Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vacaktestvér

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretjük mi az Apple-t, egyenesen imádjuk a fejlesztések irányát, ütemét, trendjét, de van, hogy a fejlesztőcsapat néhány tagját lelőnék, felrobbantanánk, a maradványokat ledarálnánk, savban feloldanánk, aztán szétlocsolnánk az egész cuccot a Microsoft hátsó…..
Tegnap az 'It's only rock and roll' event után azonnal megjelent a legfrissebb iTunes, ami ugyan social network funkciókat nem, viszont home network fukciókat annál inkább tartalmaz. A 260 megás update gyorsan lent volt, az Apple szerverei bírták a strapát, pedig a milliárd dolláros…..
A 17 colos MacBook Pro után most a 15 colos laptopra is megjelent az opció az online boltban. 50 dollár felárért a középső MacBook Prók is kérhetőek a kijelző elé épített tükör nélkül. A döntés oka, hogy sokan szerettek volna MacBook Prót matt kijelzővel, és még többen…..
vacaktestvér 2009.08.11 18:50:26
Ádám levélben küldte nekünk ezt a remek kis történetet, amiből kiderül, hogy egy amerikai Apple Store-ban még a System Preferences beállításai sem feltétlenül közismertek, valamint hogy egy működésképtelen kártyaolvasó egyáltalán nem égés, ha Windows embléma van az…..
vacaktestvér 2009.08.11 16:40:37
Na gyerekek, elájultok: az Arstechnica áttúrta az iPhone SDK 3.1-es USBDeviceConfiguration-fájlját (bocs D., ebből egy szót sem értettél), és mit talált benne? Hát az iProd 1.1-es verzióját. Az összes korábbi update-ben benne volt a 0.1-es változat, amivel a prototípusokat szokták…..
vacaktestvér 2009.08.05 10:27:59
Na egy valóban izgalmas statisztika látott napvilágot az Apple gépeivel kapcsolatban. Azt ugye tudjuk, hogy a Macintoshok piaci részesedése az amerikai piacon kilenc-tíz százalék körül van, de ez a szám önmagában keveset mond el: egy Mac jóval többe kerül, nem tud, nem is akar…..
Mehet az update, itt a 8.2.1-es verzió, ami nemcsak 83 megabájtos, nemcsak egy rakás hibát javít ki, de valószínűleg hazavágja a Palm Pre-szinkronizációt is. A konkurens egyik nagy dobása ugye az volt, hogy az Apple zenelejátszójával is hajlandó volt együttműködni, amivel…..
A hétvégén már elkészült a PurpleRa1n windowsos verziója, mostantól a macesek is megszabadíthatják a mobilt a láncaitól. Csak ide kell kattintani, aztán már töltődik is le a program.Úgy tűnik, összesen két hét volt feltörni a 3GS betonbiztos védelmét, ráadásul mindezt egy…..
Na, ezt a tesztet én sem nagyon értem, de a számok magukért beszélnek. Kezdjük gyorsan a grafikonnal, hogy legyen mit magyarázni:Ahogy azt láthatjátok, a Macworld Speedmark (és még sok más) tesztje szerint a lapos gép új csúcsmodellje valamivel lassabb lett, mint a 2008 októberi…..
vacaktestvér 2009.06.28 19:58:36
Ugye milyen szép cím? Nekem is tetszik. Az van, hogy az iPhone 3GS debütálás sem sikerül valami fényesre. Talán az Apple sem számított a kígyózó sorokra egy ilyen upgrade után, de tény, hogy sokan 48 órát is vártak, amíg végre aktiválni tudták az új telefonjukat az…..
Appleblog WWDC 2009 Keynote - Live 2009.06.08 18:00:00
Egy óra múlva kezdődik az idei Apple WWDC keynote-ja, amiben Phil Schiller próbálja majd nekünk elmagyarázni, miért rohadt jó a Snow Leopard és az új iPhone (a neve a pletykák szerint iPhone 3GS). Az utcán kígyóznak a sorok, nyakbaakasztós laptopok zümmögése és jegyzetfüzetek…..
vacaktestvér 2009.06.08 20:48:24
@sHelf: Nem kéne dupla postokat küldeni. És az iPhone OS 3.0 ingyenes iPhonera, és Touchra pedig 10 dollár. Nem a gitárosra vonatkozik!
