Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paróczai

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
avagy hová lesznek a vidékfejlesztési források Magyarországon? A minap tettem közzé egy diagramot arról, hogy a jelen kor földesurainak birtokméretei már jócskán meghaladják az egykori történelmi családok földbirtokainak mértékét. Nyilván, sokaknak érthetetlen, hogy az MSZP után immár miért…..
A holokausztért felelőssé tehető háborús bűnösök eddig csak egész konkrét náci oldalakon szerepeltek úgy, mint a kommunista diktatúra áldozatai...
Paróczai 2017.09.15 09:44:53
@camilló:
Mindegyik 'bíróság" politikai alapon, bosszúból ítélkezett.
A Népbíróság nem volt sem erkölcsösebb, sem különb, mint a nyilas, vagy a Kádár féle bíróság. Te itt erkölcsi alapon ítélkezel a bíróságok fölött, minden tényt és objektivitást lesöpörve, mert voltak, akik 'megérdemelték" a halálos ítéletet és voltak akik nem.
Sem erkölcsi érzék, sem tudás, de főleg objektivitás nincs egy morzsányi sem a bejegyzésedben

Jó lenne jogot és történelmet tanulnod a gyűlölködés helyett!
Reflektor Végre! 2017.09.08 11:22:47
Szél Bernadett nem egyszerűen az egyik kispárt miniszterelnök-jelöltje. Nem is a legerősebb kispárt miniszterelnökjelöltje, hanem az ellenzék legalkalmasabb miniszterelnökjelöltje...
Paróczai 2017.09.11 12:06:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Teljesen igazad van. Az atomenergiának jelenleg nincs alternatívája és a Franciák ezt nagyon jól tudják, míg a Németek hülyére zöldültek.
Hajrá Paks, kell a hazai áram!
Újra elmérgesedni látszik a spanyol-katalán ellentét, a katalán parlament döntött, Carles Puigdemont katalán elnök októberben az urnákhoz hívja polgárait, hogy újra szavazzanak a központi kormánytól való elszakadás kérdésében...
Budapest központjában, az egykori TV-székház előtti parkban már dübörög a választási kampány: a fűben kisiskolás gyerekek, a színpadon fúvós zenészek, előttük pedig  a  mikrofonnál Révész Máriusz „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok…..
A magyar kormány elvesztette a kvótapert az Európai Unióval szemben. A vereséggel minden bizonnyal számoltak, sőt nem lenne meglepő az sem, hogy kifejezetten betervezték előre. A Fidesznek úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. A migránsvonat épp lassulóban van, a hisztériakeltés ugyan elérte…..
Egy mondatban: ahogyan senki, aki nem azt gondolja a világról, amit ti, úgy Demeter Márta nem áruló. Nagy erő kell viszont a felismeréshez, hogy tényleg végképp magukra hagytak emberek, akikről azt hitted, együtt harcolsz általad valóban fontosnak tartott ügyekért, még nagyobb, hogy meghozzon az…..
Paróczai 2017.09.06 12:40:38
@sas70:
Ha már a tisztán látás előkerült, talán te húzhatnád ki a fejed a saját seggedből, hogy lásd a világot.
Libsiék lózungokat pufogtatnak és eszi a fene a hatalomért őket, ezen kívül se agyuk, se modoruk. Orbánék ismét nyernek, lehet, hogy nagyon és ezt a kis pöcs bandát senki nem szavazza meg. Bekerül közülük pár bohóc a parlamentben és majd onnan hörögnek ki, mint kutya a ketrecből. Orbán helyrebillentette a szoclibek által elkúrt gazdaságot. Soha többé nem kerül hatalomra az a fajta dilettáns őrjöngő majomhorda, akik liberálisként makognak az utcán harmincan! És ez így tökéletes!
Paróczai 2017.09.06 16:00:36
@sas70: Oké! A két "úriember" modora valóban hagy kívánnivalót maga után, ezt el kell ismerjem. A gazdaságot pedig épp elquróék vágták haza, ha olvasod esetleg a fenti kommentekben.
Szijjártó Péter külügyi ámokfutásának újabb állomása vésse az eszünkbe: dilettánsok vezetik az országot, akikkel nem az a legfőbb gond, hogy érdemtelenül boldogulnak, nem is az, hogy Rezsi Szilárd vagy Kocsis Máté intellektusával vannak felvértezve, hanem az, hogy a mi kontónkra basszák földhöz a…..
Paróczai 2017.08.28 07:39:38
Egy kedves ismerősöm gyűjtögette össze! Ennyit a dilettantizmusról a liberális felforgatóknak!

