Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serény Vélemény

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
Serény Vélemény 2019.05.26 16:21:49
@recon71: Meg a tálibok... (mármint a kedvencük gyakorlatilag egy magasszárú tornacipő-féle.)
Serény Vélemény 2019.05.29 15:41:21
Sziasztok, ehhez mit szóltok?

youtu.be/0ra-_-P4xOs?t=1204

segítsetek értelmezni, hogy mi zajlik :-)

(Húsz perc környékén kezdődik az az akció, ami érdekelne, én úgy látom, hogy a BTR-ekből kipattannak a katonák, - köztük az is, aki egy PKM géppuskát cipel, úgy tűnik nincs külön ember, aki a lőszert viszi.)
Ez veszélyes! A Momentum a soros 2019.05.28 13:56:43
Időnként meghallgatom a Kossuth Rádió kora délutáni "Ütköző" című műsorát. Kedden is így tettem. Hivatalosan egy vitaműsorról van szó, a valóságban általában két, a kormány csecsén ringó "szakértő" versenyt fut, hogy ki tudja hatékonyabban közvetíteni a Fidesz kommunikációs platformjait. Kedden is…..
Serény Vélemény 2019.05.29 07:33:21
@enrikokaruszo: Az igazi gazdasági döntéseket csak az excel tábla utolsó oszlopában szereplő érték befolyásolja...
Ismét hűségesküt tett a nagy vezérnek az egykor ördöginek, gyanúsan SZDSZ-közelinek titulált szekta vezetője.  ..
Serény Vélemény 2019.05.24 12:04:56
@sinus67: Ez egy hősies tett volt! -- Mármint, hogy meghallgattad :-)
Serény Vélemény 2019.05.24 12:26:27
@sinus67: Hogy miért tette szóvá, azt speciel nem tudom, csak azt tudom, hogy csak kb kettő választási lehetősége van:
-- vagy támogat egy erkölcsi kérdésekben konzervatívnak nevezhető, a kereszténységgel kapcsolatban nem ellenséges politikai erőt, -- a járulékos dolgaival együtt,
-- vagy kereszténységgel szemben ellenségesen, kirekesztően viselkedő politikai erőt támogat.
És Németh Sándor úgy látszik úgy döntött, hogy inkább egy szuverenista, nemzetállamokat, a nemzetállami létet felszámolni nem akaró politikai erőt támogat.
Serény Vélemény 2019.05.24 14:12:20
@wolves84lb: ... úgy, hogy aki _nem_ szavazott semmire: se az ellenzékre, se a fideszre, gyakorlatban a fideszt támogatta ezzel a _nem_ szavazásával...
"Az ülőfelület elvesztette tartását, a töltetanyag elvékonyodott. Ez okozza a huzat gyűrődését. A minőségellenőr megvizsgálta az áruházban kiállított darabot, amelyen hasonló elváltozások figyelhetők meg" - igen, oké, de talán egy 2 személyes háztartásban szolgáló kanapénak 1 év használat után nem…..
Avagy amikor a tudósoknak majdnem sikerült kirobbantani a harmadik világháborút, évekkel a Szovjetunió széthullása után...
Serény Vélemény 2018.12.28 14:09:13
Mi a közös a 2003-as paksi balesetben és a 2011-es fukusimai katasztrófában? Az ember, aki (rosszul) tervez, az ember, aki hanyagul (nem) végzi el a munkáját, az ember, aki jóhiszemű(en idióta), és az ember, aki téved. Vagyis az ember, aki mindig, minden körülmények között hibázhat. És hibázik is.…..
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint a 200 éve született Karl Marx nem felelős a nevében később elkövetett bűnök miatt. Ez persze nem így van, de fogadjuk most el Juncker állítását. Ha Marx csak azért felelős, amit személyesen írt és mondott, az eredmény akkor is borzalmas. A…..
Serény Vélemény 2018.05.11 08:48:20
@camilló: "Az állam maga is elnyomó szervezet"

