Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közönséges Rókakuzu

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A nárci a világ utolsó ma élő polihisztora. Nehéz elképzelni nála tájékozottabb, műveltebb, képzettebb és sokrétűbb tudással rendelkező embert. Egyszerűen nem tudsz mondani olyan szakterületet, amihez ne konyítana legalább egy egészen kicsit...
Közönséges Rókakuzu 2017.05.13 22:42:07
@Almandin: Még annyit, hogy egy családon belül nem biztos, hogy egyforma hatások érik az ott növekedő gyerekeket. A nárcisztikus szülő megkülönböztetheti őket. Van kedvenc aranygyermek, és van bűnbak. Ezeket egymás ellen ki is játszhatja. Aztán ezt váltogathatja is. Jól összezavarva az addig sem teljesen érthető viszonyokat attól függően, hogy a család tagjai megfelelnek-e az elvárt szerepnek, vagy nem.
Közönséges Rókakuzu 2017.05.13 23:09:31
@Almandin: Hát igen. Nárciszkertész is írta, hogy ennek a személyiségzavarnak is vannak fokozatai. Vannak nárcisztikus viselkedési formák, és még nem biztos, hogy az aki egy helyzetben így viselkedik az nárcisztikus is. Nagyon ingoványos terület ez, és óvakodni kell a megbélyegzéssel, és a felelőtlenül felállított diagnózissal. De nagyon tanulságos ezzel foglalkozni, az ember önmagát is jobban megismeri. Mindenkinek tudnia kellene ezeket, tanítani kéne.
Közönséges Rókakuzu 2017.05.13 23:44:50
@Almandin: Nagyon érdekes!