Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Párhuzamos György

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
Párhuzamos György 2022.05.27 08:31:58
@Ménár Atya: "csak a te elvtársaid, voltak azok, akik aktívan együttműödtek az orosz megszálókkal mintegy 40 évig. .....Remélem segítettem ezzel a kis történelem leckével."

Annyira jó, hogy így meg vagytok állva ezzel a múltbarévedéssel.

Pedig a baj nem az, hogy a mai szocialista képviselők apái-nagyapái kollaboráltak az orosz megszállókkal

AKKOR baj volt.

De most nem akkor van, hanem most. A fidesz pedig MOST kollaborál az orosz megszállókkal.

A történelem hasznos dolog amúgy, mert érdekes történeteket tár fel, és érdemes tanulni belőle.

TANULNI. És nem siránkozni rajta. Az a jövő záloga.
Párhuzamos György 2022.05.27 08:38:54
@belekotty: az csak a szokásos szovjet típusú bezzeg-érvelési technika. Gondolom a megafonnál meg az összes többi gladiátorképzőben, mccben ezt oktatják.
Párhuzamos György 2022.05.27 09:41:47
@nemecsekerno_007: nem, csak mint említettem, attól, hogy annak idején a komcsik ostobák voltak (és igen, valóban azok voltak), hogy leálltak egy tálból cseresznyézni a ruszkikkal - mint pont a történelem bizonyítja, hogy nagyon nem volt jó ötlet - nem kellene ezt megismételni.

Pláne úgy, hogy savazzuk a kocsikat miközben tök ugyanazt csináljuk.

És igen, mégiscsak megszállók, csak (még) nem itt. De ami késik, nem múlik :P

A kétharmadra hivatkozás sem túl jó, mert csak azt bizonyítja, hogy nemcsak a politikusok, de az ország nagy része is eléggé megvezethető. Nem a valóban szebb jövőért tett intézkedések miatt van itt kétharmad, hanem amiatt a kiszórt sok egyszeri aprópénz miatt, amit most el lehet költeni....kajára, mert olyan drága lett.

A fidesz akárhogy is próbáltok ideológiai harcosoknak lenni, nem meggyőzte, hanem megvette az embereket.
Csak mondom Mi volt a kérdés? 2018.06.13 19:54:57
Nagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után. Az ember végig azt várta, mikor fog már mondani valami érdemlegeset, de erre nem került sor, tulajdonképpen nem derült ki, egyáltalán miért találkozott a két kormányfő? Nem egyeztek meg semmiben, nem…..
Párhuzamos György 2018.06.15 11:15:12
@telkoe: na most pont példát statuálsz arra, amit említettem. Nagypofával le-óvodáshülyegyerekezel bárkit, aki nem te vagy.

Erre mondtam, hogy erre sajnos nincs ellenszer, mert tökmindegy, hogy az, aki nem te vagy, bármit csinál, esetleg jobbat is, te úgyis csak leszarozod, meg a már emlegetett magaslovas "nemérdemes vitázni". Talán meg kellene hallgatni a másikat is - így rendszerszinten.

Vagy netán féltek, hogy esetleg nem tudtok a feltett kérdésre válaszolni, vagy netán a kritika betalál?

Ilyenkor ám nem tőlünk féltek, hanem önmagatoktól :)
Nem érdemes nyár végére hagyni a lakáskeresést az egyetemek környékén és a diákok által hagyományosan preferált városrészekben – például a XIV. kerületben...
Nézem a hétfői parlamenti közvetítést. Meghallgatom a miniszterelnököt, nincs új a nap alatt. Csupán a jól bevált, sokszor ismételt kommunikációs panelek. Címszavakban: komoly innováció a kormány részéről az állampolgárokkal való konzultáció, formálódik az új nemzeti egység, az elmúlt években – a…..
Párhuzamos György 2017.06.14 10:04:42
@MaxVal BircaMan HJCD: addig légy szíves ne beszélj _köz_jóról, amíg pl Szabolcs-Szatmár-Bereg meg Békés nagy álma nem a nyugati országokhoz, hanem a nyugati ORSZÁGRÉSZHEZ való felzárkózás...
Párhuzamos György 2017.06.14 12:53:12
@konrada: valamennyire igazad van, ám a mi esetünkben a különbség a két országfél között konkrétan ordító. Sokkal nagyobb, mint mondjuk Németország ex-NDK-s keleti meg a nyugati fele között. És nemcsak fizetésben, generál hangulatban-életszínvonalban is.

