Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teéjesenmindegy

0 bejegyzést írt és 3698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történetem valószínűleg nem egyedi, viszont fényesen példázza a hazai gépjárművezető-oktatás sajátságos helyzetét. Mint közismert, a gépjárművezető-oktatásban zajló évtizedes korrupciót azzal a remek ötlettel próbálták felszámolni, hogy kiszervezték azt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy…..
teéjesenmindegy 2019.10.16 00:42:00
@koszagondolatok: Háát, te nagyon el vagy tévedve. Szerinted, ahányszor hozzácsapnak egy pótot a teherautóhoz, akkor elkezdenek tartályokat felszerelni? Mégis ki? Meg főleg mi a francnak? Ugye nem vezetsz tehert?
teéjesenmindegy 2019.10.16 10:45:43
@koszagondolatok: Szóval én átmentem okoska, de nagyon úgy látom, hogy te teherautót sem láttál közelről soha.
Tehát mesélj, vagy mutass róla képet, videót, vagy akármit, hogy amikor hozzákapcsolnak a teherautóhoz egy pótot, akkor bárki bárhova is tartályt szerel fel, vagy amikor leveszik a pótot, akkor leszerel róla. (Egy csomó kérdést felvet egyébként úgy a rendszer tömítettségétől a tartály tárolásáig a szerelgetés biztonságáig)
Érdeklődve várom. Ugyanis az én időmben a tartály a pótkocsin volt, és össze kellett dugni a két szálat. (ugye azért kettő, mert 2 körös)
Csak úgy megemlítem, hogy ugye a fékről van szó, ami elég fontos rendszer ahhoz, hogy a CBA telephelyén ne nyúlkáljanak hozzá, azért mert hozzácsapnak egy pótkocsit a teherautóhoz....
teéjesenmindegy 2019.10.16 10:48:14
@koszagondolatok: És egyébként, úgy tűnik, hogy te is csak ábrán láttad a fékrendszert, és ebből vontad le azt, hogy valaki valahova tartályokat szerelget...
Pont ezért van a gyakorlati vizsga, hogy a szobasofőrök kicsit képbe kerüljenek.
Benderik elmélkedik Gréta 2019.10.04 19:53:00
  Vannak a világon látszólag semmibe sem passzoló dugók, melyek alakjuk, anyaguk, méretük miatt látszólag semmilyen üveget, demizsont nem tudnak lezárni.  Ezeket hitünktől függően vagy kivágjuk a retekbe, vagy gondosan visszahelyezzük oda, ahol találtuk -- csendes-mosolygón csodálva az Urat, ki…..
teéjesenmindegy 2019.10.08 10:47:57
@chrisred:

Aham. Ritka szar az érvelésed.
Jeanne Darc odaállt az élre. Példát mutatott. Meg is sebesült. Ezzel tudott hatni a tömegekre.
Ha hátulról pofázik, akkor senki oda sem szart volna rá.

A máglyahalálra ítélték, viszont se a tárgyaláson nem tagadta meg magát, és utolsó szavai már a máglyán is Jézus Jézus voltak.

Szánalmas ez a próbálkozás, amivel történelmi nagyságokhoz hasonlítgatnak jelenlegi macskajancsikat. Röhej.
Nem akarom elvinni politikai térre, de 1848ban, forradalom és 2 éves szabadságharc volt, 56 ban forradalom volt 3 hétig, 2006ban legalább néhány kő repkedett, a 2019es tüntetések pedig leginkább a facebookon mennek. És a résztvevők majd beszarnak az igyekezettől, hogy úgy tűnjenek, mint aki csinál valamit. Zárt ajtóknak rohannak, fetrengenek, mutogatják a karcolásaikat lájvban.
Szent Johanna meghalt a hitéért. Greta nem mond le a teájáról sem.
Petőfi meghalt a szabadságért. Gulyás Márton kapott 100 óra közmunkát.
teéjesenmindegy 2019.10.08 14:15:04
@Benderik:
Hát, a példát nem nagyon látom.
Nők választójoga? Nem nagyon értetted meg a kérdést. Ott és akkor azok a nők valamiért álltak ki, nem valami ellen.
A kérdésem az volt, hogy volt-e valaha olyan, amikor feltüzelték a népet valami ellen, megoldási javaslat nélkül és annak jó vége lett.
Erre az nem válasz, hogy a női jogokÉRT tüntettek. AZ sem példa, hogy mondjuk 48ban a szabadságÉRT tüntettek.
Mondok neked példákat arra, amikor valami ellen mentek a népek, normális javaslat nélkül.
Mondjuk a nagy októberi szocialista forradalom. Vagy a náci párt úgy 35-től. Csak a hőzöngés, hogy így most nem jó, épkézláb javaslat nélkül. Ellenségkeresés.
Mindkettőnek megvolt az eredménye.