Az ORBÁN KORMÁNY INTÉZKEDÉSEIBŐL NÉHÁNY (30) PÉLDA,
• 20-25 %-kal csökkent: a gáz, PB-gáz, áram, távhő, víz, csatorna, szemétszállítás díja
• nincs IMF tartozás, 2014 végéig visszafizettünk többezer milliárdot, amit a szocik korábban felvettek
• a kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát átvállalta
• kifizettük az MSZP helyett a MÁV Start-ot, és a tűzoltók elmaradt túlmunka bérét
• felminősítették Magyarországot a nemzetközi elemzők
• kikerültünk a túlzott deficiteljárás alól
• a vörösiszap katasztrófa károsultjai új házakat és berendezést kaptak
• folyamatosan emelik az egészségügyi -, rendvédelmi dolgozók, pedagógusok, szakmunkások bérét
• 23 %-kal emelkedtek a nyugdíjak
• ingyen tankönyv az általános iskolában
• + 2,4 milliárd forint a rászoruló gyermekek egész évben ingyenes étkeztetésére
• 2011-től ismét a gyerek 3 éves koráig jár a GYES, GYED
• a családok otthonteremtését 10+10 millió forinttal támogatják (3 gyermek születése esetén 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás)
• kifizetik a 3 gyerekesek teljes diákhitelét, a 2 gyerekeseknek pedig a hitel felét
• 3 gyereknél 1 milliót kifizetnek a devizahitelből
• 1743 milliárd forint a családtámogatásra szánt összeg 2017-ben
• 5 %-ra csökkentik folyamatosan az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját
• 15 %-ra csökkent az szja
• csökkent a kisvállalkozói, társasági adó, a munkáltatói járulék
• 18 %-ra csökkent az internet adó
• 1500 milliárd vasút fejlesztésre
• 1000 milliárdos nagyságrendű városfejlesztési program került bevezetésre
• 300 milliárd turisztikai fejlesztésre
• ingyenes a nyelvvizsga 35 éves korig
• 2010 óta 23 %-kal nőttek a nyugdíjak
• kórházak 2/3-át felújították, jelenleg is folyik a fejlesztés, felszerelés
• bölcsődék, óvodák, iskolák felújítása
• stratégiai ágazatok, szolgáltatók visszavásárlása (víz, gáz, áram, MOL)
• Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette
• nyugdíj: a kötelező magánnyugdíj pénztárak csődjéért a szoci kormány a felelős: a kötelező magánnyugdíj pénztárakba 8 %-ot az állami nyugdíjpénztárból vont el. Így nem maradt elég a pénz a nyugdíjak kifizetésére, ezért hitelből fedezték a hiányzó kb. 200 milliárdot. Az elvont pénzt kötvényekbe fektették, aminek nagy részét elbukták. Ezért csak néhány pénztár tudott fizetni a tagoknak, amikor kiléptek. Nyugdíjjárulékra egy forinttal sem vontak le többet, tehát nem keletkezhetett többlet; ami „megtakarítás” látható volt, az a hitelből finanszírozott állami kiegészítés volt. Amit nyugdíjjárulékként összesen levontak, az a pénz a nyugdíjba beleszámít, tehát minden nyugdíjas meg fogja kapni.
Paróczai 2017.08.28 15:17:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nincs azzal semmi bajom, ha valakinek eltérő a véleménye és más szempontok alapján ítéli meg a helyzetet, hiszen épp az a jó, hogy nem vagyunk egyformák.
Amit itt felsoroltam, tények. Az ellenérdekű felek érvei a következőkben merülnek ki: birka fideszesek, Orbán lógni fog, mindegyik tolvaj, tönkretették az országot, nincs sajtószabadság, tiltakozni kell az önkény ellen, buktassuk meg az Orbán rezsimet stb.

Ezekkel egyetlen hiba van! Vagy indulat kitörések, vagy értékítéletek, amelyek közül egyik sem vita alap. Azzal, hogy ő gyűlöli Orbánt nem tudok vitába szállni, mert érzelmekkel és bizonyítatlan frázisokkal nincs mit kezdeni.