Na, blikkesedjünk egy kicsit, már úgyis olyan régen hallottam ilyen kommentet.Jacqui Smith brit belügyminisztert felelősségre vonták a mostanában kirobbant botránysorozatban, ami során a parlamenti képviselők költekezési szokásait vizsgálják meg és csodálkoznak. A nép rendszeres…..
Appleblog Heti Apple-csaj: Linda 2009.05.18 07:56:00
Szóval ma igazi csemegével szolgálhatok nektek, Zsiros Anna után itt a második hazai Apple-celeb: Zimányi Linda. A fotót gb-től kaptam, jól látható, ahogy a 23. születésnapját másfél hónapja ünneplő lány egy iPhone-nal érkezett a múlt csütörtöki FHM-bulira. Úgy tűnik,…..
Az Appleinsider szerint megjelenésük után az Apple laptopjaiba is belekerülhetnek az Intel négymagos mobilcsipjei. A lap úgy tudja, hogy három Core 2 Quad kerülhet rövidesen piacra: ezek órajele 1,6 gigahertz, 1,73 gigahertz és 2 gigahertz lesz, a két kisebbik csip 35 wattot, a nagyobbik…..
Appleblog Nem tudom, 2009.05.15 20:21:39
ti hogy vagytok vele, de a 10.5.7 felpakolása után a Safarim mintha elbizonytalanodott volna az élet lényegi kérdéseit illetően, és rendszeresen egy strandlabdába menekül a realitások elől. ..
Na, ez egy ilyen hét, egymást anyázó cégek minden mennyiségben. Most a Microsoft vágott vissza egy nem is annyira hülye hirdetésben. Az alábbi videóból kiderül, hogy egy iPodot dalokkal megtölteni 30 ezer dollárba kerül, míg a Zune-nál ugyanez csak 15 dolcsiba fáj. Márpedig az…..
Kezdek határtalanul jól szórakozni, ez a milliókba kerülő önigazolás arról, hogy a pc azért jobb, mert olcsóbb, valami remek kísérleti projektnek tűnik. Főleg, amikor a videóvágó csaj azért nem vesz MacBook Prót, mert kétezer dollárért csak két gigabájt memóriát kap bele…..
vacaktestvér 2009.05.04 21:40:01
@cousin333: A 1080p-s anyagokat minden ma kapható Apple gép le tudja játszani megfelelő lejátszóval. VLC általában mindent visz, de van pár egyéb, mint pl. a PLEX, Movist, MovieTime, MPlayer, És a QuickTime Player Perian kiegészítővel, és Flip4Mac-kel a WMV-hez. Egyébként CorePlayerrel a PPCs Macek is szépen játszták a HDkat, és Inteles gépeken is kevesebbet vesz el a CPUtól a CorePlayer, mint a többi program, a többivel ellentétben a CorePlayer nem ingyenes, hanem 25 dollcsi. Egyébként az Apple honlapján pontosabb specifikációkat kaphatsz mindenről.
Az AVCHD fájlokat natívan szerintem nem tud kezelni egyik program sem (nem 100%, lehet hogy az Adobe Premier natívan kezeli, de nem tudom, nem használok AVCHD-t), a Windowsra elérhető Sony Vegas pl. ebben jobb. Macen ált. az Apple ProRes 422 formátumra átkonvertálva szokták editálni a videókat, ami azért baj, mert a konvertálás az elején időt vesz el, és több helyet foglal, de mondjuk több lehetőség rejlik benne, mert "vágahatóbbá" teszi az anyagot, és kevésbé erőforrásigényes mivel maga a formátum tömörítetlen, persze nyílván nem javítja fel a tömörített AVCHD-t. Pusztán a vágáskor, és szerkesztéskor jobb vele dolgozni. Tömörítetlen HD anyag vágáshoz mondjuk gyors merevlemez kell.
Lejátszáshoz VLC+Voltaic dekóder kell, vagy CorePlayer.
Hangsúlyozom, az AVCHD-ról nem tudok sok kokrétumot, lehet hogy mégis megoldható natívan.