Na, ez van, amikor csak berugdossák az ajtókat. Aztán? Hol a megoldás?
Le lehet köpködni mindenkit, aki szívószálat használ, meg műanyagot, vagy autóba ül. Ki is lehet vinni a Lubjanka udvarára és lelőni őket. Csak attól még nincs megoldva semmi.

A tudósok jó részét most is teljesen jogosan nézik hülyének. Összevissza beszélnek, egymásnak ellentmondó dolgokat hoznak ki hetente.
teéjesenmindegy 2019.10.09 08:57:27
@Benderik:
"Gréta pl. ha úgy nézed, a túlfogyasztás ELLEN ostoroz, ha úgy, akkor a klímavédelemÉRT."
Most komolyan ennyire bonyolult az az egy mondat, amit írtam?
"valami ellen, normális megoldási javaslat nélkül."
Greta nem mondta a túlfogyasztást, ugye? Mellesleg nem hiszem, hogy az a vezetők döntése, hogy túlfogyaszt-e a nép. Mit is kéne csinálnia az Ensznek? Betiltani a napi kávét, vagy korlátozni a pólók számát?
Greta nem mondott konkrétan semmit, csak jól leugatott mindenkit. Aztán ennyi.

Példámban a nép az aktuális állapotok ellen gyújtotta fel a népet, a normális megoldási javaslat helyett pedig ott volt, hogy irtsuk ki a burzsujokat és/vagy a zsidókat. Faszán megtalálták a megoldást.

1. A két pozitív hatást nagyon máshogy látom.
Nem a lassabbtól a gyorsabb felé kéne mozdítani a vezetőket, hanem a normális, és átgondolt felé. Ehhez leginkább nem ordítani kell, hanem gondolkodni.
Nagyon egyszerű példa, az égő Amazon, ugye? Bojkottálni kell Brazíliát. Jó, hogy nem háborút akartak indítani egyesek. Aztán mi van? Tavalyelőtt kétszer ennyi tűz volt. Meg 5 éve is. Meg úgy minden évben ég.
2. Ahhoz meg példát kéne mutatni.
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
teéjesenmindegy 2019.10.07 11:36:57
@CSL:
"a CO2 normáknak semmi értelme amíg a kisebb fogyasztás nagyobb távok megtételére ösztönöz."
Ühüm. Hát igen. Ha az autóm 3 litert fogyaszt, akkor pécsi kerülővel látogatom meg a soproni nagymamámat, hiszen keveset fogyaszt, megyek. Így gondolod?
teéjesenmindegy 2019.10.07 11:55:11
@midnight coder: Jaja, hallottam légellenállásról. Meg arról is, hogy van egy szorzószám az elején. És mondom, ha 130nál eszik 7,5et egy szedán, akkor 50 nél nem fog 6 liter alatt enni. Na, ennyi a különbség.
És az megvan, hogy minden autónak a városi fogyasztása a legmagasabb? Mert ott van sebesség növelés és csökkentés gyakran. Nem a légellenállás a nehéz dolog, hanem néhány tonna felgyorsítása és lassítása.

És ugye nem csak Pistike van meg a Balaton, hanem mentőautók is vannak. Meg 1000 km- távolságra lévő városok is. Meg kamionok romlandó árukkal. Meg emberek, akik elérhetetlen távolságokból (70 km) járnak be dolgozni mondjuk.
teéjesenmindegy 2019.10.07 20:46:22
@midnight coder:
"Én ahogy kinézek a villamosról a pesti forgalomba reggelenként és esténként, a kocsik 99%-ában egy ember ül, vagy max. 2."
Ez mire érv?
Egyébként tényleg átgondolhatnád az elképzeléseidet, mert nagyon távol vannak a realitásoktól.
Vasuti szállítás vs kamionok? A keletiből az árut megkérjük, hogy menjen át Budakalászra? Vagy mégis hogy?
Az megvan, hogy egy kamion akár 20 különböző címre is leterítheti az árut? Raklap, oldal nyit, leveszik, és kész. Ezt vonattal hogyan oldanád meg?

