Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Külsős

0 bejegyzést írt és 1179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Külsős 2021.04.11 18:46:26
@Echinocystis: Nincs. Azt a mezei fidesz szavazók kapták, akik öntudatosan azt kérték. Meg a mezei állampolgárok, akik ugyan nem kérték, de azt kapták.
Külsős 2021.04.23 19:02:44
@aritus:
Sehogy sem tudom ezt megemészteni. A magyarországi lakosoknak nyomják a kínait, nekik az is jó lesz. Mire kiszórják a készletet, nagyjából elfogynak a regisztráltak. A világ minden tájáról érkezőknek meg ott lesz a folyamatosan érkező Pfizer.
Ennyit ér neki az ország lakossága.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Külsős 2021.04.08 08:01:37
@Bolygó Hollandi:
Én értem és készséggel el is fogadom, amit írsz, hogy az oroszok másként éreznek, gondolkodnak a területszerzésről.
Azt viszont nem értem, hogy ez miért releváns abból a szempontból, hogy mások mit gondolnak erről. Adott esetben egy tömeggyilkos motivációit is meg lehet érteni (nehéz gyerekkora volt, abuzálta az apja és így tovább), de ez jottányit sem változtat a tettének megítélésén.
Külsős 2021.04.08 10:08:12
@Bolygó Hollandi:
A vita konkrét témájától függetlenül csak általánosan válaszolok: kooperálni csak akkor lehetséges, ha _mindkét_ félben megvan az erre való hajlandóság. Fokozottan nehéz az ilyesmi, ha mindkét oldalon a saját meggyőződés szerint megkérdőjelezhetetlen alapértékek állnak szemben. Itt és most: kategorikus imperativusz-e egy ország szuverenitásának tiszteletben tartása.
Külsős 2021.04.16 15:04:35
@netukki:
Éljen és virágozzék a megbonthatatlan magyar-szovjet (ööö...izé...áthúzva) magyar-kínai barátság!
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
Külsős 2021.04.16 10:03:24
@kemény keleti kommentelő:
A nyitáshoz: mai rádiószózatában az a mocsok szemét elmondta, hogy az 1117 lélegeztetőgépen lévő közül ketten 14 éven aluliak... 27 kovidos gyerek van kórházban. Ezt azzal összefüggésben, hogy kinyitja az iskolákat. Most mondjátok meg, de tényleg, mit érdemelne? Nekem erre már nincsenek szavaim.

@Vakmacska: :((((
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Külsős 2021.04.08 10:45:03
@perspectus:
Szóval a nemzeti, polgári, konzervatív értékrend a ribancozást és niggerezést jelenti. Remek :(
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Külsős 2021.03.28 20:59:59
@Kettes:
Mondd, hogy az nem lehet, hogy Merkely nem tudja pontosan, hogy működik a nyájimmunitás :(
Külsős 2021.03.28 21:31:56
@white999: :(((
Külsős 2021.03.31 09:58:22
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:
Meg László Imrét sem és még néhányakat. De nem, a fidesz nem csinál politikai kérdést a járványból, csak a halálpárti baloldal.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Külsős 2021.03.16 08:56:11
@aronsatie: @mafi mushkila:
Az igazi kérdés az, hogy merhetjük-e feltételezni, hogy szándékosan késlekedett és hagyta elszabadulni a járványt? Hogy meglegyen a díszlet a keleti vakcináihoz?
Külsős 2021.03.16 12:37:20
@aronsatie:
Ez valamivel jobb, bár nem sokkal. Így is úgy is, leszarja, hogy néhány ezerrel több ember meghal. Vagy talán nem hitte el, hogy ennyire súlyosak lehetnek a következmények. Nekem kezdettől volt olyan érzésem, hogy valójában nem veszi komolyan a járványt.
Ha meg elhitte, akkor meg akár kármentésnek is gondolhatta a keleti vakcinákkal villogást. Mármint kármentésnek a hatalommegtartás szempontjából. Rettenetes, hogy ilyesmi egyáltalán megfordulhat az ember fejében, abba is hagyom a rugózást ezen.
Külsős 2021.03.29 19:14:34
@rdos:
Egy éve is nagyjából erről volt szó, mi újdonság van ebben? Nem értem. Még mindig tudjuk, hogy nem tudjuk, bravo. Miért kell ehhez jelentés?
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Külsős 2021.03.26 13:50:55
@ámbátor:
Szintén 2 :). Kis jóakarattal.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
Külsős 2021.03.12 09:48:34
@Strawdog: Ó, dehogynem lehet :)))
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Külsős 2021.03.10 08:33:46
@white999:
Szerintem is elszámolta magát. Kezdettől az a benyomásom, hogy nem vette komolyan a járványt, akármit is beszélt. Most először szembesült egy valódi problémával és sem ő, sem a végletekig centralizált, kontraszelektált rendszere nem alkalmas valódi kormányzásra. Addig könnyű volt legénykedni, amíg futott a szekér, most azonban kevés a kommunikációs bűvészkedés.
