása. Ennél már csak attól lesz jobb és ünnepi a hangulat, hogy 377 ezer magyar felhasználó adatai is kiszivárogtak...
A jelenlegi nehéz (de előremutató) gazdasági helyzetben még fontosabb, hogy képet kapjunk arról, hogy mi történik körülöttünk a világban. Olyan erők mozdultak meg a sötétben, amelyek jelentős befolyást gyakorolnak életünkre és mindennapjainkra. Az átlagembernek a legtöbbször sejtése sincs arról,…..
Tényleg nem politikai megközelítésből mondom (és előre is elnézést attól aki esetleg politikai felhangokat vél majd ebből kiolvasni) de a vakcina regisztrációt ellenőrző oldal miatt komoly kételyek merültek fel bennem azzal kapcsolatban, hogy elérünk-e valaha olyan digitalizációs állapotba, aminél…..
Még március elején kezdett el a nemzetközi hírekben megjelenni az Android kártevő, a FluBot, mostanra már hozzánk is elért a hullám. De még mekkora! FluBot SMS üzenetek..
Az újságírók (legalábbis ezt tanították, talán még ma is tanítják) alapvetően igyekeznek megvédeni a forrásaikat, amennyire ez a mai világban lehetséges. Vannak azonban olyan esetek, amikor – ha nem is akarattal, de maga az újságíró a nem szándékos információszivárogtatás forrása. ..
snwx 2021.03.19 10:35:42
@odamondó:telex.hu/belfold/2021/03/19/fontos-lesz-a-vedettsegi-igazolvany-a-nyitasnal

A QR kod miatt gzakorlatilag tenyleg leolvashato barki altal, ergo igen, peldaul ay etteremben a rendeles elott a pincer leolvassa a kodot, vagy a kaller nem csak a jegyed olvassa le hanem a vedettsegedet is es leszallit, kizavar ha nincs :-) De akar meg csak ugy is hogy fel kell mutatnod - ha van akkor oke, ha nincs akkor nem oke.

Az mas kerdes, hogy mennyire lehet nehez valami elfogadhatoan kinezo hamisitvanyt csinalni amit bemutatsnal elfogadnak - nyilvan leolvasasnal mar parasabb.
snwx 2021.03.19 10:36:47
snwx 2021.03.19 12:30:25
@mcc: Nagyon sajnalom. Nyilvan minden biztonsagi es vedelmi funkciot kockazattal aranyos modon es mertekkel kell igenybe venni. A biztositas az egyik legroszabb ar'ertek aranyu vedelmi intezkedes (szvsz) - bar altalaban nem tul magasak a biztositasi dijak (ertekfuggo) a vegen vagy egyaltalan nem fizet, vagy kb annyit fizet, mintha felretetted volna a penzt egy szamlara. Bar teny, hogy ezt a velemenyt hitelesen nem tudom megalapozni.
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Az „Adatok a szemétdombról” minisorozatban olyan eseteket mutatunk be, amelyekben kidobott vagy kótyavetyére kínált számítógépek adattartalmát vizsgáljuk. A sorozattal szeretnénk felhívni a cégek és magánszemélyek figyelmét arra, hogy a kiselejtezett eszközök adattartalmára figyelni kell, az…..
Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a közelmúltban részt vehettem egy „Military and Law Enforcement” OSINT tréningen, amelyet az European Security Academy (ESA) hazai ága, a European Security Academy Hungary Military and Law-Enforcement szervezett...
Néha célpontok és áldozatok vagyunk, néha pedig csak küzdőtér. A hazai kibertérben most épp a marokkói hekkerek csaptak egyet oda Algériának, illetve még pontosabban a budapesti algériai nagykövetség weboldalának...
A hétvégén érdekes tartalmak jelentek meg a Nemzeti Színházzal kapcsolatban a Google keresőben, most pedig a patinás gasztrotemplom, a Street Kitchen produkál hasonlókat...
A Google-ban érdekes találatok jelennek meg a Nemzeti Színházzal kapcsolatban – kb. 10 ezer olyan oldal került a siteon indexelésre, amelynem nemsok köze van a színművészethez – bár egyesek szerint egy randin nagyobb alakítások vannak, mint bármely Oscar-díjas filmben.   Az új tartalmak mind…..