Komolyan annyira bírom, amikor valami meglévő technológiáról okoskodik valaki, hogy miért nem azt használják. Van vasúti szállítás jelenleg is. De nem vihetsz vasútvonalat minden egyes céghez, és nem építhetsz lerakóközpontokat minden sarokra.
A legtöbb határátkelő életében elő-előfordul, hogy külföldön az akcentusát hallva megkérdezik, honnan jött. Ilyenkor nem ritka, hogy a beszélgetés Magyarországra terelődik. A mai poszt kérdése az: ti ilyenkor mit mondotok, hogyan mutatjátok be röviden vagy hosszabban Magyarországot? (Írd meg te is a…..
teéjesenmindegy 2019.10.07 10:54:42
@Öreg Harczos: Hát, öreg, teljesen meggyőztél. A világnak az a legnagyobb baja, hogy nem te vezeted.
Az a nép, aki nem olyanra szavazott aki neked tetszik, egyértelműen hülye, szégyellnivaló.
Nagyon nem mindegy, kinek adjuk bérbe lakásunkat. Íme néhány elképesztő sztori botrányos bérlőkről..
teéjesenmindegy 2019.10.05 10:08:41
@Hujber Tünde: Okoska.
Ha elromlik valami, és a tulaj nem cseréli ki, akkor te szépen elköltözöl olyan helyre, ahol minden működik. Nem tetszik a szolgáltatás, tehát mész.
Fordított esetben pedig jogos, hogy kíváncsi, hogy keresel-e annyit, hogy hosszú távon is ki tudd fizetni az ingatlant. Vagy hogy mondjuk nem droglabornak használod. Vagy kurválkodsz benne.
Még egyszer. TE tudsz a tulajnak kárt okozni, akár szándékosan akár véletlen. Tőled utána nagyon nehéz behajtani a pénzt. A tulaj neked nem tud kárt csinálni.
Szeptember 27.-én III. Globális klímasztrájk néven rengetegen gyűltek össze, hogy együtt hívják fel az egész bolygót érintő veszélyes változásokra. Wirth Evelin, Hökkön Emese és Farkas Anna cikke következik.  Fotó: Jávorka Sarolta Ahogy globálisan érzékelhető az éghajlatváltozás, úgy…..
Budapestre érkezett Kako japán császári hercegnő hatnapos hivatalos látogatásra, ami igen különleges és ritka alkalom. A májusban trónra lépett Naruhito császár öccse, Akisino koronaherceg másodszülött gyermeke (tehát a császár unokahúga) pénteken udvariassági látogatást tett a Sándor-palotában,…..
teéjesenmindegy 2019.09.22 11:58:07
@Attilajukkaja: Oszt Áder mikor és mivel is vesztette el a becsületét? Mert nem azt írta alá amit kétezer félrészeg hülye ordibált az Oktogonon?
teéjesenmindegy 2019.09.22 16:03:54
@Attilajukkaja: Mondom én, hogy attila sötét jukkája szerint kétezer részeg idióta a magyar emberek.
Nem környezetvédő? Kijárkál éjszaka illegális szemetet lerakni, vagy mesélj mit tudsz, mivel verte át a világot?
teéjesenmindegy 2019.09.22 22:20:41
@Veszéjben a lyogállamiság !: Nem lehet se DK-s se Momentumos, hiszen azon nem is gondolnak ilyen rasszistákat. Jobbikos se nagyon lehet, hiszen azok már megváltoztak.
Egy rohadt fidessnáczi bértroll ez..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
teéjesenmindegy 2019.09.21 11:22:00
@molnibalage:
"Mi köze van a mai belgáknak 100+ évvel ezelőttihez? Akkor most kapjam elő a kalandozó magyarokat példának, akik végigdúlták a nyugatot...?"
Kalandozó magyarok. Mentek, megütköztek hadseregekkel, elvitték a vagyont.
Kiirtottak milliószámra embereket? Csonkoltak meg, és tettek rabszolgává milliókat?
teéjesenmindegy 2019.09.21 11:53:21
@Visceroid: Szerintem nem nagyon értetted, hogy mit akartam mondani. Leginkább arról szól, hogy ne jöjjön már senki a nagy demokráciával meg okoskodással meg felsőbbrendűséggel, amikor milliók kiirtásával alapozták meg a jólétüket.

