Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katalin Weith

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon minek kell még jönnie, hogy felébredjünk? Fenyegetett már a terrorizmus, a migráció, most itt van a világméretű vírusjárvány, és még mindig nem elég a figyelmeztetés. Nem elég, hogy megértsük, most nem politikára van szükség, hanem együttműködésre. Amikor válsághelyzet van, akkor nincs…..
Weith Katalin Ukrajna és az egér 2018.10.14 15:07:56
Mottó: “Az egér és az elefánt megy a hídon. Megszólal az egér: – hogy dübörgünk!” A kialakult külpolitikai helyzet megosztó, egyre mélyebben vagyunk a diplomáciai kátyúban, miközben büszkén húzzuk ki magunkat, hogy legalább akkorát csapunk vissza, mint amekkorát mi kapunk az orcánkra. A túl sok…..
Katalin Weith 2018.10.27 20:54:30
Kedves D-verse!
Köszönöm kérdését, természetesen válaszolok, amire tudok. Biztos vagyok benne, hogy a KÖSSZ párt vezetősége megfelelően jár el a kampánytámogatás ügyében, ez ugyanis az ő kompetenciájuk. Én a Magunkért Mozgalommal és 11 jelöltünkkel csatlakoztam, és kötöttünk választási fúziót a párttal. Az együttműködésünk április 30-án lejárt, előzetesen szerződésbe foglaltuk, hogy se pénzügyi, se jogi közreműködésünk nincs, így nem tudok nyilatkozni a kampánytámogatásról és annak felhasználásáról. Mi május óta folytatjuk a munkát a Magunkért Mozgalommal, ahogy a választás előtti két évben is tettük. Miniszterelnök-jelöltként hasonló státuszban voltam, ahogy Karácsony Gergely az MSZP-vel. Részünkről nem volt színjáték, rengeteg munkát tettünk abba, hogy tudjunk valódi alternatívát kínálni. Amikor alakultunk (2015. június 8.), még sehol nem volt az a közel 100 kis párt, akik indultak tömegével a választáson. Sajnos mindenkit egy kalap alá vettek, nekünk volt/van programunk, folyamatos mozgalmi és szervezetépítő munkát végeztünk és jelentős kampányt folytattunk, így tudtunk 53 jelöltet állítani. A teljes előzmény dokumentációja megtalálható a weboldalunkon.
www.magunkert.com
1996 óta foglalkozom politológusként, politikai tanácsadóként a politikával, nem most kezdtem. Részt vettem már győztes miniszterelnöki kampányban, vezettem kampánystábot a fő polgármesteri választáson, tevékenykedtem parlamenti bizottságok mellett tanácsadóként és ismerem a frakciók munkáját is. Számomra egy új politikai kultúra megteremtése küldetés és hiszem, hogy a tisztesség, emberség és jó szándék értékké tehető.
A munkám mellett, társadalmi küldetésként ezen dolgozom a nagyszerű emberekből álló csoportunkkal. Szívesen vesszük a csatlakozását, megtalálja csoportjainkat a Facebookon is, ahol napi frissítéssel adunk közre információkat, aktualitásokat.
Minden jót kívánok Önnek!
Katalin Weith 2018.10.28 19:06:42
@D-verse:
Az „eltűnt”-et azért írtam, mert törölte a „nevét” a válaszomban a blog… De most újra látható. Nem kérek számon semmit, csak az ember szereti tudni, hogy kivel kommunikál, ehhez nem kell közszereplőnek lenni.
Olyan, mintha nem érdekelné a valóság, amit írok, ragaszkodik a saját igazához... Mire alapozza az állításait?
A hivatalos lemondó nyilatkozatot megtalálja (szerintem ki is kérhető) a Magyar Államkincstárnál, amit, mint képviselők személyesen tettünk és írtunk alá.
Nincs fórum, ahol nyilatkozni lehet, a sajtót sem a valóság érdekli, a saját interpretációjában adja közzé az elferdített információkat. Korábban több interjút adtam, amit egyetlen dologra használtak, az én arcommal jelenítették meg azokét, akik nem vállalták a nyilvánosságot, mert tényleg nem volt mögöttük tartalom…
A Wikipédia saját szerkesztőséggel rendelkezik, többszöri írásos kérés ellenére sem hajlandók átszerkeszteni és valós adatokkal feltölteni az oldalt. Ha megnézi, szintén sajtóforrásokra hivatkozik, melyek eleve valótlanságot tartalmaznak.
Itt látható a kampányértékelésem:
www.youtube.com/watch?v=UI4dDTZki6k&t=86s

Közszereplőnek lenni nem egyszerű, higgye el, manapság különösen nem. Számomra ez társadalmi küldetés, amit nem magam miatt vállaltam, hisz én korábban is sikeres voltam a szakmáimban (erről is olvashat több helyen), hanem azokért, akik méltatlan körülmények között élnek az országban.
Szerintem túl sok időt fecséreltünk rám, sokkal fontosabb teendők vannak körülöttünk, szívesebben értekeznék erről.
Weith Katalin Pedofília 2018.09.15 09:43:27
68 év alatt 3600 eset csak Németországban, a katolikus egyház berkein belül... Nem kettő, nem 10, hanem 3600! Nem a börtönökben, hanem egy egyház fennhatósága alatt, az erkölcs és etika képviseletének intézményeiben, Isten földi szolgálóinak körében... Hány áldozatra van még szükség ahhoz, hogy…..
Weith Katalin Gender 2018.08.13 23:02:32
Fogy a magyar lakosság, nem szülnek a nők, minden második házasság válással végződik, egyre több a szingli, a férfiak jelentős része munkanélküli, nő a nemek közti egyenlőtlenség stb… Ezek a társadalmi gender problémáink dióhéjban. Van teendő bőven ezen a területen (is), hiszen jelentős átalakuláson…..