Ennek ellenére azt nem tudhatjuk, hogy elvakult hívei meddig tartanak ki, hétköznapi tapasztalatom sajnos azt mutatja, hogy még akkor sem nyílik ki a szemük, amikor a szar már az orrukig ér. Mer' ugye Gyurcsány, meg a kommunisták. Könnyen lehet, hogy ez még a választásokig elég lesz.
Külsős 2021.03.12 06:09:34
@Miki Telepi:
Rohadjanak meg. A mindent behálózó, szokásos ügymenet. Aztán csodálkozunk, hogy ott tartunk ahol.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Külsős 2021.02.23 07:37:50
@mafi mushkila:
10-12 éves koromban nagyon szerettem Jókait, végigolvastam a másfél méternyi könyvét, amit apám könyvespolcán találtam. Simán átugrottam az esetleg nem ismert szavakat, viszont nagyon megkapott a mese, a romantikus korrajz, az idealizmus, hazaszeretet, ilyesmik. Még ma is azt gondolom, hogy Jókai a fogékony kiskamaszkorban lehet érdekes, felnőttként már bonyolultabb, komplexebb leírásokra van igényünk a világról.
Külsős 2021.03.08 19:19:44
@Muad\\\'Dib:
Bocs a kéretlen tanácsért, esetleg kérdezd meg az orvosod, mit gondol, nem lenne-e jó Aspirin Protect-et is szedni. Csak elővigyázatosságból, vérhígító. Merkely is szedett. Jobbulást.
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
.  ..
Külsős 2021.03.03 18:14:25
@Indriq:
Én is ezen röhögök, meg dühöngök. Pandémia alatt frakciószabályzattal foglalkozni felháborító, de az intézményrendszer leépítésének, szűkítésének sunyin ki nem mondott hátsó szándékával a teljesítőképességük határán dolgozó, kizsigerelt egészségügyi dolgozókat szívatni, na, az rendjén van.
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
Külsős 2021.02.28 07:15:18
@Aegopolis2: fulladjon meg :)
Külsős 2021.03.01 13:26:04
@velőtanya:
Jópofa. Most, hogy idetetted, elolvastam a linkjeidet és ha már emlékeket idézgetünk, van benne egy részlet, ami kristálytisztán megmaradt a fejemben és sokszor eszembe jutott az eltelt évtizedek alatt. (Említettem már, hogy én is nagyon korán, önként és dalolva olvastam sok Jókait, akkor szerettem, bár nyilván más ragadott meg benne, mintha felnőttként olvastam volna.)
Az ominózus részlet az, ahogy Edit egy edényben megfőzi a háromfogásos ebédet (elő-előfordult velem is életem során, hogy szükség volt hasonló találékonyságra :)).
Most, így utólag belegondolva, nekem kislányként nem a nők alárendelt szerepéről szóltak ezek a történetek (hiszen tudtam, hogy ez mese, rég volt), hanem az erős nők voltak fontos példák. Baradlayné, az Aranyember Tímeája, ahogy az üzletet viszi, Edit, ahogy szorult helyzetben feltalálja magát, stb.
Lehetséges persze, hogy a velünk született karakterünktől is függ, hogy egy-egy történetből mit veszünk észre, mit tartunk ösztönösen is fontosnak.
Külsős 2021.03.01 16:46:19
@kemény keleti kommentelő:
Szerintem totálisan félreértettél, nekifutok még egyszer. Én egyáltalán nem beszéltem erőszakba torkolló erőről, alávetett, engedelmes nőkről. Ellenkezőleg, azt mondtam, hogy azok a nőalakok tetszettek, akik az őket gyámolító férfiak nélkül is meg tudtak oldani feladatokat, mertek képviselni eszméket.
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
Külsős 2021.02.26 10:01:47
@Lajszlo:
Számomra itt hangulatfestő elem a név előtt a névelő. Nincs időm most ellenőrizni, inkább csak benyomás, hogy szarkasztikusan ábrázolt figurák neve előtt Jókai, de még inkább Mikszáth alkalmazott időnként névelőt.
Ha tévedek, valaki úgyis kiigazít :)
Külsős 2021.02.28 07:03:34
@Bolygó Hollandi:
TK-t két állítás miatt támadták: az "olvashatatlanság" és az ún. "feminizmus" miatt. Miről beszél PO? Az olvashatóságról és a női szerepről - vagyis mindkettőről.
(Btw benne van a Fanni hagyományai az iskolában tanított irodalmi kánonban? Nincs benne. Na ugye.)