"Magyarországon azóta csak az a hadsereg nem ment keresztül, amelyik nem akart, míg a belgák meg a hollandok köszönik szépen jól vannak."
Ezt azért gondold újra. Főleg a holland meg belga részét. Mert itt keresztülmentek, de lőttek is, arrafele meg virágesőben meg szűzlányok énekére vonulgattak a németek is, később az amcsik is.
teéjesenmindegy 2019.09.21 11:56:12
@Etniez: Négerek.
Közelednek az önkormányzati választások, és ismét felbukkant a feledés homályából a 24 órai zárás tavalyi népszavazáson elbukott ötlete. Minden ellenzéki erő – és van belőlük három – azzal kampányol, hogy ha győz, ledobja a Bulinegyedre az atombombát. Tényleg ki fogják nyírni a…..
teéjesenmindegy 2019.09.18 13:42:19
@Syllabux:
"Ha olyan elviselhetetlen lenne itt az élet, és az itt lakók jó ötletnek tartanák a 24 órai zárást, akkor az erről tartott népszavazáson a Bulinegyedben élőknek nem csak az alig 20%-a szavazott volna erre a megoldásra."
Te ostoba farok! Az megvan, hogy az ott élők száz százaléka a zárásra szavazott, de mivel az egész kerület szavazhatott volna, azok pedig basztak elmenni, hiszen az nem az ő bajuk, ezért verheted a faszod ezzel a szar 20% dumával.
teéjesenmindegy 2019.09.18 20:55:06
@Syllabux: Jaja. Nyilván rengeteg ténylegesen ott élő imádja a részeg angolok hordáit.

"Én több embert ismerek, aki a Bulinegyed miatt költözött ide, vagy azért mert itt dolgozik, vagy azért, mert kedveli a helyet."
És mesélj, te ezzel kit akarsz átbaszni? Most komolyan, tényleg ennyire hülyének nézel bárkit? Mert ott dolgozik valaki, az nem vesz lakást - főleg nem ezeken az elszállt árakon. Aki nem bulizni akar az azért nem vesz lakást, mert amíg bulikázni akar addig pénze nincs, amikor meg pénze van, akkor annyira nem pálya a romkocsma.
Szóval te max olyat ismerhetsz aki bérel valami szart. Csak az nem szavazhat. A lakás tulaja pedig nem lakik ott, ő szavazhatna, csak neki pont érdeke a jelen állapot.
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
teéjesenmindegy 2019.09.07 09:22:26
@chrisred: Előbb írtam, hogy egy összetett mondatban mennyi baromságot tudsz belerakni, ez most kettő volt, sikerült duplaannyi hülyeséget írnod. Bravó.
Szerintem ne menjünk bele, mert nagyon rábaszol, és kiderül, hogy ehhez sincs semmi fogalmad, se gyereked nincs, se a nevelési végzettséged, és még úszni nem tudsz. De legalább helyed van, hogy mondhasd a marhaságaidat, az életben már gondolom a kutya nem figyel rád.

Én speciel 2 év 10 hónaposan kezdtem úszni, és tudok még néhány embert, aki szintén 3 évesen kezdett, mert az volt az alsó korhatár. Akkor.
Manapság már van babaúszás, 3 hónapos kortól is.
Aztán nem 1-2 év, hanem 2 hét a tanulás. Most komolyan, te tényleg annyira terhelt szerencsétlen vagy, hogy annyira bonyolult számodra a háromfajta úszás, hogy évekig kéne tanulnod? Normális vagy?

Ja, és hogy okulj, nem attól lesz frusztrált és depressziós egy ember, mert mondjuk gyerekként nem mehetett be a Balatonba. Az egy gyerekkori csalódás, amit szépen feldolgoz. Attól lesz valaki depressziós, amikor gyerekkorában végig azt hallgatja, hogy jajj chrisredkém, hát te olyan okos is vagy meg szép is, aztán 18 évesen jönnek a folyamatos csalódások, és szembesül azzal, hogy se nem okos, se nem szép.
teéjesenmindegy 2019.09.07 11:21:08
@chrisred: Na, most már hirtelen 2 éves lett a gyerek? 10 perce még 4-5 éves korig nem lehetett úszótanfolyamra menni. Bánjunk nagyvonalúan az évekkel.
Tehát képes voltál felnyitni a guglit, és elolvasni az első cikk felét a babaúszásról és máris szakértője vagy ennek a témának is..
Odáig már mondjuk nem jutottál el, hogy a gyerekek fejlődésének kezdeti szakaszában óriási eltérések vannak, tehát simán van olyan, aki másfél évesen is alkalmas, meg olyan is aki 3 évesen.
De indítanak úszótanfolyamokat 2 éves kortól, ami viszont nem vízhezszoktatás mint a csecsemőúszás.
Na, szóval maradjunk annyiban bazmeg, hogy 3 éves kortól gyakorlatilag minden gyerek mehet úszótanfolyamra.

6-7 éves gyerekek úszóversenyekre járnak, 3-4 éves gyerekek motorcrossoznak, ez a szerencsétlen meg pórázon ül a vizibiciklin. Az év anyukája bazmeg.
teéjesenmindegy 2019.09.08 10:05:37
@chrisred: Én pontosan tudom, hogy mit írtam. Lássuk te mit írtál.
"A gyerek 4-5 éves korától járhat úszásoktatásra, és 1-2 évig tart. El is hiszem rólad, hogy 6 éves koráig szerinted a gyereknek ott kell vigyázzban állnia a Balaton partján"

Két sorral lejjebb "Próbáld csak meg a kétéves gyereket úszásoktatásra, azt a választ kapod, az idegrendszeri fejlettsége még nem megfelelő a szükséges mozgáskoordinációhoz."