Ez mondjuk teljesen igaz, az állam működésére pont ezért van szükség. Állam nélkül, és az állam kényszerítő eszközei nélkül ugyanis hogyan birkózna meg az ember(iség) a bűnözéssel? Az államnak legalább annyira feladata a bűnözés visszaszorítása és a bűnelkövetők elnyomása, mint a normál, törvénytisztelő polgárai testi épségének, és anyagi javainak védelme.
KötőSzó Milyen anya volt Mária? 2018.05.06 10:03:22
Alázatos, elfogadó, önfeláldozó vagy erős? Mennyi és mennyi féle lehet egy anya! Mária az a nő a Bibliában, aki ennek a szerepnek egész skáláját vonultatja fel, mégis olyan sokszor csak egyszerűen Jézus anyjaként hivatkozunk rá. Anyák napján ki tudna róla hitelesebben beszélni, mint a hús-vér mai…..
Serény Vélemény 2018.05.07 12:09:18
@$pi$: Valóban, bármi amit mondasz, az olyan tömény butaság, hogy teljesen lényegtelen, kb ez az egy dolog, amiben tökéletesen igazad van...

Mondok egy példát: az "lélek" - görögül "pszchüché" szerinted nem létezik, és nincs rá bizonyíték, hogy van, de ha nincs "pszüché", akkor nincsen pszichológia sem, mint tudomány, és pszichológus sincs. :-D

A lélek működése egyébként az érzelem-értelem-akarat az emberben, ez az , amire te azt mondod, hogy nincs...
Egy balesetet hajlamosak vagyunk a véletlenek gonosz összjátékának tekinteni. Ezzel felmentjük a felelősöket, és semmit sem tanulunk az esetből, hiszen a véletlen kifürkészhetetlen. A 2003-as paksi üzemzavar egyáltalán nem volt véletlen. Konkrét emberi hibák sorozata okozta a bajt, ezzel rámutatva…..
Természetesen mi is örülünk annak, ha keresztyén tartalmak jelennek meg a neten, mi magunk is indítottunk blogot a kocsmamisszió mellett. Ugyanakkor, tekintettel az online kommunikáció korlátoltságára is, továbbra is az a legfőbb célunk, hogy személyes találkozásokat hozzunk létre, papokat és…..
Serény Vélemény 2018.05.02 12:21:32
@agarik: "Mi értelme annak hogy elmenjek?"

Mi értelme van annak, hogy ne menj el?
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Serény Vélemény 2018.04.25 10:02:40
@invalid user name: "Siemens - Framatome konzorcium volt"

Igen, a Siemens pl. az a cég, amelyik soha, semmikor, semmilyen országban, egyáltalán és egyébként sem keveredett korrupciós botrányba.... :-D
Serény Vélemény 2018.04.25 10:04:28
@Visceroid: Pénzért. Mi másért? Annyira hülye nem lehet valaki, hogy ingyen csinálja...
Serény Vélemény 2018.04.25 10:12:47
@Womb Raider: Ja, nem most nem soros a Soros? Vagy mégis? :D
  Az elmúlt napokban két érdekes írás is napvilágot látott az oktatással kapcsolatban. Az egyikben Schmidt Mária jobb napokat látott egyetemnek nevezi a Princeton-t, a másikban pedig az Index beszámol az ELTE egy kutatásáról, melyből kiderül, hogy az egyetemi oktatók leginkább a megalázóan alacsony…..
Az ördögűzést sokan, valószínűleg horrorfilmélmények hatására egy szigorúan szabályozott, megfelelő képesítés birtokában, egyházi felhatalmazással végezhető szertartásnak képzelik el. Ha az ördögi behatás legsúlyosabb esetéról, a megszállásról beszélünk, általában valóban ez a helyzet. Ugyanakkor…..
Serény Vélemény 2018.04.06 08:57:17
"Telített, tűzzel keresztelt lélek"
Az inkább Szellemmel betöltött, tűzzel keresztelt/tűzbe merített lesz
(I got spirit filled, baptized by fire)

A második videó egy kicsit bizarr, de Crowderék nagyon ott vannak.