@fraki:
Sosem tudom megállni, hogy ne reagáljak :-)
Én emlékszem olyan XP SP3 frissítésre, ami egyes AMD procis gépeket megfektetett
itcafe.hu/hir/amd-s_rendszerekkel_akadhat_ossze_az_xp_harmadik_szervizcsomagja.html
avagy az XBOX-ok frissítése: www.gamestar.hu/hibas-lehet-a-legujabb-xbox-360-frissites.html

Appleblog Itt a Mac OS X 10.5.7 2009.05.13 12:52:31
Na, hát én olyan önkívületi állapotban készültem erre a frissítésre, hogy végül jól lemaradtam róla. Az egész a 9to5Mac hibája, mert az oldal olyan agyroppantó számolással bizonyította be, hogy hétfőn jön az update, hogy kedden már nem is számítottam rá.Erre befut.A nálam…..
Vannak pillanatok az életben, amikért érdemes volt megszületni. Ezek jellemzően túlmutatnak önmagukon, és olyan nagyobb összefüggéseket világítanak meg, amiknek hála megértjük az univerzum működését, születésünk célját, a budapesti tömegközlekedést.Katarzist okoznak.Hogy…..
Appleblog Lejtmenetben a Mac? 2009.05.03 09:28:34
A Net Applications havijelentése szerint egy keveset csökkent a Macintosh piaci részesedése a teljes netforgalmon belül. Áprilisban 9,73 százalékot ért el a platform, míg márciusban még 9,77 százaléka, januárban 9,93 százaléka volt a Macnek. Ezzel párhuzamosan a Windows…..
Appleblog Heti Apple-csaj: Jennifer 2009.04.27 14:36:11
Oké, ő volt az all time kedvencem a Jóbarátokban, már láb-, és mellvonalon, és nekem aztán mondhatja bárki, hogy unalmas, hogy egyetlen karaktert tud csak eljátszani, mert engem aztán hosszú órákon, napokon, heteken keresztül le tudna kötni a csaj. Mondtam is Bradnek legutóbb, hogy…..
Nem is csak úgy bármelyikkel, hanem a csúcsmodellekkel, azokkal a verziókkal, amikbe tízezrekért Radeon HD 4850-eseket kérnek a vásárlók a jóval gyengébb Geforce GT 120-130-asok helyett. Válság-szempontból tehát szolidáris hibáról van szó, lakoljanak a gazdagok! A jelenség elég…..
Volt pár napja egy post arról, hogy a MacBook-házak törései és sárgulása mellett a hajszálrepedéseket is garancián túl javítja az Apple, amire meglehetősen sok komment érkezett: rengetegen panaszkodtatok arra, hogy az Almárium hosszú hetek, hónapok alatt cseréli csak a házakat,…..
vacaktestvér 2009.04.14 15:33:28
@blog.sancho.hu:
Ez így igaz.
Jó lenne már végre egy normális hazai Apple képviselet!
@storyteller:
Nem úgy van az átváltás. Nem 1 dollcsi = 1 Euro. Az amerikai árban nincsenek benne a különböző adók, tehát sem ÁFA, sem vám, sem szállítás, stb.
A Forbes azt állítja, hogy az iPhone még idén új processzort kap, azért, mert új processzort kell kapnia. Nehéz vitatkozni az állítással. Aki már próbálta a világ legjobb telefonját, tudja, hogy időnként megmagyarázhatatlanul belassul, illetve hogy milyen idegőrlők tudnak lenni…..
Áttörést értünk el, áttörést értünk el, végre nem valami HP-s hulladékkal akarja meggyőzni az embereket a Microsoft arról, hogy a pc jobb, mint a Mac. Persze a világ legnagyobb számítógépgyártója is készít jó konfigurációkat, de az első meg a második reklámban olyan…..
vacaktestvér 2009.04.11 11:48:42
@haaaaaat:
Ez egy kicsit brutális. Meg milyen hangja lehet már? Azokat a GPUkat rendesen meg kell hűteni ha beindulnak! Azért nem felejtsük el, hogy NoteBookról van szó! Egy MacBook Pro sokkal inkább hordozható mint az az AlienWare. Természetesen ha valakinek olyan kell, akkor vegye-vigye! De nem hiszem, hogy az Apple valaha is szeretne olyan gépet a piacra dobni.