Érted? Először jössz azzal, hogy 4-5 évesen tanulhat a gyerek, meg 6 évesen állhat a Balaton partján, aztán azzal példálózol, hogy 2 éves még nem fejlett.

Na, figyelj ostoba fasz. 3 éves kortól minden gyerek fejlett ahhoz, hogy úszni tanuljon. Nem évekig tart, hanem néhány alkalom. Az, meg egy barom, aki az 5 éves gyerekét pórázon tartja, ahelyett, hogy már rég megtaníttatta volna úszni.

"csak annyit írtam, hogy mindig az adott gyereket és a szituációt kell a szülőnek mérlegelnie"-
Dehogy írtál ilyet. Közölted, hogy 4-5 év alatt nem lehet úszni, aztán meg, hogy 2 év alatt idegrendszer fejletlen. Mindkét állításod baromság. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 éveket ugrálsz át, ami abban az életkorban hatalmas.

Ami viszont tényleg igaz, hogy úgyse fog meggyőzni egy ilyen kretént semmi, akkor is pórázra fogja tenni a gyerekét, ha 100 könyv és ezer szakember mondja az ellenkezőjét. Erre pedig azt mondtam, meg mondom most is, hogy nem kell az ilyen embernek szaporodnia. Először önmagát meg az önbizalomhiányát kéne kezelnie, aztán csinálnia gyereket.
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
teéjesenmindegy 2019.09.06 00:17:38
@Buchhalter: "Arról szóljon az élete az átlagnak,hogy kuprgat és nagy nehezen fel nevel 2-3 gyereket aztán coki a temető 60 jobb esetben 70 évesen? "
Te nagyon hülye! Nézz rá anyádékra, aztán mondd el nekik, hogy mennyire ostobák voltak, hogy utazgatás helyett téged csináltak.
1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai Winnipeg város lakói. A polgárok döbbenetére órákon belül megjelentek a német megszálló csapatok! "Nácik" bevonulása Winnipegbe. A több száz egyenruhát egy hollywoodi jelmezes cégtől bérelték..
teéjesenmindegy 2019.09.04 16:37:05
@Poroszka ló:
Ezek töketlen kanadaiak voltak, nem pedig pesti srácok.
A Fidesz még mindig azt a lendületet szeretné használni, melyet 2015 nyarán szerzett a menekültellenes kampány beindításakor. Kétségtelen, a migránsozás sokat hozott a konyhára, egy önkormányzati választás esetében azért mégis elég anakronisztikus dolog, hogy ellenzéki győzelem esetére a déli…..
teéjesenmindegy 2019.09.03 01:29:21
@pireza:
Szóval látod, már a neved is elárulja, hogy mennyire ostoba vagy. A pirézek. Mert feltettek egy olyan kérdést, hogy kit fogadjon be az ország, és erre válaszolták, hogy legkevésbé a pirézeket. Ennél a kitalált népnél kevésbé csak a románokat, oroszokat meg arabokat akarták volna befogadni.
Most akkor tedd fel a kérdést, hogy melyiket akarod elkapni legkevésbé, a náthát vagy az okowanodjugki sárgalázat, aztán ha az a válasz, hogy az utóbbit, akkor lehet röhögni, hogy ilyen nem is létezik.
Mi a francért akarna valaki olyat befogadni, akiről sose hallott, azt se tudja, hogy léteznek-e. Ez nem a rasszizmusra vagy idegengyűlöletre jó példa, hanem az irányított felmérések hamisságára, és az eredmények manipulálhatóságára. Mint amikor megkérdezték, hogy hány muszlim él, Magyarországon és mivel a válaszadók 0-10% ot jelöltek, kihozták, hogy statisztikailag félmilliót képzelünk ide, hiszen az az 5%.

Ismét kérdezem, hogy mire válasz az, hogy itt is vannak elmebetegek, erőszaktevők és gyilkosok? Ez hogy kerül bármilyen kontextusba a migráncsokkal. Ha jönnek migráncsok akkor javítanak a statisztikán, vagy növelik a problémát?

Mégis miért jönnének be? Ezt kérdezed? Hát nem az életüket mentik? Nem a háború elől rohannak? Itt nem béke van? Hogyne akarnának idejönni. Vagy azt mered állítani, hogy inkább mennek németbe, hiszen ott könnyebb az élet? Akkor nem is menekülnek?
teéjesenmindegy 2019.09.03 11:14:28
@The Ghost Wolf O1G:
A világ leghülyébb érvelése amit itt előadsz te idióta.
Tudod mit? Ha migráncsnak érzed magad, akkor húzz vissza Elzász-Lotaringiába, aztán ott koptasd az internetet.

