Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daldaron

17 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emberi történetek Hangok 2020.11.18 00:15:56
A férfi  gubbasztott a járdán. Hosszú, őszbe forduló haja gubancosan lengedezett a halvány szellőben. Keretbe foglalta számtalan, mély barázdával szántott arcát. Tekintete rég kifakult már, mint egy ősöreg kályha, melybe évek óta nem gyulladt szikra, nem lobogott láng. Csak hideg és…..
Emberi történetek Te és én 2020.06.04 16:12:43
Hosszú ideje aludta már álmatlan álmát, mikor megérezte a hívást. Nagyon különös, rég nem érzett érzés volt. Valami csalogatni kezdte, először csak halkan, pajkosan, suttogva. Bizsergető és kissé csiklandós élmény volt. Aztán erősödni kezdett. Egyre áthatóbb volt, és ő már nem tudott ellenállni…..
Azt mesélik az öregek, hogy a tündérek - kiket sosem láthatunk, de mindig köztünk vannak - kiválasztanak egy gyermeket. Rögtön, miután megszületett, már tudják, hogy ő lesz a megfelelő személy. Hogy mi alapján döntenek, nem lehet tudni, csak az a biztos, hogy utána különös figyelemmel kísérik. Egész…..
Emberi történetek Paff 2020.02.15 02:36:40
Pffalweidenorindol’sha aludt. A végtelen óceán partján, sziklabarlangjában hevert. Az ősöreg, vörös sárkány hatalmas teste a legnagyobb terem kőpadlóján terült el. 30 éve aludta álmatlan álmát, álomország határán. Mozdulatlanul feküdt, csupán szemhéja rebbent meg néha-néha. A valaha büszke sárkány…..
Daldaron 2020.02.19 08:46:20
@Zsuzsanna Vargáné Czifra: Köszönöm szépen! :)
Daldaron 2020.02.23 21:05:11
@Zoltánné Pálfi: Én köszönöm, hogy olvasta. Ha még tetszett is, az külön öröm nekem! :)
Emberi történetek A sétányon 2020.01.10 00:06:54
A januári hidegben ülök a sétány egyik padján. A munkakezdésre várva iszom a reggeli kávémat, és hozzá a szokásos cigarettát szívom. Még van 10 percem. Látom, hogy lassan ébredezik a város, és ébredezik a sétány is. Egy férfi kutyáit sétáltatja. Magamban mosolygok. Igaz a mondás, amilyen a kutya,…..
December 23-a volt. Gondoltam, ha nem lesz senki, kicsit korábban bezárok. Úgyis mindenki karácsonyra készül, nem jönnek már ilyenkor kocsmába az emberek. Ha mégis betérne valamelyik alkoholista törzsvendégem, hazazavarom, hogy töltse az estét a családjával. – Még jót is teszek – mosolyogtam…..
Emberi történetek Útravaló 2019.12.27 15:45:17
Kedves Olvasók! A mai nappal útnak indítom eme blogomat. Kívánok neki sok szerencsét, és hosszú utazást! Remélem, az üzenet, mit elküldtem vele, elér azokhoz, akikhez el kell, hogy érjen! És bízom benne: ők elég sokan lesznek!   A Facebook-os írói oldalamon (www.facebook.com/kungergelyiro/)…..
Kedves Naplóm, Kedves Gondolataim, Kedves Mindenki! Ismét írásra adtam a fejem. Most néztem az utolsó bejegyzésem, és... hát igen, lassan egy éve, hogy nem írtam ide. Az újabb ihletet egy facebook-os bejegyzésem váltotta ki. Ha valaki nem látta, bemásolom: "Apának lenni valami nagyon különleges…..
November 17. a koraszülöttek világnapja. Reggel, munkába menet hallgattam a rádiót, ahol éppen erről beszéltek. Egy hölgy nyilatkozta (aki valamilyen alapítvány elnöke), hogy a koraszülött gyermekek szülei közösséget, egy nagy családot alkotnak. Mert lehet bármennyire is empatikus az a szülő, akinek…..