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Külsős 2021.02.03 19:10:02
@mafi mushkila: Gyávák voltak :(((
Külsős 2021.02.16 11:49:19
@Érvsebész: @netukki:
Hihetetlen, hogy még mindig meg tudnak lepni. Pedig azt hittem, már nem nagyon van lejjebb, de úgy tűnik, nem figyelem eléggé a közveszélyes őrültek buborékjait.
Külsős 2021.02.20 18:19:02
@libernyák:
Abból, hogy az Alkotmánybíróság kimondta, az égvilágon semmi nem következik. Majd jól nem hajtják végre, nem egyszer voltak már mulasztásos alkotmánysértésben, és...? Gondolod, hogy ettől rosszul alszanak?
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
Külsős 2021.02.13 08:15:22
@Tzp:

"ehelyett nem hogy nem védte, hanem még rossz színben is tüntette fel az országot" - erre gondolsz: "Mindenkinek feltette azonban ugyanazt a kérdést is az akkor előtört antiszemitizmusról, amiről őszintén elmondtam a véleményem. Elmondtam, hogy ez a Magyar Demokrata Fórumban is felütötte a fejét. Csurka István, a párt alelnöke gyakran juttatta kifejezésre félreérthetetlen nézeteit."?
Nem értelek, hisz igazat mondott. Ma látjuk csak igazán, hová vezetett a szellem kiszabadítása a palackból. Növeli, ki elfedi a bajt...
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
Külsős 2021.02.09 06:14:39
@fortin:
Nagyon igazad van. Én soha nem gondoltam, hogy annak amit bármely politikus mond, befolyásolnia kellene azt, hogy mit gondoljak a világról. OV meg kifejezetten idegesített, már akkor is, amikor még nem volt - úgymond - élet-halál ura.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
Külsős 2021.02.05 21:17:07
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Vicces lesz, tisztára mint gyerekkoromban. Az iskolában mondtuk, amit kellett, otthon meg pont az ellenkezője volt az igaz. Mi is tudtuk, a tantónéni is tudta, hogy senki nem hiszi komolyan, amit beszél. Ő se hitte :))
Szerencse, hogy többnyire nem az iskola, hanem a család szocializálja a gyereket. Képmutatásra fel! Megint. Hogy rohadnának meg kdnp-stől, nat-ostól.
      Bakó Bea az Azonnalin írt egy igen haragos cikket lockdown-ügyben. Megnéztem, és első ránézésre hülyeségnek találtam. Mintha nem lettem volna ezzel egyedül.     Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen filozófiai érveket hoznék fel arra, hogy Bakó Bea hülyeséget beszél, és arra jöttem…..
Külsős 2021.02.01 12:53:00
@aronsatie:
Teljesen igazad van abban, hogy segíteni kellene azokat, akik most önhibájukon kívül elvesztik a megélhetésüket. Rendes országokban ez meg is történik és nálunk is bőven lenne rá lehetőség, ha nem értelmetlen beszerzésekre, beruházásokra, Mészárosék és a többiek további gazdagodására szórná el a kormány a közös pénzünket. Ezért kellene tüntetni és nem a nyitásért, csak hát ezt senki nem meri...
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Külsős 2021.01.29 09:43:15
@naebneerG:
Igen, erről beszélek :(. Máig emlékszem a döbbenetre, amikor a rendszerváltás környékén egy okos, kedves, tündéri ismerősömet először hallottam zsidózni. A Kádár-rendszer száműzte a közbeszédből a témát, én meg a magam végtelen naivitásában azt hittem, hogy a mi korosztályunk (akkor késői huszonévesek, korai harmincasok) gondolkodásában ez már nem létezik. A szüleink korosztálya a maga négy fal közötti szalonzsidózásával reménytelen, de mi már elvből sem foglalkozunk emberek származásával... végtelen ostoba voltam...
És valóban, nem kell ahhoz zsidónak lenni, hogy megkapd a címkét. Kétségbeejtő az egész.
Külsős 2021.01.29 09:50:41
@combo:

"De hogy 44-es ívre felhúzni az egészet... Ez arra jó, hogy könnyen lehessen kinevetni az ellenoldalon" - nem mi húzzuk a 44-es ívet, hanem ők. '90 óta folyamatosan. Antallék őszintén, a fidesz meg számításból.
Külsős 2021.01.30 07:15:46
@aritus: Igen. Sok-sok +
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
Külsős 2019.09.30 21:28:58
@Grrr:
Szerintem sem (legalábbis, ha jól értem, mire gondolsz), hiszen a felhasználási oldalról történő GDP-számításról beszélünk, ahol elvben a teljes áruérték (ill. az ebből számított volumen) szerepel, de a módszertani okokkal magyarázható eltérések finomságait nem ismerem.
Külsős 2019.10.01 11:29:36
@Grrr: :)
@incze: Kösz, szóval te is a "nyers" külker-statisztikát nézted, én meg a GDP-számítást :)
Külsős 2021.01.28 18:01:23
@labrys: +1