Mennyire kell ahhoz fogyatékosnak lenni, hogy ne fogj fel egy olyan egyszerűen megfogalmazott vágyat, hogy nem akarunk ide több arabot, perzsát, négert, meg semmit?
Kezdd el bizonygatni, hogy 1000 éve mindenki bejött ide. Meg a fogyatékos családod 300 éve. Ki a szart érdekel? Hogy jön ez ide. 1000 éve ha nem tetszett valaki, akkor lenyilaztad és kész.

Az a másik, hogy leszarom, hogy kit és hol indít a fidesz. Gondolom magyar állampolgárokat, akik itt születtek, itt nevelkedtek és itt jártak iskolába.
Ez akkor azt jelenti a sötét agyadban, hogy jöjjön mindenféle tanulatlan retek mindenhonnan, papírok nélkül?
teéjesenmindegy 2019.09.03 11:16:03
@ZX:
"Már 1000 helyen írtam, hogy a gdp arányosságot feldughatod a seggedbe, ha jön egy komolyabb válság. A bankod sem érdekli, ha kirúgnyak és a félmillás nettód hirtelen 0 lesz. Attól az adósságod még ugyanúgy ott lesz nominálértéken."

Igen. Ahogy Fletóék csinálták ugye? Pont úgy, ugye? Az rendben volt, hogy csökkenő GDP mellett nőtt az adósság, ugye?
Határátkelő Lángoló Amazonas 2019.09.01 06:30:00
Elég nehéz ma úgy megnézni egy híradót, kinyitni egy híroldalt, hogy ne látnánk képeket a lángoló brazíliai esőerdőkről. Megoldás van, hogy lesz-e, az már egy sokkal érdekesebb kérdés...
teéjesenmindegy 2019.09.01 18:21:45
@Gamma Leonis:
"Nem érzékcsalódás, hogy forró a nyár. Gyakorlatilag heteken át 30 Celsius fok felett dönget a kánikula."
ühüm, ühüm.
Oszt mi van akkor, ha ez a normális? Mi van akkor, ha a Grönland normális állapota, hogy zöld, és nem az, hogy jég borítja?
Mi van akkor, ha ritka dolog a fehér karácsony errefele?

Már úgy értve, hogy bolygó szinten. A hőmérsékletet mérik pár száz éve. Előtte max. leírák, hogy nagyon hideg volt, vagy nagyon meleg volt. Az előtt meg nem írtak semmit. És most beszélünk 5000 évről. Az előtte volt millió évekről meg semmit.
teéjesenmindegy 2019.09.01 18:22:03
@Brix: "a durván környezetromboló országok változtassanak politikájukon! "
Így van. Mondjuk ne lehessen ide Magyarországra Kínából kütyüket hozni. Meg ruhát. Tiltsuk ki a banánt, narancsot meg agavét. Francba a kávéval csokival. Le a fapadosokkal, meg úgy általában a turizmussal. Ugyanis ezek sokkal környezetrombolóbbak, mint az, hogy Brazíliában ég némi erdő.

"A populisták azèrt veszèlyesek, mert hamis illúziókat táplálnak az emberekben, politikájuk árát közösen fizetjük meg! "
Ez így van. És az egész hozzászólásod maga a tömény megtestesült populizmus. A brazil ne hagyja égni az erdőt, az orosz oltsa el a tajgát valahogy, de nekünk azért legyen olcsó wizzair jegy.
teéjesenmindegy 2019.09.01 21:55:45
@fhdgy:
"Most már csak egy bajom van: ha ennyire hülyék vagyunk ( nem tudunk ez ügyben semmit ), akkor mit okoskodunk?"
Abban, hogy figyeljünk oda, mert egy bolygó van, semmi rossz nincs. Tök jó, hogy az emberek sokkal környezettudatosabbak, mint 10-20-100 éve.
Azzal sincs gond, hogy veszélyekre felhívják a figyelmet, még akkor sem, ha túlértékelik a veszélyt.

