Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puskás Bettina

47 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg illusztrációt, képet, mémet láthattunk az elmúlt néhány hétben, néhány hónapban a koronavírussal vagy éppen az amiatt kialakult összefogással kapcsolatban. Egy nagyszerű grafikus, illusztrátor, Alireza Pakdel is elcsípte azokat a momentumokat, amik bemutatják, mennyit is tesznek értünk az…..
Akik ismernek, azok tudják, hogy nem olyan régóta hódolok csak az olvasás, mint szórakozás, oltárán. Szorgalmas kisdiák lévén úgy 10 éven keresztül minden kötelező olvasmányt elolvastam, némelyik egészen tetszett is, de egyik sem annyira, hogy megszeressem az olvasást és a kötelezőkön kívül másik…..
Julianne Donaldson Edenbrooke című regénye eddig a kedvenc könyvem, ha romantikus könyvről van szó. Nagyon sokáig azt hittem, nem szeretem az ilyen típusú könyveket. Egészen addig, ameddig rá nem találtam a Downton Abbey című sorozatra, ami megszerettette velem a kort, a vidéket, az embereket, ennek…..
Vannak, akik hetekkel, hónapokkal előre megtervezik a hosszú hétvégéket is, de olyanok is akadnak, akik csak az utolsó pillanatban eszmélnek fel, hogy hoppá, valahova menni kellene! Most azoknak hoztam egy kis segítséget, akik az utóbbi csoportba tartoznak és egy kis ihletre, inspirációra vágynak,…..
Betti szerint Nem boci! 2019.08.11 10:00:00
Lassan kezdhetitek megszokni, hogy ha vasárnap, akkor könyvajánló. Eddig csak külföldi írók műveit hoztam, most azonban itt az idő egy magyar író, jó kis magyaros írásához! Hartay Csaba: Nem boci! című műve hiánypótló. Hiánypótló a tartalma, a stílusa, a megfogalmazása miatt és talán a közönsége…..
Kitaláltam egy pink pad mozgalmat, ami arról szólna, hogy mennyire fontos eljárni a szűrésekre és igenis menő az, hogy foglalkozunk saját magunkkal. Én is a szűréseknek köszönhetem az életemet, így gondoltam megpróbálok segíteni másoknak is. Az ötletem az, hogy a kislányunk emlékére ültetett…..
Sokunkkal előfordulhat, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk nemet mondani egy feladatra, egy kérésre. Habár segíteni szeretnénk, nyilván megbántani sem szeretnénk az illetőt. Én személy szerint sokat küzdöttem azzal, hogy nemet tudjak mondani. Mindig szívesen segítettem és azt éreztem, ha egy…..
Kate Quinn Alice hálózata című könyve valós események alapján íródott és az I. világháborús eseményeket dolgozza fel, azon belül is a kémnő-hálózatok alakulását, létrejöttét, működését. Egy nagyszerű könyv, amely hitelesen mutatja be a múltat, mégis sikerül magával ragadnia...
Én tipikusan az a fajta ember voltam nagyon sokáig, aki figyelmen kívül hagyta a teste figyelmeztető jeleit és mentem, csináltam, hajtottam, míg végül 2 hétre lebetegedtem, amiből alig tudtam kijönni. Ennek az volt az oka, hogy nem vettem észre, mit üzen a testem és az, hogy túl sok dolgot csináltam…..
Puskás Bettina 2019.08.02 14:00:57
@Comte de Gippaud: Ritka egy lusta ember vagyok, de eljön nálam is az a pont, amikor tényleg jó elmenni "futni" (végigszenvedni 1,5-2 km-t) vagy elmenni egy TRX-re heti egyszer, hogy átmozgasson és tényleg segít. (Sajnos csak az utóbbi 0,5 évben jöttem rá, hogy kell nekem az a mozgás.)
Puskás Bettina 2019.08.02 23:06:02
@tatárfejű kutya: én először kezdtem a csak fekszem, olvasok, sorozatot nézek, kikapcsolok típusú pihenéssel, és mostanában érzem, hogy szükségem van néha a mozgásra is. :) Szóval nagyon változik. :) Ki kell próbálni így is, úgy is, aztán amelyik bevált, úgy csinálni, amíg fel nem merül az igény némi változtatásra. :)
Puskás Bettina 2019.08.02 23:07:09
@Balambér Kovács: nem is olvastam még ezt Örkénytől, de határozottan ide passzol! És még egy kis segítséget is kaptam, kitől kellene olvasnom. :D
Aki egy kicsit is ismer, tudja, jöhet minden, ami kutyás. Így vagyok ezzel a könyvek vonatkozásában is. Habár olyan könyvet még nem olvastam (eddig), aminek kifejezetten kutya a főszereplője, rengetegben voltak már benne és a legtöbbször a kedvenc kis mellékszereplőimmé váltak. Most viszont, teljes…..
Aki szeret olvasni, nagy eséllyel hallott már a 12 hónap 12 könyv kihívásról, amit Szabados Ágnes indított el 2017-ben. Igazából neki köszönhetem, hogy tényleg beleszerettem az olvasásba. De lássuk csak, miről van szó, miért írom, hogy neki köszönhetem a szenvedélyt és egyáltalán mi is ez az egész?!..