Weith Katalin A MI Hír TV-nk 2018.08.04 02:00:34
Tegnap a hírcsatornák között kapcsolgatva, hirtelen déjá vu érzésem támadt. Rég nem látott arcok egy asztalnál a stúdióban, ugyanaz a stílus és tartalom, mint három évvel ezelőtt. Nem mondom, hogy nem fért rá a csatornára egy rendesebb generál, de akkor már legalább igazi megújulással lepték volna…..
Weith Katalin Tus(pos)ványos 2018.07.29 23:14:37
Nagy érdeklődéssel hallgattam ma Orbán Viktor idei beszédét élő közvetítésben Tusványosról. Már Tőkés László ironikus bevezetője fokozta a várakozást és azt sugallta, hogy nem mindennapi miniszterelnöki előadás fog következni. Így is lett, elismerés a szövegíróknak és a remek retorikának, itt nem…..
Weith Katalin Reformáció 2018.04.17 09:19:39
A tegnapi tüntetés egyszerre volt gyász és újjászületés, mert miközben meghalt a lelkünkben valami, hisz láthatóan összeomlóban van egy politikai rendszer, megérintette a lelkünket valami újnak a szele. Ahogy az igazságért és méltóságért kiálló tömeg együtt énekelt a Parlament előtt, a fénytengeren…..
Weith Katalin dÖNtött-ünk 2018.04.10 22:34:20
A tegnap esti választási eredmények sokunkban megdöbbenést okoztak. A rengeteg munka és szervezés valóban ennyire volt elegendő? Be kell látnunk, vannak, akik jobban felmérték a helyzetet és a cél érdekében mindent elkövettek a sikerért. Ma újra felkelt a nap és az élet megy tovább, a csatát…..
Weith Katalin CSALódás 2018.04.10 22:28:43
Ma egy ismerősömmel beszélgettem, akit letaglózott a választás eredménye. Ez már nem meglepő, hiszen a csapból is ez folyik, de mondott még egy érdekes dolgot; a szülei olyan letargiába estek, hogy megfogadták, soha többet nem mennek szavazni. Ez az igazi vesztesége ennek a választásnak. Az elmúlt…..
Weith Katalin Aláírásgyűjtés 2018.02.25 15:52:09
Hóban, fagyban, sárban gyűjtünk... Napi 8-10 óra kemény fizikai és mentális munka, aki nem hiszi, bárhol kipróbálhatja. Az egész országot ellepték az ajánlásgyűjtő képviselőjelöltek, és még további egy hétig van lehetőség az 500 érvényes aláírás összegyűjtésére. Közben a kisebb városok központi…..
Weith Katalin Janus-arc 2018.02.07 20:35:52
Valóban ennyire lelketlen és érzéketlen Lázár János, hogy kijelentésével több százezer magyar állampolgárt alázott meg emberi mivoltában? A mindig jól öltözött, intelligens miniszternél vajon rövidzárlat állt elő, amikor kijelentette, hogy “a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek”, vagy…..
Weith Katalin Esélyegyenlőség 2018.02.07 20:32:37
Legyen változás, de ne alakuljanak új pártok! Akkor mégis hogyan? Egy demokratikus rendszerben bárki indulhat a választáson, aki megfelel az előírásoknak, azután az emberek eldöntik, hogy akarják-e őt és a szervezetét megbízni a képviseletükkel. Igenis van az új, kis pártoknak létjogosultsága,…..
Akár 414 párt is indulhat az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson, de nyilvánvalóan csupán töredékük lesz képes végül mandátumot is szerezni. Habár az állami támogatásokat némileg megszigorították a közelmúltban, a Nemzeti Választási Iroda legutóbbi adatai szerint 58 formáció már…..
Katalin Weith 2018.01.30 21:21:37
Szíves tájékoztatásul, a Kell az Összefogás Párt összefogásban indul a Magunkért Mozgalommal a választáson. A szervezetek weboldala, tevékenysége és programja megtalálható a neten és a Facebookon is:
www.magunkert.com és http://www.kössz.eu oldalakon.
Felelős ember a jelenlegi politikai-társadalmi helyzetben nem képes tétlenül ülni a fotelban és nézni, ami körülötte történik. Személyesen is ismerve több újonnan alakult párt vezetőjét, megerősíthetem, hogy többünket a jobbító, változtatási szándék indított el a pártalapítás felé. Kritikát kap a némán hallgató tömeg és az is, aki éjt nappallá téve dolgozik egy jobb világ érdekében.
Én azért maradok tisztességes, ha kiterítenek, úgyis...
Weith Katalin OViterror 2018.01.06 10:49:11
"Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának." Amikor ezt a hírt olvastam, először alig hittem a szememnek, de gondolom, nem voltam ezzel egyedül. Túlságos vájt…..
Weith Katalin Gyerekszáj 2017.12.31 11:19:33
Teljes a káosz a politikában, amitől még nagyobb a bizonytalanság a szavazók körében. Látjátok azt a jelenetet, amikor apa és anya veszekszik és a három éves kicsi gyerek a szoba közepén, magányosan, riadtan sír, nem érti mi történik azzal a két emberrel, akitől az élete függ, tele van félelemmel és…..
Weith Katalin Boldogság 2017.12.30 12:52:10
Mindenki boldogabb, jobb életre vágyik, amit csak szép és jó gondolatok között lehet megteremteni. Végre egyre többen kezdik ezt felismerni. 1,5 éve azon dolgozunk, hogy megtaláljuk mindazokat, akik békességben, egymást tisztelve, bizalommal szeretnének élni és hiszik, hogy Magyarország egy…..