A médiával van gond, ami abból él, hogy riogat, meg politikusokkal, akik ebből akarnak profitálni.
Ég a föld tüdeje, lángokban áll Brazília, és európányi terület ég Szibériában. Sokkoló képek és tanácsadó posztok minden létező médiában. Gondoltam, én is írok róla, és megírok pár hasznos kiegészítő infót is mellé. Aztán utánanéztem a számoknak, és teljesen elképedtem. Most akkor mi is ez az…..
Veres Sándor szomorú története nyilvánvalóan nem volt egyedi a századforduló színházi életében. A közönség szezononként tucatnyi új nevet tanult meg – és feledett el hasonlóan gyorsan. A művésznek pedig a tapsot már akkoris legalább olyan nehéz volt feldolgozni, mint az azt követő csendet. Veresnek…..
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
teéjesenmindegy 2019.08.26 10:01:39
@chrisred: "Inkább arról, hogy mindenkinek egyenlő jogai vannak."
Na, ezt gondold újra. Amikor a svéd (vagy valami másik észki genderterhelt) picsa kifejezetten olyan széket tervez, hogy a pasik ne tudjanak terpeszben ülni, mert az irritáló és kirekesztő, és fenyegető, akkor már szó sincs jogokról.
Történt pár hete, hogy A$AP Rocky híres rappert letartóztatták Svédországban, mert két társával együtt jól megvertek egy embert, aki állítólag követte őket. Van ilyen, más celeb is pipult már be, ha valaki zaklatta. Szóval A$AP Rockyt lecsukták, ami baromira nem tetszett nagy haverjának, Kanye…..
Az Egyesült Államok egyik legbiztosabb és legkeményebb börtönének írja le a CBS dokumentumfilmje azt a fegyintézetet, ahol a leghírhedtebb mexikói drogbáró tölti napjait valószínűleg élete végéig. Joaquin „El Chapo” Guzmánt július 17-én ítélték életfogytiglanra plusz 30 év börtönre. Az Egyesült…..
teéjesenmindegy 2019.07.29 23:00:17
@cavalry:
"A börtönnek visszatartó ereje nincs, mert a bűnöző mindig azt hiszi hogy nem bukik le."
Már bocs, ez egy baromság. Néhány egészen hülye drogostól eltekintve pontosan tudják, hogy miért mit kaphatnak. És tartják magukat ehhez. Pl. ha a nálad sokkal fiatalabb, erősebb, jobb kondiban lévő zsebtolvaj kezét elkapod a zsebedben, akkor elfut nem pedig leüt és úgy viszi a pénztárcát. Pont azért, mert az egyik zsebtolvajlás (ejnyebejnye) a másik viszont rablás, kapásból 8 év.
teéjesenmindegy 2019.07.29 23:08:59
@A Mester_: A franc tudja... Eltölt így 2-3 évet, aztán a kihallgatáson rögtön eszébe jut, hogy hol is vette a repjegyet, meg kikkel is beszélt a wtc lerombolása előtti hónapokban..
Egyénként meg senki nem akarja, hogy nekik jó legyen.
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
teéjesenmindegy 2019.07.24 10:22:14
@chrisred: A vízszerelő szükséges? Az autószerelő? A festő? Bármi ami szolgáltatás?
Annyira okos ez a hozzászólás. AKárhol több a fizetés, de ha költeni kell, akkor azok nem annyira szükségesek. Bravó.

Egyébként bazmeg, alulmúlod magad. Ami szükséges, az a kenyér, a víz, meg egy ágy estére aztán el lehet lenni.
teéjesenmindegy 2019.07.24 10:47:40
@chrisred: "A vízvezetékszerelő természetesen igen, a szakterülete háztartási alapszolgáltatás biztositása. Viszont egy magántulajdonú autó fenntartása magától értetődően többletköltségekkel jár, aki ilyesmibe ruház be, annak számolnia kell vele."

Te be vagy baszva már délelőtt? Egyáltalán érted, hogy mégis mihez szólsz hozzá egyre nagyobb baromságokat?
Az alaptéma az volt, hogy nem azt köll nézegetni, hogy X országban mennyi a kereset, hanem vásárlóerő paritáson illik ezt hasonlítgatni, hiszen baszhatod a nagy fizetésedet, ha mindenért többet fizetsz. Ergo ugyanolyan szinten élsz.
Erre jössz azzal, hogy a fodrász nem muszáj. Bravó. Akkor menj oda a tanárokhoz, aztán mondd meg nekik, hogy tanítsanak torzonborzon, jó lesz úgy.
Aztán jössz azzal, hogy a vízvezetékszerelő mit csinál, de a magántulajdonú autó fenntartása költségekkel jár. Hát, elárulom neked, hogy minden, ismétlem minden magántulajdonú tárgy fenntartása költségekkel jár, sőt, előbb utóbb cserélni is kell őket, kivéve, ha bazaltkockákat gyűjtesz.
teéjesenmindegy 2019.07.24 11:03:14
@moszkvicssluszkulcs: @Midnight Run:
"Ha magasabb fizetést adsz, magasabb szintű emberek mennek el tanárnak. Lesz köztük verseny a pozícióért, lehet köztük válogatni."
Nem. Akkor bárki elmenne tanárnak, csak azért mert nagy a fizetés. Mondom, ha havi 5 millát kap holnaptól egy tanár, akkor én is elmegyek. Ja, hogy utálom a gyereket, abszolút semmi érzékem nincs hozzájuk, tanítani nem tudok? Az nem számít, sok a fizu, jelentkezek. Jelenleg is túljelentkezés van a tanárképzőbe, most miért nincs válogatás?