Bár David Crowdertől a kedvencem kb ez:
youtu.be/CQCk71sYxPs

A démonűzés egyébként olyan, mint a vízivás, ha nem iszol vizet, akkor kiszáradsz, ha keveset iszol, akkor észre sem veszed, hogy a közérzeted miért nem jó, mitől fáj a fejed, mitől szédelegsz, satöbbi.

Ha pedig tényleg démonűzést akartok látni, akkor a ti emberetek mondjuk Tasha Cobbs...

youtu.be/6vjlpg9i2Bg
Az információáramlás elromlott. Nemcsak arról van szó, hogy különböző emberek teljesen eltérő következtetésre jutnak ugyanabból a bizonyítékból. Úgy tűnik, különböző intellektuális közösségek többé nem osztják ugyanazokat az alapvető hiedelmeket. Talán többé már senkit nem érdekel az igazság ­…..
Rengeteg komment érkezett az előző posztomra, ezért kötelességemnek érzem, hogy megválaszoljam őket. Sajnos rá kellett döbbenem, az ok, amiért sokan nem tudják mire vélni a választási eredmények körül kialakuló "hisztit", egészen egyszerűen a hozzá nem értésből adódik. Természetesen ezért nem lehet…..
Kezdjünk egy felütéssel: senki, tényleg, egyikünk sem volt olyan talpraesett, elbűvölő faszagyerek 20 éves korában, mint amilyennek egy-két évtizeddel később arra emlékszünk. Nem-a! Nyeglébbek voltunk, tapasztalatlanabbak és igen, talán arrogánsabbak is, mint ami a megengedett határérték. Ilyen az…..
Az erdő fái csendben várják, hogy a tél legyalulja róluk az elhalt ágakat. Aztán tavasszal mégis hangos az erdő, ezt hívja a népnyelv rügyfakadásnak. Állítólag tényleg hallani, ahogy a kis rügyek átpattintják a kemény gallyak legfelső rétegét, és a növekedésnek indulnak. Ilyenkor már nincs megállás.…..
• Nagyon lejtett a pálya Fidesznek, de most reszkethet az ellenzék, a civil szféra, az igazságszolgáltatás, a sajtó maradék független része és a CEU • Le Pen üdvözölte Orbán Viktor győzelmét, Európa azonban attól fél, hogy most fognak csak igazán elmélyülni a viszályok Magyarországgal • Minden…..
A cikk megírásában egy római katolikus és egy református hívő dolgozott együtt. Figyelem! A cikk két hasábban írt részeket is tartalmaz, ami mobil nézetben nem biztos, hogy helyesen jelenik meg. Mi a böjt? Felcsaptuk a TINTA Könyvkiadó Vallási szavak kisszótárát a böjt szónál. A könyv szerint 3…..
Serény Vélemény 2018.04.06 12:01:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Jézus a szenvedéseivel és a halálával váltott meg bennünket. A böjt lényege, célja, hogy egy keveset magunkra vegyünk Krisztus keresztjéből, Krisztus szenvedéseiből, hogy átérezzük az ő szenvedéseit. "

Én inkább csak a "testem zabolázom meg" -- vagy még inkább a testi természetet benne -- böjt által, hogy "alkalmatlanná ne váljak": a böjt ugyanis nem szenvedés, mert miután az ember emésztése leállt, már egyáltalán nem lesz éhes. Ha Jézus Krisztus szenvedésének csak egy nagyon pici töredékét az ember megpróbálná elhordozni, akkor könnyen lehetséges, hogy lelki-fizikai-szellemi szinten olyan károsodás érhetné, ami miatt lehetetlenné válna a normális emberi életvitele.

Mifelénk a "Krisztus keresztje", és annak a hordozása azt jelenti, hogy amikor Isten akarata _keresztezi_ az ember akaratát, akkor nem a saját akaratunkat hajtjuk végre, hanem Isten akaratát.