Az életem a tanítóm Miért? 2017.11.11 22:46:11
Említettem az előző bejegyzésemben, hogy a hosszúra sikerült csendben azért írtam posztokat, csak nem hoztam nyilvánosságra. Ez az egyik. Bevallom őszintén, féltem megosztani. De aztán gondolkoztam. Sötét hangulatú, az igaz, de ez is én vagyok. Az én gondolataim, érzéseim. Néha, mikor egy-egy este…..
Régen jelentkeztem, tudom. Azaz... írtam két bejegyzést azóta a bizonyos esküvő óta, de az egyik elszállt. Elnyelte az éter... vagy a technika ördöge. Mindegy. Nem hiszek a véletlenekben. Úgy látszik, nem kellett megjelennie. A másik... nos, az megvan. De nem mertem közzé tenni. Elég sötét…..
Az életem a tanítóm Esküvő 2017.06.29 01:04:16
Ne haragudjatok! Megint elmaradtam. Pedig annyi témám, annyi írnivalóm van. Mégis elmaradtam... Nem keresek kifogásokat, nem magyarázkodom, de két gyerek, esküvői előkészületek, stb. :DA legutóbbi, élénken bennem élő élmény az esküvő. Erről írnék most, átugorva egy csomó dolgot, amit előtte meg…..
Daldaron 2017.06.29 21:25:39
@Kata Deli: Köszönöm szépen Kati! Megtisztelve érzem magam, és nagyon örülök, hogy úgy érzed, hasznosak a gondolataim! :) Jönnek a következő posztok is, ígérem! :)
Boldogkő várának észak-déli irányban elnyúló romjai – a Boldogkőváralja község felett magasodó ovális alakú andezittufa hegy tetején – már messziről jól láthatóak. Debrecenből a 4-es főúton indultunk el Nyíregyháza irányába, majd a 38-as főúton folytattuk utunkat Tokajon és Tarcalon keresztül,…..
A mai menü: Krumplifőzelék Általában este szoktam főzni, mikor a fiúk elalszanak.  De valamikor nem sikerül ezt megoldanom, mert túl fáradt vagyok, vagy egyéb elfoglaltság adódik. :) Ilyenkor muszáj vagyok délelőtt megoldani ezt a feladatot. Ebben az esetben mindig valami egyszerűt igyekszem…..
Daldaron 2017.06.15 21:08:08
@Kata Deli: A krumplifőzeléket? :D
A fiúk alszanak, így gyorsan tudok blogolni egyet. :DRengeteg témám összegyűlt az elmúlt időszak blogcsendjében, de sajnos bokros teendőim miatt nem tudtam tollat ragadni.Központban az esküvő! Aki nem tudná, így, majd 40 évesen bekötik a fejem. (Lesz még témám ezzel kapcsolatban:D ) És az esküvőt…..
Daldaron 2017.06.14 09:02:37
@Kata Deli: Köszönöm Kati! :)
Azt hiszem egy kórház, világ a világunkban. Ha bekerülünk, megváltozik minden. Erős, karizmatikus egyéniségekből elesett, kiszolgáltatott emberekké válhatunk. Nem mi irányítunk. Nem mi határozzuk meg a napirendünket. Muszáj alkalmazkodni orvosokhoz, nővérekhez, szobatársakhoz. Igazából majdnem…..
Elnézést kérek, de egy kis ismétléssel kezdek. Mert ezt már posztoltam a fészre. Azért másolom be ide is, mert ezzel lesz kerek a történet. Szóval múlt héten kórházba kerültünk. Az ok: Rota. Szabolcs vasárnap éjjel, miután egy éjszakát átküzdött ő is és mi is azért, hogy benne maradjon a folyadék,…..
Kedves Mindenki! Többek kérésére, biztatására, unszolására kezdtem blog írásába. Állítólag egész jól írok, legalábbis az alapján, amilyen kommentek, visszajelzések érkeztek a fészbukon megosztott posztjaimra.. Tény, hogy sok mindenről van gondolatom, véleményem, tapasztalatom, és ezt szeretem is…..