"szerintem alapvetően hibás. Ha valaki megcsinálja a munkát 100-ért, miért fizessek 120-t? Azért, mert jobb minőséget kapsz. Motiválni pénzzel lehet leginkább. Érdemes megfizetni a jó munkát, mert ezzel motiválod az embereket a jobb teljesítményre"
Óriási tévedés, már bocs. Marhaság. X kőműves nem azért rakja ferdén a falat, mert a duplájáért jól tenné. Nem. Azért rakja úgy ahogy, mert ennyire tudja.
Hát ki ne találd, hogy ha kétszer akkora fizut kap a tanár, akkor majd jobban elmondja a Toldit. Miért?
Ha több pénzt kap, akkor képes lesz a pitagorasz tételt érthetően elmagyarázni a 45 percben? Vagy akkor 30 alatt ledarálja?
Szarul, pontatlanul, trehányan, beleszarósan csinálni valamit pont ugyanannyi ideig tart, mint jól. Egy jó szakember ingyen is pont ugyanolyan jól csinál meg dolgokat, mint rengeteg pénzért. Nincs olyan, hogy dupla összegére rendesen meghúzom a derékszöget, kevés pénzért meg jó az 80 foknak.
A rossz pedig pont ugyanolyan szemetül csinál mindent akármennyit fizetsz neki.
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Az Andrássy út nem véletlenül kapta meg az UNESCO világörökségi védelmét. Kevés olyan gyönyörű út van Európában, mint a Deákot a Hősök terével összekötő sugárutunk a csodálatos palotáival. Az egyetlen probléma csak az, hogy a budapesti és a terézvárosi vezetést sem zavarja, ha egyik legszebb utunkat…..
teéjesenmindegy 2019.07.21 17:52:24
@lutria: aham. marha jól fog kinézni az andrássy, ha mindenhol méter magas rácsokat tesznek. Tényleg, jártál arra valaha? Esetleg nézd már meg a feltett képeket, aztán képzelj oda kuka magasságú rácsot.
teéjesenmindegy 2019.07.21 17:54:43
@Sir Galahad: Ugyanazt az indexcímlapot látjátok mindketten?
teéjesenmindegy 2019.07.21 21:16:47
@humorpalanta: " Öööö, esetleg kertben tartani a kutyát, nem lakásban?"
Ez a világ baromsága. Te szerencsétlen, szerinted annyi a kutyatartás, hogy a kertben tartod, aztán kész? Mert ott az jól elvan? Mert ő elrohangál magában szerinted?
Kimozgatás nem kell? Szocializáció más kutyákkal nem kell? Szaglászás, új információk gyűjtése nem kell? A gazdával töltött idő nem kell?
Egyik olvasónk küldte be ezeket a kissé meghökkentő fotókat, amin egy műpénisz látható egy Terézvárosban parkoló kocsi alatt. A kép a Székely Bertalan utcában készült. Napokig pihent a dildó a földön zavartalanul.  Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy nincs szemetesebb kerület a belvárosban, mint a…..
teéjesenmindegy 2019.07.20 00:15:39
@birka menet: Mi van liberált faszfej? Találjátok ki gyorsan, hogy felcsútról viszik a hatba a ganajt. Vagy Orbán saját maga szórt műfaszokat az utcára
És hogy a jó kurva anyádba jöt ide a fidesz?
teéjesenmindegy 2019.07.21 00:41:06
@Igazamvanvagyigazamvan?: Szerinted kik csinálják a mocskot a hatkerben?
Már bocs, az önkormányzatnak az a dolga, hogy a lakók után takarítson?
teéjesenmindegy 2019.07.21 00:44:35
@birka menet:
"Tündérmese ország médiájából tájékozódva"
Tehát te azt olvasod. Bravó. Én nem, nem tudom mit írnak.

"én azt hittem hogy orbanisztán-illibanisztánban minden ragyog és fényes mert a migrik támadása leverve,"
Igen. Nyilván néhány pedáns nyugat-afrikai, meg néhány tényleg kínosan rendmániás szír sokat lendítene a hatodik kerület állapotán.