Puskás Bettina 2019.07.26 15:40:39
@MAXVAL bircaman közíró: Én személy szerint nagyon vizuális típus vagyok, de akinek bejön a hangoskönyv, mint formátum, tényleg rengeteg művet ismerhet meg. Nem egy olyan ismerősöm van, aki sofőr és így gyűri le a műveket. :)
Puskás Bettina 2019.07.26 17:24:38
@Nylul: Én ennyire tudom, ki milyen idős, elfogadom a véleményét, reagáltam is rá. :) Nyilván mindenkinek meg van a maga véleménye, amennyiben ezek ütköztetése kulturált keretek között zajlik, addig nem zavar, ha kommentelnek. :)
Puskás Bettina 2019.07.26 19:10:00
@roli101: egyetértek veled! Nekem is ezt jelenti a vastag könyv. Ha jó az író. Engem William R. Forstchen Egy másodperccel később című műve vett le a lábamról. Ez is egy sorozat első kötete, ami egy EMP támadást dolgoz fel.
A szinkron szakma utánpótlása mindig aktuális kérdés, korábbi cikkeinkben írtunk már a Talent Studiorol, amely Budapest legnevesebb iskolája ezen a téren. Meséltek nekünk az ott folyó munkáról az ottani diákok és azok a színészek is, akik őket tanítják a szinkronizálás rejtelmeire. Nagyon…..
Ruta Sepetys Tengerbe veszett könnyek című műve egy II. világháborús történetet dolgoz fel, de nem úgy, ahogy a legtöbb hasonló témájú könyv. Olvasása közben nem hadműveleteket láthatunk magunk előtt vagy éppen csatajeleneteket. Teljesen másik szemszögből, a menekülők szemszögéből ismerhetjük meg a…..
Hatalmas film és sorozatfüggő vagyok. Filmekben és sorozatokban sem nagyon válogatok, annyi a kikötés, hogy ne legyen horror, mert akkor még pisilni sem merek kimenni. :D Ezt a listát még magamnak kezdtem el gyűjteni pár éve, hogy mik azok a filmek, amiket feltétlen meg szeretnék…..
Az alvás, a nyugodt alvás mindenki számára egy fontos kérdés, mindenki szeretné, hogy a legkipihentebben keljen fel reggel és nyugodtan, energikusan induljon a napja. Ezzel én is így vagyok, így mostanában elég sok tippet, trükköt, tudományosan alátámasztott dolgokat próbáltam ki. De lássuk, mik…..
Betti szerint Hormonmentes 2019.02.23 10:00:00
Nagyjából pár hónapja akadtam rá Cserháti-Herold Janka YouTube csatornájára, a Hormonmentesre. Ha nem hallottál még róla, hagyd abba a bejegyzésem olvasását és menj, nézd meg! Komolyan! Én 23 évesen meg voltam arról győződve, hogy mindent tudok a szervezetemről, arról, hogy milyen folyamatok…..
Betti szerint 30 motiváló idézet 2019.02.19 10:00:00
Régen fanatikusan imádtam az idézeteket, még egy külön füzetben gyűjtöttem is őket, mert szerettem fellapozni, ha olyan kedvem volt. Most összeszedtem 30 olyan idézetet,ami egy kis motivációt, egy kis erős adhat a hétköznapokra, vagy egy nagyobb projekt véghezviteléhez. Van itt…..
Minden nap történnek csodák, vagy éppen csodálatos dolgok, örömteli pillanatok. Ezeket meg kell tudnunk élni és meg kell tanulnunk a legrosszabb nap is megtalálni a legjobbat a napban. Most összeszedtem nektek 25 olyan dolgot egy átlagos napban, aminek igenis lehet örülni!..
Az eredeti receptet talán pinteresten találta az egyik ismerősünk, de annyira bevált és imádjuk, hogy elég sűrűn készül itthon is! Csirkehúsos, sajtkrémes, fokhagymás finomság, amit akár vacsorára elkészíthetünk, akár a barátainknak, ha vendégségbe jönnek!..
A mai napra megint egy recepttel készültem, a kedvenc receptemmel, amit akár hetente képes vagyok megcsinálni, annyira szeretem. De mi is ez? Nagyon szerettem a kínai kaját, de egyszer-kétszer elég rossz tapasztalataim voltak vele sajnos, mert nem volt rendesen átsülve a husi. Ekkor döntöttem el,…..
Ez a sütemény baromi gyorsan elkészíthető, nem igényel különleges sütési tudást. A túrós-kakaós lepény tökéletes vendégváró lehet, de a vasárnapi desszert helyét is megállja!..
Betti szerint Napi menü. 2018.09.26 18:03:58
puskas.bettina készítette ezt a képet...
Az amerikai iskola számtalan film és könyv helyszíne – csakhogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy „amerikai iskola”? Ezt a kérdést tette fel az Egyesült Államokban élő Viktor, aki lánya példáján meg is válaszolta. Nagyszerű, egyszerre informatív és nagyon érdekes poszt…..
A blogírás napjainkban egyre elterjedtebb és közkedveltebb tevékenység, legyen szó egyszerű élmény és tudás megosztásról vagy céges érdekeltségű blog platformokról.  Mind önmagunk kifejezésére, mind a tudásunk megosztására kiváló megoldás, amellyel még pénzt is kereshetünk, ha elég nagy az oldalunk…..