Ez a vita képtelenek bénaságát és elvakult gyűlöletét mutatja. Lenne mit felemlegetni Orbánéknak is, de egy csöpp ész is kéne hozzá, nem csak mint a kutya, megugatni aki elmegy a kapu előtt. Na kb. ennyi ma az ellenzék!
Reflektor Telefonbetyárkodók 2017.08.21 16:52:06
Bejelentette a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy telefonos kampányt indít a párt a nyugdíjasoknak, mert szerintük Vona Gábor Jobbik elnök megsértette őket egy facebook bejegyzéssel. Én pedig azon gondolkodom, hogy vannak-e még ma Magyarországon olyanok, akik még képesek politikai irányultságuk,…..
Tálos Lőrinc írása Néhány gondolat a Momentum és ezen belül a Nyitás Fesztivál finanszírozásáról szóló vitához. A Momentum nevében először Fekete-Győr András nem tudott válaszolni a hvg.hu-s Tóta W. Árpádnak a Nyitás Fesztivál költségeit firtató kérdésre, aztán Hajnal Miklós szóvivő gabalyodott…..
Reflektor Mi lett veled Momentum? 2017.07.20 14:48:49
Ez egyre gázabb. Mármint amit a Momentum Mozgalom csinál az utóbbi időben. A sündisznólkodást már csinálta egy párt 2009-től, a Lehet Más a Politika. Abba most ne menjünk bele, hogy mire jutott vele, viszont volt  (van) kézzel fogható programja, mondanivalója és koherens világképe. Ezzel szemben a…..
Reflektor TGM ámokfutásához 2017.07.12 12:17:12
  I. Tamás Gáspár Miklós közéleti szerepe valahol végérvényesen kisiklott. Mint a bohócvonat. Legalábbis nagyon nehéz értelmezni azt az ívet amit az elmúlt időszakban a hazai balos ellenzék zászlóshajója - értsd szocialisták - ügyében felrajzolt. Megnéztük pár korábbi írását és hát nagyon…..
Paróczai 2017.07.16 15:57:10
@Pop40: @Kovacs Nocraft Jozsefne:
Bravó! Egymással személyeskedtek, mert TGM gyökér? Na ez aztán a pálya!
Paróczai 2017.07.17 11:21:33
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Valóban, a vitapartnered is személyeskedett és nem fogom visszakeresni, ki kezdte.
Ha valakit a véleménye miatt sértegetnek, mert nem azt gondolja, mint a vitapartnere, na az a bunkóság! Egyébként pedig nem kell a pofonokat tűrni, azokat illik visszaadni!

Ezek után úgy látom, hogy vitapartnered sokkal higgadtabb és visszafogottabb, pedig ismételten sértegeted.
Paróczai 2017.07.17 12:23:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez az állapot, hogy egymást ekézik érdemi vita helyett mindkét oldalnak előnyös.

Ballibek: nincs erő, sem elképzelés, csak a másik letrollozása, hiszen tudják, hogy csak nekik lehet igazuk. Gőg, arrogancia, intolerancia.

Fidesz: Mi vagyunk többen és ezek amúgy is hülyék. Szóba se állunk velük, az ötleteik nem kellenek. Csak az a jó, amit mi találunk ki.

A haszon: egybe tartja a tábort, nem kell érvelni és a sajtóban szabadon lehet hazudozni, hiszen az ellenfelet amúgy sem hallgatjuk meg.

A Fidesz ebben a versenyben jobban áll és a tábor egyben tartásán dolgozik, sikeresen. Az ellenzék olyan impotens, hogy képtelen összefogni, mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti és közben kurvára demokratikusnak hazudja magát, netán húsz fős tüntetéseken bohóckodik!
Bocsánat, de az. Meg aljas. Ha valaki miniszteri pozíciót tölt be majd idiótaságokat mond a kamerákba majd aztán papírzacskót húz a fejére és arról kezd beszélni mint az Erik a vikingben a süllyedő atlantisziak, hogy nem süllyedünk illetve rémhírek keringenek akkor bizony aljas. És miután az…..
Paróczai 2017.07.17 11:26:49
@guvat:
Olvasva a tényeket, hogy a géppark mennyivel bővült 7 év alatt változtatnék az írással kapcsolatos véleményemen. Nem csak, hogy egy stílustalan sz@r az egész, de nyíltan hazug is.
Ha már Orbánékat akarják alázni, mert nekik ettől áll fel, hát tegyék! Az viszont röhejes, hogy ez a tehetségtelen, kókler banda még erre is képtelen!
A Mediánnak ugyanabban a kutatásában, ami szerint Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus (hol is láttunk már hasonlót?), található egy kevésbé ismert, de sokkal érdekesebb eredmény is (lásd fent). Ami arról szól, mi történne, ha a régi politikai elittel…..
Reflektor Lukácsi Katalin, aki van 2017.07.11 07:50:00
Volt egyszer egy olyan rendszer a világnak ezen a tájékán, amely előírta a minden erkölcsi megfontoláson átívelő lojalitást a Vezérhez és az Eszméhez (amelynek tartalma az előbbi aktuális érdekei alapján változott)...
Paróczai 2017.07.13 07:45:36
@MaxVal BircaMan HJCD: Annyival kiegészíteném, hogy a liberális politikától megcsömörlött, hazájukat ettől a borzalomtól féltők, és a Fideszben a kisebbik rosszat látók vannak egy millióan.
  Budapesten és a vidéki városokban is erősödnek a helyi politikai célokért síkra szálló mozgalmak. Egyre több ember érzi, hogy rá is tartozik az, ami a környezetében történik: bele akar szólni a jövőjét közvetlenül befolyásoló kérdésekbe, hogy rendezzen-e Budapest Olimpiát, akarjuk-e a…..
Vajon a Fidesz pénzeli Fodor Gábort és Bokros Lajost? Soros György melletti kiállásuk felveti ezt a kérdést. Ha a dékások lennénk, már süvöltenénk is a megfejtést, hogy igen persze (közben persze mi is pont ugyanígy kiállnánk Soros mellett és az ellentmondás egyáltalán nem zavarna minket). Nekünk…..