Ezt kellene helyrepofoznia a kormánynak, akár irányított infrastruktúra- vagy beruházásfejlesztéssel (akár kormány-, akár helyi rendeletekkel, pl ha meghatároznák, hogy mittomén, megyénként maximum három darab multis shared service center működhet, akkor az esetlegesen idejövő multinak _kötelezően_ vidékre kellene telepítenie az SSCjét (lévén a Szent Vízfej már megtelt), és akkor máris nem akarna Magyarország lakosságának 60 százaléka Budapestre költözni, "mert csak ott van munka").
Az igazat megvallva nem vagyok egy nagy fesztiválozós típus, de azért a legtöbb nagy fesztiválra sikerült ellátogatnom az elmúlt évek során. Vagy ingyen jegyet kaptam, esetleg költséghatékony módon sikerült bejutnunk. De valahogy engem sosem vonzott ez a tömegben ugrálás,…..
Különös eseményre került sor május hatodikán a pennsylvaniai Pottsville Majestic Theatre nevű mozijában. Vagy 200 ember gyűlt össze, akik 25 éve nem látták egymást, és feltehetően már soha életükben nem fognak találkozni többé...
Párhuzamos György 2017.06.08 14:31:19
@padisah: annyira nem kegyes az, mert az elalvást (pont az agyban fellépő oxigénhiány miatt, ugye ez a "levegőtlenségre" legérzékenyebb szervünk) megelőzi egy pokoli, legsótvarabb másnapot idéző fejfájás.

Igaz, nem annyira kellemetlen, mint amikor a töködet tépik le literálisan, de azért nemjó.
Párhuzamos György 2017.06.08 14:38:43
@padisah: a leginkább "békés, elalvós" halálnem a fagyhalál. Egy darabig igenszar, fáj, minden, utána meg már tényleg semmi, idővel csendes beletörődős elalvás és soha többet fel nem ébredés következik.

Ami nem áldozatként, hanem megtalálóként rendkívül ijesztő és felkavaró, az az, hogy a fagyás végső stádiumában sok áldozat meztelenre vetkőzik (mert irreális módon melegséget érez), valamint - ez meghökkentő, de a téli álmot alvó állatok hibernációs stádiumának maradványreflexe - "elvackol" vagy elbújik az áldozat meghalni.

Ezért szoktak sok kihűlt-megfagyott áldozatra (többnyire fűtetlen házban élő, idős emberre) néha egészen lehetetlen helyeken, szekrények mögött, ágyak alatt, ágyneműtartókban, spájzszekrényben, stb. akadni.
Mondjuk, nagyon nincs min meglepődni annál a pártnál amelyik tavaly egy érvénytelen népszavazással (tényleg, emlékszik még rá valaki?) is nagyon boldog volt. ..
Párhuzamos György 2017.06.06 17:44:52
@nemecsekerno_007: nem sültgalamb egyáltalán, amit elvárok a kormánytól.

Magyarország kormányának az lenne az elsődleges feladata, hogy a fejlődéshez, virágzáshoz megfelelő feltételeket biztosítson - Magyarországnak.

Nem csak Budapestnek, nem csak Pest megyének és nem csak a bicskei járásnak, hanem az egész országnak.
Párhuzamos György 2017.06.08 14:10:51
@MaxVal BircaMan HJCD: igen, én is emlékszem az "éljen az (akárhanyadik) ötéves terv" feliratú óriási molinókra meg hasonló kampány/propagandaplakátokra éjjel-nappal meg rendesen falfestményekre még jó harminc évvel ezelőttről (igen, még akkor is vadul ment a szocialista nép felemelkedik a világ elejére duma kormányzati szinten).

Csak az a baj, hogy a jelenlegi tényállás szerint az nem volt demokrácia.

Mondjuk attól függ, hogyan nézzük. Az 1950-es évek első felében is "népi demokrácia" volt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! Egy német multinacionális cégnél dolgozok hosszú évek óta. 2017. februárig semmiféle negatívummal nem találkoztam, minden rendben volt. Azonban február óta a cég nem hajlandó fizetési kötelezettségét…..
Nagyanyáink korában az ideális vőlegényjelöltnek az alábbi feltételeknek kellett megfelelnie: Legyen egy fokkal szebb az ördögnél, de rendelkezzen erős, munkabíró testalkattal Legyen megbízható, tartsa a szavát és legyen munkája Tudjon udvarolni és bánjon jól a nővel Manapság mintha erről az…..
Párhuzamos György 2017.04.20 08:26:43
@Nnegyzet: Ettől cool valaki, hogy tud biciklizni?

Vagy hogy elver társasjátékokban?

Én tudok jobbat...ha mire hazaérek, nincs kész a perkelt és nincs kirakva a nagyfröccs az asztalra, nem társasjátékban verlek el, hanem nadrágszíjjal :)))))
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..